Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: Pałac Nieznanice

W Pałacu Nieznanice dokonało się wiele pozytywnych zmian , między innymi po rewolucjach kuchennych Magdy Gessler .Od kilku lat jest nowa ekipa kuchenna na czele z nowym szefem kuchni , personel jest dobrze wyszkolony, dania są niezwykle smaczne , finezyjnie przyrządzone co za każdym razem

Re: Kuchenne Rewolucje

nie bylam o tych miejscach dowiedzialam sie po rewolucjach bylismy daleko od domu i nie znalismy miejsca, gdzie mozna cos zjesc, a rewolucja magdy gessler wydawala mi sie dobra rekomendacja jakwidac, o niczym to nie swiadczy :) -- Częsta praca w kuchni zwiększa szanse na zdrowie, bogactwo i

Re: co z dużej ilości jajek?

kobieta.interia.pl/kuchnia/przysmaki/news-rabarbar-wg-magdy-gessler,nId,978466 to ciasto drozdzowe- rabarbarowe z 6jajami jest przepyszne poza tym narobilabym makaronu-bistro24.pl/gotowanie/przepisy/prawdziwy-domowy-makaron,108885.html daje sie tyle jaj ile sie wchlonie w make ale zazwyczak na 0

"Widziałam większe gwiazdy niż Magda Gessler" [...

Jedno muszę przyznać ,że Magda Gessler pokazała nam wszystkim jaki chlew panuje w kuchniach i czym jesteśmy karmieni,natomiast nie podoba mi się jej rynsztokowe zachowanie ,nie pasuje do kobiety ,która chce być damą.

Rowniez recenzje popelniaja bledow

niskie. K jakosci recenzji swiadczy i to, ze recenzent w restauracji WLOSKIEJ zjadl najpierw osso buco, t. zn. "drugie danie" (secondo), i potem spaghetti ("pierwsze", primo). U Wentzla bylem i zostalem zachwycony. Jest mozliwe, ze Magda Gessler bardziej sie zna na kuchni polskiej i

Re: Jakie są losy restauracji po rewolucji M.Gess

Tyle zlych opinii napisano na forum Kuchnia w kilku watkach o p.Magdzie Gessler , a tu okazuje sie ,ze to kurka ktora znosi zlote jajka :-) Przyciaga pieniadze : www.bankier.pl/wiadomosc/Magda-Gessler-zarobila-dla-TVN-u-132-mln-zl-2712189.html

Re: Nie będę oglądać już "Kuchennych rewolucji"

al momento i trzeba się z tym pogodzić - podpatrzyłam to u Blondyny > ; Magda Gessler nie ma zielonego pojęcia o kuchni włoskiej niestety. Słowo honoru Nie radzę się na niej wzorować w tej kwestii. -- miszmasz-marghe.blogspot.com/

Re: Czy masz zamiar wybrać się.....

maria_3 napisała: > Ona będzie Ślązaków karmić?mój ty bożyczku:D teleshow.pl/gid,15090664,img,15090728,kat,1024837,title,Magda-Gessler-restaurator-krytykuje-kulinarna-gwiazde-Kolejna-krytyka-pod-adresem-Magdy-Gessler,galeria.html No i okazało się że z tą kuchnią śląską to niewypał

Lubella

Makabryczna reklama makaronów Lubella, gdzie można wygrać kuchnię marzeń. Przy stole siedzi chłopiec i dziewczynka (nie powiem, ładne buzie) i sobie rozmawiają. O matko, ta dziewczynka to kopia Magdy Gessler, szepcze jakos tak złowieszczo, mówi wolno jakby miała trudności z mówieniem, jakoś tak

1880-1886

1880 Magda Gessler odwiedza bar Ziębów. Włodek wciąż nie powiedział żonie, że zgłosił lokal do programu. Tymczasem Maria zabrania restauratorce wstępu do kuchni i wyprasza ją z baru. Iza bardzo przeżywa sprzedaż Bud-Maksu Zdybickiej. Martwi się, że nowa właścicielka odsunie Maksa od firmy

Dziwi mnie głupota niektórych restauratorów

Osoby zgłaszające się do programu dobrze znają konwencję programu: 1. Magda Gessler ocenia wygląd lokalu, menu oraz kuchnię, 2. TVN nieodpłatnie odnawia lokal i wdraża wizję nowego wnętrza M.Gessler, 3. Wprowadzane jest nowe menu. i 4. M.Gessler wraca po lilku tygodniach i dokonuje WŁASNEJ OCENY

Re: Restauracja "Pod Żaglami" w skrócie

Katastrofa! Podczas wyjazdów weekendowych w różne zakątki Polski lubimy zajrzeć do miejsc serwujących kuchnię lokalną lub po rewolucjach Magdy Gessler. Będąc na Mazurach postanowiliśmy odwiedzić Restaurację Żeglarską i skosztować tamtejszej zupy rybnej. Trochę ciężko znaleźć ten lokal, kiedy już

Re: Wodzianka, Rulada czyli kuchenne rewolucje w

. Znanej restauratorce bardzo zasmakowała kuchnia. Kuchnia jest taka, że ja bym nie wzywała Magdy Gessler- wyznała. Czujne oko Gessler od razu spostrzegło, co jest głównym problemem lokalu gastronomicznego. Powodem problemów był sam właściciel. Nie spodobało jej się to, że jest sknerą Co to za kolekcja? To

Re: Czy Magda Gessler naprawi karczmę w Jasionce?

