Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: kto zamienił Euthyrox na Letrox?

Hej. Mam taki problem endo zmieniła mi letrox na euthyrox i zwiększyła dawkę. Wcześniej brałam 3 x 50, 4x 25 w tygodniu letroxu a teraz euthyrox 4x 50 3x 25. Po tej zmianie fatalnie się czuję. Mam potworne bóle głowy i bóle w klatce piersiowej. Myślicie że moga to byc skutki uboczne zmiany i

Nietypowe hashimoto?

euthyroxu, później 50 następnie zmieniłem na letrox, ponieważ słabo tolerowałem euthyrox( głównie miałem ataki dziwnego niepokoju, depresji, nerwicy ), skutki uboczne ustąpiły po zmianie na letrox. Jednak od rozpoczęcia terapii mam problem z uczuciem chłodu, atakami zimna, które nie chcą ustąpić. Nie

Re: kto zamienił Euthyrox na Letrox?

Witam, Ja miesiąc brałem Euthyrox 25 - TSH nie zmieniło się i dalej wynosiło 23. Po tem zwiększyłem Euthyrox do 50 - i po tygodniu miałem wszystkie możliwe skutki uboczne. Zmieniłem na Letrox 50 - było lepiej i po miesiącu TSH spadło do 4. Dalej kiepsko się czuję ale jestem na etapie dobierania

Re: IVF styczeń/luty 2014.

uboczne? -------------------------------------------------------- 7 lat starań 7 inseminacji 23 lata cukrzyca typ 1 10 lat niedoczynność tarczycy EUTHYROX N50 badania super,a ciąży BRAK :( GAMETA GDYNIA

Re: IVF styczeń/luty 2014.

uboczne? > > -------------------------------------------------------- > 7 lat starań > 7 inseminacji > 23 lata cukrzyca typ 1 > 10 lat niedoczynność tarczycy EUTHYROX N50 > badania super,a ciąży BRAK :( > GAMETA GDYNIA -- Niepłodność pierwotna, idiopatyczna (bez przyczyny

Hashimoto? proszę o pomoc.

, Ft4, Anty TPO (powiedział że jest juz przy gornej granicy), USG tarczycy zdiagnozował Hashi. Przepisał Euthyrox. Miałam jeszcze zrobic prolaktyne i Anty-tg Bardzo proszę o wskazowki - Odkad zażywam Euthyrox nie jestem ospała, włosy mniej wypadają, stawy mniej bolą, choć pojwaiły się też skutki

Re: Hashimoto? proszę o pomoc.

Novothyral 37,5 mg+ 25 Euthyrox lub Novotryral 50mg + 12,5mg Euthyrox Jezeli będe się czuć dobrze na + wyniki badan to tak zostanie. jezeli nie będzie szukac innych rozwiazań. Trochę boję się tego Novothyralu bo czytałam tu na forum, ze ma skutki uboczne. Co radzicie w związku z tym? Wie ktoś może

Euthyrox

Biorę Euthyrox 50, 1 tabletkę na czczo, próbowałam też dwie. Samopoczucie mam niezłe, psychiczne bardzo dobre. Jeszcze wielkich zmian nie widzę... nie widzę też żadnych dziwnych skutków ubocznych... bałam się, bo niektórzy pisali, że ich głowa bolała przez miesiąc, albo, że po zmianie dawki pocili

Re: Nowa hashimotka

Tyroksyna to nie tabletki anty, chociaż też hormony. To po prostu syntetyczny hormon tarczycy, bez skutków ubocznych, więc można brać bez obaw, oczywiście po przeczytaniu ulotki ;) bo jak bierzesz rano Euthyrox, to np. nie powinnaś brać po nim w ciągu kilku godzin żelaza. Oczywiście przy Hashi

Re: Wypadanie włosów w trakcie lub po odstawieniu

wyrównanie okresu. Brałam je pół roku. Nie miałam żadnych skutków ubocznych, urosły mi piersi o jeden rozmiar, ale to było fajne ? 160cm 46kg, zawsze byłam drobna. Po odstawieniu sytuacja diametralnie się zmieniła-włosy leciały jak szalone. Nic nie pomogło, żadne witaminy-których łykałam mnóstwo-nie na raz

