Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

porada

Hematokryt - 36,2 Krwinki czerwone - 4,30 Hemoglobina - 13,2 Krwinki białe - 5,7 Podwyższony wynik z rozmazu - LYM - 48,9 przy normie od 17.00 - 48.00 ASO - 76 RF - 15,4 OB po 1h - 30 CRP-U - 0,19 W m-cu styczeń 2014 powtórzyliśmy n/w wyniki: OB po 1h - 20 CRP-U - 0,05 Synek co jakiś czas narzeka na

Re: aktualne wyniki

. Są niedobory ale nie wiadomo jak je naprawiać kiedy jest lęk przed alergicznymi reakcjami organizmu. A IgE ogólne niskie i bardzo niskie (poniżej normy) także białe krwinki. I tak do lat. Ta reakcja alergiczna musi przebiegać innym, bardziej zakamuflowanym torem. -- forum.gazeta.pl/forum/w,94641

Re: Morfologia-spadek neutrocytów u dziecka 4mce

9% a ile to ilościowo? 9% nie jest normą, jeśli jest np. 10 tys białych krwinek to dziecko ma ok 900 neutrofili a to juz jest neutropenia, powtórz dziecku badania, ogólnie dziecko powinno mieć 1500 neutrofili, jeśli ma powyżej 1000 nie jest źle, od 500-1000 to średnia neutropenia poniżej 500

Re: Morfologia-spadek neutrocytów u dziecka 4mce

zrozumienia, że jestem przewrażliwioną mamusią :) Nie wiem co o tym myśleć...... nena20 napisała: > 9% a ile to ilościowo? > 9% nie jest normą, jeśli jest np. 10 tys białych krwinek to dziecko ma ok 900 n > eutrofili a to juz jest neutropenia, > powtórz dziecku badania, > ogólnie dziecko

Anemia, alergia i zielone kupki ze śluzem

pomimo stosowania takich specyfików jak Bobotic, Espumisan, Delicol i ostatecznie picia przeze mnie samej wody i jedzenia suchego chleba. Dodatkowo, gdy Mała miała1,5 miesiąca okazało się, że ma anemię. Hematokryt, hemoglobina i krwinki czerwona poniżej normy, MCV zawyżone, krwinki białe w normie

Alergia, anemia i zielone kupki ze śluzem.

pomimo stosowania takich specyfików jak Bobotic, Espumisan, Delicol i ostatecznie picia przeze mnie samej wody i jedzenia suchego chleba. Dodatkowo, gdy Mała miała1,5 miesiąca okazało się, że ma anemię. Hematokryt, hemoglobina i krwinki czerwona poniżej normy, MCV zawyżone, krwinki białe w normie

Powiększone narządy,węzły, morfologia

powiększone nie było żadnych objawów choroby. Po zbiciu gorączki dziecko pogodne, ale bez apetytu. Morfologia wykonana rano: Krwinki białe 23,6tys/ul powyżej Krwinki czerwone 4,28 mln/ul poniżej Hemoglobina 10,4 g/dl poniżej Hematokryt 32,4% poniżej MCV 76 fl poniżej MCH 24,4 pg poniżej MCHC 32,2 g/dl RDW 13

Re: do mam "niejadków"

anemi czy wstępnej fazy białaczkowej bo bo żelazo i limfocyty i trombocyty a co za tym idzie produkcja białych i czerwonych krwinek są ze sobą bardzo powiązane. wiec kółko się zamyka, moje drugie dziecko Zuza jest wcześniakiem i faza na szczęście jest odwrotna ma 5 miesiąc urodzeniowo a teoretycznie

prośba o interpretację wyników

, pediatra prywatny, pediatra z przychodni). Ze względu na sprzeczność opinii prosiłabym bardzo o Pani zdanie na temat tych wyników. MORFOLOGIA Hematokryt HCT 36.6 norma 34-41 Krwinki czerwone RBC 4.77 norma 4.3-5.5 Hemoglobina HGB 12.6 norma 10.9-14.2 Krwinki białe

problemy jelitowe...doradźcie kilka rzeczy... :)

,bilirubina nieobecna,glukoza nie wykryto,ciała ketnowe,azotyny,krew nieobecna,śluz nieobecny) Morfologia: krwinki białe i czerwone NORMA hemoglobina 11,9 NORMA (10,9-14,2) hematokryt NORMA MCV,MCH,RDW,PLT,MPV NORMA MCHC PONIŻEJ NORMY rozmaz ręczny: segmenty 30 (norma 40-70) eozynofile 2 (norma 1-5) Limfocyty 65

problemy jelitowe..problemy rozwojowe...doradźcie

-OK (białko,bilirubina nieobecna,glukoza nie wykryto,ciała ketnowe,azotyny,krew nieobecna,śluz nieobecny) Morfologia: krwinki białe i czerwone NORMA hemoglobina 11,9 NORMA (10,9-14,2) hematokryt NORMA MCV,MCH,RDW,PLT,MPV NORMA MCHC PONIŻEJ NORMY rozmaz ręczny: segmenty 30 (norma 40-70) eozynofile 2

