Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: Niedoczynność tarczycy = brak libido

Tak, Concor 5 może powodować obniżenie libido, ale podobno jest to rzadkością (tylko u niektórych pacjentów) i jak już to obniża popęd minimalnie - tak mi powiedziało dwóch szanowanych kardiologów. U mnie to obniżenie, jak wiemy, jest drastyczne. Prawdopodobnie niepotrzebnie zmieniałem betabloker w

dodatkowe leki - jak przyjmować?

4-5 godzin po letorxie, a magnez i potas dopiero póznym popołudniem lub wieczorem, bo wchłanianie mniejsze. teraz dostałam dwa nowe leki od endo - tardyferon / jednak okazało sie, że ferrytyna do kitu i trzeba żelazo włączyć :D/, i millgammę / czyli zestaw wit B, bo B12 też jednak za nisko/. ale

Choroba Basedowa

Witam, Od 10 m-cy leczę się na nadczynność Basedowa, ale od 4 m-cy wyniki cały czas mam b.dobre. Tymczasem endokrynolog dalej każe mi brać leki - co drugi dzień 1/4 tabletki thyrozol 5mg oraz na serce concor 1,25 codziennie 1 tabletkę. Twierdzi, że nawet mając dobre wyniki to do 2 lat muszę brać

Concor Cor-czy ktos bral ten lek

Witam serdecznie! Prosilabym o opinie. Lekarz przepisal mi Concor Cor 2,5 mg(mam brac rano pol tabl.)na kolatania serca i wysoki puls. Czy ktos z Was bral ten lek? Jak sie po nim czuliscie? Dziekuje.

Re: tak tylko ponarzekać chciałam....

sobie rady, cho > ć bywa czasami bardzo, bardzo niekomfortowa. czyli- niby problem jest, i to bardzo wyjaśniający skąd leki nasercowe powinnas przyjmować (Concor, Rythmonorm) i skąd zmiany w EKG, ale nie wiążesz go ewentualnie ze swoim samopoczuciem, tylko doszukujesz się stanów przedzawałowych? No

Re: Concor Cor-czy ktos bral ten lek

ewusia1974 napisała: > Witam serdecznie! > Prosilabym o opinie. > Lekarz przepisal mi Concor Cor 2,5 mg(mam brac rano pol tabl.)na kolatania > serca i wysoki puls. > Czy ktos z Was bral ten lek? > Jak sie po nim czuliscie? > Dziekuje. KOSZMARNIE!!! odstawiłam po 2 dniach

Re: Czy da się wróćić do laktacji??

leżenie odpada, mam w domu jeszcze czterolatka, jestem z dziecmi sama, maz wraca wieczorem dopiero z pracy, staram sie jak mogę, przystawiam czesto, nie chce, nawet nie wie juz jak zlapac, pomocne są kapturki. co leków brałam dopegyt od 7 mca ciązy, przed ciążą vivace, concor, ogólnie ramiprilum

Concor

Witam Mam nadciśnienie tętnicze biorę Concor5 teraz dostałem ConcorCor5,może ktoś wie czym te leki się róznią i czy można odrazu przeskoczyć z jednego na drugi. lux5

Re: Pomocy!!!!

Ketokonazol ,Nystatyne,Flukonazol bo bardzo zle sie czulam ,wiec doktor zmienila na Mycosyst ,ale po nim jeszcze gorzej ,wiec mialam Orungal bralam go miesiac i troche ,odtawilam. Leki na Cukrzyce to -Diaprel Mr 2 tabl na 15 minut przed sniadaniem. Leki na nadcisnienie _ tertensif Sr ,Concor 5 i Amlozek

Re: do Jana

,biore by zachamowac puls pol tabletki Concor 2,5 mg raz dziennie. W roku 2011 mialam robiona kolonoskopie w ktorej wyszly polipy i wycieto je. W roku 2012 mialam robiona gastroskopie i kolonoskopie. Wyszlo przewlekle zapalenie zoladka ,lekarz nie wie dlaczego i do czego. W kolonoskopi ywcieto mi polipa

Re: dodatkowe skurcze komorowe

A Ty masz dodatkową drogę przewodzenia- WPW? Ja nie mam.....a po tym rytmonormie nie miałs wogóle skurczy? Mnie to się zaczeło w ciąży, teraz jestem 4 miesiące po ciązy i nadal je mam. Narazie karmię i zadnych leków nie biorę, ale zacznę od concor cor 2, 5- brałaś ten lek? Tak odczuwanie ejst

Re: interpretacja wyników

przed usg na którym byłam tsh 3 generacji 1,50 w maju wynosiło 0,952 ft4- 17,98 zakres 12-22 ciała antytyreoglobulinowe anty tg - 7,5 zakres 0-110 ciała przeciw peroksydazie tarczycowej anty po - 12,37 zakres 0-35 concor mi nic nie pomaga czuję się gorzej jakby spuchła mi od środka szyja i mam

Czy to ten sam lek?