Re: Proszę pilnie o radę

Endokrynolog do którego udałam sie z łomotami serca i skokami ciśnienia w listopadzie powiedział cytuje "ze serce wykończe tym t3"i kazał odstawić novothyral natychmiast z dnia na dzień , tzn kazał brac zamiast 100 ethyrox i 50 novo tylko 150 euthyrox. Nie przyszło mi do głowy ze

chyba jestem skomplikowanym przypadkiem Hashi

Cześć Dziewczyny, wracam do was z pytaniem i prośbą o wasze komentarze i sugestie dotyczące dalszego leczenia. Jak już wielokrotnie pisałam skutki uboczne mojego Hasi to przede wszystkim wypadające włosy. Od zeszłego roku kiedy zostałam zdiagnozowana pomimo leczenia Euthyroxem niestety mój

Re: Interpretacja wyników

No więc jestem po wizycie u p. dr Mizan. Wrażenia dobre. Mam skontrolować wyniki pod koniec marca na dawce 1/2 Novo 75 + 1/2 Euthyrox 50. Jeśli nadal FT4 powyżej normy mam zmniejszyć dawkę E do 1/4. Dodatkowo z uwagi na wysoką PRL po obciążeniu: 1/4 Dostinexu raz w tygodniu. Kolejna wizyta na

Diagnoza Hashimoto

Witajcie! Jakieś 1,5 miesiąca temu dowiedziałam się, że mam niedoczynność tarczycy, a przy ostatniej wizycie, że to Hashimoto (przeciwciała A-TPO 1300 przy normie 60). Obecnie biorę Euthyrox 50, który po miesiącu przyjmowania spowodował obniżenie TSH z 5,8 do 2,5. Kurację stosuję nadal. Na razie

Re: KOSZMARNE samopoczucie + pytanie o antykoncep

. częstych torbieli na jajnikach. Rigevidon był trzecią próbą (po YAZie utyłam mimo bycia chucherkiem, Harmonet też mi nie odpowiadał, Rigevidon nie miał dla mnie żadnych skutków ubocznych). Natomiast po odstawieniu Rigevidonu w lipcu zeszłego roku nie pamiętam żadnych zmian na lepsze ani gorsze oprócz tego

Re: Czy tylko ja się tak źle czuje po euthyrox???

62.50 miejmy nadzieje że to pomoże Zastanawiam się dlaczego lekarze się tak upierają przy tym że euthyrox nie daje zadnych skutków ubocznych przeanalizowałam różnorodne fora i wiele osób skarży się na ten lek a szczególnie na kłopoty ze wzrokiem, na rozmazany obraz szczególnie wieczorami. Nie wiem

Re: Euthyrox + antyki - nie za duzo hormonów na r

poszukaj w wyszukiwarce, na forum już były wątki na ten temat. Mi zarówno gin. jak i edno. mówili, że nie ma problemu.. Ja też biorę Euthyrox 50 i tabletki anty, już prawie rok, i czasami jednak zastanawiam się, czy nei za dużo hormonów. No i w przypadku niektórych objawów, np. mdłości nie wiem

Re: Moje wyniki- anty-TPO

Witajcie, bardzo dziękuje za wszyskie rady. Udało mi sie dziś dostać do endo. Powiedział, że moje wyniki nie są złe, chociaż pomóc tarczycy trzeba, szczególnie jesli mysle o dziecku. Dostałam euthyrox n 50. Mam przez 14 dni zazywać pól tabletki, potem juz całą , a po 6-8 tygodniach

Odstawienie abxów-laktoza w lekach! Zioła - cito!

przeciwalergicznych, którymi karmiony byłem latami (mimo braku alergii IGE-zależnej, na którą one działają), które też lekarze namiętnie przepisują na problemy skórne określając je jako AZS, co jak można się domyśleć, dodatkowo pacjenta uczula.. Cóż... levoxa, minocyklina, doksycyklina, euthyrox, nootropil (na

Re:doradzcie proszę???