Re: Przewlekła anemia - podejrzenie alergii na bi

. ( podaję tylko te które są poniżej normy ) Hematokryt : 30.0 Hemoglobina : 10.5 MCV : 71.1 MCH : 24.9 RDW-SD : 30.6 MPV : 8.6 Żelazo : 11.4 umol/l ( po 1 dniu od odstawienia żelaza) Pomiędzy tym poprzednim badaniem a ostatnim dostawało dziecko żelazo w postaci ferrum lek 2,5 ml 2 razy dzennie i bebiko

Gronkowie złocisty w wymazie z noska u 3latka

,3 fl 72,0-87,0 MCH 28,1 pg 25,0-30,0 MCHC 33,7 g/dl 32,3-36,5 RDW-SD 39,6 fl 36,0-48,0 RDW-CV 12,6% 11,0-15,0 Krwinki płytkowe 237 x10^3/ 210-490 MPV 10,5 fl 9-13,0 P-LCR 27,8 fl 13,0-43,0 PDW 12,0 fl 9,0-17,0 Wzór krwinek białych Granulocyty o jądrze pałeczk. 1% norma 1

Gronkowiec u 3latka w wymazie z nosa

25,0-30,0 MCHC 33,7 g/dl 32,3-36,5 RDW-SD 39,6 fl 36,0-48,0 RDW-CV 12,6% 11,0-15,0 Krwinki płytkowe 237 x10^3/ 210-490 MPV 10,5 fl 9-13,0 P-LCR 27,8 fl 13,0-43,0 PDW 12,0 fl 9,0-17,0 Wzór krwinek białych Granulocyty o jądrze pałeczk. 1% norma 1-5 Gran. o jadrze segm. 32% 35-55 Eozynofile

Czy ktoś ma podobne doświadczenia?

białych krwinek jest dużo poniżej normy, internista nie chce podpisać zgody na in vitro. Dostaję skierowanie do hematologa. Pobyt w szpitalu, kolejne badania wykluczają chorobę hematologiczną, a coraz bardziej wskazują na reumatologiczną. Trafiam do reumatologa. Wrzesień podejrzenie tocznia układowego

37,4 st.C, u 2,8 letniego przez miesiąc!!!

wyszło że krwinki białe sa poniżej normy (4,5) liczba neutrocytów poniżej normy, natomiast monocyty powyżej. Nie wiem co jeszcze zbadać i gdzie się udać - lekarka- pediatra - twierdzi że to nic, że może alergia - ale dziecko jest za małe na zrobienie wiarygodnych testów. może ktoś z Was miał do

BIAŁE KRWINKI

Jak to jest z tymi białymi krwinkami, z tego co słyszałam to kobiety w ciązy powinny mieć je podwyższone. U mnie cały czas systematycznie wzrastały, ostatnie badanie 9,42, a teraz po miesiącu spadły na 8,2. Czy to może oznaczać coś złego dla dziecka? (może panikuję ale trochę się boję, bo mam

Białe krwinki

Jak to jest z tymi białymi krwinkami, z tego co słyszałam to kobiety w ciązy powinny mieć je podwyższone. U mnie cały czas systematycznie wzrastały, ostatnie badanie 9,42, a teraz po miesiącu spadły na 8,2. Czy to może oznaczać coś złego dla dziecka? (może panikuję ale trochę się boję, bo mam

wysokie OB

poniżej 20 CRP 0,1 mocz analiza ogólna wszystko w normie tylko krwinki białe 1-3 krwinki czerwone 2-4 swieze dość zmienione sluz liczne pasma pojedyńcze kryształy szczawianu wapnia badania robimy kontrolnie co jakiś czas ze względu na powiększony węzeł chłonny (już 1,5 roku co z tym przeżyliśmy to

Niskie żelazo i brak poprawy

. Hemoglobina na poziomie 10 , Hematokryt też dużo poniżej normy . Erytrocyty powyżej 4 a krwinki białe 7,6 . Ob niskie, mocz prawidłowy , posiew ujemny. Próby wątrobowe na prawidłowym poziomie. Jesteśmy pod opieką gastrologa , która obecnie kazała zrobić badania w kierunku celiakii oraz dostaliśmy skierowanie

chyba nie lekarz a cudotwórca...

Współczuję Ci! Zdaje się, że mam bardzo podobny problem! Lekarz internista patrzy już na mnie z ukosa i mam wrażenie, że uważa mnie za chipochondryka. A to dlatego, że nie wie, co ma robić. Nie napisałaś, od jak dawna masz te dolegliwości. Twoje wyniki krwi są na granicy normy, a krwinki białe

Zaczynam poznawać tę chorobę i proszę o wskazówki

ujemny. Niestety mrfologia też się pogorszuła :WBC 3,7, RBC 4,10, HGB 11,7, w rozmaziegranulocyty pałeczkowate (nie wiem wogóle co to jest) 9% (norma 0-5), segmenty 37%(norma 40-70). Czy przy boreliozie jest niski poziom krwinek białych? Syn Augmentin bierze od wczoraj, a dzisiaj na dłoniach ma

krwinki białe poniżej normy

Pani doktor, "od zawsze" moje dziecko-obecnie 3 latka- ma WBC poniżej normy,około 5,3, przy normie lab. 5,5-15,5. Raz jak miał lekką infekcję w czasie badania załapał się na dolną granice normy. Zawsze też ma poniżej normy RDW-SD. Pozostałe wyniki raczej w środku norm i lekarze mówią że

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj ekspertów

Zdjęcia - krwinki białe poniżej normy u dziecka