Magda Gessler to Główny Inspektor Sanitarny - a ten program to reality show, w którym ona jeździ po Polsce i sprawdza czystość w lokalach gastronomicznych. ale uwaga - posprzątaj w łazience i kuchni bo do Ciebie też może wpaść!..

Re: Nie będę oglądać już "Kuchennych rewolucji"

Magda Gessler jest wulgarna, program jest reżyserowany, ale ja go bardzo lubię i oglądam na tvnplayer (kiedyś nie oglądałam - nadrabiam zaległości), bo: - zawsze w czasie programu pojawiają się kulinarne ciekawostki w ilości w sam raz do przyswojenia przez takie kulinarne beztalencie jak jak ja, np

Zdziczenie?

Ale zanim doszło do skandalu, Magda Gessler pracowała nad lokalem i chciała go uratować. Próbując specjałów restauracji, krzywiła się, mówiąc "To wygląda jak rzygi". Gdy spróbowała makaronu, była wręcz wściekła. Weszła z talerzem do kuchni i... obrzuciła kucharza i kucharki daniem! Teraz

"Naoglądała się pani Gessler?"

mięso (roladka schabowa) jest zimne czyli zostało rozmrożone i to niezbyt starannie. Wtedy przyszedł szef kuchni i powiedział "A co, naoglądała się pani Gessler ? Nawet jak mrożone, to nie znaczy, że nieświeże. Nie możemy wyrzucać jedzenia, które nie zeszło". No, był przynajmniej szczery

Re: Do Wit

Bardzo dobrze, że dołączyłeś ten filmik. Popieram! Lubicie oglądać- to obejrzyjcie. magda Gessler ma sama taką wątrobę jak ta gęś. I to jedyne pocieszenie. Okropna, odpychająca, wulgarna kobieta. A pracowali na sukces- owszem- jej byli mężowie... Ona nie umie gotować, nie ma o kuchni szerszego

danie na szkolny konkurs kulinarny

Witam Poszukuję jakiegoś przepisu na "zdrowe" danie(zgodne z piramidą pokarmową), bo uczniowie jak na razie wymyśliły: owocową zupę z arbuza w wydrążonym arbuzie. Niestety jest ograniczenie - brak kuchenki, w ogóle kuchni. Myślicie, ze chłodnik litewski wg Magdy Gessler będzie dobrym

Gessler odczaruje zielonogórską Namaste? Działa...

kuchnię. I obawiam się, że pomysł pani Magdy Gessler będzie polegał na tym, żeby zrobić z tego restaurację pt. kuchnia lubuska - z mieszanką poznańsko-wileńsko-lwowską. Zobaczymy... m.

Re: Magda Gessler w Kielcach. Robi rewolucję [WID

...rewolucja pani Magdy Gessler na polskim rynku restauratorow jest bardzo potrzebna....jesli pani Magda niebawem dostanie zawalu i odwali kopyta to znaczy ze polskich zjelczalych tluszczy zawartych w sosach ...nie przezyla...znaczy rewolucja ja zabila jak to juz wiele razy sie zdazalo wybitnym

Re: Wodzianka, Rulada czyli kuchenne rewolucje w

Magda Gessler zrobiła ANTYREKLAMĘ Ani z Zielonego Wzgórza Publikacja: 07.10.2011 11:30 | Aktualizacja: 07.10.2011 20:28 Ania z Zielonego Wzgórza, Don Kichot, Kuchenne rewolucje, Kuchenne rewolucje Magdy Gessler, Magda Gessler, odc 5, odcinek 5, program, restauracja, Tarnowskie Góry, tvn Magda

Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler

cjg.gazeta.pl/CJG_Krakow/1,104364,8760005,Wielkie_zarcie_Nowickiego__Tour_de_Pologne__etap_I.html Paroles, a właściwie przekąski. I trochę natrętne: www.gazetakrakowska.pl/magazyn/334533,jak-magda-gessler-zamieszala-w-krakowskiej-kuchni,id,t.html