Witam, Lekarz przepisał mi połówkę Concor 5. POnieważ zaczęłam podejrzewać że mogę zajść w ciążę zaczęłam brać 1/4 (jakoś dzieliłam to serduszko). TEraz jeszcze bardziej chciałabym zmniejszyć ten lek. POnieważ w domu mam Concor cor 1,25 chciałabym się dowiedzieć czy jak podzielę ten lek na połowę

Concor 5

Lekarz kazał mi przyjmować pół tabletki leku o nazwie CONCOR 5 w przypadku, gdy pojawi się tachykardia. Przeczytałam ulotkę i przyznam, że boję się tego leku. Czy ktoś go brał? Jak się po nim czuliście? -- Na każdy kłopot, który nosi Ziemia, albo jest lekarstwo, albo też go nie ma. Jeśli jest

Wysokie tętno a cc niedługo

Pani Doktor, lekarz stwierdził, że mam wysokie tętno, 110-120 uderzeń na minutę (cisnienie w normie, 120/80). Mam się obserwowac przez tydzień, natomiast w przyszły poniedziałek, jeśli pomiary nadal będą miały wysokie wartości, mam zaczac brac ConCor Cor 1,25- 2,5 g / 24 g. Natomiast w piątek

Re: Oregano

pisze Intensywna kuracja oczyszczajaca 3 miesiace. -ok. 8-12 kropli 2-3 razy dziennie. Ale nie wiem jak ja go ma zazywac,mam troche obaw. Biore leki: Na obnizenie cisnienienia: -Tertensif SR -9.30h -Concor 5 -9.30h -Amlozek5 21.30h Na obnizenie cukru: -diaprel Mr -8.45h Pije ziola na watrobe na

Hashimoto - nie daje już rady

przemiennie + wit.D (Vigantolletten) + Concor Cor 2,5mg na serce. Objawy jak były tak są nadal:( Obecnie TSH spadło mi do 2,1, FT3 i FT4 w normie, przeciwciała aTPO już 1200. Już nie mam siły, męczą mnie nadal zawroty i bóle głowy, no i te przyspieszone akcje serca. A lekarz Endo nie mówi mi nic czy to od

Re: Tomografia komputerowa, proszę o informacje

Mi powiedziano, ze mam nic nie jeść i nic nie pić. Leków żadnych także mam nie brać, mam zaczekać do zakończenia badania. Brałam wtedy concor 2,5 na serce, ale lekarz powiedział, że mam być absolutnie na czczo i nie brać nawet jego. Badanie miałam o 14:/

zmniejszenie libido po beta-blokerach

witam. jakiś rok temu brałem concor5 przez 3 miesiące. Akurat w tym okresie pojawiły mi się problemy z potencją (psychicznie jest chęć, wzwów też odpowiedni z tym że duuużo słabsze erekcje i mniej kontrolowane), problem nie ustąpił po zakończeniu brania leku miał ktoś podobny problem? czy właśnie

Dostałam Concor 5 a mam b.niskie ciśnienie

Witam ponownie, Byłam u innego ponoć bardzo dobrego kardiologa. Polecił mi zamienić mój ukochany propranolol (brałam pół tabletki 10mg 2x dziennie) na pół tabletki Concor 5 i podobnie jak tu niektórzy boję się. PO pierwsze mój problem to głównie nerwica a ta dawka wydaje mi się duża (niektórzy

impotencja po beta-blokerach?

witam. jakiś rok temu brałem concor5 przez 3 miesiące. Akurat w tym okresie pojawiły mi się problemy z potencją (psychicznie jest chęć, wzwów też odpowiedni z tym że duuużo słabsze erekcje i mniej kontrolowane), problem nie ustąpił po zakończeniu brania leku miał ktoś podobny problem? mam 21 lat

zle sie czuje

dni. Nastepnie bylem u drugiego endo i wypisal mi Letrox .Leczylem sie letrox miesiac czasu (bylem na dawce 50 i przerwalem z powodu serca i zaczelem leczyc serce - concor cor 2,5 mg .przyjmuje go obecnie i jest gorzej. wczoraj zrobilem wyniki Tsh 1,02 wart.ref. 0,25-5,00 ulU/ml ft3 1,03 wart

co mam zrobic z lekami? sprzedac?

