Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

To jest nieuczciwa kuchnia! Magda Gessler znów ...

To się dopiero nazywa dziennikarstwo!!!! Obejrzeć program kulinarny, napisać mega krótkie streszczenie i wierszówka się należy...

Rowniez recenzje popelniaja bledow

niskie. K jakosci recenzji swiadczy i to, ze recenzent w restauracji WLOSKIEJ zjadl najpierw osso buco, t. zn. "drugie danie" (secondo), i potem spaghetti ("pierwsze", primo). U Wentzla bylem i zostalem zachwycony. Jest mozliwe, ze Magda Gessler bardziej sie zna na kuchni polskiej i

Magda Gessler krytykuje kulinarne zwyczaje Polaków

Magda Gessler, za sprawą dwóch programów w stacji TVN, uchodzi za największą kulinarną ekspertkę w kraju. W "Kuchennych rewolucjach" restauratorka zachwala polską kuchnię, okazuje się jednak, że nie wszystkie żywieniowe zwyczaje panujące w naszym kraju spotykają się z jej aprobatą

Re: Nie będę oglądać już "Kuchennych rewolucji"

al momento i trzeba się z tym pogodzić - podpatrzyłam to u Blondyny > ; Magda Gessler nie ma zielonego pojęcia o kuchni włoskiej niestety. Słowo honoru Nie radzę się na niej wzorować w tej kwestii. -- miszmasz-marghe.blogspot.com/

Re: dobra książka kucharska

-kulinarnej-przytula-jolanta-chojnacka-romana-swulinska-katulska-aleksandra,prod4630423,ksiazka-p Moze ktos zna inna dobra Kuchnie Polska a polecacie ksiazki Magdy Gessler ?

taka sobie zupka naszych południowych przyjaciól

www.mowimyjak.pl/styl-zycia/kuchnia/francuska-zupa-cebulowa-wedug-przepisu-magdy-gessler-zobacz-przepis-na-idealna-zupe-cebulowa,17_40591.html ktoś może robił wg przepisu zupę cebulową geslllerowej?

1880-1886

1880 Magda Gessler odwiedza bar Ziębów. Włodek wciąż nie powiedział żonie, że zgłosił lokal do programu. Tymczasem Maria zabrania restauratorce wstępu do kuchni i wyprasza ją z baru. Iza bardzo przeżywa sprzedaż Bud-Maksu Zdybickiej. Martwi się, że nowa właścicielka odsunie Maksa od firmy

Re: Czy masz zamiar wybrać się.....

maria_3 napisała: > Ona będzie Ślązaków karmić?mój ty bożyczku:D teleshow.pl/gid,15090664,img,15090728,kat,1024837,title,Magda-Gessler-restaurator-krytykuje-kulinarna-gwiazde-Kolejna-krytyka-pod-adresem-Magdy-Gessler,galeria.html No i okazało się że z tą kuchnią śląską to niewypał

Lubella

Makabryczna reklama makaronów Lubella, gdzie można wygrać kuchnię marzeń. Przy stole siedzi chłopiec i dziewczynka (nie powiem, ładne buzie) i sobie rozmawiają. O matko, ta dziewczynka to kopia Magdy Gessler, szepcze jakos tak złowieszczo, mówi wolno jakby miała trudności z mówieniem, jakoś tak

Dziwi mnie głupota niektórych restauratorów

Osoby zgłaszające się do programu dobrze znają konwencję programu: 1. Magda Gessler ocenia wygląd lokalu, menu oraz kuchnię, 2. TVN nieodpłatnie odnawia lokal i wdraża wizję nowego wnętrza M.Gessler, 3. Wprowadzane jest nowe menu. i 4. M.Gessler wraca po lilku tygodniach i dokonuje WŁASNEJ OCENY

Re: Nie będę oglądać już "Kuchennych rewolucji"

Magda Gessler jest wulgarna, program jest reżyserowany, ale ja go bardzo lubię i oglądam na tvnplayer (kiedyś nie oglądałam - nadrabiam zaległości), bo: - zawsze w czasie programu pojawiają się kulinarne ciekawostki w ilości w sam raz do przyswojenia przez takie kulinarne beztalencie jak jak ja, np

Re: Wodzianka, Rulada czyli kuchenne rewolucje w

Gessler. Znanej restauratorce bardzo zasmakowała kuchnia. Kuchnia jest taka, że ja bym nie wzywała Magdy Gessler- wyznała. Czujne oko Gessler od razu spostrzegło, co jest głównym problemem lokalu gastronomicznego. Powodem problemów był sam właściciel. Nie spodobało jej się to, że jest sknerą Co to za

"Naoglądała się pani Gessler?"

mięso (roladka schabowa) jest zimne czyli zostało rozmrożone i to niezbyt starannie. Wtedy przyszedł szef kuchni i powiedział "A co, naoglądała się pani Gessler ? Nawet jak mrożone, to nie znaczy, że nieświeże. Nie możemy wyrzucać jedzenia, które nie zeszło". No, był przynajmniej szczery

Co propaguje Trzebiatów - Bałtyckie "mniam, mni...

