Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Pieczecie mięsa?

na święta,robicie domowe pasztety,klopsy,pieczone mięsa które mozna jeść na ciepło i do chleba? Czy kupujecie gotowe szyneczki,kiełbasy i pieczenie? Ja od kilku lat sama przyrządzam mięsa i pasztety chociaż sporo(z takim pasztetem czy klopsem) roboty;)

Mięso pieczone w słoikach

Witam:) Macie może przepis i robicie mięso pieczone w słoikach? Takie z galaretką a la gulasz angielski? Pozdrawiam:)

Re: Pieczecie mięsa?

Generalnie mam domowe pasztety, mięsa pieczone, kiełbasy, szynki itp. rzadko się zdarza, że kupuję coś w sklepie....

Re: pieczone mięso - zepsute?

Mięso tydzień po upieczeniu (a pewnie nie było pieczone w sobotę, tylko wcześniej) nie ma szans pozostać świeże i jadalne, chyba, że było zamrożone (a nie było).

Re: pieczone mięso - zepsute?

Nie jedz tego. Jak znam życie mięso mogło byc pieczone jeszcze przed świętami. -- naprawdę, na pewno, po prostu, wprost, zresztą, na razie, dlaczego.

pieczone mięso - zepsute?

Przywiozłem sobie z domu pieczone mięso w sobotę. Było trzymane w szczelnie zakręconym, plastikowym pojemniku. Do dnia dzisiejszego nie miałem okazji go jeść. Otworzyłem 2 godziny temu pojemnik i zaleciało z niego dziwnie, z samego mięsa zalatywało również. Podgrzałem je w piekarniku, trochę

Re: Mięso pieczone w słoikach

Wczoraj właśnie zrobiłam, ale nie pieczone a po prostu gotowane. Składniki: 0,5 kg łopatki wieprzowej lub karkówki 0,5 kg boczku świeżego 4-5 ząbków czosnku 1 łyżka majeraku 1,5 łyżeczki pieprzu 1,5-2 łyżeczki soli ok. 3/4 szkl. wody Mięso zmielić i przełożyć do miseczki. Czosnek przecisnąć

Re: Sos do mięsa pieczonego - jaki?

jak do mięsa pieczonego to tylko salsa mexicana albo 1000 wysp develey, aczkolwiek również sięgam po dressing ziołowy bardzo ciekawe, a przede wszystkim przepyszne zestawienie smaków, mmmmmm...pyszności!

Re: pieczone mięso - zepsute?

Gość portalu: ASSSSSSSSSSS napisał(a): > Jest sens ryzykować :p? Absolutnie nie. -- Chaotyczna neutralna.

Re: Pieczecie mięsa?

I tak, i tak. Z reguły robię wszystko sama tzn i szyneczki i mięsa, ale w tym roku tylko mięsa, szyneczki kupne.

Re: Mięso pieczone w słoikach

Długa pasteryzacja to raz. A dwa - do takiego mięsa nie powinno się dolewać wody, bo duże prawdopodobieństwo, że się zepsuje. To powinno być mięso uduszone we własnym sosie. Taką zasadę stosowała moja babcia i słoiki z mięsem całymi miesiącami stały poza lodówką i zawartość nie psuła się. Raz

Re: Mięso pieczone w słoikach

U mnie w rodzinie przez całe dziesięciolecia tak właśnie wekowano mięso i uwierz mi, że nikt nigdy nawet zgagi po nim nie miał, że o ciężkim zatruciu nie wspomnę. Oczywiście logiczne, że jeśli tylko było podejrzenie, że mięso jest zepsute, to nikt go nie jadł. ---

Re: Mięso pieczone w słoikach

Tylko, ze takie mięso nie nadaje się do dłuższego przechowania- wekowanie jednorazowe przez godzinę nie zapewnia dokładnego wybicia bakterii i nie zapobiegnie wytworzeniu się jadu kiełbasianego- sugeruję co najmniej trzykrotne gotowanie po 40 min-1 godzinie.

Re: Pieczecie mięsa?

Od kiedy mam przydomowa wedzarnie mniej piekę a więcej wedze. Ale tak, na święta mamy domowe wędliny -- Cytaty cynią Polaka cłowiekiem ocytanym.

