maślak

Maślak (Suillus Gray) - rodzaj grzybów należący do rodziny maślakowatych (Suillaceae).

... czytaj więcej o maślak na pl.wikipedia.org

Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: Maślak czy podgrzybek?

jak się kleją, to maślaki, no chyba że jakies zgniłe podgrzybki kupiłaś :) ja maślaki obieram zawsze, nie wyobrażam sobie jeść ich ze skórką, która praktycznie sama odchodzi dzisiaj zebrałam wiaderko maślaków, będzie maślakowa o :) najlepiej jakbyś fotkę dała na przyszłość

Re: Maślak czy podgrzybek?

nie zgodzę się, młode maślaki mają koszulkę ale większe sztuki nie - czasami zostaje na korzonku taka otoczka chmurkowa, zbieram grzyby od lat, dzisiaj właśnie całe wiaderko samych maślaków i może ze 3 mają koszulkę :)

Re: Maślak czy podgrzybek?

1. po co obierać maślaki? Rosną u mnie na podwórku na kilogramy, nigdy nie obierałam. 2. maślaki (rurki) sa po przekrojeniu lekko żółtawe, prawdziwki mają rurki bladobrązowe, bardziej jak pieczarki, prawie białawe. Kiedyś suszyłam na jednej blasze te i te, świetnie było widać różnicę. Maślaki

Re: Maślak czy podgrzybek?

No właśnie moja mama też się może nie zna ale wie, że maślaki trzeba obierać i jeszcze najlepiej płukać w wodzie z solą, tak by ten szkodliwy śluz zmyć. Nie ma to jak ludowe mądrości. :)

Re: Maślak czy podgrzybek?

Jeśli były dość duże, to wg mnie mogły to być podgrzybki lekko stare tj. zebrane powiedzmy 2-3 dni temu. A może przetrzymane w torbie foliowej? Z podgrzybka skóry nie da się tak łatwo ściągnąć jak z maślaka.

Maślak czy podgrzybek?

Nie znam się na grzybach. Odróżniam tylko pieczarki, kurki, rydze... Ale grzyby lubię, kupiłam więc na swoim rynku grzyby podpisane podgrzybek. Akurat odwiedziła mnie mama i orzekła, że to żaden podgrzybek tylko zwykły maślak, trzeba obierać. OK. Choć było mi przykro, że sprzedawca mnie oszukał

Re: Maślak czy podgrzybek?

To ciekawe, co piszecie o maślakach. Nigdy nie obierałam i nigdy nam nic nie było, a i dzieci jadły. No ale widocznie mamy odporne żołądki - są ludzie, którym skórki z pomidorów "siadają" na żołądkach, szkodzi ciepłe drożdżowe ciasto itp - my do nich nie należymy :P

Re: Maślak czy podgrzybek?

ja się nie znam, o maślakach bede pamietał do końca życia bo sporo zdrowia nas kosztowały a potem jeszcze opieprz od tesciowej ze jak można tego nie wiedzieć :) -- Kobieto! Nigdy nie stawaj pomiędzy twoim mężczyzną, a jego kolegami. Pamiętaj, że on nie zastąpi swoich kolegów masturbacją. Ale

Re: Maślak czy podgrzybek?

u mnie tez rosną na działce. Już przeżylismy raz ciężkie 3 dni po zjedzeniu nieobranych maślaków. Wiecej tego błędu nie zrobimy. -- Kobieto! Nigdy nie stawaj pomiędzy twoim mężczyzną, a jego kolegami. Pamiętaj, że on nie zastąpi swoich kolegów masturbacją. Ale ciebie tak.

Re: Maślak czy podgrzybek?

1. maślaki - wyczytałam, że ten śluz jest bardzo ciężko strawny i może zaczopować jelita. A karmiłam nimi osoby starsze... 2. Od bladobrązowego do bladożółtego niedaleka droga... :/ I jeszcze te suche kapelusze. To nadal nie wiem co mam. ;) Suszyć nie mam jak - brak piekarnika.

Re: Maślak czy podgrzybek?

, że poległam i mnie otruto. ;) A jakie trujące grzyby można pomylić z maślakami i podgrzybkami?

Maślaki

Właśnie wróciłam ze spaceru z psami-sukami. Uzbierałyśmy 3 kg maślaków. Poproszę o dobry przepis na marynowane grzybki. Idę je teraz umyć. Jest ktoś i mógłby jakiś sprawdzony przepis podrzucić?

