Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: ciasto mrożone

możesz rozwinąć wątek rakotwórczości lub podać źródło? Spulchniacze w cieście nie mrożonym już nie powodują raka? -- "(...)jakbyś stwierdziła, że pizza nie istnieje, bo to przecież, placek drożdżowy, sos pomidorowy i ser. Można udawać, że czegoś nie ma, a zamiast tego wymienić listę

Re: mrożenie ciasta drożdżowego

Ciasto drożdżowe rośnie w lodówce, również po włożeniu do zimnej wody(tzw.topielec). W zamrazarce szybciej zachodzi proces mrożenia niż wzrostu. Ja bym próbowała rozmrażać w wodzie, żeby było szybciej (ale sama nie potrzebowałam na razie "szybciej").

Re: mrożenie surowego ciasta drożdżowego

Kocianno nigdy nie mroziłam ciasta, ale często robię drożdżowe , chowam do lodówki i piekę za dzień lub dwa. Musisz je jedynie przykryć mokrą ściereczką. Udanego wypieku życzę. A z chlebem to zawsze tak robię , bo rozpuściłam rodzinę i lubią gorący a mi się nie chce wyrabiać ciasta bladym świtem

ciasto mrożone

szczególnie na bułiki i chleb jest mega niezdrowe, powoduje raka. Ma zbyt wiele spulchniaczy, które są własnie rakotwórcze. Każde pieczywo o " konsystencji " gąbki nafaszerowane jest chemią.

Re: Wszystko z ciasta głęboko mrożonego

pracowałam kiedyś w pizzeri i tam ciasto na pizze się mroziło, robiło się ileś tam kilo, i do zamrażarki, później codziennie rano wykładało się załóżmy 20 sztuk porcji ciasta i się rozmrażało samo, z tego wychodziła pyszna pizza

Re: Mrożenie gotowego ciasta na ciastka - ma sens

Mroziłam surowe kruche - było normalne po rozmrożeniu, i to długo leżało w zamrażarce, bo zapomniałam o nim ;-) Mroziłam też (upieczony) keks - bakalie też były normalne po rozmrożeniu. Zarazykowałabym więc zamrożenie ciasta za bakaliami.

Re: Mrożenie gotowego ciasta na ciastka - ma sens

Nic im nie będzie. Jeśli w składzie nie ma jajek, mogą spokojnie siedzieć w zamrażarce do pół roku. Najlepiej mrozić wałki - półrozmrożone (w lodówce) ciasto można ciąć na plasterki i wsadzać do pieca. -- dont hejt de pleja, hejt de gejm

Re: ciasto francuskie mrożone maliny-co z tego uk

cudko1 napisała: > mam w lodówce ciasto francuskie, które tyle już leży, że zaraz dostanie nóżek i > sobie pójdzie :>, żeby temu zapobiec chcę je jakoś spożytkować, jakieś cia > stka czy cuś, mam też mrożone maliny swoje własne działkowe Upiecz tartę z ciasta francuskiego, wyłóż

ciasto francuskie mrożone maliny-co z tego ukręcić

mam w lodówce ciasto francuskie, które tyle już leży, że zaraz dostanie nóżek i sobie pójdzie :>, żeby temu zapobiec chcę je jakoś spożytkować, jakieś ciastka czy cuś, mam też mrożone maliny swoje własne działkowe :) co z tego zrobić, tak żeby za dużo nie dokupować, i żeby było smakowite

Re: ciasto mrożone

nie bo ciasto nie ma za zadanie urosnąć w ciągu 5 minut, wciągu 6 się upiec. Każda porządna piekarnia,która nie używa spulchniaczy piecze chleb około 4-6 godzin. Maszynowo i hurtowo to mąka, zakwas, spulchniacze i dodatki plus 20 minut garownia i 40 minut piec. Po godzinie masz gorący, niezdrowy

Re: Mrożenie gotowego ciasta na ciastka - ma sens

bene_gesserit napisała: > Nic im nie będzie. Jeśli w składzie nie ma jajek, mogą spokojnie siedzieć w zam > rażarce do pół roku. Najlepiej mrozić wałki - półrozmrożone (w lodówce) ciasto > można ciąć na plasterki i wsadzać do pieca. Dziękuję, Bene, w składzie jest jedno jajko ale na

