Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Deski do krojenia na stojaku

Chciałabym kupić zestaw desek do krojenia na stojaku . Jakie polecacie ? bukowe ? bambusowe ? ktoś kupował w sklepie internetowym i może polecić ?

w sprawie desek do krojenia

kupilam deski do krojenia z surowego drewna. wiem, ze przed użyciem należy je zakonserwować i zabezpieczyc przed dzialaniem wody, tzn natrzec olejem. Czy ktos mi moglby doradzić jakiego oleju powinnam uzyc? Przeczytałam gdzieś, że warzywny szybko jełczeje, wiec lepiej użyc n.p. kokosowego. czy to

deska do krojenia - tak mi wpadlo do glowy z rana

:) uzytkujecie bambusowe deski do krojenia? jak sie sprawdzaja w praktyce czy lepsza drewniana np bukowa?mam dosc plastikowych ;)

Re: gdzie kupić porządną deskę do krojenia?!

www.superwnetrze.pl/Deski-do-krojenia,k32/Deska-do-krojenia-duza-Joseph-Joseph-CUTCARVE-Plus-zielona,t35964.html o tym modelu myślałam dostępne są 2 wielkości

Re: gdzie kupić porządną deskę do krojenia?!

Sama się zastanawiam nad zakupem deski do krojenia. Tylko słyszałam, że drewniane zatrzymują wszystkie bakterie, że nie nadają się do mięsa. Trudno je domyć. Myślałam o takim zestawie: www.mniammniam.com/sklep/zdjecia/prod4519.jpg Tylko nie wiem jak się sprawdzają w praktyce.

Deska do krojenia sera

Możecie mi powiedzieć, gdzie znajdę fajną deskę do krojenia sera? Najlepiej w zestawie z nożykami. Cena do 150 zł. DO kupienia albo w Warszawie, albo przez internet, ale tak, żeby doszła przed świętami. Zależy mi na tym, żeby była solidna.

Deska do krojenia chleba

Przeglądałam internet i znalazłam taką deskę do chleba. Ma ktoś taką? Jak to się sprawdza i wygląda na żywo? Na tej stronie znalazłam ładne zdjecie: www.kuchniam.pl/deski-do-krojenia/

deska do krojenia, jaka?

Do tej pory miałam plastikową. Chciałam zmienić, ta już ma swoje lata, odsłużyła swoje. Wybór desek do krojenia duży. Chciałabym tym razem drewnianoą - myślałam o bambusie, akacji, kauczukowej. ale mam wątpliwości - nie lubę czuć zupełnie twardej powierzchni pod nożem (kiedyś miałam

Re: w sprawie desek do krojenia

Busia, dobra deska kuchenna powinna być typu "bruk" czyli miec włókna prostopadle do powierzchni deski czyli na sztorc; taką deskę się skleja z wielu kostek, ona sie niemal nie zuzywa; niestety nie wiem czym sie nasyca deskę bo moje deski zawsze juz były czymś nasycone a mój "

Re: w sprawie desek do krojenia

mam drewniany parapet który smaruję oliwą (z oliwek). nic nie jełczeje -- εï? `` εï? ¸¸,ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

Re: w sprawie desek do krojenia

mialam jakis specjal z ikea do traktowania blatu z surowego drewna oliwa podobno tez ok trzeba posmarowac dosc duzo, zostawic do wchloniecia i reszte wytrzec recznikiem papierowym poczatkowoowtarzac co kilka tygodni, potem juz sie bedzie trzymac:-) lepiej unikac tluszczu, ktory szybko jelczeje

Re: deska do krojenia, jaka?

desek w domu mam 9, właśnie policzylam. Rożnej wielkosci, z różnych materiałów i rożnego przeznaczenia. Są deski tylko do pieczywa, jest duża decha, na której kroję wyłacznie mięso. Są małe deseczki do pokrojenia czegoś na szybko, np. koperek, i przepłukania. Najwygodniejsze są deski z tworzywa

Re: deska do krojenia, jaka?