Re: Maślak czy podgrzybek?

Maślak rzadko kiedy nie ma tej bialej "koszulki" pod kapeluszem i raczej nie bywa zgniłozielony pod spodem. Poza tym z kapelusza skórka niemal sama odłazi podważona nożem, z podgrzybka znacznie trudniej. To co opisałaś wskazuje na podgrzybki, a to że były śliskie, świadczy jedynie o tym

Re: Maślaki

Całe 5 słoiczków marynowanych będzie :) No i na obiad był makaron (szerokie wstążki) z maślakami duszonymi w śmietanie, dużo pieprzu i trochę żółtego sera na wierzch. Dobre było :)

Re: Maślaki

dorzucam do tego cebule pokrojona w piórka, marchewkę w talarki i ciut cukru. maślaki trzeba przedtem obgotować w osolonej wodzie. -- Ona mi pierwsza pokazała księżyc Który ja teraz mam centralnie w dupie

Re: Maślaki

O to, to... zrzygać się można. Za przeproszeniem. A ja tu tak ścicha pęk, dozbierałam 2,5 kg maślaków :))) Co za ból... jeszcze były, ale coraz gorzej je widziałam i szkoda mi było podeptać. Ale ja tam jeszcze wrócę :) U Leloop pewnie jeszcze jasny dzień, co nie?

Re: Maślaki

Podgrzybki chyba nie wypełniają tak ściśle słoiczków jak maślaki. Ta ich śluzowatość powoduje, że zlepiają się nie pozostawiając wolnych przestrzeni, w które mogłaby wpłynąć zalewa. Muszę je trochę poszturchać żeby się rozlepiły. U mnie niektóre się nie zassały. Pogotowałam je parę minut i

Re: Maślaki

różne ludzie mają różne smaki, inni zachwycali się nimi. A z przypraw w marynacie i tak najbardziej lubię pieprz ziarnisty. Co do zagospodarowania maślaków, to ja najbardziej lubię takie z patelni. Nie żadne duszone, ale smażone na złocistobrązowo na pachnącym maśle. Większe egzemplarze trzeba kroić

Re: Maślak czy podgrzybek?

bez przesady z tymi grzybami, można w Polsce spokojnie jeść wszystkie poduszkowce, więc do listy dodaj kozaki, zające, podgrzybki, nie można się nimi otruć

Re: Maślaki

maślaków, bo nie pomyślałam o tym, że przecież słoiki będą dosyć szczelnie wypchane tymi grzybkami, więc zalewy zmieści się malutko. Nie wiem czy zużyłam 1/4. Pracowite dni przede mną :) Oby tylko grzybów nie zabrakło.

Re: Maślak czy podgrzybek?

wadera3 napisała: > A zdjęcia nie masz? Nie mam zdjęć, nie mam jak zrobić i wkleić ale obejrzałam w necie dziesiątki zdjęć i to co kupiłam pasuje z wyglądu pod jedno i drugie...

Re: Maślak czy podgrzybek?

posenerka napisała: Nie chodzę na grzyby bo się nie znam, kupuję od rynkowych handlarzy... Fakt, atest nie wisi chyba, ufam kolejce. Zbieracze i handlarze tez sie moga pomylic. Jest duzo zatruc grzybami kupionym na targach. Kto sie w ogole nie zna na grzybach, lepiej, zeby sie ograniczyl do kurek

Re: Maślak czy podgrzybek?

Też mi się nie chce wierzyć, by sprzedawcy tak powszechnie oszukiwali. Tym bardziej, że kupowałam teraz od dwóch różnych, więc dlaczego nagle powszechnie mieliby oszukiwać, przecież wśród kupujących też są znawcy. Tylko niestety mama uważa inaczej a ja nie wiem jak sprawdzić kto ma rację. ;)

Re: Maślak czy podgrzybek?

trypel napisał: > wczoraj chyba na Trójce było info że w Polsce robi sie najwięcej przeszczepów w > ątroby na świecie. Główny i praktycznie jedyny powód - zatrucia grzybami. Niewiele jest krajów, gdzie je się tyle grzybów leśnych co w Polsce (no może jeszcze wszyscy nasi wschodni sąsiedzie

Re: Maślak czy podgrzybek?

maslaki,kiedy mlode,, maja pod kapeluszem "koszulke"podobnie jak pieczarki rurki na spodzie kapelusza maja wlasnie biale lub "zolciutkie" w zaleznosci od wieku osobnika kiedy bylam w polsce kilka lat temu,, kupowalam grzyby I nigdy nie zdarzylo mi sie kupic innych niz byly na k

Re: Maślak czy podgrzybek?