Mam wrażenie ze panowie uwazajacy sie za znawców kuchni nawet nie widzieli jakie tam są danie. Do Magdy Gessler troche im daleko, to taka nasza 5 lokalna liga kulinarna.Trochę więcej dystansu do rzeczywistosci i zycze poprawy humoru... to co jemy to gestia gustu i smaku, a o tym się nie dyskutuje

Pod Norenami. Tego mi brakowało. Wielkie Żarcie

lub z ust magdy gessler, która sama przyznaje, że nie zna się na kuchni azjatyckiej?? czy dłuższy czas oczekiwania na danie nie wiąże się z przygotowaniem dania na świeżo?? piszecie o barze szybkiej obsługi, gdzie zapiekanke podgrzewa się w mikrofalówce? a może dania przygotowane są na bieżąco, jak w

Re: Co Magda Gessler wie o polędwicy

wikul napisał: > "Magda Gessler jest prawdopodobnie wielką mistrzynią kuchni." No więc, nie jest. I nie "prawdopodobnie" ale na pewno. Czytałem kilka razy jej "fachowe" porady kulinarne i nos mi się krzywił z obrzydzenia, że można lansować takie ohydne żarcie

Re: Czy Magda Gessler naprawi karczmę w Jasionce?

Magda Gessler to Główny Inspektor Sanitarny - a ten program to reality show, w którym ona jeździ po Polsce i sprawdza czystość w lokalach gastronomicznych. ale uwaga - posprzątaj w łazience i kuchni bo do Ciebie też może wpaść!..

Re: Co robią +60/-60

Oglądam nowy program Geslerowej na TVN Kulinarny reality show, w którym amatorzy walczyć będą o tytuł mistrza kuchni, 100 tysięcy złotych i kontrakt na wydanie książki kucharskiej. Ich zmagania oceniać będą słynna restauratorka Magda Gessler, zwyciężczyni konkursu "Gotuj o wszystko" Anna

Zdziczenie?

Ale zanim doszło do skandalu, Magda Gessler pracowała nad lokalem i chciała go uratować. Próbując specjałów restauracji, krzywiła się, mówiąc "To wygląda jak rzygi". Gdy spróbowała makaronu, była wręcz wściekła. Weszła z talerzem do kuchni i... obrzuciła kucharza i kucharki daniem! Teraz

Odwiedziła ich Magda Gessler. Niektórym rewoluc...

1. Artykuł jest napisany niechlujnie i na szybko. 2. Magda Gessler pokazuje w swoich programach, że najczęściej to wcale nie kuchnia jest problemem, ale właściciel/menedżer - jej rady są sensowne, zdroworozsądkowe i nastawione na zarabianie pieniądza - bo o to chyba właścicielom chodzi? Wg mnie

danie na szkolny konkurs kulinarny

Witam Poszukuję jakiegoś przepisu na "zdrowe" danie(zgodne z piramidą pokarmową), bo uczniowie jak na razie wymyśliły: owocową zupę z arbuza w wydrążonym arbuzie. Niestety jest ograniczenie - brak kuchenki, w ogóle kuchni. Myślicie, ze chłodnik litewski wg Magdy Gessler będzie dobrym

Re: Do Wit

Bardzo dobrze, że dołączyłeś ten filmik. Popieram! Lubicie oglądać- to obejrzyjcie. magda Gessler ma sama taką wątrobę jak ta gęś. I to jedyne pocieszenie. Okropna, odpychająca, wulgarna kobieta. A pracowali na sukces- owszem- jej byli mężowie... Ona nie umie gotować, nie ma o kuchni szerszego

Magda Gessler już zaprasza do Kryształowej

tam nie serwują " hanyskiej " kuchni - radzę czytać ze zrozumieniem. Cieszę się , że ta kawiarnia będzie otwarta przez Panią Gessler , bo to kobieta SUKCESU !! a jak to u nas a Polsce bywa, sukces w oko koli ...bo jakże tak można ?? Ci wszyscy nieudacznicy, szare myszki, pospolici i

Gessler odczaruje zielonogórską Namaste? Działa...

kuchnię. I obawiam się, że pomysł pani Magdy Gessler będzie polegał na tym, żeby zrobić z tego restaurację pt. kuchnia lubuska - z mieszanką poznańsko-wileńsko-lwowską. Zobaczymy... m.