Magda Gessler otwiera swoją restaurację

Kuchnię regionu Veneto słynna restauratorka wprowadza na nowo do przejętego w sierpniu lokalu o tej samej nazwie. www.polskatimes.pl/warszawa/stronaglowna/308160,magda-gessler-otwiera-swoja-restauracje,id,t.html -- W spodniach, czy w sukience

Re: super! będzie u Kucharzy w Krakowie!

jackk3 napisał: > To byla kiedys najlepsza knajpa w Krakowie. Mam nadzieje ze ta baba nie bedzie > sie wtracac do 'kuchni' bo to bedzie typowa amatorska popelina. Jaka baba? Gessler to nazwisko całej rodziny - Adam, Magda i Marta prowadzą osobne interesy. -- Mój ekskribicjonizm

Naprawdę mi żal...

Naprawdę mi żal dziennikarza, który to napisał chyba w ramach promocji. Gessler rzucała talerzami i myślała o rezygnacji! "To był najgorszy obiad w moich Kuchennych Rewolucjach!" W tym tygodniu Magda Gessler zawitała do Gniezna. Przed nią było nie lada wyzwanie - uzdrowić sytuację opustoszałej

Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler

Od zawsze mam pytanie dlaczego Pani Gessler mówi do wszystkich, niezależnie od wieku i stanowiska "ty". A jej rozmówcy zawsze " Pani Magdo". Ani ona taka mała Magda już nie jest więc" proszę pani" chyba byłoby najwłaściwsze, a mówienie po imieniu do wszystkich

Re: Niedziela i miła wizyta

"Polki" widac ten sam, niezmiennie niezmiernie przeladowany styl Magdy Gessler (ona sama tez zawsze jest przeladowana , co prawda jeszcze nie tak jak s.p.Violetta Villas, ale pewno ja nasladuje) To co mi sie podobalo najpierw "U Fukiera" ( bo sie komponowalo w enturaz Rynku), to co

książka z prostymi i szybkimi przepisami

Poszukuję książki kulinarnej na prezent ślubny (zamiast wiązanki kwiatów). Gdybym miała wybierać pod siebie, to kupiłabym coś Magdy Gessler lub Nigel'i Lawson, ale obdarowywana Panna Młoda jest zwolenniczką szybkiej i dość łatwej kuchni. Aha, i od kiedy ją znam wciąż jest na diecie (swoją drogą

Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler

Gość portalu: monika napisał(a): > No własnie, zatrudniła tam nowego menagera i nową szefową kuchni-Ulę, Ula odesz > ła a co z nowym managerem? ten nowy manager pracował kilka lat temu w restauracji pani Gessler - był managerem Ale Gloria. Nie zdziwiło was to, ze pani Magda tak szybko

Re: Samość

Odpowiednia dawka samości jest niezbędna! Można wtedy uczyć się robić samosy ;) Aktualnie samość jest wykorzystywana do robienia planów wakacyjnych, poszukiwań w obrębie kuchni kreolskiej, kompletowania materiałów do serii bransoletek inspirowanych bransoletkami Magdy Gessler (mniam

Re: Jest transem, bo broni kobiet?

Zapewne w gotowaniu, śpiewaniu piosenek dzieciom, zamiataniu etc. Pierwszy argument już mógłby ex-czytelnik obalić potwierdzając, że szefami kuchni wielkich restauracji są częściej mężczyźni. A Magda Gessler?- zapytam wtedy. I tak możemy sobie tę dyskusję toczyć JAK RÓWNY Z RÓWNYM a nie jak

Magda Gessler otwiera w Łodzi restauracje. I to...

duzo bułki - przez to smak byle jaki . Pierogi DO SYTA I WIELKIE JAK DLOŃ - faktycznie 6 sztuk wielkości dloni noworodka. Jeżeli do syta to dla niejadka z przedszkola. Na sali opary z kuchni szczypią w oczy, a na zamowione dania czeka się 60 minut! Po powrocie z restauracji Magdy Gesler przy zamku

Marcello Ristorante. Zjadłem Magdę Gessler

Jadlem miesiac temu obiad w knajpie Magdy Gessler na warszawskiej starowce. I artykul p.Nowickiego potwierdzil ze z moim smakiem nie jest jeszcze tak zle . Potrawy wymyslnie opisane w menu byly po prostu kiepskie , przyprawione jak grilowane mieso na festynie w Malkini , niedogotowane to co

Magda Gessler robi rewolucję w krakowskim Wentzlu

Pani nie ma nic wspólnego z kuchnią poza nazwiskiem, i nie ukrywajmy jej programy z gatunku doc-soap nie traktują o gotowaniu, ta Pani nei jest kucharką i tyle. To tak - gdybym ja ożenił się z Robertem DeNiro byłbym świetnym aktorem??? Byłem w Wawie u Pani Gessler i poza rachunkiem i zblazowanymi

Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler

Dla mnie to jest mówiąc slangiem obecnej młodzieży jedna wielka brechta Magda Gessler. Mistrz kulinarny???? gdzie jest to udokumentowane, restauratorka???? skoro taka dobra wiec dlaczego jej restauracja w Lublinie nie przetrwała nawet pół roku, może brak bieżącej wody w kuchni tak drodzy państwo

Re: Najbardziej przereklamowane jedzenie to....

do wymienionych wcześniej a z czym się nie zgadzam: śledź opiekany-ze sklepu, golonka -męża i flaki mojego taty pycha; oliwki jeśli już to czarne; kuchnia Magdy Gessler- jadłam w dwóch miejscach : część dań niespecjalnych (zupy), ale przepis na wątróbkę drobiową przywiozłam do domu bo się w niej

Re: Najbardziej przereklamowane jedzenie to....

Kuchnia Magdy Gessler. Co prawda świetnie wygląda- pięknie podane, fajnie nazwane. ale już sam smak- nie jest niczym specjalnym, na pewno nieadekwatnym do ceny i całej tej otoczki. Miałam okazję kilkukrotnie próbować wyrobów cukierniczych i "normalnego" jedzenia. Zupy cebulowej wprost nie

Re: Producenci programu Magdy Gessler pozwani

prawo niż Magda Gessler. Po szóste menu jest dostosowywane do charakteru lokalu. Bardzo często opracowywane jest razem z kucharzami i szefem. Zachęca ich do tworzenia czegoś samemu.

Re: Dzisiejszy Masterchef

do oryginału. Nie lubię Magdy Gessler, ale szanuję tę kobietę za charakter i osobowość. Druga kobieta z jury, pani Starmach (mogę mylić nazwisko, nie pamiętam) jest w jury chyba tylko i wyłącznie elementem scenografii, bo do powiedzenia nie ma nic. Jakby jej nie było, to widz by tego nie zauważył

Re: dobra restauracja w Katowicach- ?

1.Franz Josef na Mikolowskiej (tj.ta restauracja,w ktorej byla Magda Gessler z programem "kuchenne rewolucje") 2.Bohema na Bratkow - boczna od Kosciuszki/Szeligiewicza 3.Gosciniec slaski - typowo slaska kuchnia, ale nie tylko, duze porcje i przystepne ceny.

Koniec Jesz Burgera na deptaku. Gessler ich dobiła

"Polecam" odwiedziny w restauracji Magdy Gessler Polka na Starówce w Warszawie. Zaprowadziłam tam Amerykanina, który bardzo chciał spróbować polskiej kuchni. Byłam zażenowana - czekaliśmy na danie 40 minut, obsługa sobie rozmawiała i nie podchodziła do stolików, a jak się ich prosiło do

Re: Na krakowskim rynku

Bluesie, jak kocham wloska kuchnie- nie uwazam zeby nazwa "Marcello" i tapety z gondolami na scianach tudziez pare wloskich dan w karcie robily z restauracji wloska restauracje. To samo zreszta mozna powiedziec o innych slawnych kuchniach. Owszem, nie jeden polski kucharz potrafi lepiej

Re: Widziałyście wczoraj kuchenne rewolucje?

no jak to na co poszła kasa? a widziałyście jak ona była ubrana? nie tak całkiem skromnie prawda? zresztą na profilu FB Magdy gessler wpisały się osoby, które znają tą panią i ona się nie przyznała, ze to nie jej pierwsza restauracja i że kobieta jest bardzo nieprzyjemna i rzeczywiście toksyczna

baba plastyk

Pani Magda Ikonowicz - artysta plastyk - to żaden restaurator, były mąż Pani Magdy - Pan Gessler to faktycznie restaurator jest. Czego oczekujecie od baby która ma małe pojęcie o tym co robi i nieudolnie próbuje naśladować Gordona Ramseya. Ja bym jej do swojej kuchni nie wpuścił - chyba, że

Podhale/ Beskid/ Małopolska?

Strasznie sie rozszalałam w tym wątku, ale juz tak zupełnie na koniec, pomyslałam , ze fajnie by było, aby teraz, dla odmiany, Magda Gessler zajeła sie własnie polska kuchnia regionalną , najlepiej gdzieś z południa Polski - Podhale, Beskid Zywiecki, Małopolska. Jezdze tam na wakacje i zawsze

Zuchwały burak pcha się na salony?

delikatnie mieszamy bezpośrednio przed podaniem. magazyn-kuchnia.pl/magazyn-kuchnia/56,121951,11308926,Magda_Gessler_przedstawia__buraczki_na_dwa_sposoby.html --

