Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: Kuchenne Rewolucje

nie bylam o tych miejscach dowiedzialam sie po rewolucjach bylismy daleko od domu i nie znalismy miejsca, gdzie mozna cos zjesc, a rewolucja magdy gessler wydawala mi sie dobra rekomendacja jakwidac, o niczym to nie swiadczy :) -- Częsta praca w kuchni zwiększa szanse na zdrowie, bogactwo i

Re: co z dużej ilości jajek?

kobieta.interia.pl/kuchnia/przysmaki/news-rabarbar-wg-magdy-gessler,nId,978466 to ciasto drozdzowe- rabarbarowe z 6jajami jest przepyszne poza tym narobilabym makaronu-bistro24.pl/gotowanie/przepisy/prawdziwy-domowy-makaron,108885.html daje sie tyle jaj ile sie wchlonie w make ale zazwyczak na 0

Re: Kaczka, psia jej mac;p

www.mowimyjak.pl/styl-zycia/kuchnia/kaczka-pieczona-wedlug-przepisu-z-kuchennych-rewolucji-magdy-gessler-w-gnieznie,17_47613.html -- olaromanska.blox.pl/html www.dlaleszka.cba.pl/

Gessler i kuchenne rewolucje od kuchni

a ja radzę zobaczyć szefową kuchennych rewolucji od kuchni www.archirama.pl/panorama/prasa/restauracje-magdy-gessler-jak-wygladaja-wnetrza-restauracji-bohaterki-kuchennych-rewolucji,12_1445.html

Re: dobra książka kucharska

-jolanta-chojnacka-romana-swulinska-katulska-aleksandra,prod4630423,ksiazka-p Moze ktos zna inna dobra Kuchnie Polska a polecacie ksiazki Magdy Gessler ?

Re: Restauracja "Pod Żaglami" w skrócie

Katastrofa! Podczas wyjazdów weekendowych w różne zakątki Polski lubimy zajrzeć do miejsc serwujących kuchnię lokalną lub po rewolucjach Magdy Gessler. Będąc na Mazurach postanowiliśmy odwiedzić Restaurację Żeglarską i skosztować tamtejszej zupy rybnej. Trochę ciężko znaleźć ten lokal, kiedy już

Marcello Ristorante. Zjadłem Magdę Gessler

Tylko raz miałam okazję posłuchać gotowania w tv Pani Magdy Gessler i nigdy więcej. Posłuchać, bo sama w tym czasie gotowałam, nie oglądałam). Mieszkałam we Włoszech przez 10 lat, ale takich bzdetów o kuchni włoskiej nigdy nie słyszałam, jak w jednym z odcinków... Nie jestem fanką Pani Gessler

Gessler znów górą. Przepisał mieszkanie przed l...

niech mi ktoś powie czy ten pan ma coś wspólego z tą panią? www.mowimyjak.pl/styl-zycia/kuchnia/restauracje-magdy-gessler-czy-warto-odwiedzic-biaa-ges-w-warszawie,17_42440.html

taka sobie zupka naszych południowych przyjaciól

www.mowimyjak.pl/styl-zycia/kuchnia/francuska-zupa-cebulowa-wedug-przepisu-magdy-gessler-zobacz-przepis-na-idealna-zupe-cebulowa,17_40591.html ktoś może robił wg przepisu zupę cebulową geslllerowej?

Re: Czy masz zamiar wybrać się.....

maria_3 napisała: > Ona będzie Ślązaków karmić?mój ty bożyczku:D teleshow.pl/gid,15090664,img,15090728,kat,1024837,title,Magda-Gessler-restaurator-krytykuje-kulinarna-gwiazde-Kolejna-krytyka-pod-adresem-Magdy-Gessler,galeria.html No i okazało się że z tą kuchnią śląską to niewypał

1880-1886

1880 Magda Gessler odwiedza bar Ziębów. Włodek wciąż nie powiedział żonie, że zgłosił lokal do programu. Tymczasem Maria zabrania restauratorce wstępu do kuchni i wyprasza ją z baru. Iza bardzo przeżywa sprzedaż Bud-Maksu Zdybickiej. Martwi się, że nowa właścicielka odsunie Maksa od firmy

Re: Wodzianka, Rulada czyli kuchenne rewolucje w

Gessler. Znanej restauratorce bardzo zasmakowała kuchnia. Kuchnia jest taka, że ja bym nie wzywała Magdy Gessler- wyznała. Czujne oko Gessler od razu spostrzegło, co jest głównym problemem lokalu gastronomicznego. Powodem problemów był sam właściciel. Nie spodobało jej się to, że jest sknerą Co to za

Lubella

Makabryczna reklama makaronów Lubella, gdzie można wygrać kuchnię marzeń. Przy stole siedzi chłopiec i dziewczynka (nie powiem, ładne buzie) i sobie rozmawiają. O matko, ta dziewczynka to kopia Magdy Gessler, szepcze jakos tak złowieszczo, mówi wolno jakby miała trudności z mówieniem, jakoś tak

Co propaguje Trzebiatów - Bałtyckie "mniam, mni...