Re: Mięso pieczone w słoikach

Słikowanie mięsa to nie to samo co słoikownie warzyw. Aby wybić bakterie trzeba je podać długiemu działaniu wysokiej temperatury, co moze zabić smak. To, ze nie dolejesz wody, nie da gwarancji- moze i na foprach ludzie piszą, że mieso stało miesiącami w słoikach i nikomu nic się nie stało, ale 1000

Sos do mięsa pieczonego - jaki?

jak dla mnie do mięsa jest genialny sos chilli develey, lekko ostry ale ciekawy w smaku. Najczęściej używam właśnie do mięsa jak i na kanapki, delicious!

Re: pieczone mięso - zepsute?

Gość portalu: ASSSSSSSSSSS napisał(a): > Było trzymane w szczelnie zak > ręconym, plastikowym pojemniku. zamknięty Pojemnik i zla temp to Podziękuj!

Re: pieczone mięso - zepsute?

Pytasz o to czy jesteś głupi czy pomyliłeś forum z księdzem i czekasz na rozgrzeszenie? Mamusia nie nauczyła jak rozstrzygać samodzielnie podobne wątpliwości?

Re: Pieczecie mięsa?

Różnie. W tym roku akurat tak pieczyste będzie na obiad a potem do chleba. -- Sygnaturka się zgubiła....

pieczenie i smażenie mięs

Z ogromnym zadziwieniem oglądam programy kulinarne polskie i angielskie, gdzie podaje się w 99% mięsa, które są z wierzchu ścięte, a w środku zupełnie surowe. Chyba nasza kuchnia narodowa tego nie promuje ;) Nigdy u nikogo nie widziałam pieczeni ociekającej krwią czy też nawet z lekkim oczkiem

Re: pieczone mięso - zepsute?

upieczone mięso można zawekować, albo zawinąć w zwykły papier tzw. śniadaniowy, a nie wolno trzymać w szczelnie zamkniętym plastykowym pojemniku. wyrzuć -- Tradycja to dąb, który tysiąc lat rósł w górę. Niech nikt kiełka małego z dębem nie przymierza. Tradycja naszych dziejów jest warownym murem

Re: Pieczecie mięsa?

Tak, na święta i nie na święta, bo moja córka i mąż je uwielbiają. Dla nich to mogę hurtowo. -- 'Daruj, ale czy mógłbyś stąd wyjść, bo to jest biznesklasa? Naprawdę, to nic osobistego, po prostu jesteśmy od ciebie lepsi.' by król Julia

Re: pieczenie i smażenie mięs

lirio napisała: > Chyba nasza kuchnia narodowa tego nie promuje ;) > Nigdy u nikogo nie widziałam pieczeni ociekającej krwią czy też nawet z lekkim oczkiem > surowego mięsa. Bo tez i u nas jest ciężko o dobre mięso. Ja tylko parę razy w życiu (i nie w naszym pięknym kraju) jadłam

Re: Mięso w rękawie, jak długo piec?

W rękawie piekę krócej-godzinę-półtorej-do rękawa nalewam pół szklanki wódki/wina-jako składnika do skruszenia mięsa i do utrzymania odpowiedniej wilgotności-w smaku niewyczuwalne. Jak nie mam nic otwartego-wody.

Re: Mięso w rękawie, jak długo piec?

Dwie godziny. Aby schab był soczysty, połóż na wierzchu parę cienkich plasterków posolonej słoninki. Ja nie piekę w piekarniku, tylko w prodiżu, jest to agd nieco passe, ale za to idealne dla kobiet zapracowanych i niewymagające żadnego wysiłku (ani schylania się ani podlewania mięsa). Wkładasz

Re: Sos do mięsa pieczonego - jaki?

a jak dla mnie najlepszy sos to 1000 wysp Develeya, i musztardka dijon - wprost genialne rozwiązanie na sos do sałatek jak i do mięsa. Świetną opcją jest również sos salsa mexicana o której wspominasz, miodzio :)

Re: pieczenie mięsa w piekarniku a sprzatanie po

Nigdy, od lat nie piekę nic bezpośrednio na blaszce, czy to ciasta, czy to mięsa- zawsze albo papier do pieczenia, albo folia aluminiowa. Rożna w swoim piekarniku nie używam, więc się nie wypowiem.