Re: Grande Azzurro

wczoraj na tvn style obejrzałam powtórkę programu Magdy Gessler Kuchenne rewolucje o zmianach w Grande Azzurro.. lokal zamieniono na Alpejską dolinę (właściwie czemu? nazwa mogła zostać, w końcu to pomysł właściciela i kierunek kuchni jego marzeń /włoska miała być?/ ) zmiana kolorów we wnętrzu

Re: zmobilizujcie mnie do sprzatania

weź się do sprzątania, paskudny brudasie. masz w domu syf nieziemski, w rogach pokoju coś wyrosło i właśnie do ciebie idzie, w kibla wyłażą te reklamowe bakterie, do kuchni przykleił się garnek z przedwczorajszym obiadem, w oknach wcale nie wiszą firanki - to roje muszek owocówek, na blacie

Re: Kuchenne rewolucje - kurde

Wczorajszy odcinek, restauracja Tabun. Nie podoba mi się sposób, w jaki Magda Gessler wyraziła swoją opinię na temat jedzenia: wypluła do serwetki, miała ochotę rzucić talerzami z niedojedzonym obiadem. Kulturalna osoba tak po prostu nie robi. Kończy jeść, zostawia na talerzu i tyle, a nie wypluwa

Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler

restauracyjnej kuchni, memli rękoma w przygotowywanym posiłku.No i wszędzie te włosy,może jednak warto nosić czepki jak za PRLu? Program jest mimo wszystko fajny,małe zmiany wystroju,szacunek dla klienta,parę nowych pomysłów i od razu milej i ciekawiej.A P.Magda Gessler coraz piękniejsza:)

Jestem oburzona wypowiedzią pani Marty G.

Magda Gessler: żremy, nie jemy Rozmawiał: Grzegorz Sroczyński 25.05.2012 , aktualizacja: 26.05.2012 07:29 Kucharz może stanąć na rzęsach, a Polak i tak zje z krzywą miną. Albo powie: "Kurwa mać, ten tatar jest surowy"- mówi Magda Gessler, właścicielka wielu restauracji i gwiazda telewizji

Re: co to jest prawdziwa Grecja?

się zdrowymi pysznościami lokalnymi. Mało to Magdy Gessler się naoglądaliście że wierzycie, że lokale podające tradycyjną i zdrową kuchnię to fikcja? Grecja to nie jest też jakaś beduińska wioska, gdzie nie ma zasad podawania żywności w lokalach gastronomicznych. Grek musi na wszystko mieć papier jak

Re: Czarnuszka...

Jako posypka na zupe (np cukiniowa albo dyniowa). Jadlam pare razy kulki z ryzu z dodatkami i czarnuszka, smazone w glebokim tluszczu (kuchnie zydowskie, arabskie chyba tez). Magda Gessler kiedys opowiadala, ze nadziewala wisnie twarozkiem z czarnuszka, ale mi to nie brzmi najlepiej. To

Re: Notes Kulinarny.....

To prawda,pomylilam obie panie Gessler!Mea culpa ale to dlatego,ze tyle podobienstw ;-) to samo nazwisko,ta sama profesja i imie na M. Co do ksiazek kulinarskich posiadam zarowno "Kuchnia moja pasja" Magdy Gessler jak i "Qchnia artystyczna" Marty Gessler i Agnieszki

Re: ,,po grecku"

Są doprawione.I sałatki i inne potrawy też.Dlatego uważam,że facet po prostu nie potrafił gotować.To,że jest Grekiem,nie świadczy,że jest mistrzem kucharskim.Już samo to,że podał danie z puszki :( Magda Gessler robiła co mogła,ale nie sądzę,że coś pomoże.Inną stroną medalu jest właśnie ta jej

Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler

Zgadzam sie z przedmowca, ze z Magda Gessler nie przestrzega podstawowych zasad higieny obowiazujacych w gastronomii; szopa bujnych wlosow i brak czepka. Rece i dlonie obwieszone pierscionkami i bransoletkami to takze no go. Do restauracji moich rodzicow (Gdansk) czy restauracji moich dziadkow

Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler

Ogladąłem właśnie (może spóźnione,nie wiem) "kuchenne rewolucje" Pani Gessler z Gdańska,resturacja na 16 pietrze biurowca Lotosu.Swoją rewolucje Pani Magda zaczeła od stwierdzenia że kuchnia jest ciężka i po takich ilościach kalorii nikt nie zechce tu wrócić,poczym na koniec programu jako

Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler

retro, o konfiturach z róży, bitych śmietanach i cudach starej, polskiej kuchni. Ta rola rewolucjonistki kuchennej jest nietrafiona, dlatego Gessler musi grać, a że nie jest aktorką, to efekt jest kiepski. Zawsze kojarzyła mi się z tymi swoimi stylowymi opowieściami, nie z business woman, która

Najsłynniejszy na świecie kucharz: Jestem kulin...