Mam wrażenie ze panowie uwazajacy sie za znawców kuchni nawet nie widzieli jakie tam są danie. Do Magdy Gessler troche im daleko, to taka nasza 5 lokalna liga kulinarna.Trochę więcej dystansu do rzeczywistosci i zycze poprawy humoru... to co jemy to gestia gustu i smaku, a o tym się nie dyskutuje

Pod Norenami. Tego mi brakowało. Wielkie Żarcie

lub z ust magdy gessler, która sama przyznaje, że nie zna się na kuchni azjatyckiej?? czy dłuższy czas oczekiwania na danie nie wiąże się z przygotowaniem dania na świeżo?? piszecie o barze szybkiej obsługi, gdzie zapiekanke podgrzewa się w mikrofalówce? a może dania przygotowane są na bieżąco, jak w

Zdziczenie?

Ale zanim doszło do skandalu, Magda Gessler pracowała nad lokalem i chciała go uratować. Próbując specjałów restauracji, krzywiła się, mówiąc "To wygląda jak rzygi". Gdy spróbowała makaronu, była wręcz wściekła. Weszła z talerzem do kuchni i... obrzuciła kucharza i kucharki daniem! Teraz

Gessler odczaruje zielonogórską Namaste? Działa...

kuchnię. I obawiam się, że pomysł pani Magdy Gessler będzie polegał na tym, żeby zrobić z tego restaurację pt. kuchnia lubuska - z mieszanką poznańsko-wileńsko-lwowską. Zobaczymy... m.

danie na szkolny konkurs kulinarny

Witam Poszukuję jakiegoś przepisu na "zdrowe" danie(zgodne z piramidą pokarmową), bo uczniowie jak na razie wymyśliły: owocową zupę z arbuza w wydrążonym arbuzie. Niestety jest ograniczenie - brak kuchenki, w ogóle kuchni. Myślicie, ze chłodnik litewski wg Magdy Gessler będzie dobrym

Re: czy polska kuchnia została wynarodowiona?

W przypadku pani Gessler wydaje mi sie że są to krokodyle łzy wylewane nad ś > miercią polskiej kuchni.(samo jej nazwisko mówi ze to jest zainteresowanie fra > gmentem polskiej tradycji przez osobe ktora w ogóle jej nie czuje) Nie bardzo rozumiem co niby ma do rzeczy nazwisko Magdy Gessler

Magda Gessler już zaprasza do Kryształowej

tam nie serwują " hanyskiej " kuchni - radzę czytać ze zrozumieniem. Cieszę się , że ta kawiarnia będzie otwarta przez Panią Gessler , bo to kobieta SUKCESU !! a jak to u nas a Polsce bywa, sukces w oko koli ...bo jakże tak można ?? Ci wszyscy nieudacznicy, szare myszki, pospolici i

Re: Magda Gessler w Kielcach. Robi rewolucję [WID

...rewolucja pani Magdy Gessler na polskim rynku restauratorow jest bardzo potrzebna....jesli pani Magda niebawem dostanie zawalu i odwali kopyta to znaczy ze polskich zjelczalych tluszczy zawartych w sosach ...nie przezyla...znaczy rewolucja ja zabila jak to juz wiele razy sie zdazalo wybitnym

Re: Szukam restauracji do opisania

W Delizii, Kuźni smaku, Bezgranicznej i Valadierze byłam. Valadier zresztą ponoć umiera i za moment go nie będzie. Nie mam przekonania, że jest sens wybierać się do restauracji Magdy Gessler. Moonsferę i Cavallo zostawiam na lato. Co się dzieje w Amber Roomie po odejściu Jacka Grochowiny? Nie

Marcello Ristorante. Zjadłem Magdę Gessler

Jadlem miesiac temu obiad w knajpie Magdy Gessler na warszawskiej starowce. I artykul p.Nowickiego potwierdzil ze z moim smakiem nie jest jeszcze tak zle . Potrawy wymyslnie opisane w menu byly po prostu kiepskie , przyprawione jak grilowane mieso na festynie w Malkini , niedogotowane to co

Re: Wodzianka, Rulada czyli kuchenne rewolucje w

Magda Gessler zrobiła ANTYREKLAMĘ Ani z Zielonego Wzgórza Publikacja: 07.10.2011 11:30 | Aktualizacja: 07.10.2011 20:28 Ania z Zielonego Wzgórza, Don Kichot, Kuchenne rewolucje, Kuchenne rewolucje Magdy Gessler, Magda Gessler, odc 5, odcinek 5, program, restauracja, Tarnowskie Góry, tvn Magda