Re: pieczenie mięsa w piekarniku a sprzatanie po

Rękaw do pieczenia jest genialny! / zamykane naczynia zaroodporne - albo przykrywanie naczyń folią aluminiowa tez dziala.... Jak na koniec rumienisz skorke - mięso już nie pryska.... Jak pieczesz / grillujesz na kratce - piętro niżej umieść blaszkę wyslonietą folią aluminiową. m -- W mojej kuchni

Potrawy z pieczonego mięsa

Po Świętach zostało mi dużo końcówek pieczonych mięs (schab ze śliwką, indyk pieczony). Czy macie jakieś pomysły, jak to wykorzystać? Wyrzucić szkoda, a w takiej postaci już nikt nie chce tego jeść. A zamrozić nie mogę :(

Zamrażanie mięsa i przyrządzanie pieczeni, prośba

Witajcie:), jestem nowa na forum i proszę Was o pomoc. W drugi dzień Świąt robię obiad "proszony" dla rodziny męża i swojej. Zamierzam zrobić oprócz rybki coś mięsnego. Pieczeń lub coś duszonego, jeszcze nie zdecydowałam. Moje pytanie brzmi, czy mięsko zamrożone jutro i odmrożone przed

Re: pieczenie mięsa w piekarniku a sprzatanie po

zamkniętych ale są takie pieczenia, że mięso podlewamy sosem , wodą czy winem i wtedy się dzieje ;-). Korzystając z rożna też nie ustrzerzemy się pryskania . --. Kratki , blachy itp myję w zmywarce ale największy problem mam z górą piekarnika . Grzałkę mogę opuścić ale i tak ciężko się tam myje . Myślałam

Re: pieczenie mięsa

Ja z mięs to umiem ugotować parówkę ;) ale moja mama mówi, że dobrze wychodzą w rękawie (takim worku foliowym) i że wtedy są w porządku. Jeśli nie w rękawie to np. karkówę mama najpierw obsmaża (taki wielki kawał) na dużym ogniu. A w ogóle to trzeba polewać i polewać takie mięsko... To tylko

Re: Sos do mięsa pieczonego - jaki?

Hey ! Polecam musztardy Develey: bawarska, miodowa, ziołowa, słodka lub dijon. Genialnie komponują się z potrawami mięsnymi, ja i z sałatkami ! Pozdrawiam i polecam :)

Re: Sos do mięsa pieczonego - jaki?

Podstawa to nie kupować sosów w proszku...:/ skład mają prawie taki jak domestos;p -- Składy, analizy, opinie produktów. Wybierz zdrowe i tanie! www.czytajjedzenie.pl

Re: Sos do mięsa pieczonego - jaki?

Gość portalu: durszlak napisał(a): > Polecam sosy w szklanych buteleczkach marki Develey. Nie kupujcie tego świństwa. Już lepiej podać z samą surówką będzie zdrowiej.

Re: Sos do mięsa pieczonego - jaki?

Gość portalu: durszlak napisał(a): > Polecam sosy w szklanych buteleczkach marki Toż było się zalogować, jak na innych forach, skoro już musisz za grosze poniżać się i reklamować najgorsze świństwo na rynku musztard. forum.gazeta.pl/forumSearch.do?pageNumber=1&query=&author=travelmaster&ti

Re: Sos do mięsa pieczonego - jaki?

Polecam sosy w szklanych buteleczkach marki Develey. Są bardzo smaczne! Tworzy się je zgodnie z tradycyjnymi recepturami i dlatego wyróżniają się spośród innych dostepnych w sklepach sosów. Mi najbardziej smakuje Kebab i Salsa Mexicana. Pozdrawiam :)

Głupie pytanie o pieczenie mięsa...

Witam przedświątecznie :). Wiem, że nie macie czasu w tym zgiełku przygotowań, ale może jakaś dobra duszyczka tu zajrzy :). Zamierzam piec mięso - schab ponad 1 kg, karkówka ok. 1,5 kg i boczek 1 kg. Chcę upiec je w piekarniku za jednym zamachem i tu pytanie - jak długo? Wiem, że na kilogram mięsa

Potrzebna pomoc przy pieczeniu mięsa!