Re: Magda Gessler w Kielcach. Robi rewolucję [WID

...rewolucja pani Magdy Gessler na polskim rynku restauratorow jest bardzo potrzebna....jesli pani Magda niebawem dostanie zawalu i odwali kopyta to znaczy ze polskich zjelczalych tluszczy zawartych w sosach ...nie przezyla...znaczy rewolucja ja zabila jak to juz wiele razy sie zdazalo wybitnym

Imperium Gessler

Dodajmy, ze kuchenne imperium pani Gessler rozrasta sie w blyskawicznym tempie. Magda Gessler nie jest kucharzem, moze umie gotowac - tego nie wiadomo, wiadomo jednak ze jest sprawnym menagerem, ma chyba juz chyba z dwadziescia restauracji i tylu musi miec SZEFOW KUCHNI + menagerow do zarzadzania

Re: Wodzianka, Rulada czyli kuchenne rewolucje w

Magda Gessler zrobiła ANTYREKLAMĘ Ani z Zielonego Wzgórza Publikacja: 07.10.2011 11:30 | Aktualizacja: 07.10.2011 20:28 Ania z Zielonego Wzgórza, Don Kichot, Kuchenne rewolucje, Kuchenne rewolucje Magdy Gessler, Magda Gessler, odc 5, odcinek 5, program, restauracja, Tarnowskie Góry, tvn Magda

Re: Szukam restauracji do opisania

W Delizii, Kuźni smaku, Bezgranicznej i Valadierze byłam. Valadier zresztą ponoć umiera i za moment go nie będzie. Nie mam przekonania, że jest sens wybierać się do restauracji Magdy Gessler. Moonsferę i Cavallo zostawiam na lato. Co się dzieje w Amber Roomie po odejściu Jacka Grochowiny? Nie

Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler

cjg.gazeta.pl/CJG_Krakow/1,104364,8760005,Wielkie_zarcie_Nowickiego__Tour_de_Pologne__etap_I.html Paroles, a właściwie przekąski. I trochę natrętne: www.gazetakrakowska.pl/magazyn/334533,jak-magda-gessler-zamieszala-w-krakowskiej-kuchni,id,t.html

Co Magda Gessler wie o polędwicy

dachs napisał: > ale jak długo będa nas jeszcze męczyć ta bezczelną, chamską i zarozumiałą babą? Magda Gessler jest prawdopodobnie wielką mistrzynią kuchni. Jednak kiedy ta czarodziejka pichcenia równie autorytatywnie wypowiada się na tematy, o których ja też coś niecoś wiem, to włosy mi

Re: super! będzie u Kucharzy w Krakowie!

jackk3 napisał: > To byla kiedys najlepsza knajpa w Krakowie. Mam nadzieje ze ta baba nie bedzie > sie wtracac do 'kuchni' bo to bedzie typowa amatorska popelina. Jaka baba? Gessler to nazwisko całej rodziny - Adam, Magda i Marta prowadzą osobne interesy. -- Mój ekskribicjonizm

Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler

Od zawsze mam pytanie dlaczego Pani Gessler mówi do wszystkich, niezależnie od wieku i stanowiska "ty". A jej rozmówcy zawsze " Pani Magdo". Ani ona taka mała Magda już nie jest więc" proszę pani" chyba byłoby najwłaściwsze, a mówienie po imieniu do wszystkich

Naprawdę mi żal...

Gessler. Szczerze mówiła o złej kondycji lokalu i o tym, ile pracy wszystkich czeka: - Jak zbudować coś od zera - bo tu jest zero w tej chwili. Tak dramatycznej sytuacji nie widziałam od wielu, wielu lat. Czego na szczęście załodze nie brakowało, to umiejętności. Prym w kuchni wiodła pani Romka. I tak

Re: Niedziela i miła wizyta

"Polki" widac ten sam, niezmiennie niezmiernie przeladowany styl Magdy Gessler (ona sama tez zawsze jest przeladowana , co prawda jeszcze nie tak jak s.p.Violetta Villas, ale pewno ja nasladuje) To co mi sie podobalo najpierw "U Fukiera" ( bo sie komponowalo w enturaz Rynku), to co

Re: Samość

Odpowiednia dawka samości jest niezbędna! Można wtedy uczyć się robić samosy ;) Aktualnie samość jest wykorzystywana do robienia planów wakacyjnych, poszukiwań w obrębie kuchni kreolskiej, kompletowania materiałów do serii bransoletek inspirowanych bransoletkami Magdy Gessler (mniam

Marcello Ristorante. Zjadłem Magdę Gessler

Jadlem miesiac temu obiad w knajpie Magdy Gessler na warszawskiej starowce. I artykul p.Nowickiego potwierdzil ze z moim smakiem nie jest jeszcze tak zle . Potrawy wymyslnie opisane w menu byly po prostu kiepskie , przyprawione jak grilowane mieso na festynie w Malkini , niedogotowane to co

Magda Gessler otwiera w Łodzi restauracje. I to...