Re: Niedziela i miła wizyta

"Polki" widac ten sam, niezmiennie niezmiernie przeladowany styl Magdy Gessler (ona sama tez zawsze jest przeladowana , co prawda jeszcze nie tak jak s.p.Violetta Villas, ale pewno ja nasladuje) To co mi sie podobalo najpierw "U Fukiera" ( bo sie komponowalo w enturaz Rynku), to co

Re: Krokodyl - dom weselny M. Gessler

Zia, ja dlatego pytałam o doprecyzowanie, bo o ile o kuchni pani Marty nie słyszałam złego słowa, to o kuchni pani Magdy tyle samo pozytywnych co negatywnych opinii. No i nie wiem, czy nazwisko ma wpływ, jeśli obie panie GesslerGessler po mężu :P -- Nawet dwoje ciekawych ludzi może się

Re: Przepis na życie 2

rozsławiali imienia p. Magdy Gessler, ale rozpisywali się załóżmy o genialnym szefie kuchni panu Malinowskim, dzięki któremu jej restauracje mają takie niezwykłe menu.. No chyba byłoby to faux pas?

Re: Samość

Odpowiednia dawka samości jest niezbędna! Można wtedy uczyć się robić samosy ;) Aktualnie samość jest wykorzystywana do robienia planów wakacyjnych, poszukiwań w obrębie kuchni kreolskiej, kompletowania materiałów do serii bransoletek inspirowanych bransoletkami Magdy Gessler (mniam

Magda Gessler otwiera w Łodzi restauracje. I to...

Zanim Magda Gessler otworzy kolejne restauracje, niech zrobi porzadek w tych co już ma. Idea, którą promuje w programie "Kuchenne rewolucje" nie ma zasosowania w jej lokalach. Potrawy są niesmaczne: chrupiące udko z kaczki suche, stare i twarde. W kurczaku nadziewanym wątróbką i chałką za

Kuchenne rewolucje Magdy Gessler

Za każdym razem, gdy oglądam ten program nie mogę uwierzyć, że właściciele restauracji, którzy przecież sami zgłaszają chęć przyjęcia pomocy od Pani Magdy Gessler na "podratowanie" swoich lokali, są tacy nieprzygotowani i nie wstydzą się przed wielotysięczną widownią przed telewizorami

książka z prostymi i szybkimi przepisami

Poszukuję książki kulinarnej na prezent ślubny (zamiast wiązanki kwiatów). Gdybym miała wybierać pod siebie, to kupiłabym coś Magdy Gessler lub Nigel'i Lawson, ale obdarowywana Panna Młoda jest zwolenniczką szybkiej i dość łatwej kuchni. Aha, i od kiedy ją znam wciąż jest na diecie (swoją drogą

Re: - Co podać? - Eee... właśnie się zastanawiam.

mają czelno > ść wybierać towar - stojąc w kolejce przed nimi... No cóż, wspomniałam, że staję w kolejce jeśli krótka. Bo jak nie mam czasu to wiem, że starsze panie lubią powydziwiać czy coś im się zapomni. Przywilej wieku. Ale to była młoda dziewczyna, jakieś 25 lat. Pewnie naoglądała się Magdy

Re: Dzisiejszy Masterchef

do oryginału. Nie lubię Magdy Gessler, ale szanuję tę kobietę za charakter i osobowość. Druga kobieta z jury, pani Starmach (mogę mylić nazwisko, nie pamiętam) jest w jury chyba tylko i wyłącznie elementem scenografii, bo do powiedzenia nie ma nic. Jakby jej nie było, to widz by tego nie zauważył

baba plastyk

Pani Magda Ikonowicz - artysta plastyk - to żaden restaurator, były mąż Pani Magdy - Pan Gessler to faktycznie restaurator jest. Czego oczekujecie od baby która ma małe pojęcie o tym co robi i nieudolnie próbuje naśladować Gordona Ramseya. Ja bym jej do swojej kuchni nie wpuścił - chyba, że

Zuchwały burak pcha się na salony?

delikatnie mieszamy bezpośrednio przed podaniem. magazyn-kuchnia.pl/magazyn-kuchnia/56,121951,11308926,Magda_Gessler_przedstawia__buraczki_na_dwa_sposoby.html --

Aż wstyd się przyznać, ale muszę

Mam się za super-duper-netowego poszukiwacza, ale tego przepisu znaleźć nie potrafię. Przepraszam wszystkich, których denerwują wątki typu "poszukuję, wyręczcie mnie" i obiecuję ten wątek odpracować w kuchni :) Bardzo proszę o pomoc. Przepis był autorstwa Magdy Gessler i były to zapiekane

kuchenne rewolucje?