moja mama zazywala leki, nootropil, tetraratio, polocard i concor 5; teraz zostaly mi prawie cale opakowania, z przyjemnoscia bym je komus sprzedala po nizszej cenie, bo sa wazne i nieruszone, ale nie mam pojecia, jak sie do tego zabrac- moze sa jacys chetni?

leki antydepresyjne a serce

Pytanie do tych, których nerwica jest główną przyczyną arytmii. Czy braliście takie leki i czy one wystarczyły na uśpienie arytmii. Przed zajsciem w drugą ciążę w końcu jakiś madry lekarz przepisał mi Seroxat, brałam 5 miesięcy, odstawiłam po pozytywnym teście ciążowy. Muszę powiedzieć że uśpił

Re: concor w ciąży?

branie leków w I trymestrze, dlatego zalecaja odstawienie na ten czas wszelkich leków. Zastanów się, czy concor jest Ci potrzebny, bo pomoga Ci na serce, czy po prostu czujesz się bezpiecznie jak go bierzesz i podświadomie boisz się, że jak nie weźmiesz to zacznie się coś złego dziać? Mój lekarz śmiał

Od pewnego czasu jestem "niemy" ale...

trzeba pomóc bliźniemu. Bisocard i Concor to preparaty, które zawierają tę sama substancję farmakologiczną czyli bisoprolol. 5mg Bisocardu=5mg Concoru. Reasumując, możesz wziąć spokojnie 5mg Concoru. Cieszę się, że wiesz iż leków z tej grupy nie wolno gwałtownie odstawiać. Pozdrawiam.

diagnoza lekarza - kolejne pytania

Konsultowałem tę tarczycę również z moim kardiologiem. Być może, poza wpływem guzków, różnica pomiędzy poziomem T3 i T4 jest związana z zażywaniem beta-blokera na nadciśnienie (concor), który hamuje konwersję tyroksyny do trójjodotyroniny. Jestem w trakcie powolnego odstawiania tego leku i po

LEKARZE PROSZĘ POMÓŻCIE !

Mam 31 lat.Od roku leczę sie na nadciśnienie tętnicze. \uparawiam dużo sportu,nie mam nadwagi.Moje cisnienie to 160/80/55. Od kilku miesięcy coraz gorzej się czuję.Pomimo przyjmowania coraz mocniejszych leków (20 Accupro,5 tertensif,5 concor) ciśnienie nie spada a ja coraz gorzej się czuję

Re: Przylaczam sie do Was - wypadanie platka

dni:-) Teraz biorę Concor 2,5 mg systematycznie i do tego magnez. Ostatnio dostałam też lek uspokajający, bo mój kardiolog jest zdania, że większość napadów częstoskurczowych jest wynikiem nerwów. Ktoś tu już pisał o przedziwnym uczuciu walenia serca nawet w uszach, zwłaszcza po położeniu się Ja tez

Mój dziennik

Poniewaz niedlugo wybieram sie do szpitala ,bede miala wykonane znowu badania. Chce umiescic wyniki moich badan z dnia 12.10.08.Testuje na sobie MMs.Odstwilam wszystkie leki (min.sterydy,immunosupresyjne,wit.PP.Magnez,wit.A,E,Wit D,itp.Stosuje tylko 1/4 tabletki Concor(na arytmie serducha

pacjent z lekiem na serce

Witam, ma do usuniącia ząb, od niedawna biorę Concor 5. Dostałam zalecenie, żeby usuwać w osłonie antybiotykowej z tego powodu. Ten lek biorę około 2 tygodnie ze względu na dodatkowe skurcze serca. Dzwoniłam do stomatologa, zeby zapiać się na wizytę i usłyszałam, że mam przynieść zaświadczenie

nadciśnienie a leki uspokajające

Mam stwierdzone nadcisnienie i biorę od 3 miesięcy leki Concor 5 mg. Przyczyną był długotrwały stres z którym nie mogłam sobie poradzić. Biorąc leki, serce bardzo mi się uspokoiło, i jestem bardziej odporna na stres, ale nie czuję się tak dobrze jak bym chciała. W chwilach stresu mam uczucie

