Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: Przepis na baklazana

znalazlam 2 ciekawe przepisy. Tak wiec czasem warto wczesniej kupic a potem szukac. Dzieki za instrukcje w przekrawaniu baklazana.

Re: dzis ratujemy baklazana

Baklazana kroimy w kostke, na rozgrzana oliwe wrzucamy posiekana cebule, potem dodajemy baklazana. Lekko solimy, przykrywamy i dusimy. Potem dodajemy przecier pomidorowy, dusimy jeszcze na malym ogniu, na koniec ewentualnie solimy, wrzucamy listek bazylii. Do takiego sosu / wciaz na malym ogniu

Re: makaron z sosem z baklazana

Baklazana kroimy w kostke, na rozgrzana oliwe wrzucamy posiekana cebule, potem dodajemy baklazana. Lekko solimy, przykrywamy i dusimy. Potem dodajemy przecier pomidorowy, dusimy jeszcze na malym ogniu, na koniec ewentualnie solimy, wrzucamy listek bazylii. Do takiego sosu / wciaz na malym ogniu

Re: Przepis na baklazana

female.pl napisała: > Szukam przepisow na baklazany. Kupilam 2 i teraz sie zastanawiam co z nimi zro > bic. foodgawker.com/?s=aubergine U mnie dziś ratatouille, zimna, bez dodatków, rewelacja. :-) -- Chaotyczna neutralna.

Re: Przepis na baklazana

nastepnym razem zrob odwrotnie, ja uwielbiam go pieczonego albo jako dodatek do innych warzyw:) -- "wer wind sät wird sturm ernten"

Re: Przepis na baklazana

Lubię tak: bakłażany umyć, ponakłuwać widelcem, włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piec 40 minut. Wyjąć, przeciąć wzdłuż, ostudzić, polać takim sosem: tahina wymieszana z sokiem cytrynowym, solą, pieprzem i czosnkiem, ew. rozrzedzona zimną wodą. Posypać pietruszką (albo pietruszką i mięt

Re: Przepis na baklazana

przekrawam na pol i lekko nacinam jego miesista czesc(dla stabilizacji odcinam ok 0,5cm zeby ladnie lezal na blaszce)daje troche oliwy, bo przyprawy to juz jak jest gotowy:) -- "wer wind sät wird sturm ernten"

Roladki z baklazana

Smaczne byly, wlasnie zjadlam mala przystawke i dziele sie z wami "przepisem" Chcialam zrobic cos innego, ale zawartosc lodowki mi na to nie pozwolila, wiec wyszlo to: Baklazana pokroilam wzdluz na plastry ok 1 cm i pieklam w nagrzanym piekarniku 200 ° ok 15 min. Wczesniej

Re: co z baklazana?

Swietne przepisy, dziekuje Przypomnialo mi sie,ze kiedys robilam zapiekanke z baklazana, przekladalam serem mozarrella i polewalam sosem pomidorowym, naprawde smaczne danie. Znajomi we Wloszech marynowali grilowane plastry baklazana, zaleawli je oliwa z czosnkiem i bazylia. Sporo jest przy tym

Zapiekanka z baklazana

2 duze baklazany opakowanie szynki: prosciuttto, speck albo poledwicy, cebula 5 zabkow czosnku bazylia, oliwa, puszka pomidorow calych mozarella Baklazana kroimy wzdluz na na kilka "kotletow" o grubosci ok 1.5 cm, solimy dosc dobrze z kazdej strony i odkladamy do miski "na stojaco

Salatka z baklazana

...na razie nie jest doprawiona, ale dodam rano oliwy z oliwek. Sprobowalam troche i jest zjadalne ;o) a inna salatka to przyrzadzic i pokroic baklazana jw, dodac cebulki drobno skrojonej, pieprz, sol, oliwa odstawic do schlodzenia na jakas godzine i juz ;o)), zamiast oliwy mozna tez jogurt, albo oba razem

Re: Czym nafaszerowac cukinie lub baklazana?