Witaj!! Ja nie doradzę, bo sama dopiero się uczę :) ale ponieważ też leczę się od niedawna - 06.02., to mogę Ci powiedzieć jak jest u mnie. Przez 4 dni lekarz kazał mi brać pół tabletki Euthyrox N50 i od piątego dnia całą. Także biorę dopiero drugi tydzień i nie czuję się najgorzej. Na razie

Euthyrox czy Letrox?

Potrzebuję opinii na temat skutków ubocznych leków Euthyrox i Letrox. Chodzi mi o to, który jest powszechnie lepszy? Od kilku miesięcy biorę Euthyrox i zastanawiam się nad tym czym spowodowane są moje bardzo częste bóle głowy??? Lekarz zalecił mi brać po całej tabletce Euthyroxu 50, a ja brałam

Historia choroby-kilka pytań

=349,5(191-663) Prolaktyna=352,4(102-496) Dodam, że ostatnia Endo zleciła jedynie TSH i Ft4 do oceny tarczycy, a więc nie zamierza patrzeć na t3… Ja się naczytałam o skutkach ubocznych selenu(miałam w rodzinie raka piersi) i trochę boję się go łykać do końca życia po 200mcg/dz. a chyba bez niego

Re: Starania a hashimoto.

Ja dostałam przed staraniem od ginekologa dodatkowo Encorton, ale czy to ma pomóc mi? Niewiem, nie brałam tego, bo za wiele tam jest skutków ubocznych. Biorę euthyrox 50, wizytę u endo mam dopiero w styczniu, bo tak mi kazała przyjść, ostatnie TSH wyszło mi 2,23 , ale może dlatego że 3 przez dni

Re: niedoczynność a tusza

Zaczęłam brać euthyrox 50 tak jak lekarz mi kazał, ale ja się uparłam i brałam 25, po miesiącu wynik tsh wyszedł 0,78.Lekarz jak zobaczył wynik to stwierdził, że jednak narazie mam brać 25 a nie 50. Generalnie czuje się lepiej pod względem tego, że nie śpię tak jak kiedyś całymi dniami, mam

Niedoczynność Tarczycy-leczenie euthyrox N 25

euthyrox N 25,podawanie jodidu całkowicie skrytykował, uzasadniajać,że nie wolno tak małym dzieciom podawać jodu. Jakie leki przyjmują Wasze pociechy? Czy zauważyłyście jakięs skutki uboczne po euthyrox'ie? Czy mały jest zmuszony brac leki do końca życia? Czy leki te mogą pozytywnie wpłynąć na rozwój

Czy po NICH przytyje?? Jestem nowa, malo wiem HELP

Witam, niecaly miesiac temu lekarz stwierdzil u mnie niedoczynnosc (TSH 5,2) i zapisal mi euthyrox 50 i 75 co dtugi dzien. I stad moje pytanie, ktore mnie ostatnio trapi. Odkad biore te tabletki jakbym miala wiekszy apetyt, i nie wiem czy faktycznie te lekarstwa na mnie tak dzialaja, i ciagle chce

zrozumieć tarczycę=zrozumieć siebie

oto moje wyniki badań sprzed 3-4 tygodni: - TSH - 4,860 (norma 0,27-4,2) - FT3 - 1,96 (norma 2,00-4,40) - FT4 - 0,73 (norma 0,93-1,70) - P-ciała anty TPO - 50,6 (norma <34,0) - P-ciała anty TG - 395,1 (norma <115,0) otrzymałam Euthyrox N 25 przez 2 tygodnie - 1x dziennie lepiej lub gorzej

AKTUALIZACJA

sporą niedoczynność i od miesiąca biorę już euthyrox 50. Problem polega na tym (przynajmniej po lekturze forum wydaje mi się, że to jednak problem), że mój lekarz po badaniach w lipcu, kiedy to miałam zlecone ft4 i przeciwciała, dalszą diagnostykę i decyzję o leczeniu podejmuje już na podstawie samego

Re: Hormony tarczycy a pigułki-pytanie do p.dokto

przez jakis czas tez stosowalam letrox i przytylam po nim. co prawda ja bylam nawet zadowolona z tego skutku ubocznego, bo przedtem bylam dosc chuda, a waga podskoczyla mi tylko o kilka kilogramow i tak juz zostalo. teraz tez lecze sie na tarczyce, ale biore euthyrox 50 i jednoczesnie stosuje