> Mnie od dawna fascynuje ta: rel="nofollow">www.bogutynmlyn.pl/go/_info/?id=3349&page= > oczywiście jej sobie nie kupię, ale bardzo mnie ona ciekawi. Wow! Ale cena... zastanawiam się, czy skoro antybakteryjność zapewnia jej olejek kamforowy, to czy deska nie pachnie

Re: Deski do krojenia na stojaku

Nikt. Nic. Miałam kilka drewnianych desek ale popękały, bo są z reguły klejone, innych nie widziałam. Wymagają regularnej konserwacji a ja z takich rzeczy to tylko zmywarki regularnie używam. Poza tym deski na stojaku to raczej nie są za duże a ja lubię wygodne, duże, deski, z których nic mi nie

Re: Deski do krojenia na stojaku

też mam te lidlowe nic im nie jest :) aaa... słyszałam, ze jak się mięso kroi na drewnie to te resztki co zostaną (bo się niedokładne umyje itp - a żeby dokładnie umyć trzeba by za każdym razem wyparzać) to zawartość drewna uniemożliwia rozwój bakterii i jeśli drewno stoi w wodzie to zawsze

Re: Deski do krojenia na stojaku

Też mam te z lidla, na stojaku 6 sztuk. Mam je trochę i widać na nich już ząb czasu, tzn. są pokrojone na brzegach ale ani nie są przebarwione, ani rozklejone ani nie mają żadnych innych plam. Ani nie przeszły żadnymi zapachami. W sumie jestem z nich bardzo zadowolona choć za deskami drewnianymi

Re: Deski do krojenia na stojaku

Ja żadnych nie polecę, a już na pewno nie drewniane, o ile mają stać na widoku . Wszystkie moje drewniane deski po jakimś czasie zabarwiają się od jedzenia i są nie do domycia, nieważne, jak bym szorowała. Jedna nawet zapleśniała na czarno od długiego stania na jednym boku i była do wyrzucenia

Re: Deski do krojenia na stojaku

A ja mam bambusowe na stojaku, kupione w lidlu dwa lata temu i bardzo sobie chwale. Są małe i idealne do krojenia produktów na kanapki czy szybkie i nieskomplikowane danie. Jakoś wygodniej mi po nie sięgać chociaż mam też inne w szufladzie. Na razie nic się z nimi nie dzieje, są pokrojone

Re: Deski do krojenia na stojaku

Dziękuję :) Niewiele tych informacji, ale zawsze coś. Drewniane i wiszące ( więc z dobra opcja schnięcia ) to dla mnie najlepsze rozwiązanie. Moja wątpliwość tylko jest tak czy bambusowe sa dużo lepsze od bukowych. plastikowe używam tylko do mięsa i wtedy wyparzam i myję w zmywarce. A drewniane dl

Re: Drewniana deska do krojenia

Drewniana deska do krojenia jest bardzo niehigieniczna. Polecam szklane.

Re: gdzie kupić porządną deskę do krojenia?!

zdecydowanie deski drewniane są najlepsze, ja mam jedną deskę z breka i jedną kupiłam w duka i tez dałam za nią sporo kasy a jakoś za rewelacyjnie się nie sprawdza. zresztą ile głów tyle opinii każdy z nas inaczej używa swoich desek - do śmierdzących najlepiej mieć elastyczną i z głowy

Re: gdzie kupić porządną deskę do krojenia?!

Mam drewniane, jedną do surowego mięcha i ryb, drugą do warzyw, robienia kanapek itp. Po wyszorowaniu traktuję je wrzątkiem (tę do mięsa za każdym razem po użyciu). Mam te deski od dawna, a wyglądają - jak na swoje lata - bardzo dobrze. Rozleciała mi się bambusowa, sklejona z trzech części.

Płyta = deska do krojenia

Serio, ostatnio u znajomych zauważyłam, jak na płycie indukcyjnej kroili pieczywo i wędlinę na kanapki. Jakoś do mnie to nie przemawia... no ale w sumie, przecież nie mają diamentowego noża i raczej bardzo nie uszkodzą płyty. Ale ja osobiście bym tak nie robiła, zresztą wszelkie szklane deski do

Re: deska do krojenia - tak mi wpadlo do glowy z

Ja mam bambusową. Głównie do krojenia pieczywa miała być, ale przez chyba 4 lata kroiliśmy na niej wszystko. Jest bardzo dobra według mnie. Jeszcze lubię szklane, głównie do krojenia surowego mięsa. Mam zwykłą drewnianą do stukania kotletów schabowych ;) Kiedyś gdzieś słyszałam, że mimo wszystko

Re: Drewniana deska do krojenia

gazeta_mi_placi napisała: > Drewniana deska do krojenia jest bardzo niehigieniczna. > Polecam szklane. Drewniana deska jest bardziej higieniczna niż plastikowa (tak!). Szklana - bardzo higieniczna, za to najbardziej ze wszystkich innych desek tępi noże.