Mniam.. i dzieki! Dalyscie mi wiele smakowitych propozycji i chyba polece jutro do sklepu jeszcze dokupic "baz" cyli cukini i baklazana;) A. -- http://www.madzik.pl/gify01/nowee/gpixie.gif

Re: Nie sol baklazana -

Ja jakos tez czuje ten posmaczek. Robilam baklazana najdalej wczoraj i cos mnie pokusilo, zeby sobie odpuscic. Coz, posolony wczesniej jest jednak lepszy. -- Malezja 18.01.2004-01.02.2004 Chiny 16.06.2006-01.07.2006 Tajlandia 07.01.2007-24.01.2007

sos z soczewicy,baklazana i pora

sos: 1/3 pora pol baklazana 1/3 szkl czerwonej soczewicy pomidory z puszki ok 200 ml oliwa mieta, natka pietruszki, swiezo zmielony pieprz,sol,odrobina cukru, sol, suszone chili feta makaron ugotowac (u mnie z maki pelnoziarnistej). pora z baklazanem podsmazyc na oliwie. Wrzucic soczewice i zalac

pasta z baklazana

Skladniki: 1/2 sredniego baklazana 1/2 lyzeczki oregano 1 zabek czosnku lyzka oliwy z oliwek Przepis: baklazana naciac malym nozem i piec w brytfance w piekarniku ok. 40 min. po wyjeciu obrac ze skory, posiekac na kawalki, wlozyc do miski i polaczyc z oregano, zgniecionym zabkiem czosnku

jakie miesko do baklazana?

Znalazlam na forum przepis na smazonego baklazana z czosnkiem i pomidorami - dzisiaj chce podac to na obiad, do tego makaron (pozostalosc z wczorajszego obiadu) i jakies miesko chude, odpowiedenie na dzisiejszy upal - macie moze pomysly jakie?

Re: je sie skore z baklazana????

ok,dzieki! to mam jeszcze jedno pytanie,obawiam sie ze glupie,ale co mi tam:)) czy moge zamrozic surowego baklazana?mam dwa,dzisiaj zrobie jednego no i nie wiem c z tym drugim,czy moge go po prostu zamrozic??

roladki z baklazana

Plastry baklazana grilujemy lub pieczemy troszke (oczywiscie po wczesniejszym posoleniu i usunieciu gorzkiego soku, to juz wszyscy znamy na pamiec). Kazdy plaster smarujemy serkiem kozim (lub innym, jak kto lubi). Na to kladziemy suszonego pomidora, baklazana zawijamy i spinamy wykalaczka

tylko sprostuje jedno:-) Nie sol baklazana - juz

od lat nie trzeba, od 5 lat sa inne odmiany na swiecie zmieinione genetycznie i nie ma gorzkich baklazanow, to legenda i pozostalosc nie potrzebna. A prostszy sposb - najprostszy naprawde:-) to plastry baklazana kladziesz na grill, lub kratke piekarnika rozgrzanego i pedzelkiem smarujesz oliwą

Re: co z baklazana?

Wypróbowane w ostatni weekend, pyszne: spacecupcake.blox.pl/2009/07/Gratin-z-baklazanow-i-pomidorow.html

Re: co z baklazana?

Zetrzec na grubej tarce,lekko odcisnac dodac jajko,troche maki,sol,pieprz i smazyc jak placki kartoflane.PYCHA!

co z baklazana?

bardzo lubie baklazany, co dobrego z nich robicie? -- When children are punished they resolve to be more careful, not more obedient or responsible

zapiekanka z baklazana

zapiec wychodzi cudowne ciasto baklazanowe, idealnie pasuje do roznych pieczeni no i mozna fantazjowac po swojemu, przelozyc plasterki baklazana mozarella albo innymserkiem, i zapiekac

Re: co z baklazana?

ja sie zakochałam w tym sosie do makaronu lub mięs (jak kto woli) fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,98144753.html -- Moje eksperymenty

Re: Przedwakacyjne "czyszczenie" lodówki ;)

Z 1 baklazana mozna zrobic sos do makaronu: tonajezyku.blogspot.it/2012/09/sos-bakazanowo-pomidorowy-gotowiec-na.html Ten jest w wersji na zime, ale roznicy nie ma. Mozna

Re: co z baklazana?