Ostatnio obejrzałam w tv kilka programów na ten temat i normalnie szok! Ostatnio odcinek z kuchnią chińską, (wyzwiska, agresja, oblewanie się wodą! :O nie dziwota, że potem zamykają restauracje. www.plotek.pl/plotek/1,78649,8456732,Zamknieto_kolejna_restauracje_po_wizycie_Magdy_Gessler

Re: Najbardziej przereklamowane jedzenie to....

do wymienionych wcześniej a z czym się nie zgadzam: śledź opiekany-ze sklepu, golonka -męża i flaki mojego taty pycha; oliwki jeśli już to czarne; kuchnia Magdy Gessler- jadłam w dwóch miejscach : część dań niespecjalnych (zupy), ale przepis na wątróbkę drobiową przywiozłam do domu bo się w niej

Re: Najbardziej przereklamowane jedzenie to....

Kuchnia Magdy Gessler. Co prawda świetnie wygląda- pięknie podane, fajnie nazwane. ale już sam smak- nie jest niczym specjalnym, na pewno nieadekwatnym do ceny i całej tej otoczki. Miałam okazję kilkukrotnie próbować wyrobów cukierniczych i "normalnego" jedzenia. Zupy cebulowej wprost nie

Re: Widziałyście wczoraj kuchenne rewolucje?

no jak to na co poszła kasa? a widziałyście jak ona była ubrana? nie tak całkiem skromnie prawda? zresztą na profilu FB Magdy gessler wpisały się osoby, które znają tą panią i ona się nie przyznała, ze to nie jej pierwsza restauracja i że kobieta jest bardzo nieprzyjemna i rzeczywiście toksyczna

Koniec Jesz Burgera na deptaku. Gessler ich dobiła

"Polecam" odwiedziny w restauracji Magdy Gessler Polka na Starówce w Warszawie. Zaprowadziłam tam Amerykanina, który bardzo chciał spróbować polskiej kuchni. Byłam zażenowana - czekaliśmy na danie 40 minut, obsługa sobie rozmawiała i nie podchodziła do stolików, a jak się ich prosiło do

Re: co to jest prawdziwa Grecja?

się zdrowymi pysznościami lokalnymi. Mało to Magdy Gessler się naoglądaliście że wierzycie, że lokale podające tradycyjną i zdrową kuchnię to fikcja? Grecja to nie jest też jakaś beduińska wioska, gdzie nie ma zasad podawania żywności w lokalach gastronomicznych. Grek musi na wszystko mieć papier jak

Re: Grande Azzurro

wczoraj na tvn style obejrzałam powtórkę programu Magdy Gessler Kuchenne rewolucje o zmianach w Grande Azzurro.. lokal zamieniono na Alpejską dolinę (właściwie czemu? nazwa mogła zostać, w końcu to pomysł właściciela i kierunek kuchni jego marzeń /włoska miała być?/ ) zmiana kolorów we wnętrzu

Re: Kuchenne rewolucje - kurde

wyczyści kuchni choćby z okazji wizyty telewizji. Przecież wiedzą, że p. Gessler u innych szuka syfu zawsze. Wracając do walorów poznawczych, czasami prowadząca przemyci jakąś ciekawostkę czy myk kulinarny, o którym wcześniej nie miałam pojęcia. Owszem, rażą mnie niedokładnie okiełznane włosy p. Magdy w

Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler

od Magdy Gessler, to przesyłam gorące "tak trzymać". Daj znać, gdzie jest to smaczne miejsce, może kiedyś wpadnę :) -- Nowe oblicze Poszukiwaczy Smaku

Re: Przepis na życie 2

widział kiedykolwiek aby imię i nazwisko jakiego > ś szefa kuchni znalazło się w opisach wrażeń z restauracji jakiegoś krytyka? > Jak by to było, dajmy na to, gdyby recenzenci kulinarni nie rozsławiali imienia > p. Magdy Gessler, ale rozpisywali się załóżmy o genialnym szefie kuchni panu M >

Marcello Ristorante. Zjadłem Magdę Gessler

tych co nie mieli jeszcze okazji zagościć w progach restauracji Marcello Pani Magdy Gessler wyjaśniam że stanowisko pizzera znajduje się vis a vis wejścia, więc każdy klient który chce wejść na salę pierwsze co widzi to pizzera z logiem Trattori Soprano dumnie widniejącym na piersi. Uwierzcie mi

Re: gastronomiczne harakiri, ALE...