90% wypowiadajacych sie nigdy nie ogladalo Kuchennych Rewolucji. Magda Gessler surowo rozprawia sie wlasnie z pseudonarodowymi kuchniami, bo zamiast dobrej polskiej kuchni opartej na lokalnych produktach wszedzie jest spaghetti alla bolognese z mikrofali i salatka Cesar z grzankami z Tesco i

Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler

Gość portalu: monika napisał(a): > No własnie, zatrudniła tam nowego menagera i nową szefową kuchni-Ulę, Ula odesz > ła a co z nowym managerem? ten nowy manager pracował kilka lat temu w restauracji pani Gessler - był managerem Ale Gloria. Nie zdziwiło was to, ze pani Magda tak szybko

Magda Gessler robi rewolucję w krakowskim Wentzlu

Pani nie ma nic wspólnego z kuchnią poza nazwiskiem, i nie ukrywajmy jej programy z gatunku doc-soap nie traktują o gotowaniu, ta Pani nei jest kucharką i tyle. To tak - gdybym ja ożenił się z Robertem DeNiro byłbym świetnym aktorem??? Byłem w Wawie u Pani Gessler i poza rachunkiem i zblazowanymi

książka z prostymi i szybkimi przepisami

Poszukuję książki kulinarnej na prezent ślubny (zamiast wiązanki kwiatów). Gdybym miała wybierać pod siebie, to kupiłabym coś Magdy Gessler lub Nigel'i Lawson, ale obdarowywana Panna Młoda jest zwolenniczką szybkiej i dość łatwej kuchni. Aha, i od kiedy ją znam wciąż jest na diecie (swoją drogą

Re: Jest transem, bo broni kobiet?

Zapewne w gotowaniu, śpiewaniu piosenek dzieciom, zamiataniu etc. Pierwszy argument już mógłby ex-czytelnik obalić potwierdzając, że szefami kuchni wielkich restauracji są częściej mężczyźni. A Magda Gessler?- zapytam wtedy. I tak możemy sobie tę dyskusję toczyć JAK RÓWNY Z RÓWNYM a nie jak

Re: Producenci programu Magdy Gessler pozwani

prawo niż Magda Gessler. Po szóste menu jest dostosowywane do charakteru lokalu. Bardzo często opracowywane jest razem z kucharzami i szefem. Zachęca ich do tworzenia czegoś samemu.

Re: - Co podać? - Eee... właśnie się zastanawiam.

mają czelno > ść wybierać towar - stojąc w kolejce przed nimi... No cóż, wspomniałam, że staję w kolejce jeśli krótka. Bo jak nie mam czasu to wiem, że starsze panie lubią powydziwiać czy coś im się zapomni. Przywilej wieku. Ale to była młoda dziewczyna, jakieś 25 lat. Pewnie naoglądała się Magdy

Re: Magda Gessler otwiera w Łodzi restauracje. I

Wielkiej Brytanii polecam obejrzeć. Wtedy dowiesz się jaki żenujący poziom prezentuje Magda Gessler w porównaniu do światowej sławy szefa kuchni, którego lokale otrzymały gwiazdki michelina (w Polsce żadna restuaracja, prowadzona nawet przez specjalistów nie została nimi nagrodzona, najwyżej wyróżnieniem z

Zuchwały burak pcha się na salony?

Dla pani Magdy Gessler burak ma smak polskiej ziemi. - Zawiera w sobie słodycz, gorycz, pewną niesamowitość barwy, krwistość i sprężystość - wylicza jednym tchem. - Jak widzę buraka, to się po prostu cieszę - dodaje. Lwowska sałatka -10 małych ciemnych buraków 4 kremowe ziemniaki 1

Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler

Dla mnie to jest mówiąc slangiem obecnej młodzieży jedna wielka brechta Magda Gessler. Mistrz kulinarny???? gdzie jest to udokumentowane, restauratorka???? skoro taka dobra wiec dlaczego jej restauracja w Lublinie nie przetrwała nawet pół roku, może brak bieżącej wody w kuchni tak drodzy państwo

kuchenne rewolucje?