Zapiekam albo jako "omdlały imam" albo "sandałek". en.wikipedia.org/wiki/Imam_bayildi greekfood.about.com/od/maindishes/ss/papoutsakia.htm -- Uwielbiam dzieci. Zwłaszcza płci męskiej, między 18 a 40 rokiem życia.

Re: co z baklazana?

Przekroić bakłażana wzdłuż na dwie połówki, wysmarować oliwą wnętrze, posypać solą (lepszy efekt da ta gruboziarnista/morska) i rozdrobniony czosnek Nawciskać kilka końcówek pędów rozmarynu bądź tymianku w miąższ bakłażana, Złożyć bakłażana z powrotem w "całość", zawinąć folią i piec 20

Re: Salatka z baklazana

hmm, a u ciebie to czas do tylu plynie czy ja mam jaies mazy w oczach? -- Paskud i Samochwala jest jak dziennik, ukazuje sie nam codziennie w samo poludnie

Re: co z baklazana?

Ja grilluje plastry przekladane szynka i serem z ziolami. Czasmai robie sobie takie wielkie niejako kanapki - plastry ciete wzdluz na minute blanszuje na parze a potem grilluje z nadzieniem dowolnym. Wazne - nie uzywam do tego prawie w ogole tluszczu, bo baklazan ssie go jak gabka. Dobra jest tez p

Re: Salatka z baklazana

przekombinowalam ta papryka. Sama rucola wystarczylaby. -- Lepiej byc nielubianym za to kim sie jest, niz uwielbianym za to kim sie nie jest. Swiat zmieni sie tylko wtedy gdy spojrzymy na niego z innej prespektywy, poprzez to zmieni sie jakosc naszego zycia.

Re: Przedwakacyjne "czyszczenie" lodówki ;)

linn_linn napisała: > Z 1 baklazana mozna zrobic sos do makaronu: > tonajezyku.blogspot.it/2012/09/sos-bakazanowo-pomidorowy-gotowiec-na.html > Ten jest w

paciaja z baklazana mi wyszla

a mial byc ladnie podsmazony :) baklazana podsmazamy jakies 10 min (tylko ladnie na brazowo, nie tak jak ja;) pod koniec dodalemy zielone oliwki, czosnek, kapary, sol i pieprz, zalewamy sokiem z cytryny, posypujemy pignolis i parmezanem, a jak ktos lubi to jeszcze pietruszka a do tego troche

Ile czasu piec baklazana?

Znalazlam w watku o baklazanach przepis na kawior z baklazana. Chcialam sie zapytac ile go trzeba piec w piekarniku, albo po czym poznac ze juz jest gotowy? Dzieki za odpowiedzi. D.

przepis

nie dyskutuje, ale moge za to podac przepis baklazana pokroic w plastry, smazyc, pomidory z puszki doprawic ziolami na plaster baklazana polozyc pomidory, posypac zoltym serem, zapiec

Czym nafaszerowac cukinie lub baklazana?

Leza mi juz pare dni w lodowce i przyszla mi ochota na zapiekane, faszerowane Ale czym je nafaszerowac? Jedyne zastrzezenie, ze jak mieso, to nie moze byc zmieszane z ryzem, makaronem A jak ryz, makaron, to bez miesa:) Z gory dzieki za propozycje:) A. -- http://www.madzik.pl/gify01/nowee/gpixie.gif

jesli koniecznie chcesz solic baklazana

to przekroj go wzdluz na pol, posol, i odstaw na godzine. A potem podsmaz na patelni, ale tylko z jednej-rozkrojonej-strony. Potem mozesz wydrazyc... -- Oh well, Mr Robinson's cave's never been exactly nirvana, has it? M. Python