Po pierwsze: maslaki maja jasniejsze kapelusze od podrzybkow. Kapelusze maslakow mieszcza sie w barwach zoltawy - ochra - jasny braz, natomiast kapelusze podgrzybkow od mleczna czekolada po gorzka czekolada. Jedna z odmian maslakow jest lepka, nazywa sie "maslak lepki", pozostale juz nie

Re: Maślak czy podgrzybek?

wczoraj chyba na Trójce było info że w Polsce robi sie najwięcej przeszczepów wątroby na świecie. Główny i praktycznie jedyny powód - zatrucia grzybami. Wynika to z tego że każdy kto wejdzie do lasu uważa sie za znawcę i wie wszystko o gatunkach grzybów, i potem ten kit wciska klientom przy drodze c

Re: Maślak czy podgrzybek?

Trujace, w znaczeniu SMIERTELNIE - raczej nie, w Polsce bardzo trudno takie znalezc. Powodujace zatrucia lub niejadalne - zdarzaja sie, sa to glownie: 1. borowik ponury - opis i zdjecia 2. borowik żółtopory - opis i zdjecie 3. mityczny borowik szatanski, trudno go z czymkolwiek jadalnym pomylic,

Od maślaków do masła klarowanego

Jak to zwykle u nas bywa, tematy się rozwijają, przeplatają. I tak poszło od maślaków do masła. Gdyby ktoś chciał samodzielnie zrobić masło klarowane, to tutaj jest bardzo ładnie to opisane: artkulinaria.pl/magia-gotowania/kulinarne-abc/klarowanie-masla-przepis-krok-po-kroku Myślę, że warto

Re: Maślaki

Można. One ssą tłuszcz i nie ma siły, żeby się przypaliło. -- Najdłuższy miesiąc w roku to trzeci.

Re: Maślaki

Jeszcze jedno grzybkowe pytanie. Czy po zalaniu zalewą pasteryzujecie słoiki żeby się "zassały"?

Re: Maślaki

Dodanie 1-2 goździków daje niesamowity efekt :) -- Moje wiejskie klimaty i nie tylko... www.garnek.pl/zuzanka

Re: Maślaki

Klarowane masło jest do długiego smażenia, np. mięcha. A do krótkiego smażenia wystarczy normalne, pod warunkiem, że jest uczciwe. Bez domieszek "ulepszających".

Re: Maślaki

Dla mnie najbardziej rzygliwe ze zdrobnień, a często słyszane, są "pieniążki". No, chyba że chodzi o pieniążki aksamitnotrzonowe...

Re: Maślaki

> Ja prawdziwki (i podgrzybki brunatne) najbardziej lubię suszone. ja tez :) -- Ona mi pierwsza pokazała księżyc Który ja teraz mam centralnie w dupie

Re: Maślaki

Ja nie. Zalewam gorącą, zakręcam lekko, a jak wystygnie, dokręcam na full. Jeszcze mi się nigdy nic nie zepsuło. -- Grupa G8. Kraje rozwinięte. Trzeci Świat. IV RP.

Re: Maślaki

Kurna chata się mówi! :P Lubimy kwasior. A z patelni najlepsze rydze, tylko muszą, ale to muszą być na maśle, wszelki inny tłuszcz to zbrodnia. -- Na zawsze zrazem!

Re: Maślaki

> a fuj! nawet do ręki tego nie biorę, a co dopiero do pyska... Glizdy oślizłe;P mniam, uwielbiam maślaczki :) -- Ona mi pierwsza pokazała księżyc Który ja teraz mam centralnie w dupie

Re: Maślaki

1 część octu na 2 wody, liści laurowych parę, pieprz ziarnisty, gorczyca, ziele angielskie i ździebko jałowca, zagotować i zalać. -- Oszołomy z Greenpeace i tym podobnych organizacji, proszę natychmiast przywrócić globalne ocieplenie, bo w ryja.