Re: deska do krojenia - tak mi wpadlo do glowy z

Szklana deska podobno bardzo "niezdrowa" dla noży, tak że jeśli ktoś ma porządne, ostre, to trzeba uważać, bo może je stępić. Tak powiedział nam instruktor na kursie robienia suszi, znawca ostrych noży.

Bambusowa deska do krojenia - pytanie

Mąż kupił deskę do krojenia, ponoć bambusowa, i mam takie pytanie: czy trzeba ją jakoś przygotować do użytku, czy można umyć i używać od razu? Przy deskach drewnianych jest zwykle instrukcja, żeby ja natrzeć najpierw olejem do drewna, a przy tej nie ma żadnych informacji. -- 75/112 - 70(32)J/70P

Re: gdzie kupić porządną deskę do krojenia?!

Polecam profesjonalną deskę taką jak z poniższego linka, jest z grubego wytrzymałego tworzywa, używam jej w domu od ponad roku.

Re: Drewniana deska do krojenia

Czy, nie jesteś za bardzo przewrażliwiona? Sto razy, wolę deskę drewnianą od szklanej czy plastikowej, które piszczą przy krojeniu :( Wystarczy umyć, przelać wrzątkiem, wysuszyć i po kłopocie.

Re: Drewniana deska do krojenia

cifem myjesz deskę do krojenia.Nową deskę impregnuje się olejem jadalnym i jest ok.Ja mam tylko drewniane deski i żadna nie śmierdzi.Używaną deskę myję płynem do naczyń płucze dobrze ciepłą wodą,można polać gorącą ,odstawić do wysuszenia i nie mam żadnych zapachów.

Re: gdzie kupić porządną deskę do krojenia?!

Jak ma nie być śladów noża to może ceramiczne (ja mam takie z tchibo - nawet ładne). Ale coś za coś - na takich twardych deskach noże się szybciej tempią.

Re: deska do krojenia - tak mi wpadlo do glowy z

Tak z rana to ja właśnie zamieniłam bukową na plastikową ;-)Po drodze przetestowałam szklaną - tez w sumie OK. Drewno musi być super zaimpregnowane a to co sprzedają w sklepie nie jest - dodatkowo przed użyciem powinno się je zaimpregnować. Ewidentnie ja tego nie za bardzo umiałam zrobić (choć próbo

Re: gdzie kupić porządną deskę do krojenia?!

Ja kupilam jakis czas temu nieduza prostokatna w tkmaxx i wlasnie zerknela nie widac na niej sladow noza.Kosztowala 19 zł i jest babmusowa.

Re: gdzie kupić porządną deskę do krojenia?!

ja mam tą z linku, jest rewelacyjna, własnie dzięki temu pochyłowi, ponieważ wszystko zostaje na desce i nie paćka mi blatu. Ślady noże widać BARDZO. -- Jak można taką podłą być i mieć tak ładny biust

Re: deska do krojenia

Ja jestem bardzo zadowolona z moich dwóch desek szklanych. Świetnie się sprawdzają do krojenia, jako podkładka pod garnek i do rozbijania kotletów. Drewniane i plastykowe są ładne jak się ich nie używa. -- Moje prace http://wstaw.org/d/d30

Re: gdzie kupić porządną deskę do krojenia?!

jeśli masz TKMaxx w pobliżu... są na stałe w ofercie deski formatu większego niż A4 Odlew plastiku z "czymś", wybór kolorów dwustronna - z jednej lekki uchył, obrzeże wyższe; z drugiej na środku ostre czubki a'la tłuczek + obrzeże parokrotnie słyszałam dobre opinie o nich nie wiem

Re: gdzie kupić porządną deskę do krojenia?!

dzięki dziewczyny, właśnie o tk maxx myślałam, muszę tam podjechać i pooglądać. czyli mam patrzeć na takie 50zł i w górę? a czy stan zużycia zależy też od materiału z jakiego jest wykonane? np. czy lepsze będą bambusowe czy może z drzewa akacjowego? a może z czegoś jeszcze innego?

gdzie kupić porządną deskę do krojenia?!

dziewczyny jak w temacie, bardzo proszę jak macie sprawdzone sprawdzone z doświadczenia. ja już którąś z kolei kupuje kilka użyć i wyglądają tragicznie:/ chciałabym zainwestować w porządne dwie małą i dużą żeby za szybko (albo wcale) nie było widać śladów noża.