Re: pomysł na ciepłe danie

pomidorowy, ja przesmazam duza ilosc czosnku, cebuli i tartej marchewki, zalewam pomidorami w dowolnej formie, ostro doprawiam (papryka, chili, ziola wloskie, czasami kumin rzymski). Wyjac baklazana, zawinac roladki - plaster baklazana, kawalek fety, lisc bazylii, spiac wykalaczka, wlozyc do naczynia

Re: wypad na stok :)

temperufka.zelona napisała: > widzisz czubku, do jana baklazana, nie musi sie montowac wokol mnie. whatever that means -- http://th970.photobucket.com/albums/ae190/Miss_Nelly/Dolls/Motorcycle/Motorcycle2/th_Biker-Smiley-Blank.gif

Re: no zapomnialam baklazana dodac!!

Dokładniutko taki. Jak skórka oberżyny, czyli bakłażana. Jeśli już zakładam coś w innym kolorze, to pod spód choćby bakłażanową koszulkę:D Każdy ma jakiegoś bzika, a ja mam bakłażanika:) -- Jak dobrze ubrać biust

Re: no zapomnialam baklazana dodac!!

Bakłażan czyli taki ciemny intensywny fiolet? Też mi się ten kolor cholera śni po nocach. Swojego czasu nawet się Triumpha jakiegoś w tym kolorze dorobiłam, teraz mogę sobie co najwyżej na niego popatrzeć i powzdychać do tego koloru ;) -- Biuściasta stanikowa elita A TY? Czy na pewno nosisz dobrze

Re: no zapomnialam baklazana dodac!!

Mi się ten kolor śni po nocach na butach... Ale już się poddałam, kupuję kolejne czerwone. Żeby nie było zupełne OT - kiedyś był Fantasie Conspiracy w takim kolorze (Damson, oficjalnie śliwka, ale IMO był mniej niebieski niż śliwki), nawet jakieś maleństwo w rozmiarze 30E przewinęło się przez moje

Nie sol baklazana -

wiesz, jacku, ja probowalam pare razy bez solenia - i zgadzam sie, gorzki nie jest ale ma w sobie taki "tangy" smaczek...jakas taka dosc zauwazalna cierpkosc, ktora mnie osobiscie nie odpowiada, a mozna ja usunac poprzez solenie lub moczenie w slonej wodzie dlatego ja zawsze polecam so

Re: Czym nafaszerowac cukinie lub baklazana?

Klasycznie pakuje sie mieso mielone-bez ryzu:)Mocno przyprawione i posypane serem. Mozesz tez jak papryki pasta twarogowa nadziac:)Zaraz poszukam watku z GP:) -- no i jeszcze Pinezka Kuchenne Pogaduszki

Re: sos z soczewicy,baklazana i pora

Na bakłażanach się nie znam:0), ale soczewica, pomidory i makaron do tego to musi być dobre. -- BETTER MOTORHEAD THAN DEAD

Re: Czym nafaszerowac cukinie lub baklazana?

pomidorami, papryką pokrojone w kostce plus uduszone pieczarki z cebulą;) taki misz masz można też wzbogacić o szynke w paseczkach albo wsomniane mieso mielone generalne to taka cuklinia to niezly sprzatacz lodowki:) -- wole masakre, MASAKRE!!!

Re: Czym nafaszerowac cukinie lub baklazana?

ja robilam niedawno cukinie nadziewana tunczykiem :) kwiecienkaodkuchni.blox.pl/2009/03/Cukinia-nadziewana-tunczykiem.html oj, kranie, kusisz tymi baklazanami, kusisz... pozdrawiam Kwiecienka z Zupa Marchewkowa -- Moja mała Amelio, twoje kości nie są ze szkła. Możesz zderzać się z życiem.

Re: Czym nafaszerowac cukinie lub baklazana?

Bakłażana pokroić w plastry,usmażyć partiami w głębokim oleju,odsączyć.Zrobić sos marinara. W naczyniu żaroodpornym rozprowadzamy sos,na to układamy bakłażana,plastry mozarelli,zalać sosem ,posypać parmezanem.Na ile wystarczy warstw.Zapiekamy w 180 st. 40-60 min. Przy okazji polecam Wam nowe wyda

Re: A jakie sa zalety baklazana wg. was?