Gość portalu: teleiwdzka napisał(a): > swoją drogą, jak można zakładać AMERYKANSKĄ knajpę nie mając zielonego pojęcia > o amerykańskiej kuchni??? a ten łysy to jakiś wasz lokalny mafiozo czy co? Uwazasz, ze Gessler ma pojecie? Poziom wiedzy Magdy Gessler w temacie kuchni amerykanskiej

Re: Chłodnik ze śledzia

goście to żenua. W końcu mieli jakieś problemy, czy nie? Jeśli tak dobrze im się powodziło, to po co zapraszali Magdę Gessler? A co do samej Magdy, to też uważam, że przy jej gabarytach ubiera się całkiem nieźle. Komentarz o "wdowim garbie"i "boczkach" zupełnie niepotrzebny. Nikt nie

Re: Notes Kulinarny.....

To prawda,pomylilam obie panie Gessler!Mea culpa ale to dlatego,ze tyle podobienstw ;-) to samo nazwisko,ta sama profesja i imie na M. Co do ksiazek kulinarskich posiadam zarowno "Kuchnia moja pasja" Magdy Gessler jak i "Qchnia artystyczna" Marty Gessler i Agnieszki

Re: Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam

byłoby wyskoczyć na jakieś dobre jedzenie w miłej atmosferze... Także, mam nadzieję, że program Magdy Gessler może w jakimś stopniu, choćby niewielkim, wpłynie na poprawę jakości restauracji w Polsce.

Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessle

Magdy to jej wiecznie rozpuszczone włosy. Sama upomina kucharzy, > że jest to niedopuszczalne..;) Cos mi sie wydaje ze za nickiem janefonda, kryje sie Magda Gessler. Jezeli ktos chce kogos pouczac o gastronomii,to powinien byc wiarygodny. Zreszta higiena osobista w gastronomii to podstawa. Tak dluga

Najsłynniejszy na świecie kucharz: Jestem kulin...

"straszne" zachowanie Magdy Gessler, przekleństwa etc. Żeby mieć pogląd jak wygląda praca w kuchni trzeba tego spróbować albo chociaż zobaczyć (ale nie w tv tylko na żywo). I tak naprawdę na budowie mniej przeklinają ;)

Re: do felline niby kucharki

Magdy to jej wiecznie rozpuszczone włosy. Sama upomina kucharzy, > że jest to niedopuszczalne..;) Cos mi sie wydaje ze za nickiem janefonda, kryje sie Magda Gessler. Jezeli ktos chce kogos pouczac o gastronomii,to powinien byc wiarygodny. Zreszta higiena osobista w gastronomii to podstawa. Tak dluga

Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler-zniesmaczona

Niestety, dla mnie ten program to koszmar! Pani Gessler do tej roli się po prostu nie nadaje! Zgadzam się, że w restauracji panował totalny syf, który należało posprzątać, ale: 1) Kto bierze taką stertę talerzy na raz do rąk? Przecież powinna była podzielić to na 2 albo 3 razy! Ale nie, ona tłucze

Doktor Lubicz!

Gessler w stosunku do Szyca, aż miałam ochotę krzyknąć do Anki: "hamuj, hamuj!", ale krzyknął za mnie Jerzy. Tak jak myśleliśmy chyba, praca w knajpie okazała się pokazywaniem wnętrza kuchni i kilku kotletów. Wątek młodzieżowy won! Po raz kolejny! Jak ten chłopak od zespołu, co to "

Re: Marta& Magda Gessler?

Dziękuję za odzew:)) Niestety, nie chodzi o Kuchnie Świata- tę namierzyłam od razu:) Znajomi wyraźnie zaznaczyli, iż upragniona pozycja to dzieło obu sióstr Gessler... hm, pojęcia nie mam o co chodzi:) Wykorzystam sytuację i zapytam jeszcze, czy przepisy pani Magdy Gessler zostały kiedykolwiek

Re: Babalu

, przepysznego jedzenia, idealnego wystroju itd., to idźcie np. do czegoś spod znaku Magdy Gessler czy innej mistrzyni lansu, rozkoszujcie się jej kuchnią, zapłaćcie 150 złotych i bądźcie szczęśliwi. A od Babalu trzymajcie się z dala. Wszyscy będą wtedy zadowoleni. Co za naród. Nigdy nie dogodzisz.

Re: jaka książka kucharska?

podoba mi się najnowsza kuchnia Magdy Gessler, choć raczej nie jest to książka dla początkującego kucharza, ze wzgledu na mało precyzyjny opis wykonania niektórych dań. Za to jako zbiór inspiracji i pomysłów, jest godna polecenia. -- Mój blog kulinarny. Zapraszam :)

Re: Wypowiadam sie w duchy tego listu!

> Podstawe tradycyjnej polskiej kuchni stworzyly legendy: > Maria Dieslowa, Maria Ochorowicz-Monatowa, Lucyna > Cwierciakiwieczowa. Legendy znane chyba tylko dla historykow i pasjonatow? Owszem sama korzystam tez z przepisow Magdy Gessler, ale mowie o kulturze masowej, pierwszych

Hotelowe rewolucje Magdy Gessler

a kto to jest ta Gessler?? Czerwona jak arbuz w środku IKONOWICZ, która wiedziała komu "dupy dawać". Nie oszukujmy się. Zrobiła karierę na dupie (choćby dawanej w kuchni), nie na kulinariach.

