Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Neutrocyty 40,6 % obniżone,co to znaczy?

Mam obniżone neutrocyty,reszta jest w porządku,co to może znaczyć? Ich poziom jest 40,6% przy czym jak jest badane jakimś K/ul to jest 2,7 i się jeszcze mieści. Co to może oznaczać??? dzięki z góry

Re: Morfologia 9-latka

A tak konkretnie to co Ci się nie podoba? Te lekko obniżone neutrocyty? Nie jestem lekarzem ale już się trochę morfologii na oglądałam. Nic niepokojącego w tych wynikach nie ma.

Re: Excedrin już w Polsce!

U mnie po tabletkach też zmienił się obraz morfologii, obniżone leukocyty i neutrocyty. Ja już próbowałam kilka tryptanów, na mnie działa najlepiej Cienie, tańszy odpowiednik to Frimig płacę za niego 100 mg 6 tabletek, 42 zł, rozsądna cena:)

Re: intensywny zapach potu

Mam dokładnie ten sam problem co Ty. Moje TSH 3,22, także mam obniżone neutrocyty. Znalazłeś już przyczynę ?

Re: Wysokie LDH niska hemoglobina

siostrzenicy wyniki krwi: płytki krwi w normie, ale ma obniżoną hemoglobinę ok.9, obniżony hematokryt trochę i ma bardzo obniżone neutrocyty :( 6,5 % gdy norma od 30% czerwone krwinki ciut niższe limfocyty w normie

Prośba o interpretację wyników_Lublin

Bazocyty 0,01 (0,05-1,95), wynik poniż. normy Bazocyty - Granulocyty zasadochłonne (BASO) Liczba bazocytów zwiększa się w stanach alergicznych, białaczce szpikowej, przewlekłych stanach zapalnych przewodu pokarmowego, niedoczynności tarczycy. Obniżone wartości mogą pojawić się w ostrych infekcjach

morfologia krwi

Mam pytanie czy lekko podwyższone neutrocyty ja mam 77 przy normie (45-72) i obniżone limfocyty mam 18,1 norma (25-45) to coś złego w 31 tygodniu ciąży? Wizyte u gina mam dopiero w poniedziałek i trochę się martwię .

Re: Neutrocyty

U mnie neutrocyty zaczęły spadać po dwóch mies.leczenia.Po czterech miesiącach leczenia leukocyty obniżyły się poniżej normy.Wtedy dołożyłam Padmę.Nie wiem czy pomogło,bo biorę ją dopiero trzy tygodnie.

wirus, białaczka??? wyniki krwi

mikrocytosis+ left shift + atypical limf +++ blasts + oB 10 crp 9,92 z uwagi na obniżenie płytek badanie powtórzone w dniu dzisiejszym: leukocyty 10,8 erytrocyty 4,45 hemoglobina 12,0 hematokryt % 34,5 MCV 77,6 MCH 27 MCHC 34,9 PLt 179 norma od 150 (wykonane szczegółowo w namiocie???) neutrocyty 14,4 (35

Re: Objawy

3,39 2,7-4,5 wapń 2,48 2,2-2,75 Żelazo 134,4 37-145 amylaza 65 25-125 PTH intract 39,11 15-65 ob 6 <20 kortyzol 15,85 6,2-19,4 b12 208,8 197-866 ferrytyna 35,12 13-150 w morfologi jakieś neutrocyty

obnizone leukocyty

Od jakiegoś czasu kontrolujemy synowi morfologię z uwagi na obniżone leukocyty. Aktualnie, przy braku objawów infekcji ostrej: krwinki białe WBC 3,33 G/l (norma 4,50-13,50), teraz pojawiły się równiez obnizone neutrocyty w rozmazie 1,37 G/l (1,5-8,50). Syn ma prawie 10 lat, wyraźnie częściej

morfologia - obniżone limfocyty

przyczyną? Podaję wyniki (normy podaję tylko tam, gdzie wynik badania jest nieprawidłowy): WBC 13,07 10^9/L Neutrocyty 51,3 % (6,710 x10^9/l) - NORMA: 30-50 Limfocyty 37,6 % (4,920 x10^9/l) - NORMA: 45-65 Monocyty 7,7 % (1,000 x10^9/l) Eozynocyty 3,1 % (0,400 x10^9/l) Bazocyty 0,3 % RBC 4,66 M

p. dr- proszę o interpretację wyników i poradę

pediatra stwierdził infekcję wirusową. Prywatnie zrobiłam małemu morfologię z rozmazem i crp. Pierwszy raz w czwartek, w sobotę powtórzyłam morfologię. Nieprawidłowości w wyniku są takie: Po zrobieniu badań za I-szym razem: neutrocyty 73,6%, 15,88 tyś/ul leukocyty 21,58 tyś/ul limfocyty 18