Nie wyobrazam sobie smaku cukiniii w musace zamiast baklazana - wydaje sie byc inna potrawa zdecydowanie. Mysle ze to wlasnie jest efekt lekkiej goryczki baklazana ktora mimo trikow lekko pozostanie i o to chodzi. A usmazony jak kotlet schabowy - niebo. Przy okazji, Pascal oswiecil mnie wiec

Re: sos z soczewicy,baklazana i pora

jednym z naszych ulubionych sosów do makaronu, to pomidor, bakłażan, mozzarella, parmezan i zabójcze ilości świeżej bazylii ! następnym razem dodam do niego soczewicę :) -- "Proszę się nie sugerować statystyką, bo statystycznie gdy człowiek wychodzi z psem na spacer, każdy z nich ma po trz

Re: Czym nafaszerowac cukinie lub baklazana?

Nie faszerowany bakłazan ale znakomity:) ***Dwie oberżyny przeciąć wzdłuż na pół. Naciąć , posolić , polać oliwą z oliwek i włożyć do piekarnika nacięciem do góry na pół godziny. Przygotować kuskus . Ja wrzucam na dwie osoby na oko 200 gram na suchą patelnię, kiedy lekko zbrązowieje zalewam szklank

Re: Czym nafaszerowac cukinie lub baklazana?

bakłażana to nie wiem ale cukinię robię z pomidorami, bardzo pyszna (jak dla mnie) Cukinie trzeba przekroić wzdłuż, nie obierać, wydrążyć środek w celu uzyskania łódeczek, posolić od wewnątrz. Miąższ wydrążony należy posiekać i podsmażyć do miękkości z czosnkiem a następnie dodać lekko odcedzone pom

Re: 2 cukinie i 1 baklazan

, baklazana i ziemniakow, tak zeby troche na siebie zachodzily. Skropic oliwa, sol, swiezo zmielonynpieprz, swiezy tymianek, i do pieca na 30 minut. Wyciagnac z pieca, wlaczyc gorna grzalke na maxa, posypac wszystko serem owczym, na minute do piekarkina pod grzalke zeby sie roztopil. Wyjac posypac swieza

Re: 2 cukinie i 1 baklazan

Ja smaze na oleju, faktycznie ile bys ne dala to on wchlonie, ale nie ma co przesadzac. Przyprawiam przyprawa czosnkowa, sola, pieprzem i ziolami (chyba tymianek mi najlepiej pasuje, ale stosuje kilka: oregano, rozmaryn, bazylie). Baklazana powinno sie ponoc pokroic w plastry, posypac sola i dac mu

Re: 2 cukinie i 1 baklazan

To jest jakis pomysl. W kwestii technicznej - czy baklazana sie smaruje jakims olejem? Bo ostatnio probowalam smazyc bez tluszczu i wyszlo tylko duzo dymu ale kolejna porcja podlana olejem po prostu wchlonela ten olej jak gabka. -- Życie nie powinno być podróżą do grobu, w trakcie której tracimy

Re: A jakie sa zalety baklazana wg. was?

nie rozumiem, jak mozna twierdzic, ze baklazan smakuje tylko tym, z czym sie go przyrzadza (sol czy oliwa) - przeciez tak specyficznego, jakze pysznego aromatu nic nie przebije! i nie przeszkadza mi fakt, ze lubi nasiakac oliwa - lubie ja nawet w duzych ilosciach, a smak baklazana zawsze czuje :)

Re: wypad na stok :)

widzisz czubku, do jana baklazana, nie musi sie montowac wokol mnie. -- to ze pisze akurat pod toba wcale nie oznacza, ze zaczepiam, prowokuje, badz ganiam za toba po forum. mozesz nawet nie odpisywac, nie oslabi to mojego stanu psychicznego. i najwazniejsze: za facetami po prostu NIE GANIAM!!