Re: Kolejne bary orientalne

ok. flancowany przyznam się jestem drugim(młodszym) managerem w jednej z restauracji Magdy Gessler i uwierz mi nie da się zrobić dobrej taniej knajpy z dobrą kuchnią- dobra knajpa-drogi towar-ceny nie na Radzymin. Np. szparagi w sosie gorgonzola tanie będą łykowate dobre odpowiednio kosztują tak

Re: wspolczesna "reprezentacyjna" kuchnia polska

potraw. Książka nie ma ani jednego zdjęcia, ale zapewniam Cię - jest świetna i większość z proponowanych tam dań jest wykonalna w domu. Książka Magdy Gessler z kuchnią polską może i ma coś wspólnego, ale opisy potraw są często nierzeczowe i niedopracowane. Jest też cała masa książek Hanny

Gessler rozjechała ich w TVN. "Strzeliła nam w ...

właściciel zaprasza Magdę Gessler, ona poznaje działanie danego lokalu, mówi co jest źle i proponuje zmiany. Zadaniem właściciela jest się do tych zmian dostosować. Do tej pory to działało. A tutaj co było? Nie dość, że jeden z właścicieli okazał się być zwykłym prostakiem i chamem, to jeszcze negował

Casa to tu!

mikrofali. No i hit sezonu na deser - boski krem kataloński z piniowymi orzeszkami. Idealna konsystencja, smak, cytrusowy aromat, prawdziwa wanilia i chrupiąca karmelowa skorupka na wierzchu. Jednym słowem - kuchnia Magdy Gessler, ale tym razem bez snobistycznego zadęcia. Po prostu świetne jedzenie

Hotelowe rewolucje Magdy Gessler

Apartament na poddaszu, bez klimatyzacji...A tak w ogóle, to nie powinni jej wpuszczać do knajpianych kuchni z długimi włosami i paznokciami. Są czapki kucharskie.

Re: Hotelowe rewolucje Magdy Gessler

> > Jezeli kurczak byl faktycznie w panierce Knora to wstyd dla szefa kuchni. jasne, powinien być w panierce Prymatu czy co tam reklamuje Gesslerowa jako cud-miód.

Re: Producenci programu Magdy Gessler pozwani

a kto to jest ten gessler? przepraszam, ale kim ta istota jest. cos wielkiego w swiecie kuchni osiagnela? bo tak szczerze mowiac, jako wybitnego szefa kuchni to nie znam... restauratora... takze... a przepraszam, wslawili sie jacys gesslerowie tym, ze jakas gruba kase komus zalegaja i bardzo

Re: Producenci programu Magdy Gessler pozwani

No i to jest odpowiedź idealna, dla wszystkich fanów pani G, którzy nie rozumieją jak można nie lubić tak wspaniałej i sympatycznej kobiety. Do tego prawdziwej szefowej kuchni po malarstwie.

Re: Hotelowe rewolucje Magdy Gessler

O przepraszam, z hotelu w Albanii mam bardzo miłe wspomnienia. Oczywiście, że hotel w przypadku pani Gessler zawalił na całej linii. Ceny wysokie, standardy niskie, obsługa marna, kuchnia knorrowa. I myślę, że ludzie to rozumieją tylko ponieważ pani Gessler jest nie lubiana (bo to stare, grube

Re: lokale warte odwiedzenia w czasie 3 dni pobyt

mozecie wydac troche wiecej, to polecam Ale Gorie na Placu Trzech Krzyzy. Drogo, ale dobra polska kuchnia z odrobina szalenstwa, najlepsze dzielo Magdy Gessler -jesli facynuje Was Ameryka, to www.pinkflamingo.pl/index2.html -piekna restauracja Ludwikowska w hotelu Polonia, rownie piekna Malinowa w

SPIŻARKA MAGDY GESSLER

mnie ten program skutecznie odstraszył od wizyt w "Spiżarkach" szczególnie niefrasobliwe podejscie Magdy Gessler, która poza kasą ma wszystko w d...wiec właściciele lokali z jej logo pewnie oszczędzają na klientach aby wyjść na swoje po zapłaceniu franczyzy.

Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler

Te kuchnie są bardziej aromatyczne, ale przecież polska kuchnia też ma smaczne zioła i przyprawy, w ostatnich latach wyparte przez poprawiacze smaku.

Producenci programu Magdy Gessler pozwani

99% restauracji jest zadowolona ze wspolpracy z p. Gessler, poza tym na cholere ja zapraszaja? po darmowa reklame? A to ze krytykuje w kuchni chemie, padline, smrod i brud to chyba dobrze? Mam wrazenie, że negatywne wpisy sa od restauratorow-odgrzewaczy i niechlujow co to tanim kosztem truja ludzi.

Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler

to nie artykul tylko pean na czesc MG. Nazwanie Ramsaya "kuchennym celebryta" to b. duze faux pas. Takowaz celebrytka jest pani Gessler. Ramsay jest uznanym szefem kuchni z dobrze prosperujacymi restauracjami na calym swiecie(ktory nie ukrywa ze musial zamknac jedna z nich); ktore sa

ciasto sliwkowe do gory nogami...

Przepis od kolezanki, ktora o ile dobrze pamietam wziela go z ksiazki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja"... -Pol kilo przkrojonych na pol wegierek (ja uzylam 4 duze sliwki wielkosci brzoskwini i pokroilam w cwiartki) -6 lyzek cukru -cukier waniliowy (w przepisie 2 lyzeczki wanilii) -2

Re: Ojej....tylko nie Magda Gessler

Gość portalu: docg napisał(a): > Gosiu, a może któryś z tych osławionych lokali Magdy Gessler byłby dobry? > pozdrawiam tutaj muszę sie stanowczo sprzeciwić po pierwsze sztuka dla sztuki, po drugie ceny z kosmosu, fatalny i nierówny poziom obsługi i kuchni. Jedyne co mi sie podoba z

Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler

Akurat Pani Gessler, z domu Ikonowicz od dzieciństwa w świecie szerokim bywała, więc wpadki językowe ciężko jej wybaczyć. A już na pewno te kulinarne. -- Zmysły w kuchni

Re: Hotelowe rewolucje Magdy Gessler

Zgadzam sie, ale w Polsce to jest niestety normalne i ludzie takie zachowanie zwyczajnie akceptuja. Menadzer nie odbiera telefonu??? Skandal... Jezeli kurczak byl faktycznie w panierce Knora to wstyd dla szefa kuchni. Latwo jest po prostu te Gesssler zmieszac z blotem bo wytyka ewidentna

Hotelowe rewolucje Magdy Gessler

Abstrahując od całego "wydarzenia" to w kuchni Doliny króluje Knorr i jedzenie bardzo mocno odstaje od czterech gwiazdek. Na pewnym poziomie, do którego pretenduje Dolina nie można dawać jeść gościom jedzenia z proszku.

Re: restauracja na romantyczną kolację

polecam takze JaDke na Rzezniczej- restauracje Magdy Gessler-tu nie potrzeba chyba komentarza;) www.jadka.pl Jesli chodzi o te tansze to moim zdaniem najlepiej jest w "pod Papugami" w Sukiennicach ale tam sa zawsze tlumy ludzi wiec nie wiem czy bedzie romantycznie;))Nie znam strony www ale tu

Producenci programu Magdy Gessler pozwani

Ci restauratorzy co puszczają do swoich restauracji taki chłam jak m.g./z małej litery/ to muszą się liczyć że to to puści ich restaurację z torbami albo prawie z torbami. nie zapraszajcie tego nieudacznika do kuchni bo się trzęsie z kudłami nad garami,to jest obrzydliwe ja bym się brzydził i bał

Producenci programu Magdy Gessler pozwani

Jeżeli komentarze czytają ludzie z branży usług gastronomicznych to proponuję im nowe hasło reklamowe: "W naszej restauracji nie robimy rewolucji - dajemy dobrze, smacznie i zdrowo zjeść !. Pudernice nie mają wstępu do naszej kuchni więc resztek "tapety" w pomidorowej nie znajdziecie!"

Producenci programu Magdy Gessler pozwani

Mam nadzieję,że wreszcie tej grubej obleśnej babie,która nazywa sama siebie restauratorką,a o gotowaniu i kuchni ,ma blade pojęcie-ktoś wreszcie dobierze się do dupy! Trzymam kciuki za właścicieli lokalu Matalmara!

Re: Bardzo smaczny wątek.

robi coś takiego. Dzięki za przepis. Porównam z moim. Ja kiszę według przepisu Magdy Gessler, który podała kiedyś w wysokich obcasach. Moje modyfikacje to: daje mniej chleba i nie daję kopru, bo teraz nie sezon, a nasiona w sprzedaży są często zaprawiane przeciw chorobom i do celów spożywczych się nie

Re: Namaste po rewolucji Magdy Gessler. Co się zm

Ja byłam zarówno w Nameste, jak i w Ganeshu. Podobało mi się w obydwu miejscach, ale jednak moim zdaniem Ganesh lepszy. Przynajmniej ten, w którym byłam, a mianowicie w Łodzi na Piotrkowskiej. Jakoś ta kuchnia bardziej mi w tym miejscu smakowała:)

Hotelowe rewolucje Magdy Gessler

innych marek kazała wywalić do kosza . No i te koszmarne włosy,w kuchni niczym nie zasłonięte czy nawet spięte. Pozostaje wiec hasło Jeśli spotkasz długi,blad włos w potrawie masz pewność ze TU "GOTOWAŁA" Magda Gessler

Re: Hotelowe rewolucje Magdy Gessler

trakcie ich pobytu do innych pokoi, używać Knorra w kuchni to otwierajcie hotele w Albanii!