Do P. Doktor:Interpretacja wyników krwi+wątroby

,0-7,0) Limfocyty 56,4 (25,0-70,0) BASO% 0,3 (0,0-1,5) Neutrocyty 28,1 (35,0-55,0) ! LUC% 7,7 (0,0-4,0) ! RDW-CV 12,4 (11,5-14,5) PDW 61,6 (25,0-65,0) MPV 7,3 (7,2-11,1) CH 27,9 (28,0-36,0) ! HDW 2,6 (2,2-3,4) PCT 0,26 (0,12-0,36) Mikrocytosis + Atypical Lymph ++ %MICRO 2,6% %HYPO 0,2% %MICRO/HYPO 15,8% Rozmaz

Może Wy wiecie?

Odebralam ponowne wyniki badania krwi (swojej). Miesiąc temu miałam obniżone leukocyty (3,2x10 do 3), reszta parametrów w normie, mój lekarz zlecił mi kontrolę no i wyniki tej kontroli są zbliżone- leukocyty nieznacznie wyższe 3,41x10 do 3, reszta ok, rozmaz ręczny: limfocyty 48%, neutrocyty 48

Re: do marcysiaw1

najwazniejsze wyniki neutrocyty - 6,4 % (30-50) obiżenie limfocyty - 88,6 % (norma do 90) blisko górnej granicy normy bazocyty - 0,2 % (0-1) eozynocyty - 1,8 (1-5) monocyty - 2,8 (2-8) bazocyty - 0,1 (0-1) neutrocyty - 0,42 g/l (1,5-8.5) obniżenie hematokryt - 26.3 % (33-39) obniżenie hemoglobina - 8,9 g

Re: Bardzo duża ilość leukocytów w krwi obwodowej

Bez przesady nie masz aż tak bardzo podwyższonych białych krwinek żeby od razu wpadać w panikę Podwyższone tak leukocyty często świadczą o stanie zapalnym tym bardziej że masz znacznie obniżone limfocyty i jeszcze podwyższone neutrocyty, ale lepiej sie skontaktować z lekarzem. Ja byłam tydzień

Re: wyniki krwi

Skoro nie podniesie alarmu to i ja nie będę go podnosić :)). Niech lekarze leczą chorych, po co mam komuś miejsce w dlugiej kolejce zajmowac. No ale wolalam sie upewnic że to nic nie znaczy - dla ogólnego spokoju. Ciekawe co oznaczają obniżone neutrocyty tak wogóle... Bo limfocyty to chyba przy

Re: Uporczywa lamblioza - proszę pomóżcie

1. Badania mam robione na bieżąco : Erytro - 5.26; Leuko - 3.38; Hemoglob - 16.2; płytokryt 0.16; Neutrocyty - 1.77 t/ul; Bazocyty 0.02 t/ul; IRF% - 1.5 ; Ret M% - 1.5; Białko 7.4; Alt 29; Ast 22; Bilirubina 2.2; CRP 5.0 2. Byłem na badaniu aparatem Salvia, wyszło mi że ma zakwaszony organizm i

Re: Hashimoto w Korei

monocyty. Obnizone: krwinki białe, neutrocyty, eozynocyty. Diagnoza: Hashimoto. Zalecenia: Przez pierwsze dwa tygodnie Euthyrox 25mg, podniesiony do 37,5mg, po czym do 50mg. 2012-10-22 (po miesiącu) Korea. Szukam endokrynologa, szpital lokalny. Objawy: Zmęczenie, które tłumaczę sobie ilością pracy i

Zapach potu

(a w nocy wcale się na tyle nie pocę ). Czy ktoś ma podobny problem? Właściwie nie wiem czy jest to Candida. Robiłem morfologię i jedyne co wyszło nie tak jak trzeba to poziom NEU% (neutrocytów). Czy osoby które mają stwierdzoną grzybicę mają obniżone neutrocyty we krwi ? Tarczycę odrzucam bo jest w

Proszę o interpretacje wyników:)