Re: Musaka z baklazana-jak sie ja robi??

Kroisz baklazana w plasterki, posypujesz sola kazda warstwe i zostawiasz na 30 min na sitku. Baklazana obsmazasz na oliwie na patelni, odsaczasz z nadmiaru tejze recznikiem papierowym. Przygotowujesz ragout- takie jak do lasagne, tzn podsmazasz na oliwie cebulke i czosnek, dodajesz mielona

je sie skore z baklazana????

tak sie zastanawiam...nigdy tego nie robilam,chyba nawet nie jadlam,ale dzisiaj mam zamiar sprobowac,znalazlam tysiace przepisow baklazan nadziewany,baklazan zapiekany,baklazan...no ale co z ta skorka? obiera sie go,czy je w calosci...

Baklazan czy jest sens

Prosze o radę, chce rano zgrilowac baklazana w plastrach, a popołudniu posypały cheddarem i chwile zapiec, ma to sens ? Baklazana nie straci na smaku?

Re: kolacja ze znajomymi

karkowke spapram jak nic:) ale warzywa faszerowane tez dobry pomysl, moglabym tej kaszy jaglanej do nich uzyc (uparlam sie na nia). Beda wiec roladki z baklazana, pozniej zupa krem pomidorowy lub paprykowy, a nastepnie zapiekana malutka cukinia z dwoma farszami: mieso mielone+ warzywa i drugi z

Re: a jak robicie musake?

Ja obrabiam baklazany(ciecie, solenie, wycieranie, grillowanie),na patelni przygotowuje farsz- mielone, podsmazona cebulka,czosnek, pomidory, ziola.Robie beszamel. Warstwa baklazana na naoliwiona forme,sos miesny, beszamel i tarta mozarella, 2 warstwy. -- Koci kalendarz- uratuj kocie życie

Re: Co zawsze macie w kuchni?

Oprocz maki, mleka,pieczywa, masla, przypraw, makaronu, oliwy, ziemniakow, soli, kawy, wody gazowanej itp. zawsze mam parmezan, cukinie, papryke, baklazana, jablka, jajka i pomidory w puszcze.

Re: Musaka z baklazana-jak sie ja robi??

Dzieki Ania za przepis-jutro wyprobuje. Mam jeszcze jedno pytanie.Otoz czytalam gdzies ,ze jedni obieraja baklazana ze skory ,a inni nie.Ja z niego robilam tylko cos takiego do leczo podobnego i zupe meksykanska.Zawsze obieralam. Czy do musaki tez trzeba go obrac? -- ----- "Jutro mozna

Re: Baklazan czy jest sens

Na wcześniej grillowanego baklazana nakładem kawałki pomidorów z puszki - wcześniej doprawi ziolami- posypuje serem i zapiekam

Re: je sie skore z baklazana????

Zależy od potrawy, od przepisu. -- "Mądrej głowie dość dwie słowie". Przepisy kulinarne są dłuższe.

Re: tylko sprostuje jedno:-) Nie sol baklazana -

Mój najprostszy sposób na bakłażana to w plastrach na parze - smarowanie olejem zbędne. Mikrofala też daje doskonałe wyniki. -- "Mądrej głowie dość dwie słowie". Przepisy kulinarne są dłuższe.

Re: je sie skore z baklazana????

Je się w całości, chyba że ma wyjątkowo brzydką i grubą skórę... -- Wenn du lange in einen Abgrund blickst, blickt der Abgrund auch in dich hinein. FN

Re: potrawy naprawdę dobre - caponata

Wlasnie robie kaponate z tego przepisu,mysle ze wyjdzie dobraRobie z jednego baklazana bo z drugiego bedzie babagonush.Dzieki za przepis.Pozdrawiam Maria

kolacja ze znajomymi

czosnkiem podsmazona na masle). Ale co dalej, jakies dodatki do tego? Salata, pieczone ziemniaki? No i zupa, mam wlasnej roboty kiszone ogorki, myslam o ogorkowej, ale jakos mi zupelnie nie pasuje. Przystawka to pewnie roladki z baklazana i sera feta, deser to najmniejszy problem- nasiona chia na mleku, z

Re: "boje" sie juz mniej :-)

Dopiero teraz zauwazylam ze stary watek:D Tez uwielbiam baklazana zapieczonego ale ja tradycyjnie z mozzarella:p Dobre sa tez nadziewane baklazany, cukinie, papryki, pomidory.