"straszne" zachowanie Magdy Gessler, przekleństwa etc. Żeby mieć pogląd jak wygląda praca w kuchni trzeba tego spróbować albo chociaż zobaczyć (ale nie w tv tylko na żywo). I tak naprawdę na budowie mniej przeklinają ;)

Mrozy tak blisko Siedlec, można podejrzeć

brat_szczepana 01.02.11, 02:21 napisł: Tak było w Mrozach : W ostatnim odcinku „Kuchennych rewolucji” Magda Gessler zawitała do restauracji „Incognito” w Mrozach. Bistro świeciło pustkami, a każda wizyta klientów stanowiła istne zagrożenie dla personelu w kuchni. Aby

Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler

Mnie ten program także zaskoczył na plus! Magda Gessler sprawdziła się moim zdaniem! Widać, że to baba z jajami, a takich nam w telewizji potrzeba. Tak się składa, że ja byłam w tym lokalu ("Dziki Młyn") przed metamorfozą (mieszkam w Warszawie na Woli, a do parku w, którym znajduje się

Marcello Ristorante. Zjadłem Magdę Gessler

tych co nie mieli jeszcze okazji zagościć w progach restauracji Marcello Pani Magdy Gessler wyjaśniam że stanowisko pizzera znajduje się vis a vis wejścia, więc każdy klient który chce wejść na salę pierwsze co widzi to pizzera z logiem Trattori Soprano dumnie widniejącym na piersi. Uwierzcie mi

Re: Jest transem, bo broni kobiet?

aaannemarie napisała: > Zapewne w gotowaniu, śpiewaniu piosenek dzieciom, zamiataniu etc. Pierwszy argu > ment już mógłby ex-czytelnik obalić potwierdzając, że szefami kuchni wielkich r > estauracji są częściej mężczyźni. A Magda Gessler?- zapytam wtedy. I tak możemy Nie wiem czemu

Re: Hotel skandal

wygląda jak z głębokiego PRL-u. Ona nie ma być modelką, tylko ma wykonywać swoją pracę w sposób profesjonalny i tak właśnie ją wykonuje > 8. Obmawianie klienta "ekskluzywnego" hotelu to skandal branzowy. To Magda Gessler pierwsza zaczęła publiczną dyskusję. > 9. Wiesniaki internetowe

Doktor Lubicz!

Gessler w stosunku do Szyca, aż miałam ochotę krzyknąć do Anki: "hamuj, hamuj!", ale krzyknął za mnie Jerzy. Tak jak myśleliśmy chyba, praca w knajpie okazała się pokazywaniem wnętrza kuchni i kilku kotletów. Wątek młodzieżowy won! Po raz kolejny! Jak ten chłopak od zespołu, co to "

Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler-zniesmaczona

Ja niestety pokusiłam sie i obejrzałam pierwszy odcinek i BARDZO tego żałuję... inne wersje tego programu były BARDZO DOBRE, a niestety z przykroscia muszę przyznać,że Pani Magda Gessler zupełnie sie nie nadaj do tej roli. Po pierwsze robi bardzo dziwne miny (ale to pwenie nie zalezne od niej

Kop w 4 litery i sprowadzenie na ziemię

urquhart napisał: > nawet wśród znanych mistrzów kuchni nie ma ani jednej kobiety… Nigella Lawson? Magda Gessler? Rachel Allen? Lucyna Ćwierciakiewiczowa? Delia Smith? Lesley Waters? Dorotus76 z bloxowych Moich Wypieków? O tak - nie ma ani jednej! MOTYWACJĄ kobiet to sprzątania i

Re: Marta& Magda Gessler?

Dziękuję za odzew:)) Niestety, nie chodzi o Kuchnie Świata- tę namierzyłam od razu:) Znajomi wyraźnie zaznaczyli, iż upragniona pozycja to dzieło obu sióstr Gessler... hm, pojęcia nie mam o co chodzi:) Wykorzystam sytuację i zapytam jeszcze, czy przepisy pani Magdy Gessler zostały kiedykolwiek

Re: do felline niby kucharki

Magdy to jej wiecznie rozpuszczone włosy. Sama upomina kucharzy, > że jest to niedopuszczalne..;) Cos mi sie wydaje ze za nickiem janefonda, kryje sie Magda Gessler. Jezeli ktos chce kogos pouczac o gastronomii,to powinien byc wiarygodny. Zreszta higiena osobista w gastronomii to podstawa. Tak dluga

Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessle

Magdy to jej wiecznie rozpuszczone włosy. Sama upomina kucharzy, > że jest to niedopuszczalne..;) Cos mi sie wydaje ze za nickiem janefonda, kryje sie Magda Gessler. Jezeli ktos chce kogos pouczac o gastronomii,to powinien byc wiarygodny. Zreszta higiena osobista w gastronomii to podstawa. Tak dluga