Re: Maślaki

Też pamiętam ten spirytus, a obwiązywanie nawet nie folią, tylko pergaminem. W tamtych czasach nie dawało się robić dżemów niskocukrowych, bo naprawdę szczelne to wtedy były weki. Ale były za duże do przetworów szybko psujących się po otwarciu słoika. Co do grzybków, to robiłam w niezbyt kwaśnej z

Re: Maślaki

jak się nie ma na tzw. podorędziu klarowanego to do zwykłego wystarczy dodać oleju, który ma wyższą temp. palenia się. tak smażę schaboszczaki i inne ścierwa, nie pali się a obiekt ma wykfintniejszy smak ;) do rydzów można się jednak postarać ;) -- Ona mi pierwsza pokazała księżyc Który ja teraz ma

Re: Maślaki

W życiu nic nie pasteryzowałam. Przecież ocet jest po to, żeby konserwować; podobnie jak cukier konfitury. Kiedyś przecież nie było słoików-twistów i ja dobrze pamiętam te czasy. Zamykanie w twiście na gorąco wystarczy w zupełności, tylko trzeba sprawdzić, czy w trakcie stygnięcia wieczko się wklę

Re: Maślaki

chyba wszyscy mówią 'grzybki w occie', no bo jak ? 'grzyby w occie' ? takie najmniejsze są najlepsze :) Imbirova, chcesz trochę nasion orlików ? jadę do Polandii, będę widzieć się z Ania M. a wiem, ze potem ona jedzie do Ciebie, etc, etc ... -- Ona mi pierwsza pokazała księżyc Który ja teraz mam c

Re: Maślaki

Słusznie zauważyłaś, Leloop, większość zdrobnień jest uzasadniona. Bo i paseczek peperoni przecież... Ja nie powiedziałabym inaczej niż grzybki w occie, a nigdy nie powiedziałabym śliweczki w kompocie. Ot, ciekawostka:-) Może do grzybków mam bardziej osobisty stosunek, a najpewniej powód jest taki,

Re: Maślaki

Mnie zdrobnienia kojarzą się jeszcze z pewnym starym dowcipem o murarzach, którzy na budowie rzucali słowem grubym, gorsząc przechodzącą starszą panią. Wytłumaczyła im, że tak nie można, że niedaleko bawią się dzieci i słuchają. Że mogliby przynajmniej zdrabniać... No i następnego dnia ta pani znó

Re: Maślaki

Lella, bardzo dziękuję za ścichapęk :) Ty to Leloop masz kurna chatka, fajnie. 21 dopiero ciemność... A co do zdrobnień. No to tak, właściwie masz rację, wszystkie miały sens, bo i trudno napisać, że cebulę pokroiłam w pióra, a słoiczki rzeczywiście były małe (żeby nie powiedzieć maluteńkie:))). Al

Re: Maślaki

Też nie lubię zdrobnień :) Z jednego forum :)))) kalafiorek a´la polonaise: polany masełkiem posiekanym jajeczkiem. Podobnie można też rybkę podać, obok suróweczka i ziemniaczki! Jajeczka zapiekane w sosiku beszamelowym albo zapiekane z ryżykiem w sosiku pieczareczkowym -- Moje wiejskie kli

Re: Maślaki

Nieskorzanko, tylko nie myśl, że się śmiejemy z goździków. Ja się śmieję sama z siebie, bo nie lubię przesadnego zdrabniania, a okazuje się, że i mi się to zdarza :) No cóż... nikt nie jest idealny. Nawet ja :))))))

Re: Maślaki

Jak teraz przeczytałam to, co napisałam, to wyszło mi, że trzymając styl powinnam była napisać maślaczki, marcheweczka i cebulka. Jakoś tak mi się pozdrabniały te słoiczki, paseczki, ziarenka itd. Przepraszam za takie "niunianie", bo sama nie raz się wkurzam na pieniążki, ziemniaczki itp.

