Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: niedobór żelaza

Obniżone neutrofile, podwyższone bazofile, eozynofile i limfocyty - jak się to połączy z obniżonym poziomem żelaza i i niskimi przyrostami wagi, to wygląda na to, że macie alergię pokarmową. Jakie macie jej objawy? (Ulewanie, wymioty, niechęć do jedzenia, wysypki, ciemieniucha, sucha skóra

Re: wyniki morfologi

Podwyższone eozynofile, obniżone neutrofile oraz niskie HCT i HGB przy żelazie mieszczącym się jeszcze w normie, to typowe wyniki badań przy alergii pokarmowej. Miała w niemowlęctwie podejrzenie skazy, ulewania, wysypki, ciemieniuchę, kolki, problemy z brzuszkiem i spaniem?

Re: Czy to jest borelioza?

bardziej, że najwyraźniej masz też obniżoną odporność, świadczą o tym choćby ropnie i kurzajki. Poza tym zakażenia odkleszczowe to nie tylko borelioza, to całe mnóstwo znanych i nieznanych patogenów. Powinieneś przebadać co się da. Twoje objawy nasuwają mi na myśl chlamydiozę, ale to pewnie nie wszystko

Re: prośba o interpretację wyników

no to kolejna porcja wyników: tsh 1,69 (0,27-4,2) ft3 2,35 (2-4,4) -> 14,58% ft4 1,15 (0,93 - 1,7) -> 28,57% crp 5,7 (0-5) ob 49 (2-15) hematokryt 36 (37-47) mcv 79 (80 -99) neutrofile 2,16 (2,5 - 7) eozynofile 7,5 (1-7) :) bosko:P jestem na dawce 75 letroxu, ale przez tydzień brałam 62

Re: morfologia

Czy dobrze myślę że Monocyty to leukocyty więc ich podwyższony stan wraz z obniżonymi eozynofilami to może być oznaka zakażenia bakteryjnego (czyli jakby nie był np. BB) i niepotrzebnie się jak zwykle spanikowałam?

Re: Proszę o pomoc-wyniki badania krwi

Niedobór żelaza masz na pewno- krwinki są małe (obniżone MCV), jest w nich za mało hemoglobiny (MCH, MCHC), stąd też niski Hct. Populacja krwinek nie jest jednorodna- jest trochę prawidłowych, trochę za małych (podwyższone RDW). Przydałoby się trochę więcej żelaza w diecie, ew. suplement

Badanie krwi i moczu!.

Cześć , mam 17lat. Dzisiaj byłem po wyniki badania krwi i moczu. Mam obniżone Neutrofile% - 37,7 (norma 48.0-80.0) oraz podwyższone Eozynofile% - 5,23 (norma 1,0-5,0). Reszta badania : Leukocyty 6,9 (4.0-10.0) Neutrofile 2,6 (1,9-8.0) Neutrofil% 37,7 (48.0-80.0) Limfocyty 3,24 (0

Wyniki badań krwi

Segmenty 46 ? 58 - 66 % Eozynofile 5 ? 2 - 4 % Limfocyty 49 ? 20 - 45 % OB ICD-9:C59 4 1 - 15 mm/1 godz. Glukoza w surowicy ICD-9:L43 Wynik w surowicy : 81 mg/dL - prawidłowa glikemia na czczo 60 - 99 mg/dl - nieprawidłowa glikemia na czczo 100 - 125 mg

prośba o interpretacje wyników

Córka 5 letnia od tygodnia infekcja z kaszlem, katarem i powiększonymi węzłami chłonnymi. Krew pobierana z palca, rozmaz ręczny: pałeczkowate 6%, Neutrofile 49 %, Eozynofile 1%, monocyty 4%, Limfocyty 40% WBC 7,8 tys, LYM 2,9 tys, PLT 166 tys, erytrocyty 4,48 mln, hemoglobina 12,3 g

Proszę o pomoc z dolegliwościami i badaniami

, dwa razy miałem zapalenie zatok w ostatnim czasie. Zapomniałem dodać że mam 20 lat. Choruję na niedoczynność tarczycy, niewielką (TSH 4,8) dlatego wydaje mi się że jest ona wywołana jakąś chorobą. "Leczę" Euthyroxem 25. Z badań krwi mam obniżone neutrofile, dużo zwiększone leukocyty