Witam. Chciałabym się Was poradzić odnośnie czasu pieczenia mięsa w rękawie. Wstawiłam do piekarnika 2 kawałki szynki nadzianej w środku suszonymi śliwkami i morelami. Każdy kawałek waży ok 1,75kg i jest włożony w osobny rękaw. Ile czasu piec? Mięso ma być jedzone jako wędlina, na zimno. Dziękuję :)

Re: pieczenie i smażenie mięs

surowe by mi w gardle stanęło (krwiste znaczy się) uwielbiam tatara i kiełbasy surowe, ale mięso lubię wypieczone; uduszone - mięciutkie

Pieczone mięso - niekoniecznie karkówka - szukam

przepisu szukam, inspiracji. Chodzi mi o mięso które mozna później spożywac jako wędline. Coś co nada się na świąteczny stół. Gęsie piersi? udziec jagnięcy? jakas cięlęcina? poratujcie kumy ;) -- Nie rozśmieszysz psa machając jego ogonem

Re: pieczenie i smażenie mięs

nie, no pierś.... całej - wiadomo - raczej trudno :) -- Liczba literówek jest wprost proporcjonalna do poziomu irytacji.

Re: pieczenie i smażenie mięs

Ostatnio widziałam krwistą pierś kaczki ;) -- http://s19.rimg.info/12c544741dfbdc72ab06b966a7de1662.gif

Re: pieczenie i smażenie mięs

ja jadam wypieczone/wysmażone, bo takie wolę. chociaz wiem ze niektore powinny byc właśnie w różnym stopniu surowe. no ale nie przepadam. raz jadłam stek półkrwisty i mi sie krwią odbijało. dziekuje bardzo.

Re: pieczenie i smażenie mięs

Dlatego też nie czytam już forum kuchnia (o pisaniu dawno nie ma mowy) bo nie mam zamiaru jeść surowego mięsa i popijać wytrawnym winem tylko dlatego, że tak jest trędi ;) -- http://s19.rimg.info/12c544741dfbdc72ab06b966a7de1662.gif

Re: pieczenie i smażenie mięs

Medium raw poznaje się po tym że jak nakujesz mięso to sok jest różowy. Przy Raw jest czerwony przy well done przeźroczysty. Ot i cały sekret można też temperaturę mierzyć ale to już jak dla mnie za dużo zachodu.

Re: pieczenie i smażenie mięs

na forum Kuchnia, jezeli przyznasz się do upieczonej kaczki bez różowego środka - zoastaniesz zbesztana (zwłaszcza przez panie z zachodniej Europy) że zmarnowałaś mięso :D Ja tam lubie steki lekko krwiste i krwistą wieprzowinę:) Czyl wg gustów wielu Polaków - półsurową. Ale rozumiem, ze ktoś lubi

Re: pieczenie i smażenie mięs

Ja lubię wypieczone/wysmazone. Nie wiem czemu brzydzę sie i boję półsurowizny. ALE ALE jak mieszkałam chwilkę w USA to zdarzało mi się jeść steki medium raw i czasem z nich skapywało troszeńkę krwi (ale takiej trochę obrobionej, nie surowej, nie wiem jak to opisać) - i je uwielbiałam!

Re: pieczenie i smażenie mięs

Ale że ma być krwista jak się piecze kaczkę w całości czy jak samą pierś? Moim zdaniem robienie krwistej piersi z kaczki to jest po prostu wygodnictwo i głównie pod potrzeby restauracji. Taką kaczkę można przygotować w miarę szybko, na bieżąco o każdej porze jak klient zamówi. Normalnie pieczoną

Re: pieczenie i smażenie mięs

> Jakie mięsa jadacie??? No to zależy JAKIE mięsa dajemy :-) Surową (krwistą) można dać wołowinę (lub rybę, ale tu wątek o krwistym mięsie). Kurczaka surowego się nie je, wieprzowiny też. Polędwica wołowa mocno krwista, lub stek - baaardzo chętnie :-) O krwistym steku Waldorf od dawna marzę. O

Re: pieczenie i smażenie mięs

Anglosasi (zwłaszcza amerykanie) mają fioła na punkcie krwistego w środku. Amerykanie tak jadają w restauracjach ale w domach też. Warzywa też jedzą "chrupkie". Wołowinę lekko krwistą czasami lubię; jagnięcina, zwłaszcza kotleciki wolę żeby były lekko różowe a nie robione za długo bo wtedy

Re: Potrzebna pomoc przy pieczeniu mięsa!