Re: Drewniana deska do krojenia

Nie chodzi mi o ten zapach drewna mokrego, ale mam wrazenie, ze pomimo mycia i wietrzenia deska nasiaka zapachami krojonych na niej rzeczy. do miesa i ryb mam osobna deske. chyba wymienie jednak na jakies szklane czy inne nowoczesne wynalazki, bo ja niesttey z tych co im wszystko smierdzi

Re: deska do krojenia

mycia paskudne, szoruje soda i skrobie nozem, kolekcje plastikowych mam niezla (podobnie jak drewnianych) bo ciagle szukam tej idealnej, tj gladkiej, w miare sliskiej, nie zmieniajacej ksztaltu pod wplywem ciepla Kiedys kupilam duze plastikowe deski, a raczej platy z grubej folii, swietne sprawa

Re: Deska do krojenia sera

może tak będzie prościej fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2248212,2,29,deska-do-sera.html

Re: Deska do krojenia sera

swoje cudo kupiłam w szmateksie http://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2248212,2,29,deska-do-sera.html

Re: Deska do krojenia, którą można myć w zmuwarce

A może silikonowa? www.allegro.pl/item1027313953_deska_do_krojenia_kitchenaid_professional_nowa.html -- Przytul Mnie Mamo

Re: Deska do krojenia, którą można myć w zmuwarce

Mnóstwo fajnych gadżetów nadających się do zmywarki, w tym właśnie deskę do krojenia znajdziesz na www.myin.pl. Moim zdaniem najbezpieczniejsza będzie deska plastikowa, ale wybierz jakąś z ładnym wzorem. Ja mam obie białe i już mi się coraz mniej podobają.

Deski do krojenia

Jakich desek uzywacie-drewnianych czy szklanych czy innych plastykowych?Mam dwie dechy drewniane i jedna szklaną,ale tej uzywam rzadko,do ryb lub czegos takiego zapachowego,bo wszystko na niej sie slizga i mozna przy takim krojeniu stracic palca.Pytanie czy sparzacie te drewniane wrzatkiem czy

Re: Deski do krojenia

Ja używam desek drewnianych. Na szklanych wg mnie nie da się kroić ( umnie szklane słuzą jako podstawki pod gorące naczynia) a plastikowe sa zawsze "porysowane" jeśli noże są ostre. Kupiłam grubą porządna wielką dechę z drewna bukowego w takim sklepie gdzie sa różne rzeczy z drewna. Na

Re: Deska do krojenia, którą można myć w zmuwarce

Używam teraz deski do krojenia z powierzchnią antybakteryjną , myję w zmywarce nic się nie dzieje . Wcześniej uzywałam chyba tak jak większośc plastikowych i szklanych i po myciu w zmywarce nic złego się nie działo . W tej , która mam teraz podoba mi się wzór oraz to ,że ma po bokach gumę

Re: Deska do krojenia, którą można myć w zmuwarce

martaba2 napisała: > Może to naiwne, ale u mnie w domu jest przeświadczenie, że jednak w te > pory chemia się dostaje i chcąc nie chcąc potem to zjadamy.... Ale co, DESKĘ z chemią zjadacie? Czy ta chemia z deski jakoś przechodzi do jedzenia które na niej kroisz (jak)? -- Przytul Mnie

Re: Deski do krojenia

mają taką ziarnistą powierzchnię), więc łatwiej jest kroić - produkty się nie ślizgają. A tu taka niespodzianka... któż by powiedział :) No nic - wygląda na to że czas zakupić kilka ładnych drewnianych desek i upichcić coś dobrego :) A szklane - jak już ktoś wspomniał - idealne jako podstawki pod

Re: deska do krojenia, jaka?

Kiedyś chyba był wątek o tym - robiono badania mikrobiologiczne desek i podobno najbardziej, paradoksalnie, zasyfione są deski.... szklane. Najwięcej bakterii na nich znaleziono a najmniej właśnie na deskach - deskach ;-)

Re: deska do krojenia, jaka?

A co do bakterii to najłatwiej się namnażają i najtrudniej je usunąć z plastiku. Naturalne drewno działa bakteriostatycznie. -- www.gackowa.multiply.com

Re: deska do krojenia, jaka?

Drewniana odpada, namnażają się szybciej bakterie w mikrouszkodzeniach. -- http://www.suwaczki.com/tickers/4apfo0uufqlmahpy.png

Re: deska do krojenia, jaka?