Ostatnio obejrzałam w tv kilka programów na ten temat i normalnie szok! Ostatnio odcinek z kuchnią chińską, (wyzwiska, agresja, oblewanie się wodą! :O nie dziwota, że potem zamykają restauracje. www.plotek.pl/plotek/1,78649,8456732,Zamknieto_kolejna_restauracje_po_wizycie_Magdy_Gessler

Re: Najbardziej przereklamowane jedzenie to....

do wymienionych wcześniej a z czym się nie zgadzam: śledź opiekany-ze sklepu, golonka -męża i flaki mojego taty pycha; oliwki jeśli już to czarne; kuchnia Magdy Gessler- jadłam w dwóch miejscach : część dań niespecjalnych (zupy), ale przepis na wątróbkę drobiową przywiozłam do domu bo się w niej

Magda Gessler otwiera w Łodzi restauracje. I to...

duzo bułki - przez to smak byle jaki . Pierogi DO SYTA I WIELKIE JAK DLOŃ - faktycznie 6 sztuk wielkości dloni noworodka. Jeżeli do syta to dla niejadka z przedszkola. Na sali opary z kuchni szczypią w oczy, a na zamowione dania czeka się 60 minut! Po powrocie z restauracji Magdy Gesler przy zamku

Re: Najbardziej przereklamowane jedzenie to....

Kuchnia Magdy Gessler. Co prawda świetnie wygląda- pięknie podane, fajnie nazwane. ale już sam smak- nie jest niczym specjalnym, na pewno nieadekwatnym do ceny i całej tej otoczki. Miałam okazję kilkukrotnie próbować wyrobów cukierniczych i "normalnego" jedzenia. Zupy cebulowej wprost nie

Re: Na krakowskim rynku

Bluesie, jak kocham wloska kuchnie- nie uwazam zeby nazwa "Marcello" i tapety z gondolami na scianach tudziez pare wloskich dan w karcie robily z restauracji wloska restauracje. To samo zreszta mozna powiedziec o innych slawnych kuchniach. Owszem, nie jeden polski kucharz potrafi lepiej

Odwiedziła ich Magda Gessler. Niektórym rewoluc...

pracy spinam włosy lub nakładam czepek), rzucająca się po kuchni jak kwoka po podwórku, tego nie gwarantuje. Zamiast lekcji smaku popartej osobistym urokiem, mamy lekcję (niczym nieuzasadnionego) tupetu, chamstwa i bezczelności. Ignorancja i brak polotu ustępuje miejsca niebotycznej pewności siebie, a

Re: Widziałyście wczoraj kuchenne rewolucje?

no jak to na co poszła kasa? a widziałyście jak ona była ubrana? nie tak całkiem skromnie prawda? zresztą na profilu FB Magdy gessler wpisały się osoby, które znają tą panią i ona się nie przyznała, ze to nie jej pierwsza restauracja i że kobieta jest bardzo nieprzyjemna i rzeczywiście toksyczna

Koniec Jesz Burgera na deptaku. Gessler ich dobiła

"Polecam" odwiedziny w restauracji Magdy Gessler Polka na Starówce w Warszawie. Zaprowadziłam tam Amerykanina, który bardzo chciał spróbować polskiej kuchni. Byłam zażenowana - czekaliśmy na danie 40 minut, obsługa sobie rozmawiała i nie podchodziła do stolików, a jak się ich prosiło do

Re: dobra restauracja w Katowicach- ?

1.Franz Josef na Mikolowskiej (tj.ta restauracja,w ktorej byla Magda Gessler z programem "kuchenne rewolucje") 2.Bohema na Bratkow - boczna od Kosciuszki/Szeligiewicza 3.Gosciniec slaski - typowo slaska kuchnia, ale nie tylko, duze porcje i przystepne ceny.

baba plastyk

Pani Magda Ikonowicz - artysta plastyk - to żaden restaurator, były mąż Pani Magdy - Pan Gessler to faktycznie restaurator jest. Czego oczekujecie od baby która ma małe pojęcie o tym co robi i nieudolnie próbuje naśladować Gordona Ramseya. Ja bym jej do swojej kuchni nie wpuścił - chyba, że

Re: co to jest prawdziwa Grecja?

się zdrowymi pysznościami lokalnymi. Mało to Magdy Gessler się naoglądaliście że wierzycie, że lokale podające tradycyjną i zdrową kuchnię to fikcja? Grecja to nie jest też jakaś beduińska wioska, gdzie nie ma zasad podawania żywności w lokalach gastronomicznych. Grek musi na wszystko mieć papier jak

Podhale/ Beskid/ Małopolska?