Czyli nie ma znaczenia że mięso jest w dwóch kawałkach? Piec tyle ile jeden kawałek ważący 3,5kg?

Re: Głupie pytanie o pieczenie mięsa...

fantagiro30 napisała: > Wiem, że na kilogram mięsa przypada 1 godzin > a pieczenia, ale jak potraktować trzy kawałki? Jako jeden ponad trzykilogramowy > i wtedy powyżej 3 godzin ma to siedzieć w piekarniku, :D No jasne! Dołóż jeszcze 8 ziemniaków, to razem z mięsem wyjdzie 11 godzin

Re: Potrzebna pomoc przy pieczeniu mięsa!

jak wyżej, godzina - kg mięsa (i ja przyjmuję tu temperaturę 180 stopni, w przypadku schabu temperatura wyższa, czas pieczenia o ok kwadrans krótszy) -- kuchniazone.blogspot.com/

pieczenie mięsa

Dziewczyny dobrze gotujące doradźcie. Jak przyprawić/upiec kawałek mięsa, aby było kruchutkie? Zawsze mi wychodzi suche i twarde.

Re: Pieczone mięso - niekoniecznie karkówka - szu

Jagniecina odpada. Na zimno jest niesmaczna. Najprostszy jest schab. Poza tym piersi indycze, szynka pieczona oraz generalnie chude miesa, bo na zimno tluszcz smakuje srednio.

Re: Pieczone mięso - niekoniecznie karkówka - szu

Spore indycze podudzia, bez kości, natarte majerankiem, związane i upieczone, po upieczeniu ładnie się trzymają i wyglądają, na zimno też świetne. :-) -- Chaotyczna neutralna.

pieczenie mięsa w piekarniku a sprzatanie po ...

Jak zabezpieczyć piekarnik gdy pieczemy na blasze albo na różnie? Macie jakiś patent ? -- Jeśli potrafisz iść przez życie bez zaznawania bólu, to prawdopodobnie jeszcze się nie urodziłeś. (Neil Simon)

Re: Pieczone mięso - niekoniecznie karkówka - szu

Dziś nabyłam 1,7 kg rostbefu - wygląda ładnie :) jakby nie wyszedł to kupiłam tez szynke wieprzową - taki ładny kawałek - będzie w rezerwie :D W przepisach na rostbef po angielsku widziałam kilka opcji - niektózy opiekają na patelni przed pieczeniem inni nie. Niektórzy przed opruszają mąką inni nie

Re: Pieczone mięso - niekoniecznie karkówka - szu

piersi kaczki podsmazyc na stronie skórka, na jedna polozyc pasta(cebule podsmazona z pieczarkami zmiksowac i dodac jajko), na nia polozyc droga piers(groba czesc na cienka), zawinac w folie i wlozyc do goracej wody ok.70°, na zimno cos wspanialego,smacznego:) -- "leben und leben lasse

Re: Pieczone mięso - niekoniecznie karkówka - szu

rolada z boczku, z masa majeranku i czosnku schab ze sliwka piers z indyka z dodatkami - od tylko bakali, przez pesto, orzechy, szpinak, - jako kawalek lub rolada pieczen wolowa, moze byc z grzybami galantyna z kurczaka - najbardziej popularna wedlina u mnie -- co bylo to bylo co moze byc jes

Mięso w rękawie, jak długo piec?

No właśnie, jak długo piec ok 2,5kilogramowy schab ze śliwką i na jaka temp. nastawić piekarnik. Doradźcie proszę, zeby nie piekło się 10 lat ale i nie wysuszyło.

jak piec te mięsa?

A jak dokładnie pieczecie te mięsa w folii? Ja robiłam synkowi schab ze śliwką właśnie w folii, ale wyszedł suchy i syn nie chciał jeść.

Re: Wolicie gotować czy piec?

Doprecyzuję, że nie chodzi tylko o ciasta, ale również mięso. Wolę robić pieczeń, pieczonego kurczaka, niż tłuc, smażyć, kroić na kawałki, panierować. Brr.