Re: Mrożenie gotowego ciasta na ciastka - ma sens

eksperymentu i zamrozic na tydzien porcji z bakaliam > i? po czy upiec? Chyba tak zrobię, i tak przed wyjazdem jeszcze z pół tony tych ciastek upieke więc porcja pójdzie na eksperyment. Myślę, że nic się nie stanie, w końcu mrozi się rozmaite ciasta a nawet gotowe torty, ale wolę sprawdzić. Dzięki, Aniu

Re: ciasto francuskie mrożone maliny-co z tego uk

cukru, rozrobionych w małej ilości zimnego mleka, jak zgęstnieje zdejmujesz z ognia i czekach do całkowitego ochłodzenia, po czym wmiksowujesz do kremu chłodne masło. pół kostki. Krem wykładasz na zimne ciasto, na to dajesz mrożone maliny i zalewasz tężejącą galaretką i do lodówki. Roboty jest mniej niż

Re: mrożenie ciasta drożdżowego

Witam. Po raz pierwszy odzywam się na tym forum, chociaż od dawna czytam, Czy można by prosić przepis na to genialne ciasto?

mrożenie surowego ciasta drożdżowego

Spodziewam się gości od razu po pracy, nie mam jak przy nich babrać się z ciastem, czekać aż wyrośnie i takie tam. Nie można przygotować wcześniej i upiec, bo produkt końcowy ma być gorący. Czy jak surowe ciasto włożę do lodówki na 24h to mu się nic nie stanie? Albo jak je zamrożę i potem rozmrożę

Mrożone owoce w cieście

W niedzielę moja Lena ma urodziny,ale jutro robi imprezę dla koleżanek i postanowiłam zrobić jej tort. Chcę dodać truskawki mrożone i w związku z tym mam pytanie - mam odmrażać owoce przed położeniem na ciasto?

Wszystko z ciasta głęboko mrożonego

...nie mającego z chlebem szczególnie dużo wspólnego. Bułki jak bułki, pszenica więcej znosi. -- Si Vis Pacem, Para Bellum!

Re: Mrożone owoce w cieście

Dobry sposób an mrożone owoce jest taki - gotujesz syrop (malinowy, jeżynowy - tozcienczony) albo np. sok porzeczkowy , gdy jest goracy zagęszczasz go mąką ziemniaczaną/skrobią do konsystencji kisielu. Do gorącego kisielu wrzucasz zamrożone owoce (maliny, ruskawki, jeżyny czy co tam masz). Wszystko

Mrożenie gotowego ciasta na ciastka - ma sens?

piekę tylko dla Niej. Czy jest sens przygotować dla Niej do zamrożenia gotowe porcje ciasta, takie które po rozmrożeniu mogłaby tylko uformować i upiec? Nic się takiemu ciastu nie stanie? Zawiera kakao i furę bakalii, jest półkruche. Będę wdzięczna za podpowiedzi. :-) -- Chaotyczna neutralna.

Re: Mnie już wzięło, samo przyszło

ja już piernikowe ciasto mrożę, suszę plastry cytrusów. Pełną gębą.

Mrożone ciasto francuskie - help!!

Z lenistwa kupiłam mrożone, tarty mi się zachciało. No i mam zgryza - można takie ciasto zagnieść i dowolnie uformować? Paski mam, a potrzebny okrągły placek. Jak zagniotę, to czegoś nie schrzanię? Ratunku!! -- Przez pierwsze dwa lata uczysz dziecko chodzić i mówić, a przez kolejnych szesnaście

Re: mrożenie ciast??

dukanowych ciast nie mroziłam, ale normalne jak najbardziej i po rozmrożeniu były zjadliwe... -- ****************** http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/? pokaz=91814c76c2ac6257b.png Twój biust nawet o tym nie śnił...

mrożenie ciast i potraw wielkanocnych

W tym roku jestem tak zajęta w Wielkim Tygodniu, że na przygotowania pozostaje mi tylko sobotnie popołudnie. Mam natomiast sporo czasu w najbliższych dniach. Jakie są Wasze doświadczenia z zamrażaniem gotowych potraw (pasztet) i ciast (mazurek kajmakowy, orzechowy, babka drożdżowa)? Czy po

Re: Mrożenie gotowego ciasta na ciastka - ma sens

budzik11 napisała: Zaraz > ykowałabym więc zamrożenie ciasta za bakaliami. Tak też zrobię, dziękuję :-) -- Chaotyczna neutralna.