Re: "...pod kołderką"

Królów Francuskich na Łożu z Niezwykłych Ziemniaków Podana . Podobno ten barokowy sposob wyrazania sie o jedzeniu wprowadzila badz rozpropagowala Magda Gessler (do niedawna w jej starszych kulinarych przedsiewzieciach, np 'Ale Glorii' było mnostwo róznych łóż , kołderek i kotletow masłem sikających

przepis

czy ktoś z Was posiada przeis na potrawe którą robiła Magda Gessler w programie v-max u Zientarskiego dzisiaj?Jest to podobne do naszego bigosu i nazywa sie sarjonka czy jakoś tak.(kuchnia rosyjska)Jak by ktoś z Was miał ten przepis to podeślijcię na forum.Dzięki

Re: jaka książka kucharska?

podoba mi się najnowsza kuchnia Magdy Gessler, choć raczej nie jest to książka dla początkującego kucharza, ze wzgledu na mało precyzyjny opis wykonania niektórych dań. Za to jako zbiór inspiracji i pomysłów, jest godna polecenia. -- Mój blog kulinarny. Zapraszam :)

Re: I bądź tu kobieto szczupła.....

heheh ja wczoraj kupiła.Na allegro są po 40 zł a ja za 70 zł.Daj tego męża na wakacje do mnie,bo ja jakoś nie mogę się zebrać.Mam jeszcze drugą fajna książkę z super zdjęciami Kuchnia -moja pasja-Magda Gessler. -- Jestem,w podtekście mieszkam gdzieś,w przenośni chowam się.

Re: Wypowiadam sie w duchy tego listu!

> Podstawe tradycyjnej polskiej kuchni stworzyly legendy: > Maria Dieslowa, Maria Ochorowicz-Monatowa, Lucyna > Cwierciakiwieczowa. Legendy znane chyba tylko dla historykow i pasjonatow? Owszem sama korzystam tez z przepisow Magdy Gessler, ale mowie o kulturze masowej, pierwszych

Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler

dzisiejszy odcinek o tej restauracji w górach to jakaś kompletna porażka. Pani Magda Gessler zachowała się bezczelnie, z tą swoją blond czupryną przegina pałę, chodzi tu głownie o to co powiedziała, tej pani basi. Wiem, że jest stara moze zazdrości młodości, wiadomo tego jej nikt nie zwróci, ale z

Re: Kuchenne rewolucje Magdy Gessler

Powstaje pytanie, czego oczekuje się po tym programie. Czy wyłącznie rozrywki? Dla mnie osobiście, to nie jest rozrywka. Jeśli natomiast oczekuje się jakiegoś efektu edukacyjnego, to p. Gessler jest w tym kiepska. Ja np. chciałabym wynieść z takiego programu coś dla siebie, bo co prawda tylko w

Hotelowe rewolucje Magdy Gessler

a kto to jest ta Gessler?? Czerwona jak arbuz w środku IKONOWICZ, która wiedziała komu "dupy dawać". Nie oszukujmy się. Zrobiła karierę na dupie (choćby dawanej w kuchni), nie na kulinariach.

Re: Somepoint ? a pamietasz ?

koledzy z gitarami /Mik i Wik/. Poza tym fajne wspominienia, to ogródek w Gwiazdeczce. Nie znam Moniki Gessler, natomiast wiem kim jes Magda Gessler. pozdr:) ps Antykomunistyczne klimaty zdominowały Borute, oj dzialo sie :))

Re:

Jeden raz jadlem (zaproszony!) w Belvedere i kilkakrotnie w nieporownywalnie skromniejszej (wystrojem) restauracji Gesslerow na Saskiej Kepie (blisko od domu dzieci). Fakt, dobrze daja jesc, szczegolnie tzw. kuchnia polska - rzeczy ktorych bez specjalnych okazji nie jest w stanie (chyba) juz

"Widziałam większe gwiazdy niż Magda Gessler" [...

Patrzac na coraz bardziej prymitywne i chamskie komentarze na tym forum jak chocby nijakiego rosomak; (manager Gessler?), ta cala szopka z evaluacja hoteli, kuchni wydaje sie byc w rekach mafii.

"Widziałam większe gwiazdy niż Magda Gessler" [...

Gessler - ordynarna, chamska gruba dupa ktora o zgrozo rzekomo promuje tez zdrowe jedzenie/diete. To jest antyreklama naszej polskiej kuchni, niech to robi w radio jesli ja ktos chce sluchac.