Re: Połknęłam cienką nitkę od pieczonego mięsa

żaden problem organizm sobie z tym poradzi. -- Irasiad jest bardzo zdenerwowany na tę małpę w czerwonym...

pieczenie mięs

jak piec mięso. chodzi mi o kwestie techniczne. czy w naczyniu żaroodpornym, folii, rękawie? i jakie przyprawy są najlepsze? np. do schabu.

Połknęłam cienką nitkę od pieczonego mięsa

Pomóżcie proszę, może ktoś miał podobne doświadczenie. Przez przypadek połknęłam ok. 10 cm nitkę, taka zwykłą, którą wcześniej zdjęłam z mięsa i zamiast wyrzucić, odłożyłam na talerz, koło kiszonej kapusty... I jak ostatnia sierota połknęłam w przedostatnim kęsie. Powinnam się martwić, jest szansa

Re: pieczenie mięsa w piekarniku a sprzatanie po

O górnej. -- Jeśli potrafisz iść przez życie bez zaznawania bólu, to prawdopodobnie jeszcze się nie urodziłeś. (Neil Simon)

Re: Połknęłam cienką nitkę od pieczonego mięsa

Powinna wyjsc. Ja kiedys zjadlam wedline z folia na brzegach - tak cienka, ze jej nie bylo widac :D A potem, po strawieniu szynki i zobaczeniu tego, co z niej zostalo, bylam przekonana, ze mam tasiemca :D A to byly wlasnie kawalki tej folii, z kazdego plasterka :D Dobrze, ze skojarzylam, bo juz zacz

Re: pieczenie mięsa w piekarniku a sprzatanie po

Aż obejrzałam mój piekarnik. Piekę w nim dużo i nie ma śladów na górnej blasze.Może za wysoko stawiasz potrawy?Termoobieg też tego nie nie powoduje .

Re: pieczenie mięsa w piekarniku a sprzatanie po

Chyba czegoś nie rozumiem .Masz na dnie piekarnika nie osłoniętą grzałkę czy piszesz o górnej tej która służy również do opiekania.

Re: pieczenie mięsa w piekarniku a sprzatanie po

Mam piekarnik elektryczny ,więc na dole piekarnika układam folię aluminiową którą co jakiś czas zmieniam. To znakomicie zabezpiecza przed różnymi przypaleniami. W gazowym tak nie można.

Re: pieczenie mięsa w piekarniku a sprzatanie po

też używam papieru do pieczenia, jeśli ma byc pieczone bezpośrednio na blasze. Jesli ruszt - to pod nim takze blacha z papierem a sam ruszt myję w zmywarce co jakis czas. Razem z blachami, filtrem od okapu, kratkami z płyty gazowej itp. Po prostu wrzucam wszystko raz na dwa tygodnie do zmywarki

Re: pieczenie mięsa w piekarniku a sprzatanie po

kamunyak napisała: > A tak poza tym w takim piekarniku blachy i ruszt i tak sie brudzą, przynajmniej > w moim, więc jakby to nie likwiduje problemu do końca. Od tego jest zmywarka :)

Re: pieczenie mięsa w piekarniku a sprzatanie po

O górnej. Ale nie o samą grzałkę mi chodzi tylko o "sufit " piekarnika. -- Jeśli potrafisz iść przez życie bez zaznawania bólu, to prawdopodobnie jeszcze się nie urodziłeś. (Neil Simon)

Re: pieczenie mięsa w piekarniku a sprzatanie po

Tak sobie myslę, że to doskonała rada. Tak, zdecydowanie, najlepiej iśc kupić nowy piekarnik. W ogóle rozszerzyłabym tę myśl - masz z czymś problem? kup nowe. A tak poza tym w takim piekarniku blachy i ruszt i tak sie brudzą, przynajmniej w moim, więc jakby to nie likwiduje problemu do końca.

Re: pieczenie mięsa w piekarniku a sprzatanie po

Ja niczym nie zabezpieczam. Co jakiś czas czyszczę po prostu wnętrze piekarnika i ruszty. A jak zostają jakieś zapieczone plamy na metalu, to trudno, to intensywnie używany piekarnik, nie świąteczny obrus po babci.