Re: Mrożenie ciasta

dla mnie muffinki mrożone i rozmrożone są b. kiepskie - po kilku próbach dałam sobie spokój. Za to lubię mrożone ciasta suche - wszelkiego rodzaju babki, makowiec, rogaliki...

Jakie ciasto z mrożonymi borówkami?

Zamroziłam w lato całe pudełko pysznych, pachnących, twardych borówek. Teraz próbowałam kilka rozmrozić i zjeść ale smakują jak wodnista breja czyli nie smakują. Można je wykorzystać do jakiegoś ciasta? Bułeczek nie chce mi się piec. Macie jakiś sprawdzony przepis? Czy borówki do ciasta trzeba

Re: Mrożenie gotowego ciasta na ciastka - ma sens

chyba prościej byłoby zamrozic gotowe ciastka. podaj proszę przepis, jak takie dobre, to chętnie wypróbuję ;-)

Re: mrożenie ciast??

Już chyba po fakcie, ale nawet jeśli zamroziłaś-to się przydam;) Śpij spokojnie. Po świętach wielkanocnych mroziłam i sernik i ciasto jogurtowo-cytrynowe. I jedno i drugie zjadliwe po rozmrożeniu. -- LICZYDEŁKO CUBUSA http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=28914c7eb00d438e1.png Na

Mrożenie ciast

Czy ktoś z Was próbował mrozić ciasta z kremem z bitej śmietany lub serem Marscapone.Chcę coś wcześniej przygotować na urodziny i się zastanawiam

Re: można mrozić kruche ciasto?

lukrecja34 napisała: > zapakowałam w papier śniadaniowy.. Masło w cieście przesiąkło zapachem zamrażarki. Polecam pojemniki i woreczki do mrożenia :-) -- "Zresztą tu na forum też taka nie teges jesteś......"

Re: Mrożenie gotowego ciasta na ciastka - ma sens

linn_linn napisała: Dziękuję, Linn, zamrożę w weekend na próbę taki wałek i podzielę się efektami, może komuś jeszcze się przydadzą. :-) -- Chaotyczna neutralna.

Re: Mrożenie gotowego ciasta na ciastka - ma sens

przeczytaj jeszcze raz wolno i ze zrozumieniem pierwszy post autorki watku :) buka007 napisała: > podaj proszę przepis, jak takie dobre, to chętnie wypróbuję ;-) -- Gesslerowa w kosciele

Re: Mrożenie gotowego ciasta na ciastka - ma sens

Mozna tak: www.momontimeout.com/2013/01/reeses-freezer-friendly-oatmeal-cookies/ A mozna tez mrozic w waleczkach o srednicy ciastek: przed pieczeniem kroic plastry.

Re: ciasto francuskie mrożone maliny-co z tego uk

beata985 napisała: > a to ciasto ta takie lidlowskie/biedronkowe??? > bo mam maliny borówki i az mi się zachciało Ja robiłam z najzwyklejszego biedronkowego. >

Re: ciasto francuskie mrożone maliny-co z tego uk

a to ciasto ta takie lidlowskie/biedronkowe??? bo mam maliny borówki i az mi się zachciało -- SŁOŃCE.... a co to jest słońce???? :/ czym się zajmuję w wolnych chwilach...

Re: Mrożenie gotowego ciasta na ciastka - ma sens

burina napisała: > Wiemy już, że kochasz swoją przyjaciółkę ale po co to nadużywanie dużych liter, gdy o niej piszesz? Kwestia szacunku dla bardzo wyjątkowego człowieka o wielkim sercu. Dla mnie to używanie, nie nadużywanie. :-) -- Chaotyczna neutralna.