Re: Dania wegańskie naprawde dobre

:-) moja wczorajsza kolacja - pieczony kalafior uwielbiam plastry grulowanego baklazana z salatka pomidorowa na to i jeszcze papryki nadziewane ryzem z soczewica -- co bylo to bylo co moze byc jest a bedzie to co bedzie

Re: Hummus,guacamole -pycha !Co jeszcze w ten des

Baba ghanoush - to jak hummus, tylko z baklazana. Gesty hummus fajnie smakuje na brazowym chlebie, jak pasztet. Bardzo dobry wychodzi tez z wmiksowanymi suszonymi pomidorami.

Re: Bakłażany z wołowiną w sosie pomidorowym

pozwole sie po czesci nie zgodzic z twoimi radami w przepisie otoz, wrzucenie baklazana i cebuli w tyn samy czasie na patelnie jest niewlasciwym posunieciem :)

Re: Jakie ciekawe danie ostatnio jedliscie ?

Codziennie jadam ciekawe dania wlasnorecznie przygotowane z jarzyn ze swojego ogrodka: cukinii,baklazana,pomidorow,ziol,groszku....przygotowuje i spijam koktajle z ogrodowych owocow....

Re: czy to już objaw alergii ????

na diecie od 11 miesięcy. I już przywyklam. Na chleb robie pasty różne. ..ze słonecznika, cieciorki, brokułów i baklazana i wteey nie potrzeba masła jako smarowidla. Mleka roslinne uwielbiam. W intencji rencie na stronach wegetariańskich znajdziesz wiele przepisów na różności bez mleka

Re: pomysł na bakłażana z cukinią

kostke, z odrobina oliwy i przyprawy prowensalskiej siedzi wlasnie w piekarniku uwielbiam tez baklazana pieczonego na ruszcie, badz nawet w piekarniu z gorna grzalka cienkie plasterki posmarowane oliwa, na to odrobina zatharu albo choc tymanku i soli cukinie tez tak mozna

Re: Co na proszony posiłek?

warzywa be nie za duzy mix, czerwona kapusta tez jest sporo sposobow, pieczona dynia pizmowa z cynamonem,sola i lekko posypana cukrem, moze byc salata z grillowanych warzyw np baklazana, zukini. Nie podaje zadnych salatek majonezowych ani generalnie z duza iloscia skladnikow i majonezem. Zadnych

Re: Nadal jedzeniowo - witaminy zimą

wlasnie pochlonelam zgrilowana cukinie i baklazana z oregano to co latem jadam tez zima, wszystko musze kupic, wszystko jest tak samo uprawiane, opryskiwane czy to latem czy zima, czy ze straganu czy supermarketu, wszyscy spryskuja, inaczej by nie uroslo

Re: Obierać ze skóry czy nie?

baklazana na surowo nie jadam z ogorkiem, cukinia nigdy problemu nie mialam -- co bylo to bylo co moze byc jest a bedzie to co bedzie

Re: co na obiad?

tak na szybko lubie sobie zrobic chlebek pita wysmarowana oliwa, posypana obficie czosnkiem, na to ukladam plastry baklazana i pomidorow suszonych, mozzarelli i posypuje szczypiorkiem, feta, poszatkowanymi liscmi kolendry i jak lubi sie jesc na ostro, to mozna zaszalec z platkami chilli czy swieza

nie ma

grilowanie baklazana trwa nie dluzej niz 5 minut, jak posypiesz serem takiego zgrilowanego przed chwila, to pewnie nawet zapiekac nie trzeba

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj ekspertów

Zdjęcia - baklazana

Bestsellery

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną.

Regulamin