Wynik ful , nadal troche boli co robić

Segmenty 46 ? 58 - 66 % Eozynofile 5 ? 2 - 4 % Limfocyty 49 ? 20 - 45 % OB ICD-9:C59 4 1 - 15 mm/1 godz. Glukoza w surowicy ICD-9:L43 Wynik w surowicy : 81 mg/dL - prawidłowa glikemia na czczo 60 - 99 mg/dl - nieprawidłowa glikemia na czczo 100

Ból prawej piersi boję się ze to rak

Segmenty 46 ? 58 - 66 % Eozynofile 5 ? 2 - 4 % Limfocyty 49 ? 20 - 45 % OB ICD-9:C59 4 1 - 15 mm/1 godz. Glukoza w surowicy ICD-9:L43 Wynik w surowicy : 81 mg/dL - prawidłowa glikemia na czczo 60 - 99 mg/dl - nieprawidłowa glikemia na czczo 100

Anemia + bardzo wysokie transaminazy

eozynofile (7,4) i lekko obniżone neutrofile. w kwietniu zrobiłam dodatkowo aspat i alat - wynik był bardzo wysoki (ponad 300). Zrobiliśmy dodatkowe badania: Usg brzucha w porządku. Hbs ujemny. Bilirubina w normie. odstawiliśmy na półtora miesiąca leki (czyli zelazo+kwas foliowy+wit c). po półtora miesiącu

Anemia + bardzo wysokie transaminazy

eozynofile (7,4) i lekko obniżone neutrofile. w kwietniu zrobiłam dodatkowo aspat i alat - wynik był bardzo wysoki (ponad 300). Zrobiliśmy dodatkowe badania: Usg brzucha w porządku. Hbs ujemny. Bilirubina w normie. odstawiliśmy na półtora miesiąca leki (czyli zelazo+kwas foliowy+wit c). po półtora miesiącu

Re: Eozynofile w normie czyli..

znaczenie ma stwierdzenie nacieku eozynofilii w tkankach objętym zapaleniem np. w jelitach. Poza tym liczba eozynofili może być obniżona u osób z nadczynnością nadnerczy i u osób, które przyjmują sterydy.

Wysokie limfocyty, nisko pałka i inne

Witam Ponownie pytanie do Pani doktor: czy te podwyższone limfocyty i monocyty oraz obniżone neutrofile i eozynofile oraz pałka są w porządku? W lutym wyniki były podobne: forum.gazeta.pl/forum/w,907,133573686,133573686,Wysokie_limfo_i_monocyty_u_roczniaka.html Dodam, że dziecko jest "na oko

Zrobiłam morfologię

Wyniki w miarę w normach, oprócz podwyższonych czerwonych krwinek i potasu. RBC 5,2 (3,7-5,1) Eozynofile 0,07 (0,10-0,5) Monocyty 10 (<8) Sód (141 (136-145) Potas 5,5 (3,5-5,0) Czy macie pomysł co to może byc? Jak obniżyć poziom potasu? Kurde no, źle się czuję, fatalnie wręcz:-( Mam drgawki i

Re: Moja historia bratania się z hasi...

Morfologię masz ładną. Nie rozpatruje się pojedynczych parametrów tylko korelacje między nimi. Jedyne do czego można się przyczepić to lekko podwyższone MXD. To procentowa zawartość granulocytów wśród krwinek białych. Może wskazywać na stan zapalny lub alergię. Ale OB masz ok, eozynofile też

Re: przewlekły katar a migdał-prosze o odpowiedź

bardzo często jest obniżone. Zrób wymaz nosa w kierunku eozynofili - jeśli wyjdzie ich w wymazie dużo, to potwierdzi alergiczny charakter kataru, oraz test transformacji blastycznej dla mleka - bo mleko, to główna przyczyna problemów z katarem, uszami i migdałami. Albo w ciemno zastosuj dietę przez co

Re: Kotkowa

eozynofili oraz obniżonego poziomu hemoglobiny w morfologii krwi z rozmazem. -- Dni są długie, ale lata mijają szybko. http://www.suwaczki.com/tickers/jqaw0tsdgqlpch5l.png

Re: Interpretacja morfologii

Tzn. że odsetek limfocytów jest obniżony, a odsetek eozynofili, monocytów i basofilów liczonych razem jest podwyższony.