TARCZYCA,PRL FATALNE SAMOPOCZUCIE PROSZE O POMOC

,89-1,76). zalecenia to kontynuacja euthyroxu N 75 oraz wprowadzono mi Bromergon 1tabletke wieczorem ale jeszcze nei wykupilam recepty i boje sie go brac z powodu na okropne skutki uboczne, o ktorych czytalam zastanawiam sie czy by nie sprobowac lepiej brac norprolac ktory ma podobno mneijsze skutki uboczne i jest

TARCZYCA,PRL FATALNE SAMOPOCZUCIE KTO WIE?

,590ulU/ml(0,4-4,0) FT4 1,170ng/dl(0,89-1,76). zalecenia to kontynuacja euthyroxu N 75 oraz wprowadzono mi Bromergon 1tabletke wieczorem ale jeszcze nei wykupilam recepty i boje sie go brac z powodu na okropne skutki uboczne, o ktorych czytalam zastanawiam sie czy by nie sprobowac lepiej brac norprolac

Wizyta u lekarza i dawki leków

; powiedzieć że byłaś u endo prywatnie i kończą Ci się leki > i chcesz receptę. nikt tego nie weryfikuje. również ginekolog > może przepisać Ci hormony. > > a. Co do hormonow faktycznie, dziękuję za radę.:P. Dożyłam dziś wizyty u lekarza. Diagnoza: Hashimoto Dostałam Euthyrox 50, mam przyjmować

Odpowiedz do Uli :)

Ze mna to jest tak :) Od dwoch tygodni biore ten euthyrox, zaczynalam od dawki 25 przez 4 dni, pozniej naprzemiennie z 50, teraz biore przez 2 tyg tylko 50, a pozniej mam co drugi dzien 75 brac. I doktorka jesazcze powiedziala, ze jesli bede sie dobrze czuła przy tej dawce (75) to mam tak zazywac

Euthyrox 50 na pocztek

Skoro juz powiedzialam A (afty:) to teraz kolej na E jak Euthyrox:) Po krotce moja historia: listopad-USG tarczycy - wyglada jak ser szwajcarski albo jak plaster miodu- powiedziala pani od USG (cala w czarnych naciekach) badania OK T3 2,50, T4-1,05, TSH-1,164, TPO-5,6 i na koncu TG-60,7 i tu padlo

do hashi tess

osóbki o podobnych przejściach. Napisz także jakie złe skutki uboczne przyniosło Ci zażywanie encortonu. A tak na marginesie- myslisz, ze fakt bycia w niedoczynności w czasie ciazy moze prowadzić do obumarcia zarodka w 6 tc? Od 3 tyg brałam z przepisu lekarza euthyrox 37,5 - 50g. Badania od razu po

Re: Guzki operować czy obserwować? Proszę o radę.

czerwiec. 14 czerwca ubiegłego roku poddałam się operacji. Lekarz po zabiegu powiedział, iż musieli wyciąć obydwa płaty, ponieważ tarczyca była cała pokryta guzami - nie było co zostawić. aktualnie wielkość mojej tarczycy to 0,5cm. Widocznym "skutkiem ubocznym" operacji jest przytycie 10 kg w

Re: Euthyrox skutki uboczne- co robić?

Ech, no to pozostaje mi endo przekonać, żeby mi przepisała 25, bo teraz w domu mam tylko 75 i 50. Dzielenie 50tki na czworo może być ciekawe:-) A tak w ogóle nie mogliby jakiegoś poslizgu tym tabletkom zrobić? Ze trzy razy w tyg przyklei mi sie do przełyku:-) Z wielkimi tabletami nie mam

Re: Tarczyca

Mam ten sam problem:( U mnie po zrobieniu badań wynik mojego TSH wyszedł 7.50(norma laboratorium 0,4- 4,0)wynika z tego że mam niedoczynność tarczycy, tak powiedziała mi lek .internista i przepisała mi Euthyrox 50 po miesiącu mam znowu zrobić badanie tsh i przyjść do kontroli. Może w międzyczasie