Z moich dotychczasowych praktyk wynika, że najlepsze (moim zdaniem) są deski drewniane , wykonane z jednego kawałka drewna. Naolejowane przed pierwszym użyciem, służą długo. Nie rozpadają se, nie wykrzywiają. Jedno, co mnie trochę denerwuje, to dolinka na środku deski (przydałoby się zeszlifować

Re: deska do krojenia, jaka?

Mnie od dawna fascynuje ta: www.bogutynmlyn.pl/go/_info/?id=3349&page= oczywiście jej sobie nie kupię, ale bardzo mnie ona ciekawi. A tak serio - ze wszystkich desek, jakie mam - najlepsza jest deska Franke z drewna bukowego. Nielakierowana, przed pierwszym użyciem trzeba ją było nasmarować

Re: deska do krojenia, jaka?

a to ciekawe jest... ja właśnie ostatnio słyszałam, że jeśli chodzi o czystość to najlepsza jest deska szklana - szczególnie do surowego mięsa. Łatwo się ją myje, nie przechodzi zapachami. -- Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiona jestem.

Re: pomóżcie, zmyłam powłokę z maszynki do mięsa

skutki przepuszczania przez zmywarkę wszystkiego jak leci (włącznie z deską do krojenia czy plastikową łopatką) szczotkę do wc - obowiązkowo :D

Re: deska do krojenia, jaka?

Niedawno chwaliłam tu deskę bambusową:) Pewnego pięknego dnia upadła na podłogę i...rozpadła się na kilka kawałków:))) Teraz zostały plastikowe Ikei:) -- "Kiedy inni mają wobec człowieka oczekiwania, których nie jest sposób zrealizować, musi on na nowo wyznaczyć swoje cele i iść własną drogą

Re: deska do krojenia, jaka?

Bambus się rozkleja. Moja najlepsza to duża bukowa decha z Tchibo. Miała jakiś lakier, ale zlazł w naturalny sposób. Obie strony do używania, myta sto razy dziennie, czasem olejowana, zawsze na wierzchu. Noże ją lubią i bardzo powoli się starzeje. -- www.gackowa.multiply.com

Re: deska do krojenia, jaka?

mam bambusowa i jestem bardzo zadowolona.Nie jest twarda, szoruję ją gorąca wodą z detergentem raz w tygodniu i jest OK. Kiedyś miałam szklaną -noże trzeba było ostrzyć codziennie , tak się na niej tępiły.Mam też plastikową , ale ta z kolei przyyjmuje wszelkie zapazhy i dlatego używam jej tylko do

drewniana deska do krojenia

Witam Czy może wiecie jak usunąć nieprzyjemny zapach z deski do krojenia (drewnianej)? Pozdrawiam

stara deska do krojenia

Zrobiłam decoupage z jednej strony, druga służy do krojenia. Deska jest po mojej babci, a to przepiękne pęknięcie nie pozwoliło mi jej po prostu wywalić... Nie ma przecierek, pęknięć, tylko lekkie podmalunki przy motywie.

Re: Latajacy dywan

Warto kupić wyroby z drzewa oliwnego (deski do krojenia, moździerz, miseczki)

Re: pomóżcie, zmyłam powłokę z maszynki do mięsa

A czemu nie przepuszczać przez zmywarkę plastikowych łopatek i desek do krojenia? Robię to od lat, nic się złego nie dzieje.

Re: Ściany w kuchni - doradźcie coś ładnego :)

Ekspres do kawy ? W czym trzymasz chleb ? Owoce ? Deski do krojenia ? Czajnik ? -- jak sobie wytłumaczę, że czegoś nie muszę, to szybko się sama z sobą zgadzam ;) - by dlania

Re: Wrażliwi nie czytać 2!

Ponoć jeszcze więcej jest na deskach do krojenia, zwłaszcza drewnianych. Więc myjmy deski w kiblu;-)

Re: stara deska do krojenia

Witaj, nie mogłam deski rozbielić, bo by mi nie pasowała do mebli kuchennych. Faktycznie na niej kroję, oczywiście na drugiej stronie, która pozostała surowa. Naklejony motyw zabezpieczyłam wieloma warstwami lakieru poliretanowego-wodnego. Pozdrawiam - Zosia

Re: stara deska do krojenia

Fajna deska, choć ja bym ją rozbieliła nieco... Faktycznie jej używasz do krojenia?? Motyw jest jakoś zabezpieczony czy jej z założenia nie myjesz??? :P:P -- To jest moja sygnaturka i będę się jej trzymać:)))