Re: choroba krwi, a dobra morfologia? - tak być m

Oj, mam to samo, morfologię robię co tydzień:( ale niestety wychodzą mi obniżone limfocyty, podwyższone granulocyty i obniżone eozynofile, i martwię się co to może być.....te limfocyty mam już obniżone od 3 miesiecy:(przez ten czas na badaniu krwi byłam z 12 razy:(w róznych laboratoriach, bo wstyd

wyniki badań - czy mogę się starać?

starania już w toku, ale mało prawdopodobne w sumie, żeby się nam udało za pierwszym razem... A więc: w moczy mam nabłonki płaskie: nieliczne nabłonki okrągłe: 1-3 (to chyba norma, prawda?) Leukocyty 10-20 (norma 0-5) Bakterie b.liczne we krwi mam liekko obniżone MHCH: 31.8 (norma 32-37) Neutrofile: 2

p. dr- proszę o interpretację wyników i poradę

,9 % eozynofile 0,3% monocyty 1,49tyś/ ul. rozmaz: monocyty 3 gran. pałeczkowate 4 gran. segmantowate 73 limfocyty 20 CRP: 7,97 Po powtórnym badaniu: neutrocyty 68,4% leukocyty 11,1% limfocyty 19,9 % eozynofile 0,09% bazofile 0,07 10^3/ul. MCH 26,4 LUC 5,1%, 0,57 10^3/ul rozmaz: gran. segmentowane 70

Re: choroba krwi, a dobra morfologia? - tak być m

paulag24 napisała: > Oj, mam to samo, morfologię robię co tydzień:( ale niestety wychodzą mi obniżon > e limfocyty, podwyższone granulocyty i obniżone eozynofile, i martwię się co to > może być.....te limfocyty mam już obniżone od 3 miesiecy:(przez ten czas na ba > daniu krwi byłam

moje wyniki-prosze o pomoc

TSH - 0,5565 FT3 - 3,35 FT4 1,38 Nie bardzo to wszystko rozumiem, TSH jak przy nadczynności, a multum objawów niedoczynności: zimno, sucha skóra, obniżone libido, zmęczenie, tycie i kłopoty z żołądkiem. Mam podwyższony cholesterol całkowity i bilirubinę związaną, a także PDW, MPV, P-LCR i

Wyniki badań na tarczycę, proszę o pomoc.

,77% Do tego wszystkiego dochodzi mi anemia, która również wyszła mi w wynikach. Wysoki wynik monocytów wynika chyba z lekkiego przeziębienia, lecz mogę się mylić, Neutrofile wyszły mi obniżone oraz Eozynofile czy to coś oznacza ? Lekarz zlecił również wapń, kreatyninę ( wyszła słaba), glukozę, ALT

Moje wyniki i objawy

Witam wszystkich! Od kilku miesięcy (a może nawet i lat) doskwierają mi różnego rodzaju dolegliwości (sucha skóra, problemy z koncentracją i pamięcią, zaparcia i biegunki, bóle kolan, przekrwione oczy, bardzo silna senność, silne uczucie zimna i obniżona temperatura ciała po przebudzeniu

Re:dalej.................

Zdaję sobie z tego sprawę.I domyślam się co mi teraz powiedzą na wizycie. Zastanawiałam się tylko czy podwyższone Limfocyty i Monocyty oraz obniżone Eozynofile są z powodu wirusa i czy czegoś co się dzieje w organizmie. Od kilku dni walczyłam tez z ropiejąca wargą.Internista przepisał mi maśc z

Interpretacja wyników neutrofile i limfocyty

Bardo proszę o interpretację wyników mojego 17-miesięcznego synka, chodzi mi przede wszystkim o wartości neutrofili i limfocytów: Neutrofile 25 % (obniżone), Limfocyty 68% (podwyższone), Mxd. (pozostałe) 21% (podwyższone), MCH 25,4 pg (obniżone). Pozostałe wartości: WBC 8,16 w 1ul Limfocyty

NOWE wyniki październik

podwyższonymi monocytami i obniżonymi eozynofilami. Wyniki lepsze - samopoczucie bez zmian. Schudłam kilo - tak jakoś mimochodem i to jest dobra wiadomość. Czekam jeszcze na wit D - będzie pod koniec października. Za to moje wyniki moczu są bardzo słabe. Stan zapalny, bakterie itd. Nic dziwnego, bo to mój

Martwię się o wyniki- ketony, pH, Limfocyty i inne

innych objawów, poza marudzeniem, obniżonym apetytem. 8 dni przed wystąpieniem gorączki była zaszczepiona Priorixem (MMRII). Czy to mogło mieć wpływ na gorączkę oraz na wyniki? Morfologia Krwi: Leukocyty 6,8 tys/µl (norma 6,0 - 17,5) Erytrocyty 4,4 mln/µl (3