Re: Maślaki

yoma napisała: > 1 część octu na 2 wody, liści laurowych parę, pieprz ziarnisty, gorczyca, ziele > angielskie i ździebko jałowca, zagotować i zalać. Jak dla mnie to straszny kwasior Ja daję proporcje 1:4 a nawet 5. I oczywiście około 2 łyżek cukru i płaska łyżka soli na litr zalewy -

Re: Maślaki

ja najbardziej lubię takie z patelni. Nie ż > adne duszone, ale smażone na złocistobrązowo na pachnącym maśle. Większe egzemp > larze trzeba kroić w paski, malutkie można w całości. ja też takie najbardziej lubię, ale prawdziwki a najbardziej nogi:)) I na kromę z pomidorem, mniamm, do tego p

Maślak ordynarnie kłamie

Pan Maślak ordynarnie kłamie i seria zdjęć, które publikujecie, tego dowodzi. Proszę, oto fakty: "- Kierowcy, którzy zostaną przyłapani i niestosowaniu się do tych przepisów są karani mandatem wysokości 300 złotych, a ich pojazd jest natychmiast odholowywany, aby nie stwarzał dalszego

Re: Maślaki

u Leloop ciemno się robi o 21 ;) teraz jeszcze jasny dzień choć dziś mniej jasny (chmury się pojawiły) a stopniów 24, kolacje jedliśmy na dworze :) Dorkasz niektóre zdrobnienia w Twoim przepisie są na miejscu, piórka cebuli, ziarenka pieprzu (małe są), słoiczki pewnie tez użyłaś te mniejsze. co inn

Re: Osiedlowe maślaki żółte :)

Wczoraj poszłam z córką na spacer na pola za osiedlem. Jest tam taki mały zagajnik, dosłownie kilkanaście metrów kwadratowych: kilka brzózek, świerków i wielki wiekowy modrzew - partner maślaków żółtych. Zebrałyśmy ich z córką ponad kilogram :))) -- "Co sie polepszy, to się popieprzy, co się

Re: Maślaki

Raz na jakiś czas robię masło klarowane. Z około 1 kg zwykłego wychodzą mi dwa słoiczki, które wystarczają na dosyć długo. Smażę na nim mięso, ryby itp. a już karpia na Wigilię, to koniecznie. Leloop ma rację, mięso jest delikatniejsze, a już ryby to naprawdę inny smak. Z masła klarowanego robię te

Re: Maślaki

> W życiu nic nie pasteryzowałam. Przecież ocet jest po to, żeby konserwować; pod > obnie jak cukier konfitury. to trochę zależy od kwaśności zalewy. Yomy zalewa to sam kwach, nie ma prawa, żeby się zepsuło, ja robię mniej kwaśne i zdarzały się onegdaj grzypki gazowane ;) teraz pasteryzuje kr

Mrożone maślaki

Jak długo można przechowywać zamrożone surowe maślaki? Czy po roku można je spożyć?

Ja byłem takim "maślakiem".

Chodziłem do szkoły, żeby czegoś się nauczyć, a nie żeby rozrabiać. Był taki, który przypomina mi tego "terrorystę"; tez pewnie był dobrze rokujący, ale w czwartej klasie zaczął nękać "maślaka" w mojej osobie i skończył leżąc na szkolnym boisku w kałuży krwi z jego nosa (biło

Jajecznica z maślakami :))

Zrobiłam w końcu na śniadanie i normalnie BAJKA :))) Dotąd jajecznicę robiłam tylko z kurkami, przez myśl mi nie przeszło, żeby użyć maślaków, które kojarzą mi się zawsze z obślizgłymi ślimakami z marynaty :D:D:D A tu SUPRISE i pycha, dzięki za pomysł! Dziś będzie też (dla odmiany) zupa z borowików

Maślak sitarz

Maślak sitarz w Lasach Oliwskich --- `Fotografując staraj się pokazać to,czego bez ciebie nikt by nie zobaczył.`-Robert Bresson

Maślak sitarz

Maślak sitarz w Lasach Oliwskich -- `Fotografując staraj się pokazać to,czego bez ciebie nikt by nie zobaczył.`-Robert Bresson

Re: Śluźne maślaki

Ech, od razu widać że zawiódł tu marketing - do każdych 5 kg maślaków baba do obierania gratis!

Re: Od maślaków do masła klarowanego

Było warto, ale teraz kupić można, całkiem przyzwoite, Mlekovity chyba. -- Grupa G8. Kraje rozwinięte. Trzeci Świat. IV RP.

Re: Śluźne maślaki

ale sezon na maślaki już przeminął :( Teraz to już chyba tylko banany z importu. -- wstarymkinie.blox.pl/html staryzgred1979.blox.pl/html

Re: Od maślaków do masła klarowanego

Bułka. Pismo się nazywa bodaj "Piękno i Pasje". -- Oszołomy z Greenpeace i tym podobnych organizacji, proszę natychmiast przywrócić globalne ocieplenie, bo w ryja.