Re: Mrożenie gotowego ciasta na ciastka - ma sens

Wiemy już, że kochasz swoją przyjaciółkę i że to wyrażasz ciastkami (nota bene obejrzyj sobie odcinek 'Przyjaciół', w którym Phoebe zostało już tylko jedno ciasteczko upieczone przez babcię zanim umarła i próbują z Moniką odtworzyć przepis), ale po co to nadużywanie dużych liter, gdy o niej piszesz?

Re: Mrożenie gotowego ciasta na ciastka - ma sens

polkruche to kruche plus proszek do pieczenia, tak? to nic sie nie stanie. kakao tez nie, ale bakalie to nie wiem. moze niech te bakalie doda przyjaciolka po rozmrozeniu ciasta? nigdy nie mrozilam niczego z bakaliami :( nie moglabys zrobic malego eksperymentu i zamrozic na tydzien porcji z

Re: ciasto francuskie mrożone maliny-co z tego uk

łokej...to się ciesze....i zrobię w najbliższej przyszłości..... -- SŁOŃCE.... a co to jest słońce???? :/ czym się zajmuję w wolnych chwilach...

Re: ciasto francuskie mrożone maliny-co z tego uk

Ja bym zrobiła jak Aqua, jeno bez tej galaretki cytrynowej, bo nie lubię. Ciasto wykładasz, na to ugotowany budyń na to zamrożone maliny i do piekarnika. -- SERIALOWO, FILMOWO I NIE TYLKO :D

Re: ciasto francuskie mrożone maliny-co z tego uk

aha a ten krem budyniowy to mam sobie wymyślić :> ?? :P kobito przepis daj :) ciasto francuskie najpierw podpiec czy krem na surowe i malina na to ile piec no po prostu łopatologicznie poproszę :) ew. inne pomysły? -- NIE DLA LENIWYCH MAGIELEK

Re: mrożenie ciasta drożdżowego

Tak właśnie robię z mrożonymi kulkami - wyciągam z zamrażarki i przekładam do lodówki. Do rana ciasto się rozmraża i nawet trochę podrasta. W przypadku placków z wyrośniętego ciasta do rozmrożenia wystarczy kilkanaście minut, zatem wyciągam dopiero rano i ew. celem przyspieszenia procesu wkładam

Re: Mrożenie gotowego ciasta na ciastka - ma sens

mam, innymi przepisami dzielę się bez wahania i chętnie podam przepisy na najczęściej pieczone ciasta i ciastka i całą resztę, sporo tego :-) To są ciastka dla Przyjaciółki, dla Niej stworzone i pieczone, połączyłam to, co lubi, i jakimś cudem wyszło i wychodzi zawsze, piekę dla bliskich mi osób

mrożenie ciasta drożdżowego

Witajcie. Mam pytanie o mrożenie surowego ciasta drożdżowego: w którym momencie lepiej je zamrozić - tuż po wyrobieniu (jeszcze przed wyrastaniem), czy jednak mrozić wyrośnięte? No bo teoretycznie, skoro mrożone drożdże nie giną, to właściwie powinno być wszystko jedno. Jednak pozostaje kwestia

Re: Mrożenie ciasta

Pozwolę i ja dorzucić parę słów o mrożeniu ciast,bo zamrażam bardzo często.Mrożę torty(nigdy jednak nie mroziłam z bitą śmietaną),muffinki,pączki,babki piaskowe,drożdżowe,kruche.Wszystkie ciasta do zamrożenia dzielę na porcje które będą mi zazwyczaj potrzebne.Pakuję w dwa woreczki foliowe i wkładam

Re: MROZIĆ SUROWE CIASTO?

Pewnie, że tak. Nie wiem, co to jest orzechowiec, ale jeśli ciasto wygląda jak kruche, to jak najbardziej można mrozić. Francuskie można, pierogowe/kluskowe można. Zresztą - jak masz wyrzucić, to zamroź, nic nie stracisz, najwyżej wywalisz po rozmrożeniu jak cos z nim będzie nie tak.