Prośba o interpretację wyników badań bliźniąt

obu poniżej normy (<30 ng/ml), żelazo w normie ale raczej w dolnej granicy, OB i CRP w normie. W morfologii u jednego syna obniżone: neutrofile (1,08 tys/ul; 12,2%), eozynofile (0,08 tys/ul ; 0,9%), natomiast podwyższone limfocyty (78,4 % przy normie do 70). Wapń całkowity w normie (2,49 mmol

prosze o pomoc wyniki morfologi, oslabienie

,158-0,425) PDW 11,9 % (12-16,5)obniżone P_LCR 29,6 % neutrofile 54 % (35-55) eozynofile 2 % (0,5-11) bazofile 0 % 0-2 limfocyty 37 % (40-60)obnizone monocyty 7 % (2,5-10) OB 5

usg węzłów chłonnych szyi Pani Dr proszę o odp.

stronie lewej. Obniżenie echogenności ich zatok tłuszczowych oraz pojedyncze rozwidlone naczynia krwionośne w obrębie ich wnęk. Ślinianki przyuszne i podżuchwowe niepowiększone hiperechogenne, bez zmian w echostrukturze. Tarczyca nie powiększona, echograficznie bez zmian. W dołach nadobojczykowych i

Re: Borelioza wrodzona u ośmiolatka

chciała lecieć. Prawdopodobnie ma za niską podaż płynów w diecie... W rozmazie kilka razy obniżone bazofile i 2 x neutrofile, eozynofile w górnej granicy. Ech, mózg mi się lasuje od tych kombinacji :-/ A tak w ogóle wielkie dzięki dla wszystkich, którzy podrzucają tropy! To dla mnie BARDZO cenne. Mam

Pochrząkiwanie u roczniaka

Mój prawie roczny synek od jakiegoś czasu pochrząkuje, ostatnio się to nasiliło. Wynik krwi ma dość kiepskie, obniżony pozim żelaza, podwyższone eozynofile, no i najgorsze spadł z 25 centyli na 3. Często mimo normalnej temperatury jest lekko spocony, osłabienie? Dostaje multicebion. Do

Re: astma poinfekcyjna u dziecka (wrocław)

tulipka32 napisał(a): > Mój Antek miał do tej pory robione testy z krwi (kilka alergenow wyszlo min. po > dniesionych w skali 0-5 nawet nie doszly do 1 Jakie to były alergeny? > IgA niska norma, U alergików narażonych na kontakt z alergenami zwykle jest trochę obniżone, bo

Re: Slaby przyrost 6 mies - co jeszcze sprawdzic?

Witaj, Wyniki badania krwi są dobre. Obniżony poziom hemoglobiny i niska średnia objętość erytrocyta (MCV) mówią o niedoborze żelaza, ale Wasz lekarz ma rację. Najpierw trzeba próbować zmienić coś na lepsze samą dietą. Dodawaj małej do zupek natkę pietruszki, brokuły, zielone warzywa (np

Re: anomalie wynikowe; pasożyty;alergie

Na forum Alergie jest mnóstwo takich przypadków: podejrzenia poważnych chorób (mniej lub bardziej: od anemii, alergii, azs, przez wzmożone/obniżone napięcie mięśniowe, różne dolegliwości ze strony ukł. pokarmowego, nerwowego, po porażenie mózgowe, padaczkę itp. Także podejrzenie autyzmu lub ADHD

Re: CRP dodatnie

Nie wiem dokładnie jest z CRP, ale tych limfocytów na pewno jest za dużo noram w rozmazie jest do 25 do 50%. Jakie są pozostałe wartości z rozmazu, tj, granulocyty (mogą też być opisane jako segmenty lub neutrofile), monocyty, eozynofile, pałeczki? Pozdrawiam, Jola Ps. Pisze o tych wartościach

wyniki morfologii

brak wskazań ku temu (brak gorączki). Poniżej to co ma podwyższone: Erytrocyty 5,3 norma 3,9-5,0 Hemoglobina 15 norma 11-13,8 Hematokryt 43 norma 32-40 Płytki krwi 527 norma 210-440 !!! Monocyty 6,5 norma 1-6 AST 37 norma 31 Żelazo 146 norma 50-120. Obniżone wartości: PDW 8,8 norma 9-17 MPV 8,6 norma