Pękające deski do krojenia:-(

Dzień dobry mam takie pytanie i proszę o poradę. Chodzi mi o drewniane deski do krojenia. Już sama nie wiem co robię źle i czy to jest moja wina czy leży ona w wykonaniu desek. Kupiłam po raz kolejny drewnianą deskę do krojenia wcześniej wysmarowałam ją olejem i po około miesiącu jej używania

Re: menu na parapetówkę

Oszczędność czasu? To gotowce, szwedzki stół: dobre kabanosy - zawsze idą, bo wygodne do jedzenia, krojone warzywa różne: świeże ogorki, konserwowe, kwaszone, papryka, rzodkiewki. Wędlina krojona na półmisku - upieczona przez Ciebie lub kupiona. Deska serów - różne, zółte, pleśniowe, też zawsze

tak. Kroisz tak: kladziesz piers na desce,

płasko na niej kładziesz dłoń i nożem ostrym w połowie równolegle między deska i dłonią kroisz delikatnie. To będą kotlety cieńsze niz cała gruba pierś. A medalioniki, czy też fileciki uzyszkasz, jak pokroisz w poprzek w cienkie plastry właśnie:-)

Deska do krojenia mnie zadziwiła

Odkryłem ostatnio dziwną rzecz. -Otóż, jak to jest, że deska do krojenia nie poddaje się nożowi? Czyżby wykonana była z drewna twardszego od metalu z którego wykonany jest nóż? Dziwny dla mnie jest ten świat.

Drewniana deska do krojenia

Jak dbacie o deske?? chodzi mi o pozbycie sie tego charakterystycznego zapachu uzywanej deski. Wczoraj wyszorowalam deche wszystkimi detergentam (plyn do zmywania, proszek do szorowania i cif-mleczko) polałam 2 razy wrzątkiem, owszem rozjasniala trioche, odstawilam do wywietrzenia, a dzisiaj

Re: Deska do krojenia mnie zadziwiła

Zdziwilo by mnie bardziej gdybys mogl kroic mieso deska do krojenia...... ;))))))

Re: Nalot z pleśni na drewnianej desce do krojeni

Najmądrzej będzie jak wyrzucisz tą deskę i kupisz nową . Koszt zakupu nowej nie nie jest duży.

Re: chlebak drewniany czy ceramiczny?

Ja ma taki dukapolska.com/chlebak-z-deska-do-krojenia.htm Nie jest ceramiczny tylko z jakiegoś tworzywa, deska z jakiegoś drzewa bambusowego, nie używam przykrycia jako deski do krojenia. Mam go rok i jak na razie jest ok. Chleb rzeczywiście mi w nim jeszcze nie zapleśniał, ale chleba nie trzymam

Olejowanie deski do krojenia

No wlasnie, ja mam piekna deske z palisandru, olejowana. Czym ja konserwujecie, jakim olejem, bo chyba nie zadna chemia do podlog? -- remont38m2.blox.pl/html

Re: Nalot z pleśni na drewnianej desce do krojeni

Ups, zdałem sobie sprawę, że nie odpowiedziałem. Dzięki za odpowiedź! Deskę jeszcze raz porządnie wyczyściłem, nie czuć już tego środka, może jednak jest ok. Nowej deski na razie wolałbym nie kupować, są inne wydatki..

drewniane deski do krojenia i dekoracji

Drewno bambusowe z którego coraz częściej robi się deski do krojenia ma niesamowite własciwości - nie jest tak wrażliwe na cięcia, nie pęka, najwazniejsze jednak, że jest antybakteryjne, Bakterie sie w nim nie gnieżdżą i co za tym idzie nie gnije. Proponuję się zainteresować, bo oprócz tych

Re: Pękające deski do krojenia:-(

. Deski używam głownie do krojenia pieczywa i warzyw, nie używam np tasaków do krojenia zamrożonego mięsa i tym podobnych rzeczy. Pzdr.

Re: kupujecie zabawki w charity shop'ach?

moje młodsze dziecko głównie bylo wychowane na ubrankach i zabawkach ( głównie drewnianych) puzzlach ,książkach z charity shop lub car boots. Zawsze je dokładnie myłam. Drewno samo w sobie ma antyseptyczne właściwości dlatego drewniane deski do krojenia są najzdrowsze.

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj ekspertów

Zdjęcia - deska do krojenia