,5(12-16) no i obniżone neutrocyty i podwyższone leukocyty neutrocyty 34,7 (36-51) leukocyty 56 (18-51) W tej chwili przyjmuje Euthyrox 78,5( na pewno nie mogę go zwiększyć bo przy E88 już mi serducho szaleje) i biore żelazo Tardyferon od 2 tygodni Aha i mam jeszcze zaburzenia czucia, wydaje mi się że to od

:((((((((((((((

Mały dziś miał badania krwi, z morfologii wychodzi stan zapalny bo leukocyty wartośc 14 i w rozmazie limfocyty aż 64 % i druga wartość limfocytów 9,4 (norma do 5 ) neutrocyty w rozmazie obniżone z kolei bo 24. Alat 73, aspat 78, do tego fosfataza alkaliczna 294 kiedy norma to 150. Załamani ejstesmy

mononukleoza a szczepienia

Witam! Mój syn najprawdopodobniej (czekamy na wyniki badań) na ok 2 miesiące przed szczepieniem odra, świnka, różyczka przechodził mononukleozę (obniżone neutrocyty, podwyższone próby wątrobowe, miał nawet przez pewien czas zażółconą skórę, ale nie wiem czy na skutek mononukleozy teraz dopiero

:(((((

Mały dziś miał badania krwi, z morfologii wychodzi stan zapalny bo leukocyty wartośc 14 i w rozmazie limfocyty aż 64 % i druga wartość limfocytów 9,4 (norma do 5 ) neutrocyty w rozmazie obniżone z kolei bo 24. Alat 73, aspat 78, do tego fosfataza alkaliczna 294 kiedy norma to 150. Załamani ejstesmy

Re: co jem

. Mi podniosło WBC z poziomu 2,4, neutrocyty z poziomu 0,9, limfocyty obniżyło do normy. Spadły mi też próby wątrobowe. Moze to łączne działanie i pasty, i leków, może podleczenia się, nie wiem. Ale ja zauważyłam, ze poprawa tych wszystkich rzezcy nastąpiła jak zaczęłam jeść pastę i do tego jak

Re: Skandal:(

Mały dziś miał badania krwi, z morfologii wychodzi stan zapalny bo leukocyty wartośc 14 i w rozmazie limfocyty aż 64 % i druga wartość limfocytów 9,4 (norma do 5 ) neutrocyty w rozmazie obniżone z kolei bo 24. Alat 73, aspat 78, do tego fosfataza alkaliczna 294 kiedy norma to 150. Załamani ejstesmy

prosze o interpretację wyników morfologii

zrobiłam morfologię krwi i zawsze córcia ma obnoiżone MCV i MCH, teraz jeszcze doszed l hematokryt a hemoglobina w normie (tak było w marcu i maju oraz sierpniu zeszłego roku tzn. obniżone MCV i Mch). Córcia ma teraz skończone 1 rok i 5 miesięcy . Oto wyniki morfologii krwi: - leukocyty - 10

Stara choroba - nowe problemy z włosami- pomóżcie

,24 (2,15 - 2,55) nowa dawka 50 mq. nowe wyniki luty 2009. tsh - 1,27 (0,27 - 4,2) ft4 - 18,91 ( 12 - 22) - dawka 75 eltroxin I tak byłam na tej dawce dopóki nie zaszłam w ciążę. Konsultowałam się tu na forum w czasie ciąży bo miałam jazdę z edno kazał obniżyć dawkę ale nie posłuchałam, i dzięki super

Cytomegalia u dziecka - bardzo proszę o radę

, węzły wróciły do normy. Parę dni temu przy okazji zrobiłam badania kontrolne (córcia ma 2 lata 4 m-ce). Oto wyniki: - limfocyty 69% (podwyższone); - neutrocyty 24,6% (obniżone); - neutrocyty 1,60 10^3/ul (obniżone); - CMV IgM 0,70 (wynik wątpliwy); - CMV IgG 37 (wynik dodatni). Kontaktowałam się z

Dziwny wynik cytomegalii - proszę o radę

, węzły wróciły do normy. Parę dni temu przy okazji zrobiłam badania kontrolne (córcia ma 2 lata 4 m-ce). Oto wyniki: - limfocyty 69% (podwyższone); - neutrocyty 24,6% (obniżone); - neutrocyty 1,60 10^3/ul (obniżone); - CMV IgM 0,70 (wynik wątpliwy); - CMV IgG 37 (wynik dodatni). Kontaktowałam się z

Cytomegalia u dziecka - bardzo proszę o pomoc

, węzły wróciły do normy. Parę dni temu przy okazji zrobiłam badania kontrolne (córcia ma 2 lata 4 m-ce). Oto wyniki: - limfocyty 69% (podwyższone); - neutrocyty 24,6% (obniżone); - neutrocyty 1,60 10^3/ul (obniżone); - CMV IgM 0,70 (wynik wątpliwy); - CMV IgG 37 (wynik dodatni). Kontaktowałam się z

rozmaz u 2,5 latka - nie wiem czy się martwić...