Re: pieczenie mięsa w piekarniku a sprzatanie po

ja też piekę w rękawach lub w folii alu. Ale jak chcesz bez tego to może chociaż na folii połóż, lub ja silikonowej podkładce (no ale ją też trzeba później wyczyścić wtedy). Zdarzało mi się, że z folii sos się wylał i przypalił na blasze. Odkryłam wtedy w Lidlu W5 pomarańczowy na tłuszcz. Psikasz i

Re: Bataty

no wyobrażam sobie, że to musiała być sztuka mięsa jak na pieczeń, a ty taka malutka, to tydzień to będziesz jadła. znudzi ci się :P -- Intelektualny Zbawca Ciemnych Mas

Re: Zamrażanie mięsa i przyrządzanie pieczeni, pr

Kup karkówkę, najlepiej taką do dwóch kilogramów. Przypraw ja i odstaw w chłodne miejsce. Niech poleży tak do soboty. W sobotę upiecz i wyjmij z sosu. W drugi dzień świąt, przed obiadem, pokrój na grube plastry i podgrzej w piekarniku podlewajac sosem z pieczeni. Będzie bardzo smaczne, a Ty nie

Mięso pieczone na soli

Witam. Szukam przepisu na pieczenie mięs na soli. Zgubiłam przepis, a wyszukiwarka nie działa. Szukałam w googlach i też nic. Pamiętam, że były zdjęcia na galerii potraw, ale też nie mogę znaleźć. Byłabym bardzo wdzięczna za podanie przepisu.

Re: pieczenie mięsa w piekarniku-pomóżcie kobitki

schab wyszedł ci suchy bo go za długo piekłaś (wystarczy piec tyle minut ile dkg mięsa mamy), ja szynkę bardzo mocno posypuję solą, pieprzem ziołowym i ziołami prowansalskimi, wstawiam do lodówki na dobę a przed pieczeniem płuczę pod bieżącą wodą nadmiar soli i ziół, układam na folii aluminiowej

Mięso - gotowane czy pieczone?

Zastanawiam się czy będąc na diecie lepiej gotować mięso czy je piec (bez tłuszczu, np. w rekawie w piekarniku)? Chodzi mi nie tylko o to żeby mięsko było jak najmniej kaloryczne, ale przede wszystkim o to, by zachowało wartości odżywcze. A Wy? Pieczecie czy gotujecie?

pieczenie mięsa w piekarniku-pomóżcie kobitki :)

Witam, kupiłam szynkę, którą chciałabym upiec w piekarniku...wcześniej zdarzało mi się piec schab ze śliwką, niestety pomimo,że był zawinięty w folię to po upieczeniu był suchy :( nie chciałabym aby z tą szynką było podobnie ;) czy ma któraś z Was jakiś sposób,jak przygotować takie mięsko, czy

Pizza z pieczonym mięsem i sosem barbecue

tak też zrobiłam tym razem. Rozgnieciony czosnek mieszamy z papryką, solą, pieprzem i olejem. Tak przygotowaną marynatą nacieramy mięso, wkładamy je do małego naczynia żaroodpornego i pieczemy ok 1,5 godziny pod przykryciem. Upieczone mięso dzielimy na małe kawałeczki (proponuję użyć do tego rąk

Re: pieczenie mięsa-prosze jak chlop krowie na mi

edzia, ja nie wiem jak sie pieczenie mięsa tyczy w przypadku piekarnika gazowego, gdzie jest tylko dół grzejący wiec za duzo nie napiszę. wlasnie od 2 godz szynka b/k marynuje mi się w lodówce. a przepisy można z netu wytrzaskać, takie extra normalnie :) wpisz chocby 'schab pieczony ze śliwką' i

Re: Polski fenomen karpia:)

Niemcy w Bawarii z którymi miałam kontakt jedli na Wigilię pieczeń , w życiu rybę , co mnie szokowało wychowaną w postnej tradycji. Ale podobno to przesąd z tym niejedzeniem mięsa w Wigilię i KK pozwolił Polakom spożywać mięso:)

pieczeń z mięsa mielonego-jak robicie?

dostałam od znajomego ,który ma sklep mięsny 1 kg mięsa mielonego i chcę zrobic pieczeń,aby była dobra na zimno do chleba,kanapek.Jak robicie ,macie jakieś pomysły ?

Łatwy przepis na pieczeń z indyka

Łatwy przepis na pieczeń z indyka

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj ekspertów

Zdjęcia - mięso pieczenie

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną.

Regulamin