Re: Konwa

do tego program "Kuchenne rewolucje". w ostatnim odcinku Magda Gessler odwiedziła Białystok. ha! aż podskoczyłem na krześle, gdyż znam ten lokal. pamiętam go sprzed lat, gdy nosił jeszcze nazwę "Ananda" i była to pierwsza restauracja wegetariańska w mieście. projekt wnętrza

SPIŻARKA MAGDY GESSLER

mnie ten program skutecznie odstraszył od wizyt w "Spiżarkach" szczególnie niefrasobliwe podejscie Magdy Gessler, która poza kasą ma wszystko w d...wiec właściciele lokali z jej logo pewnie oszczędzają na klientach aby wyjść na swoje po zapłaceniu franczyzy.

Kuchenne rewolucje "U Zosi" 01-05-2010

to, ale cóż..." A teraz moje :) Ja też uważam, że p. Gessler uwzięła się na p. Basię. Skrytykowała niesłusznie jej strój, a później na każdym kroku docinała, kąsała, ustawiała jak jej się podobało. Przykład 1: P. Basia przybiega do kuchni i mówi, że braknie miejsc dla gości, na co MG: "

Hotelowe rewolucje Magdy Gessler

Apartament na poddaszu, bez klimatyzacji...A tak w ogóle, to nie powinni jej wpuszczać do knajpianych kuchni z długimi włosami i paznokciami. Są czapki kucharskie.

Re: Hotelowe rewolucje Magdy Gessler

> > Jezeli kurczak byl faktycznie w panierce Knora to wstyd dla szefa kuchni. jasne, powinien być w panierce Prymatu czy co tam reklamuje Gesslerowa jako cud-miód.

ciasto sliwkowe do gory nogami...

Przepis od kolezanki, ktora o ile dobrze pamietam wziela go z ksiazki Magdy Gessler "Kuchnia moja pasja"... -Pol kilo przkrojonych na pol wegierek (ja uzylam 4 duze sliwki wielkosci brzoskwini i pokroilam w cwiartki) -6 lyzek cukru -cukier waniliowy (w przepisie 2 lyzeczki wanilii) -2

Re: Hotelowe rewolucje Magdy Gessler

O przepraszam, z hotelu w Albanii mam bardzo miłe wspomnienia. Oczywiście, że hotel w przypadku pani Gessler zawalił na całej linii. Ceny wysokie, standardy niskie, obsługa marna, kuchnia knorrowa. I myślę, że ludzie to rozumieją tylko ponieważ pani Gessler jest nie lubiana (bo to stare, grube

Re: restauracja na romantyczną kolację

polecam takze JaDke na Rzezniczej- restauracje Magdy Gessler-tu nie potrzeba chyba komentarza;) www.jadka.pl Jesli chodzi o te tansze to moim zdaniem najlepiej jest w "pod Papugami" w Sukiennicach ale tam sa zawsze tlumy ludzi wiec nie wiem czy bedzie romantycznie;))Nie znam strony www ale tu

Magda Gessler robi rewolucję w Cieszynie

ciekawe czy będzie robiła dymcoki czy rolada z modro kapusto? Bo w Bielsku wyskoczyła z kuchnio ślunsko!

Re: Bardzo smaczny wątek.

robi coś takiego. Dzięki za przepis. Porównam z moim. Ja kiszę według przepisu Magdy Gessler, który podała kiedyś w wysokich obcasach. Moje modyfikacje to: daje mniej chleba i nie daję kopru, bo teraz nie sezon, a nasiona w sprzedaży są często zaprawiane przeciw chorobom i do celów spożywczych się nie

Re: Hotelowe rewolucje Magdy Gessler

Zgadzam sie, ale w Polsce to jest niestety normalne i ludzie takie zachowanie zwyczajnie akceptuja. Menadzer nie odbiera telefonu??? Skandal... Jezeli kurczak byl faktycznie w panierce Knora to wstyd dla szefa kuchni. Latwo jest po prostu te Gesssler zmieszac z blotem bo wytyka ewidentna

Hotelowe rewolucje Magdy Gessler

Abstrahując od całego "wydarzenia" to w kuchni Doliny króluje Knorr i jedzenie bardzo mocno odstaje od czterech gwiazdek. Na pewnym poziomie, do którego pretenduje Dolina nie można dawać jeść gościom jedzenia z proszku.

"Widziałam większe gwiazdy niż Magda Gessler" [...

Gesler? To ta od tego aferzysty i hochsztaplera, który również pajacował w kilku kuchniach przed Euro 2012? Ona zna się na dobrej kuchni, jak świnia na kosmosie. Zachowuje się w swoich programikach, jak typowe buraczysko z winkla z piwem. Żenada.

'Kuchenne rewolucje': Skąd wzięła się pizza? Z Francji

'Kuchenne rewolucje': Skąd wzięła się pizza? Z Francji

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj ekspertów

Zdjęcia - kuchnia magdy gessler

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną.

Regulamin