Re: mrożenie ciasta chlebowego

Jeszcze nie próbowałam takiego numeru, ale wątpię, żeby zamrożenie nie zaszkodziło ciastu. Zakwas jest żywy i co prawda mocny, ale mrożenie go wyhamowuje proces wyrastania. A rosnąć ciasto musi aż do ostatniej chwili, czyli do momentu zbrązowienia skórki w ostatnich chwilach pieczenia. Można wybić

Re: które mrożone ciasto francuskie?

A ja przy okazji, żeby nie zaśmiecać nowym wątkiem, zapytam tu. Gdzie Warszawie można kupić mrożone ciasto kruche? Francuskiego wszędzie pełno, a kruchego nie widziałam.

Re: Jakie ciasto z mrożonymi borówkami?

Ja bym zrobiła ucierane lub drożdzowe. Ucierane jest mega szybkie. Borowek bym nie rozmrażała wtedy. Robiłam kilka razy takie i jest super whiteplate.blogspot.co.uk/2012/05/ucierane-ciasto-z-truskawkami.html

jakie ciasta robicie z mrożonego ciasta francuskie

Mam mrożone ciasto francuskie i co z tym zrobic?Co wy robicie z niego?

mrożenie ciast

Nigdy wcześniej nie pomyślałam, że ciasta można mrozić:) Pamiętam z wątku o mrożeniu, że sernik można, a biszkopt z tradycyjną masą i galaretką? -- Magda mama Pawełka (03.01.2005), który ma już

Re: Hallo - je tu kto? ciasta na pizze potrzebuje

Dziękuję za przepisy - zrobiłam ciasto na wyczucie .. tylko dużo mi tego wyszło - czy ciasto drożdżowe surowe można mrozić?

mrożenie ciast i ciastek?

Hej, macie może jakieś doświadczenia z mrożeniem ciast? Konkretnie chodzi mi o muffinki. Nie chce mi się piec 5 sztuk, a większej ilości nie przejemy. Będę wdzięczna za porady zanim zacznę eksperymentować:)

Re: Mrożenie ciast

ee nie radzę, nie ma to jak świeże ciasto takie to najlepiej smakuję tym bardziej jak planujesz je podać na jakiejś uroczystości, to lepiej zrób już mniej ale takie z prawdziwego zdarzenia i bez mrożenia.

Re: mrożenie ciasta chlebowego

obniżenie pecha, co działa antyseptycznie na niektóre stworzenia odpowiedzialne za psucie żywności. Mój francuski piesek na przykład dobrze przekwaszonego chleba nie ruszy, a od bigosu czmycha jak diabeł od świecowej wody. Za to wpływu na wyrastanie ciasta nie mają praktycznie żadnego. Tę robotę wykonują

Re: Mrożone owoce w cieście

No właśnie,te rozmnożone są takie kapciowate,a znowu jak położę zmrożone, to jak będą się odmrażać,to pewnie puszczą wodę,prawda?

Re: Mrożenie ciasta "proszkowego" - się da?

Ja babkę mrożę bez szkody na jakosci :) po rozmrozeniu jest jak swieżo upieczone:) a babka tez na proszku ,tak że spróbuj nie wiem jak marchewkowe ale ja placek z jabłkami tez mroziłam a ciasto tez było na proszku:)

Re: Mrożone owoce w cieście

ja rozmrażam:) ale pytanie czy nie 'skapcieją'? -- http://lb2m.lilypie.com/Pxoap1.pnghttp://lmtm.lilypie.com/3uSsp1.png

Re: Mrożone owoce w cieście

Jak chcesz mieć "kapcie" na torcie to rozmrażaj. Chociaż dużo zależy od tego jakie to owoce... Mrożone najlepiej wyglądają w galaretce, wtedy zachowają kolor i kształ. -- "Ja nie zupa pomidorowa, nie każdy musi mnie lubić!!!" by pJ

Re: Mrożone owoce w cieście

Mam taki patent, że rozmrażałam truskawki/ maliny i miksowałam ze zrobioną wcześniej bitą śmietaną z kremówki. I tym kremem przekładałam ciasto, znikało momentalnie. Aha, kremówkę wcześniej traktowałam fixem do śmietany. -- http://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/cd/qh/tylq/lE3Xi7UxIJCeOaampX.jpg