Re: uaktualniam wyniki

apetytu /MAM/ + spadek masy ciała /NO BA/ + nudności, wymioty /MAM/ + drażliwość /WYBITNIE/ + biegunka + obniżenie nastroju /WYBITNIE/ + niedociśnienie tętnicze /MAM/, też hipotonia ortostatyczna + przebarwienia skóry znane jako melasma suprarenale, szczególnie dotyczy okolic eksponowanych na słońce, a

Re: Lamblie - przewodnik po leczeniu, objawach it

powodujace jego stan zapalny); -bóle stawów,kosci,ból uciskowy w udach,swędzenie skóry,zwłąszcza w cieple; -stany podgoraczkowe 37,2-37,8 -czasami eozynofile we krwi i podwyższone limfocyty; -hematokryt obniżony i poziom żelaza;a co za tym idzie łatwe meczenie się,sennośc,osłabienie,kołatanie serca przy

po 2 miesiącach 118 ug, wyniki hormonów, Ft3 23%

,9 RDW CV 12,1 Płytki krwi 157 PDW 13,7 MPV 10,9 P-LCR 32,7 Rozmaz mikroskopowy Pałeczki 0 Neutrofile 68 Eozynofile 4 Limfocyty 21 Monocyty 6 Bazofile 1 Uff, teraz kto to przeczyta? Bardzo

Dziwne dawkowanie pyrantelumi zaplaenie płuc:(

Córka (tylko!) ma przepisane przez lekarkę pyrantelum.Na podstawie wymazu z krwii lekarka stwierdziła ze ma robaki.W kale nic nie znaleziono,lablie ujemne.Rozmaz mikroskopowy z krwi miał podniesione eozynofile do 7%,limfocyty do 53% a segmenty obniżone do 31%.Czy te badania rzeczywiście wskazują

Hashimoto a obniżenie leukocytów itd

Witam serdecznie. Od miesiąca leczę Hashimoto Euthyrox 25, wtedy tez wykonałam badanie krwi, oto co wyszło źle: TSH 5,81 (0,27-4,2) Leukocyty 3,8 tys (4-10) Neutrofile 2,01 tys (2,50-7,0) Eozynofile 0,04 tys (0,10-0,50) Monocyty 12,3 % (2-10) Wszystkie inne wartości prawidłowe. Po miesiącu brania

Re: Alergia???

,9 HCT 32,3 WBC 12,3 PLT 344 ROZMAZ BIAŁOKRWINKOWY: Limfocyty 73% Limfocyty aktywowane 2% Monocyty 3% Neutrofile 19% Eozynofile 3% Natomiast bardzo wysoko ponad normą jest wskaźnik IgM 32,2!!! (norma w tym laboratorium dla dziecka jest do 17) Czyli jest jednak jakaś alergia... te suche policzki (a mąż

Re: PS.Pyłkowica - leczenie

niezagrażająca życiu, to wiąże się ze znacznym obniżeniem jakości życia oraz spadkiem produktywności chorych nawet o 10% w okresie sezonu pylenia. Dlatego nadal trwają badania nad optymalnym leczeniem, które zapewniłoby wygaszenie procesu zapalnego w górnych drogach oddechowych i tym samym zniesienie objawów, a

Re: morfologia

diagnostycznego - jest to wskaźnik rozpiętości rozkładu objętości płytek i jego obniżenie się wskazuje na to, że teraz większość płytek ma podobną objętość, co jest lepszą sytuacją, niż gdyby miały mieć bardzo różniącą się między sobą objętość. Zmiana jest zatem na lepsze 3. MPV - średnia objętość płytki

niejadek 8 miesięczny - Pani Moniko, co robić?

Witam, moja córcia skończyła wczoraj 8 miesięcy. Od początku była drobna, szła kanałem 10cenyla, w miarę równo, miała długo żółtaczkę i lekkie objawy wcześniacze (ur w 39tyg, ale np. wargi sromowe były lekko rozchylone, nie budziła się do karmienia, lekko obniżone napięcie mięśniowe). Karmiona

Re: Jak wykluczyc babeszioze u psa?

wskazujących na babeszjozę, które są dość charakterystyczne(wymioty, żółtaczka, gorączka, krwiomocz, obniżenie wartości erytrocytów we krwi, wzrost bilirubiny). Nie wiem, jaka może być przyczyna uszkodzenia wątroby(podwyższona aktywność enzymów może też wskazywać na chorą trzustkę). Przydałoby się zrobić

Podwyższone neutrofile i obniżone limfocyty....