Strasznie sie rozszalałam w tym wątku, ale juz tak zupełnie na koniec, pomyslałam , ze fajnie by było, aby teraz, dla odmiany, Magda Gessler zajeła sie własnie polska kuchnia regionalną , najlepiej gdzieś z południa Polski - Podhale, Beskid Zywiecki, Małopolska. Jezdze tam na wakacje i zawsze

Casting do nowego programu kulinarnego

charyzmatyczny szef kuchni Gordon Ramsay. Polscy producenci z TVN na miejsce Ramsaya zatrudnili Magdę Gessler, która z niewyparzonego języka i bezkompromisowości dała się poznać widzom "Kuchennych rewolucji". Castingi do programu zaplanowano w pięciu miastach. Do Katowic przyjechało ponad sto osób. W

Re: zmobilizujcie mnie do sprzatania

weź się do sprzątania, paskudny brudasie. masz w domu syf nieziemski, w rogach pokoju coś wyrosło i właśnie do ciebie idzie, w kibla wyłażą te reklamowe bakterie, do kuchni przykleił się garnek z przedwczorajszym obiadem, w oknach wcale nie wiszą firanki - to roje muszek owocówek, na blacie

Re: Kuchenne rewolucje - kurde

Wczorajszy odcinek, restauracja Tabun. Nie podoba mi się sposób, w jaki Magda Gessler wyraziła swoją opinię na temat jedzenia: wypluła do serwetki, miała ochotę rzucić talerzami z niedojedzonym obiadem. Kulturalna osoba tak po prostu nie robi. Kończy jeść, zostawia na talerzu i tyle, a nie wypluwa

Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler

restauracyjnej kuchni, memli rękoma w przygotowywanym posiłku.No i wszędzie te włosy,może jednak warto nosić czepki jak za PRLu? Program jest mimo wszystko fajny,małe zmiany wystroju,szacunek dla klienta,parę nowych pomysłów i od razu milej i ciekawiej.A P.Magda Gessler coraz piękniejsza:)

Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler

Zgadzam sie z przedmowca, ze z Magda Gessler nie przestrzega podstawowych zasad higieny obowiazujacych w gastronomii; szopa bujnych wlosow i brak czepka. Rece i dlonie obwieszone pierscionkami i bransoletkami to takze no go. Do restauracji moich rodzicow (Gdansk) czy restauracji moich dziadkow

Re: Czarnuszka...

Jako posypka na zupe (np cukiniowa albo dyniowa). Jadlam pare razy kulki z ryzu z dodatkami i czarnuszka, smazone w glebokim tluszczu (kuchnie zydowskie, arabskie chyba tez). Magda Gessler kiedys opowiadala, ze nadziewala wisnie twarozkiem z czarnuszka, ale mi to nie brzmi najlepiej. To

Re: ,,po grecku"

Są doprawione.I sałatki i inne potrawy też.Dlatego uważam,że facet po prostu nie potrafił gotować.To,że jest Grekiem,nie świadczy,że jest mistrzem kucharskim.Już samo to,że podał danie z puszki :( Magda Gessler robiła co mogła,ale nie sądzę,że coś pomoże.Inną stroną medalu jest właśnie ta jej

Re: Chłodnik ze śledzia

goście to żenua. W końcu mieli jakieś problemy, czy nie? Jeśli tak dobrze im się powodziło, to po co zapraszali Magdę Gessler? A co do samej Magdy, to też uważam, że przy jej gabarytach ubiera się całkiem nieźle. Komentarz o "wdowim garbie"i "boczkach" zupełnie niepotrzebny. Nikt nie

Re: Notes Kulinarny.....

To prawda,pomylilam obie panie Gessler!Mea culpa ale to dlatego,ze tyle podobienstw ;-) to samo nazwisko,ta sama profesja i imie na M. Co do ksiazek kulinarskich posiadam zarowno "Kuchnia moja pasja" Magdy Gessler jak i "Qchnia artystyczna" Marty Gessler i Agnieszki

Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler

Ogladąłem właśnie (może spóźnione,nie wiem) "kuchenne rewolucje" Pani Gessler z Gdańska,resturacja na 16 pietrze biurowca Lotosu.Swoją rewolucje Pani Magda zaczeła od stwierdzenia że kuchnia jest ciężka i po takich ilościach kalorii nikt nie zechce tu wrócić,poczym na koniec programu jako

Marcello Ristorante. Zjadłem Magdę Gessler

tych co nie mieli jeszcze okazji zagościć w progach restauracji Marcello Pani Magdy Gessler wyjaśniam że stanowisko pizzera znajduje się vis a vis wejścia, więc każdy klient który chce wejść na salę pierwsze co widzi to pizzera z logiem Trattori Soprano dumnie widniejącym na piersi. Uwierzcie mi

Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler

retro, o konfiturach z róży, bitych śmietanach i cudach starej, polskiej kuchni. Ta rola rewolucjonistki kuchennej jest nietrafiona, dlatego Gessler musi grać, a że nie jest aktorką, to efekt jest kiepski. Zawsze kojarzyła mi się z tymi swoimi stylowymi opowieściami, nie z business woman, która

Re: Jest transem, bo broni kobiet?

aaannemarie napisała: > Zapewne w gotowaniu, śpiewaniu piosenek dzieciom, zamiataniu etc. Pierwszy argu > ment już mógłby ex-czytelnik obalić potwierdzając, że szefami kuchni wielkich r > estauracji są częściej mężczyźni. A Magda Gessler?- zapytam wtedy. I tak możemy Nie wiem czemu

Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler

Mnie ten program także zaskoczył na plus! Magda Gessler sprawdziła się moim zdaniem! Widać, że to baba z jajami, a takich nam w telewizji potrzeba. Tak się składa, że ja byłam w tym lokalu ("Dziki Młyn") przed metamorfozą (mieszkam w Warszawie na Woli, a do parku w, którym znajduje się

Doktor Lubicz!

Gessler w stosunku do Szyca, aż miałam ochotę krzyknąć do Anki: "hamuj, hamuj!", ale krzyknął za mnie Jerzy. Tak jak myśleliśmy chyba, praca w knajpie okazała się pokazywaniem wnętrza kuchni i kilku kotletów. Wątek młodzieżowy won! Po raz kolejny! Jak ten chłopak od zespołu, co to "

Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler-zniesmaczona

Ja niestety pokusiłam sie i obejrzałam pierwszy odcinek i BARDZO tego żałuję... inne wersje tego programu były BARDZO DOBRE, a niestety z przykroscia muszę przyznać,że Pani Magda Gessler zupełnie sie nie nadaj do tej roli. Po pierwsze robi bardzo dziwne miny (ale to pwenie nie zalezne od niej

Re: do felline niby kucharki

Magdy to jej wiecznie rozpuszczone włosy. Sama upomina kucharzy, > że jest to niedopuszczalne..;) Cos mi sie wydaje ze za nickiem janefonda, kryje sie Magda Gessler. Jezeli ktos chce kogos pouczac o gastronomii,to powinien byc wiarygodny. Zreszta higiena osobista w gastronomii to podstawa. Tak dluga

Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessle

Magdy to jej wiecznie rozpuszczone włosy. Sama upomina kucharzy, > że jest to niedopuszczalne..;) Cos mi sie wydaje ze za nickiem janefonda, kryje sie Magda Gessler. Jezeli ktos chce kogos pouczac o gastronomii,to powinien byc wiarygodny. Zreszta higiena osobista w gastronomii to podstawa. Tak dluga

Re: Babalu

, przepysznego jedzenia, idealnego wystroju itd., to idźcie np. do czegoś spod znaku Magdy Gessler czy innej mistrzyni lansu, rozkoszujcie się jej kuchnią, zapłaćcie 150 złotych i bądźcie szczęśliwi. A od Babalu trzymajcie się z dala. Wszyscy będą wtedy zadowoleni. Co za naród. Nigdy nie dogodzisz.

Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler

dzisiejszy odcinek o tej restauracji w górach to jakaś kompletna porażka. Pani Magda Gessler zachowała się bezczelnie, z tą swoją blond czupryną przegina pałę, chodzi tu głownie o to co powiedziała, tej pani basi. Wiem, że jest stara moze zazdrości młodości, wiadomo tego jej nikt nie zwróci, ale z

Re: Wypowiadam sie w duchy tego listu!

> Podstawe tradycyjnej polskiej kuchni stworzyly legendy: > Maria Dieslowa, Maria Ochorowicz-Monatowa, Lucyna > Cwierciakiwieczowa. Legendy znane chyba tylko dla historykow i pasjonatow? Owszem sama korzystam tez z przepisow Magdy Gessler, ale mowie o kulturze masowej, pierwszych

Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler

Powstaje pytanie, czego oczekuje się po tym programie. Czy wyłącznie rozrywki? Dla mnie osobiście, to nie jest rozrywka. Jeśli natomiast oczekuje się jakiegoś efektu edukacyjnego, to p. Gessler jest w tym kiepska. Ja np. chciałabym wynieść z takiego programu coś dla siebie, bo co prawda tylko w

Hotelowe rewolucje Magdy Gessler

a kto to jest ta Gessler?? Czerwona jak arbuz w środku IKONOWICZ, która wiedziała komu "dupy dawać". Nie oszukujmy się. Zrobiła karierę na dupie (choćby dawanej w kuchni), nie na kulinariach.