Re: Concor 5

boisz tego Concoru??? Nie bierzesz nic a nic na to hashimoto??? rzadnego letroxu ani nic w tym stylu???!!! to powinnaś wiedzieć, że ten cały Concor jest sto razy lepszy i bezpieczniejszy od wszystkich tych hormonów na tarczycę itp.!!! tu nie ma żadnych skutków ubocznych i nie jest to lek rakotwórczy

arytmia w ciąży

lekarza, który potraktował mnie poważnie,zapisał mi Concor 5, miałam brać połowkę. Zrobił mi echo, wyszła wiotka przegroda międzyprzedsionkowa, jakaś maleńka dziurka. Lekarz stwierdził, że mam to od dziecka i można to nazwać wadą serca. POnoć nie ma to wielkiego znaczenia ale osoby takie jak ja z

hydiphen - brac??

(concor 2,5) i lexotan 3 mg (w zależności od potrzeb - czasami 1 raz w tygodniu, czasami 6, ale raczej rzadko). No i co teraz mam zrobic? Wolałabym brac lek, ale nie chcę, by przyniósł więcej szkody niż pożytku.

Re: Proszę o pomoc

- męczliwość, duszność, zawroty głowy, kołatania itd. Jeżeli jesteś osobą nerwową - koniecznie poszukaj pomocy w psychiatry - to ten lekarz najczęściej przepisuje leki np. na depresję. Taką wizytę zalecił mi kardiolog - i chwała mu za to. Tabletki brałam długo, ale efekt łądnie się utrwalił i z concoru 5

Re: arytmia w ciąży

martwiła sercem - poproś o niego lekarza. Wszystko będzie dobrze, tylko przestan się zamartwiać bo jeszcze urodzisz małego nerwuska:) No ale będzie to miał po mamusi:) Jeżeli będziesz czuła się gorzej poproś kardiologa o leki. Biore concor 5 i kardiolog powiedział, że lepiej byłoby go nie brac w I

Arytmia a lot samolotem

godziny. Co o tym sądzicie? Co robić, lecieć, czy nie? zawsze mam przy sobie Concor cor 2,5 i propranolol. Te leki i tak nie pomagają. I boję się, nie lubię latać, z drugiej strony tak bardzo chciałabym odwiedzić rodzinę! Moj pobyt trwałby około ośmiu dni tylko. No i nie wiem. Trzymam rezerwację, i

Odczyt z EKG a leki !!! Pomóżcie !!!

różnych częściach ciała. Zrobiono mi EKG. Wynik: patologiczny załamek Q w aVR nieprawidłowy załamek R w V4, V6 odcinek ST uniesiony w V2, V3, V4, V5, V6 nieprawidłowy załamek T w V1 Zrobiono mi również rentgen klatki piersiowej - nie wykryto jakichkolwiek zmian, sylwetka serca w normie

Borelka nieborelka

nie czułem potrzeby oddawania tego moczu. Badania niczego nie wykazały. Stwierdzono, że to na tle nerwowym. Odtąd co jakiś czas występowały problemy ze sercem. Głównie była to tachykardia lub skurcze dodatkowe. od 2001 roku łykałem concor 2,5 mg dziennie. Inne badania serca były zawsze w normie

nadcisnienie cd

powodu srodkow hormonalnych ktore mimo zlej przyswojalnosci przez pare miesiecy bralam). Przypadkowo przy badaniach lekarskich okazalo sie, ze mam cisnienie 160/100, w domu okolo 140/90. Lekarz zapisal mi 1/2 tabletki raz dziennie Concor 5mg i moje cisnienie utzrymywalo sie na poziomie 115

Re: nie wiem co to, pomocy...

biorę concor). I jeszcze jedna rzecz - jeżeli jesteś nerwowy, jeżeli masz może jakieś fobie itd. zgłoś się do psychologa/psychiatry by przepisał Ci leki, najlepiej typu seroxat /oczywiście jeżeli naprawdę są Ci potrzebne/. Biorę właśnie xetanor - teraz serce jest spokojniejsze, ja patrze na świat

Re: Concor Cor-czy ktos bral ten lek

Ja dostałam propranol dodatkowo,gdyż on jest szybko działający.Concor jest lekiem który rozkłada się w czasie.Twojego nowego leku niestety nie znam.Ale poleciłabym Ci coś uspakajającego i dużą dawkę magnezu. Ja dodatkowo odbyłam sesję z psychologiem i koszmar minął.A swego czasu przebadał mnie