Re: Mrożone owoce w cieście

anetuchap napisała: > No właśnie,te rozmnożone są takie kapciowate,a znowu jak położę zmrożone, > to jak będą się odmrażać,to pewnie puszczą wodę,prawda? no właśnie i pytanie co na to ciasto:) -- http://lb2m.lilypie.com/Pxoap1.pnghttp://lmtm.lilypie.com/3uSsp1.png

Re: Mrożone owoce w cieście

Truskawki. A te kapcie nie będą na wierzchu,ale w środku, tak jakby jedna warstwa kremu wymieszana z owocami. Nie wiem już sama... Mam i truskawki i brzoskwinie (osiołkowi w żłobie dano, w jednym owies w drugim siano)

Re: Mrożone owoce w cieście

Ale mi się nie chce tak kombinować:) Chciałam jak najprościej. Wyszukałam tort z masą z serkiem mascarpone i na pierwszy blat biszkoptu chciałam wyłożyć krem,a na to te owoce. Może zrobię z brzoskwiniami z puszki?

Re: mrożenie ciast

Mrożę ciasta, te z kremem też, z galaretką nie próbowałam, bo jakoś nigdy nie zostało takowe do zamrożenia. Moim zdaniem mrożone ciasta nie tracą smaku. Może ta znajoma trzyma w zamrażarce źle opakowane produkty? I np. ciasto obok kiełbasy? Ma kiepską temperaturę zamrażania? Ciasto przed

mrożenie ciast??

czy ktoś z Was zamrażał sernik i piernik?? mam zamiar je zrobić w niedzielę, ale tak sobie pomyślałam, że w ramach oszczędności energii zrobię po 2 (jedno i drugie), ale nie chciałabym robić tego na darmo jeśli okaże się że po wyjęciu z zamrażalki będą do wyrzucenia. są zjadliwe po rozmrożeniu??

Re: mrożenie ciast

Witam! To moje początki na forum :) Z brutalnego doświadczeenia wiem, że mrozić można prawie wszystko, ale nie z pietruszką ! Mrożona pietruszka jest super, ale sprzedaje zapach. Wiosną miłam lody wiśniowo-pietruszkowe i inne cuda. Nie zostają mi ciasta, ale moja teściowa mrozi i są ok. Może

Owoce mrożone- jakie do ciasta?

jakie dajecie np. śliwki mrożone na ciasto kruche ? zamrożone czy po odmrożeniu? proszę o radę pozdr.

Re: mrożenie ciast

ja też nie pomyślałam o tym żeby ciasta mrozić,do czasu gdy poznałam jedną znajomą która mrozi.Częstuje mnie czasem takowym,jest okropne w smaku.Nie wiem cy tylko jej czy wszystkie.Z trudem zjadałam kawałek który mi nałożyła.Teraz się wykręcam.

Re: Mam jeżyny,co nich robić!

mrozić, zrob nalewki, owoc wiec ciasto wspaniale, lody, uwielbiam prosto z krzaczka mam tylko dwa;)

Re: mrożenie ciast

mary_lu napisała: > Mrożę ciasta, te z kremem też, z galaretką nie próbowałam, bo jakoś > nigdy nie zostało takowe do zamrożenia. > > Moim zdaniem mrożone ciasta nie tracą smaku. Może ta znajoma trzyma > w zamrażarce źle opakowane produkty? I np. ciasto obok kiełbasy? Ma >

Mrożenie ciasta

Miałam mieć gości w święta więc napiekłam ciasta. Teraz się okazuje że goście raczej nie przyjadą bo moja mała jest chora a oni maja dziecko. My nie będziemy w stanie sami tego przejeść więc się zastanawiam czy jeśli zamroziłabym to ciasto nie później po odmrożeniu nadal będzie smaczne i nadające

Re: czy można mrozić kruche ciasteczka?

Mrożenie surowego ciasta przed pieczeniem jak najbardziej działa korzystnie na ciasto kruche. Mrożenie ciasta już upieczonego, a potem rozmrożenie, powoduje, że skrobia jest bardziej narażona na proces retrogradacji.