Re:

Jeden raz jadlem (zaproszony!) w Belvedere i kilkakrotnie w nieporownywalnie skromniejszej (wystrojem) restauracji Gesslerow na Saskiej Kepie (blisko od domu dzieci). Fakt, dobrze daja jesc, szczegolnie tzw. kuchnia polska - rzeczy ktorych bez specjalnych okazji nie jest w stanie (chyba) juz

Hotelowe rewolucje Magdy Gessler

Apartament na poddaszu, bez klimatyzacji...A tak w ogóle, to nie powinni jej wpuszczać do knajpianych kuchni z długimi włosami i paznokciami. Są czapki kucharskie.

Re: Hotelowe rewolucje Magdy Gessler

> > Jezeli kurczak byl faktycznie w panierce Knora to wstyd dla szefa kuchni. jasne, powinien być w panierce Prymatu czy co tam reklamuje Gesslerowa jako cud-miód.

Re: Konwa

do tego program "Kuchenne rewolucje". w ostatnim odcinku Magda Gessler odwiedziła Białystok. ha! aż podskoczyłem na krześle, gdyż znam ten lokal. pamiętam go sprzed lat, gdy nosił jeszcze nazwę "Ananda" i była to pierwsza restauracja wegetariańska w mieście. projekt wnętrza

Re: Hotelowe rewolucje Magdy Gessler

O przepraszam, z hotelu w Albanii mam bardzo miłe wspomnienia. Oczywiście, że hotel w przypadku pani Gessler zawalił na całej linii. Ceny wysokie, standardy niskie, obsługa marna, kuchnia knorrowa. I myślę, że ludzie to rozumieją tylko ponieważ pani Gessler jest nie lubiana (bo to stare, grube

Kuchenne rewolucje "U Zosi" 01-05-2010

to, ale cóż..." A teraz moje :) Ja też uważam, że p. Gessler uwzięła się na p. Basię. Skrytykowała niesłusznie jej strój, a później na każdym kroku docinała, kąsała, ustawiała jak jej się podobało. Przykład 1: P. Basia przybiega do kuchni i mówi, że braknie miejsc dla gości, na co MG: "

Re: Kryształowa nie do poznania. Magda Gessler ot

Słynna z dobrej kuchni, katowicka PATRIA,później pod nazwą Franca Josefa,ratowana przez Panią Gessler ,też już jest zamknięta....Róg ul.Mikołowskiej i Poniatowskiego....Ślązacy nie mają KASY !!!!

SPIŻARKA MAGDY GESSLER

mnie ten program skutecznie odstraszył od wizyt w "Spiżarkach" szczególnie niefrasobliwe podejscie Magdy Gessler, która poza kasą ma wszystko w d...wiec właściciele lokali z jej logo pewnie oszczędzają na klientach aby wyjść na swoje po zapłaceniu franczyzy.

Magda Gessler robi rewolucję w Cieszynie

ciekawe czy będzie robiła dymcoki czy rolada z modro kapusto? Bo w Bielsku wyskoczyła z kuchnio ślunsko!

Re: Hotelowe rewolucje Magdy Gessler

Zgadzam sie, ale w Polsce to jest niestety normalne i ludzie takie zachowanie zwyczajnie akceptuja. Menadzer nie odbiera telefonu??? Skandal... Jezeli kurczak byl faktycznie w panierce Knora to wstyd dla szefa kuchni. Latwo jest po prostu te Gesssler zmieszac z blotem bo wytyka ewidentna

Hotelowe rewolucje Magdy Gessler

Abstrahując od całego "wydarzenia" to w kuchni Doliny króluje Knorr i jedzenie bardzo mocno odstaje od czterech gwiazdek. Na pewnym poziomie, do którego pretenduje Dolina nie można dawać jeść gościom jedzenia z proszku.

Re: Bardzo smaczny wątek.

robi coś takiego. Dzięki za przepis. Porównam z moim. Ja kiszę według przepisu Magdy Gessler, który podała kiedyś w wysokich obcasach. Moje modyfikacje to: daje mniej chleba i nie daję kopru, bo teraz nie sezon, a nasiona w sprzedaży są często zaprawiane przeciw chorobom i do celów spożywczych się nie

Magda Gessler w sentymentalnej podróży po Lizbonie. "W młodości bałam się tego miejsca" (DD TVN/x-news)

Magda Gessler w sentymentalnej podróży po Lizbonie. "W młodości bałam się tego miejsca" (DD TVN/x-news)

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj ekspertów

Zdjęcia - kuchnia magdy gessler