Concor COR 5

Witam :) Czy ktoś może zażywał ten lek ? Jakie jest po nim samopoczucie ? Po przeczytaniu ulotki jakoś mam obawy . Pozdrawiam - Janeta

concor cor

zaczęłam bo mnhie serce pobolewało i znów puls skakał z 75 do 95. Potem jak zwiększyłam euthyrox do 137,5 tez czułam serce więc tez prewencyjnie brałam 9dla bezpieczeństwa). teraz też staram się brać choć przyznam że nie zawsze regularnie. mam silne zawroty i biorę jeszcze nilogrin więc trudno powiedzieć

Re: Concor 5

Hej :) Ja biore taki lek juz kilka tygodni. Tez mam tachycardie. Dawaj do mnie na gadu 685242

Re: Concor Cor-czy ktos bral ten lek

Brałam ten lek przez pół roku,w takiej samej dawce jak ty masz przepisane.Miałam na początku zlecone pół tabletki rano i pół wieczorem,ale działanie było za mocne.Dla mnie lek rewelacyjny,pomógł mi na kolatanie serca i wysoki puls.Wspomagająco miałam jeszcze atarax i magnez.A podłożem miedzy innymi

Re: Concor 5

Hello Coffee! :-))) Ja biorę ConcorCor 1,25 CODZIENNIE rano od lutego br....od mojego ataku pseudo- częstoskurczu ;-) WIEM OD RÓŻNYCH LEKARZY, ŻE TO JEST BARDZO DOBRY LEK BO TONIZUJE PRACĘ SERCA I MAM TEŻ DZIAŁANIE PRZECIW-LĘKOWE. JEST DOBRY PRZY PROBLEMACH Z TARCXZYCĄ ITP... RATUJE MI ŻYCIE W

nadciśnienie

Mam nadciśnienie, biorę leki: rano-concor i prestarium, wieczorem-amlopin. Czy można jeszcze w jakiś sposób sobie pomóc? Proszę o porady, może jakaś dieta?

Re: Concor 5

, w ktorych jest tez magnez. W sumie nie wiem, dlaczego mialam te tachykardie, bo hormony tarczycy tez mam w normie. Concor mam brac tylko doraznie, o zadnej kuracji nie bylo mowy. Szczerze przyznam, ze pewnie bym sie bala przyjmowac ten lek dluzej. Odczuwasz jakos skutki jego dzialania (to znaczy

Re: concor w ciąży?

Dzięki green_land:). Próbowałam go odstawić ale nie czułam się dobrze. Moje tętno w spoczynku wynosiło 110.Wcześniej miałam przepisaną wyższą dawkę 5 ale z czasem sama zaczęłam brać połówki i teraz dobrze się czuję przy 1.25.Wolę brać i czuć się spokojnie niż się stresować ciągłymi skokami pulsu

Re: Concor 5

tachykardia spowodowana ostrą wówczas hipokalemią (potas miałam 1,8 a jak wiesz zapewne poniżej 2,50 to norma krytyczna) ale to właśnie spowodowały moje zaburzenia pracy tarczycy - ja mam narazie podejrzenie o Hashimoto ale obawoiamn się, że z czasem wyjdzie to :-( Concor dobrze brać regularnie - zrobić

Re: moja endokrynolog...

zgadzam sie z toba calkowicie w kwestii tego cisnienia.Ja juz biore Concor ale mala dawke do wtorku-mam wtedy wizyte u kardiologa,ktory na bank da mi cos silniejszego i na stale(poprosze o betaloc-juz kiedys to bralam)Ja tez mam klopot z tym rozkurczowym cisnieniem tyle ze u mnie to wynik

Re: Dostałam Concor 5 a mam b.niskie ciśnienie

Przepisał ...No i co?Lek nasercowy trzeba również dopasować indywidualnie do pacjenta,mi lekarz przepisał bisohexal niby dobry najnowszej genarecji a ja sie po nim czułam okropnie,miałam masę skurczy dodatkowych,serce mi zwalniało i potem było takie szrapnięcie ,że aż bałam się spać . Pobrałam

Re: Concor 5

Na hashimoto biorę leki - euthyrox w dawce 25 mcg. Właściwie dopiero, gdy zaczęłam brać hormony, to dowiedziałam się, co to złe samopoczucie, zaburzenia rytmu serca. Idę w piątek na kontrolę do endo, to zapytam, jak ona to widzi. Nigdy nie słyszałam, żeby sztuczne hormony tarczycy miały

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj ekspertów

Zdjęcia - na co concor 5 lek