13,1 (9,0-17) MPV 11,0 (9-13) P-LCR 33,5 (13-43) PCT 0,3 (0,2-0,4) Neutrofile 5,68 (2,5-7,0) Limfocyty 1,36 (1,0-3,5) Monocyty 0,50 (0,20-1,0) Eozynofile 0,09 (0,10-0,50) Bazofile 0 (0-0,1) Neutrofile 74,2 (40-70%*) Limfocyty 17,8 ( 20-45 %*) Monocyty 6,5 ( 4-12%*) Eozynofile 1,2 (1-5%*) Bazofile

Re: czy latex zawsze jest wstępem do choroby immu

% gamma globuliny%11,20 prolaktyna 10,3 Ck 56 IgA 0,28 norma czyli obniżone!!!!!!!!! IgM 0,94 IgG 9,08 IgE 25,8 Ob 6 CRP 0,2 raz było w grudniu 2004 1,9 norma od 0,0 do 6 Sód 136 Potas 4,4 chlorki 99 glukoza 73 Kreatynina 0,4 bilirubina 0,3 kwas moczowy 3,6 TRANSAMINAZA GOT 24

Re: DO BEA-TA

subpopulacjami limfocytów Th u chorych z atopowym zapaleniem skóry przebiegają na korzyść Th2, czego rezultatem jest podwyższony poziom produkowanych przez nie limfokin, wzrost produkcji IgE, obniżenie zdolności rozwoju reakcji opóźnionej, pobudzenie, proliferacja i chemotaksja eozynofilów. Najnowsze wyniki

Re: obiżone eozynofile - co to może oznaczac?

No własnie też tak wyczytałam ale myslałam, że tak z bardziej praktycznego punktu widzenia ktoś będzie wiedział czy należy się tym martwić czy to może nic poważnego. Nie sądzę abym miała dur brzuszny albo jakies takie historie. Wyczytałam, że w obniżeniu z inną wartością to coś oznacza. Nie umie

Re: czy to po Zyrtecu ?

egzogennej histaminy w bezpośrednim sąsiedztwie receptorów H1 i hamuje wywołany nią odczyn skórny. W późniejszej fazie hamuje migrację komórek uczestniczących w procesie zapalnym, szczególnie eozynofilów w skórze i spojówkach oraz zmniejsza ilość uwalnianych przez nie mediatorów odczynu zapalnego, które mogą

Chciałam,zeby to ładnie.....................

-10% alfa2-globulin 9-13% beta-globulin 14-20% gamma-globulin Wartości obniżone Zmniejszenie poziomu białka (hipoproteinemia) występuje w następujących sytuacjach: niedostateczna podaż białka (wadliwe żywienie, niedożywienie, jadłowstręt, dieta ubogobiałkowa) upośledzenie wchłaniania białka z

Re: DO BEA-TA

intensywnym badaniom klinicznym to interferon-γ. Wyniki przeprowadzonych dotychczas badań są zachęcające. Wykazują one, że lek ten działa poprzez obniżenie liczby eozynofili, nie wpływając na poziomy swoistych IgE we krwi pacjentów. Na ostateczne wyniki należy jeszcze poczekać (22). W ubiegłym roku

obniżony hematokryt , prośba o interpretację morfo

...Wyniki wyglądały tak: OB 16 rozmaz: neutrof. segment. 40 limfocyty 48 monocyty 6 eozynofile 5 bazofile 1 WBC 6,87 RBC 4,03 HGB 10,97 HCT 29,57 MCV 73,35 MCH 27,20 MCHC 37,08 RDW 11,58 PLT 247 MPV 5,37 Przy okazji chciałam też zapytać co znaczy MPV bo tu znacznie ponizej normy a nigdzie nie

obniżony hematokryt , prośba o interpretację morfo

...Wyniki wyglądały tak: OB 16 rozmaz: neutrof. segment. 40 limfocyty 48 monocyty 6 eozynofile 5 bazofile 1 WBC 6,87 RBC 4,03 HGB 10,97 HCT 29,57 MCV 73,35 MCH 27,20 MCHC 37,08 RDW 11,58 PLT 247 MPV 5,37 Przy okazji chciałam też zapytać co znaczy MPV bo tu znacznie ponizej normy a nigdzie nie

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj ekspertów

Zdjęcia - obniżone eozynofile