Re: Hotelowe rewolucje Magdy Gessler

nazwiskami, wyglądających estetycznie, stosujących się do zasad pracy w kuchni (nakrycie głowy) i bez przewrotu pod beretem. Na rozgłos ekscesami to może sobie pozwolić Doda.

Re: Namaste po rewolucji Magdy Gessler. Co się zm

Ta restauracja znajduje sie w mniejszym miescie niż Zielona Góra, może i jest w niej mydło i powidło jak zwał tak zwał, ale nie wydaje mi się, żeby potrzebowała ona pomocy pani Gessler :) Powiem jedno jadam tam często kuchnię indyjską i zawsze jestem w pełni usatysfakcjonowany.

Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler

działa bez urla na koncu: www.kulinarnyprzepisna.pl/kuchenne-rewolucje-od-kuchni -- ------- Poziomki uzyskujemy poprzez przewracanie pionków. - by marjanna1|KP|

Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler

działa bez urla na koncu: www.kulinarnyprzepisna.pl/kuchenne-rewolucje-od-kuchni -- ------- Poziomki uzyskujemy poprzez przewracanie pionków. - by marjanna1|KP|

Re: AleGloria

Po kilkuletniej nieobecnosci przylatuje w koncu do Polski? Moja przyjaciolka ciagnie mnie do nowej restauracji Magdy Gessler, zebym mogla zobaczyc, ze nie tylko w tym moim Paryzu sa piekne miejsca i wyborna kuchnia. Nic nie mowie, ide bez zadnych uprzedzen, ciekawa nowych doznan. Wchodzimy do

Re: sos z żeberek i nóżek Magdy Gessler

Ja tam ją lubię, taką okrąglutką i machającą grzywą. Wie babeczka o czym mówi. -- Kuchnia laika. Zacznij gotować.

Namaste po rewolucji Magdy Gessler. Co się zmie...

Jak kiedyś będę w Zielonej Górze to będę musiał się wybrać i sprawdzić. Uwielbiam indyjską kuchnię, a niestety w Polsce nie ma zbyt wielu dobrych indyjskich knajp. W sensie takich, gdzie faktycznie gotowaliby Hindusi, gdzie przepisy i przyprawy były oryginalne itd. Jeśli o to chodzi to dobry jest

Re: Wielkie otwarcie dwóch lokali Magdy Gessler w

Nie dziwi mnie, że jest drożej - ktoś zarobic musi. Ale niech potem właściciele lokali nie jęczą w programie Gessler, że ludzie do nich nie przychodzą jak mają ceny z górnej półki i brudno na zapleczu. Pozatym, co tu dużo kryć - potrawy przygotowane w domowej kuchni smakują lepiej.

Re: Gdzie w Lublinie na obiad?

"Spizarka Magdy Gessler" istnieje...Zaistniała też w TV w kwietniu w jednym z sensacyjnych programow w rodzaju "UWAGA" za skandaliczne warunki sanitarne (małe pomieszczenia, bez wody, jedno w oficynie na drugim końcu podwórka). Sanepid tlumaczyl sie, ze nie wiedzial o niczym

Re: Polak żre czy je?Wg Magdy Gessler...

Taa, mówi o wyscigu szczurów, a ona przepraszam, to co niby robi? Z takimi kłakami w kuchni, to niedopuszczalne p.Gessler, no ale celebrytka.;) Lubuje się w poniżaniu ludzi z branży, a w artykule to wszystkich potencjalnych odżywiających się poniża. Brak jej klasy, kultury i tyle na temat, mojego

Re: Hotelowe rewolucje Magdy Gessler

coś nie podobało szukałem innej placówki, a opinię pisałem w stosownych miejscach. Gessler zwana niesłusznie znawcą kuchni ordynarnie nie chciała zapłacić. Ale złodziejstwo ma się we krwi. Jak jej się nie podobało mogła już po pierwszej nocy się spakować i poszukać czegoś innego. Nie ona chciała za

Magda Gessler w sentymentalnej podróży po Lizbonie. "W młodości bałam się tego miejsca" (DD TVN/x-news)

Magda Gessler w sentymentalnej podróży po Lizbonie. "W młodości bałam się tego miejsca" (DD TVN/x-news)

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj ekspertów

Zdjęcia - kuchnia magdy gessler