Ciasto ze śliwkami mrożonymi

Jakoś mnie naszło na jesienne smaki, może to ta pogoda... Przepis z archiwum: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=28349614&a=28349614 okazyjnie kupiłam śliwki mrożone za jakieś śmieszne grosze, pewnie magazyny czyszczą;)) Owoce kładłam na ciasto bez rozmrażania, wyszło pysznie!

Re: mrożenie ciast

Nie wiem jak z galaretka ale moja kolezanka mrozi tort np czekoladowy (ciemny biszkopt) z masą czekoladową i bita śmietaną oraz tort rRfaello i mówi, że po rozmorżeniu pyszne... ja się nigdy nie odważyłam. Tylko ciasto na pierogi i tartę (surowe).

Re: czego brakuje na osiedlu RJ

Pyszne pieczywo, nie mrożone, i oczywiście ciasta, drożdżówki.........

Mrożenie ciasta

Kochane jakie ciasta najlepiej mrozic? kiedys mrozilam babke piaskowa ale jakas dziwna w smaku po rozmrozeniu byla. Tymczasow jestem sama z dziecmi, na dodatek ja jestem na diecie, wiec praktycznie tylko dla dzieciakow co bym upiekla, zeby na podwieczorek dla nich cos miec ,co polecice? myslalm o

pokrojone ciasto - można mrozić?

Dostałam od teściowej sporo ciasta własnej roboty, ale takiego już skrojonego. Mąż nie lubi, ja nie chcę się sama obżerać wiec najchetniej bym zamroziła zeby na gosci poczekało. Tylko te kawałki, wyjdzie coś z tego? Podpowiedzcie. -- Zadzwoń do mamy!

można mrozić kruche ciasto?

Jak w temacie - piekłam dzisiaj ciasteczka, ale za dużo ich wyszło i zostało mi jeszcze pół porcji ciasta. Mogę ją zamrozić?

Mrożenie ciasta

Mialam miec jutro gosci. Zrobilam aż dwa ciasta i wlasnie się dowiedzialam, że gosci nie będzie. Zastanawiam się, czy to co popełnilam można zamrozic. Pierwsze cisto: rafaello na krakersach (krem to wystudzony budyn+ maslo i wiorki), drugie ciasto na herbatnikach z kremem z budyniu (napoleonką

Re: mrożenie ciast??

Ja mroziłam dukanowski piernik i był ok po rozmrozeniu. myślę że i sernik można by zamrozić, bo zwykły mroziłam już, to i może ten można. -- Smacznego!

Re: no dobra, borowki jeszcze kupiłam i co z nimi

U mnie nie owocowi to nie mrożę choć uwielbiam ciasto ze śliwkami i właśnie knedle, ciasto na oko robię to proporcji nie podam :P

Re: mrożenie ciast??

Niedukanowe mroziłam nie raz i nie dwa :) -- Różne ciuchy na sprzedaż :) forum.gazeta.pl/forum/w,87436,116045795,116045795,Ciuchy_goth_UK_12_14_16_gorsety_i_inne.html Kicia z Rodos gothicdaisy.deviantart.com/#/d2xzac6

Re: mrożenie ciast??

hmmm, może i te będą ok. Jednak czułabym się pewniej jakbym uzyskała pewność że ktoś już mroził dukanowe i były dobre po rozmrożeniu, ale to już coś, dziękuję nancy:) -- http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/? pokaz=16164c272f91b1f25.png SUWACZEK MĘŻUSIA, ALE JESTEM Z NIEGO DUMNA!! ON

mrożenie ciasta

Witam! Mam ciasto w lodówce (leży w niej już tydzień), biszkopt z masą i galaretką. Czy mogę je teraz zamrozić i czuć się bezpiecznie, że jak je zjem po rozmrożeniu to mnie szlag nie trafi

mrożenie ciasta

Witam! Mam ciasto w lodówce (leży w niej już tydzień), biszkopt z masą i galaretką. Czy mogę je teraz zamrozić i czuć się bezpiecznie, że jak je zjem po rozmrożeniu to mnie szlag nie trafi ;-)

Mrożona kawa - bardzo mroźna

Mrożona kawa - bardzo mroźna

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj ekspertów

Zdjęcia - mrożenie ciast

Zdjęcia - mrożenie ciast