Re: bardzo silne bole glowy :(

no wlasnie mam problem z tym euthyroxem :( przy takich wynikach, poczatkowo TSH ponad 4, potem ponad 2 bralam euthyrox 50 1 tabletke. (na samym poczatku bralam 25 euthyroxu). lekarka radzila zwiekszyc dawke do 75 i wtedy wlasnie po nie calym tygodniu pojawily sie silne bole glowy i wymioty

Re: biopsja one more time

ten guz byl bardzo duzy-ponad 5cm i uciskal na tchawice(skutki uboczne byly ogromne niestety;?)....mialam niedoczynnosc i bralam (nadal biore euthyrox) z dawki 100 zeszlam na 50 w tej chwili, przeciwcial nie obnizam bo w moim przypadku nie ma jak i nie ma po co, poki ziarnica nie zostanie do konca

Re: do hashi tess

wątkiem osóbki o podobnych przejściach. Forum założyła Ula o nicku to-ja-007. Napisz także jakie złe > skutki uboczne przyniosło Ci zażywanie encortonu. Nie wiem czy w tej chwili wyliczę wszystkie: - tycie - cellulit /do tej pory nie mogę się z nim uporać/ - deprecha - nasilenie problemów

Letrox a euthyrox, letrox a metformax

wystarczająco czasu, pilnie potrzebuję odpowiedzi na dwa pytania. Nowa lekarka przepisała mi euthyrox, zdaję sobie sprawę, że jest to mniej więcej to samo co letrox, pytanie tylko na ile to samo? Biorąc letrox nie miałam żadnych skutków ubocznych, nawet teraz zwiększanie dawki przebiega bezproblemowo. Czy jest

Euthyrox skutki uboczne- co robić?

Witajcie Na Hashimoto leczę się od września zeszłego roku. Na początku dostałam euthyrok 25, po dwóch wizytach zwiększony do 50, tolerowany dobrze. Pod koniec października miałam wizytę u endo, okazało się ze w końcu wyniki trochę drgnęły, przepisała mi euthyrox 50 i 75 do brania "na zmianę

Re: Euthyrox skutki uboczne- co robić?

wiec 25: pół to jest 12,5mg dodaj to do obecnej dawki(50mg) codziennie czyli 50mg + 12,5 to bedzie 62,5 dziennie , to wyjdzie to samo co jednego dnia 50 a drugiego 75 , a bedziesz brala je w jednej stalej dawce bez skoków, mi tak lekarka doradzala i zdecydowanie lepiej znosilam to a dawka dostarczana

Hormony Euthyrox N 50

Czy te tabletki mają pozniej tzn po pewnym czasie zażywania ich jakies skutki uboczne np. tycie ?

Re: .. jakie mogą być skutki uboczne jodowania

oset_55 napisała: > Novothyral jest odpowiednikiem euthyroxu. to nie jest prawdą bo euthyrox to tylko T4 , a novothyral to T4 i T3 . Potem te wyniki przeliczamy na % /patrz: kalkulator i pilnujemy, aby ich poziomy przekroczyły 50% normy. Nie ma innej metody, aby wyjść z niedoczynności

Czy tylko ja się tak źle czuje po euthyrox??????

Witam, pisałam jakąś chwilę temu w momencie kiedy odebrałam wyniki. Minął ponad miesiąc od mojego wpisu i znowu chciałabym się poradzić. Czy odczuwacie jakiekolwiek skutki uboczne brania euthyroxu??? Na początku czułam się świetnie ale teraz czuję się jeszcze gorzej niż przed jego braniem (dawka

Czy tylko ja się tak źle czuje po euthyrox???

Witam, pisałam jakąś chwilę temu w momencie kiedy odebrałam wyniki. Minął ponad miesiąc od mojego wpisu i znowu chciałabym się poradzić. Czy odczuwacie jakiekolwiek skutki uboczne brania euthyroxu??? Na początku czułam się świetnie ale teraz czuję się jeszcze gorzej niż przed jego braniem (dawka 50

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj ekspertów

Zdjęcia - euthyrox 50 skutki uboczne