Re: Od maślaków do masła klarowanego

Podobno tak, i dwa tygodnie wytrzymuje. Przeczytałam w takim nowym piśmie. Nie pamiętam, jak się nazywa. -- Grupa G8. Kraje rozwinięte. Trzeci Świat. IV RP.

Re: Od maślaków do masła klarowanego

A myślisz, że w polskiej to sama czysta bułka? A co to w ogóle jest "czysta bułka"? Czy ktoś, poza domowym wytwórstwem, jeszcze coś takiego produkuje?

Maślaki

Tak, tak. Jesień. Smutne liście spadają z drzew... Maślaki po 2 pln za tackę. Pyszny z nich sos do tagliatelle. Na grzybach znam się słabo ale maślaki trudno z czymś pomylić. Grzybów ponoć dużo, susza przed deszczami nie wysuszyła grzybni.

Re: Od maślaków do masła klarowanego

a żebyście wiedziały ile dodatkowych rzeczy prócz suchego chleba jest we francuskiej bułce tartej :D -- Ona mi pierwsza pokazała księżyc Który ja teraz mam centralnie w dupie

Re: Od maślaków do masła klarowanego

Tyle, że ono, jak zwykle wszystkie nasze sklepowe wyroby, ma różne inne dodatki, które niekoniecznie mi się podobają. Ot, takie skrzywienie :)

Re: Od maślaków do masła klarowanego

No właśnie, ja chcę kupić cukier puder, ale prawdziwy. Niech się zbryla, to mi wcale nie przeszkadza. A jak w pobliskim sklepie zaczęłam czytać na torebkach trzech różnych producentów składy tegoż cukru, to mną rzuciło i żadnego nie kupiłam. Cholera, muszą człowieka na siłę uszczęśliwiać?

Re: Od maślaków do masła klarowanego

Bułkę wczoraj upiekłam, wrocławską, czyli taką wekę długą. Przepis prosty jak drut, ale nie wiem jak długo wytrzymuje, bo robię 3 bułki i po ostygnięciu dwie zamrażam. Pyszna, z grubą skórką. Dzisiaj nie gorsza niż wczoraj, żadnego efektu gumy, który zawsze występuje u bułek kupnych. Jeśli zdarza mi

Re: Maślak ordynarnie kłamie

Dziennikarzowi, który robił to zdjecie odpowiem grzecznie , bo znowu usunie mój wpis. To zdjęcie jest tendencyjne, bo alurat w tym wypadku ten samochód nikomu nie zasłania widoczności a zdjecie jest specjalnie robione z tyłu, aby robiło wrażenie, że rzeczywiście nic zza tego samochodu nie widać. Otó

Re: Agresywne maślaki atakują....

parmesan napisał: > ... Dorotko, jeśli masz problem z tymi maślakami my możemy ci pomóc. Podrzuć je > dną siateczkę, damy sobnie radę z nimi. No chętnie, chętnie tylko troszkę mamy do siebie daleko...... Na razie maślaki zagospodarowane, kurki też, tylko podgrzybki zostały, ale nie jest

co zrobić z maślakami???

witam, dostałam dziś dość duża ilość grzybów-maślaków sama zazwyczaj nie zbieram takich grzybów(brak ich w mojej okolicy) no i teraz zastanawiam się co z nimi zrobić czy te grzyby można suszyć tak samo jak borowiki i koźlaki?? a macie może jakiś sprawdzone przepisy na zamarynowanie tych grzybów

Agresywne maślaki atakują....

... Dorotko, jeśli masz problem z tymi maślakami my możemy ci pomóc. Podrzuć jedną siateczkę, damy sobnie radę z nimi. -- .--. .- .-. -- . ... .- -. ¸,+°´°+,¸ ¸,+°´°+,¸¸,+°´°+,¸¸,+°´°+ ,¸

Maślak weźmie udział w wyborach Mister International. Co na to Kaczorowska? "Przeglądałam zdjęcia jego współzawodników i..."

Maślak weźmie udział w wyborach Mister International. Co na to Kaczorowska? "Przeglądałam zdjęcia jego współzawodników i..."

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj ekspertów

Zdjęcia - maślak