. Oto wyniki. Leukocyty 7.03 (norma 4.5-13) rbc 4.88 HEMOG 12.3 PLT 524 (NORMA DO 440 ALE krew pobierana z palca) Rozmaz mikroskopowy. neutrocyty 18% eozynocyty 6% basocyty 2% limfocyty 73% monocyty 1% CRP 11.52 Dziecko nie gorączkuje. Jest żywe. Dobrze je. Pani doktor

Informacja dla Gaba36 i nie tylko

: 1. Moja córcia przeszła cytomegalię i jest ona nabyta, bo miała zbyt niski poziom IgG, żeby można mówić o CMV wrodzonej (w wieku 11 miesięcy - IgG - 45, a IgM - ujemne); 2. Podwyższone limfocyty i obniżone neutrocyty w rozmazie w wieku 2 lat i 5 miesięcy nie są patologią; 3. A wybroczynki na ciele

Cytomegalia u dziecka - bardzo prosze o radę

wróciły do normy. Parę dni temu przy okazji zrobiłam badania kontrolne (córcia ma 2 lata 4 m-ce). Oto wyniki: - limfocyty 69% (podwyższone); - neutrocyty 24,6% (obniżone); - neutrocyty 1,60 10^3/ul (obniżone); - CMV IgM 0,70 (wynik wątpliwy); - CMV IgG 37 (wynik dodatni). Kontaktowałam się z lekarzem

wątek comic

,09 n: 12-22 FT3 5 n:3,1-6,8 dodam,że ferrytyna 75, żelazo 135, płytki krwi na cytrynian 90. Takich wyników żelaza nie miałam w ciąży. Znaczy tak dobrych. Przez całą ciążę miałam niskie TSH, tak jak te powyżej. Moja endo słysząc te wyniki obniżyła dawkę do 100. Niebawem (19.05.) mam wizytę u gin. I

Kto się zna na wynikach krwi?

.03 (norma 4.5-13) rbc 4.88 HEMOG 12.3 PLT 524 (NORMA DO 440 ALE krew pobierana z palca) Rozmaz mikroskopowy. neutrocyty 18% eozynocyty 6% basocyty 2% limfocyty 73% monocyty 1% CRP 11.52 Dziecko nie gorączkuje. Jest żywe. Dobrze je. Nie wiecie przypadkiem czy takie obniżenie neutrocytów w czasie

Re: POMOCY-LEUKOCYTY!!!!!!!!!!!?????????????

Ważny jest rozmaz krwi , taki oglądany przez laborantkę pod mikroskopem , mówi się na niego rozmaz ręczny , wtedy widać , która z frakcji uległa obnizeniu , limfocyty czy neutrocyty , podczas infekcji może występować obniżenie leukocytów . Czy Twój syn dostaje antybiotyk?Czy ma powiększone węzły

Re: morfologia-raz jeszcze

zawierających ziarnistości) powstających w szpiku czerwonym w procesie granulopoezy: - granulocyty obojętnochłonne (neutrocyty), - granulocyty zasadochłonne (bazocyty), - granulocyty kwasochłonne (eozynocyty) agranulocytów (komórki nie zawierające ziarnistości) powstających głównie w węzłach chłonnych

Re: Chciałam,zeby to ładnie.....................

Granulocyty obojętnochłonne ranulocyty obojętnochłonne (neutrocyty) są odpowiedzialne za obronę organizmu przed zakażeniami. We krwi obwodowej występują w przeważającej ilości postacie dojrzałe z jądrem podzielonym oraz niewielki odsetek postacie młodych z jądrem pałeczkowatym. Materiał

Re: Chciałam,zeby to ładnie.....................

zmniejszona objętość osocza- zapalenie otrzewnej, rozległe oparzenia Wartości obniżone Spadek poziomu hematokrytu może być spowodowany przez: zmniejszenie liczby krwinek czerwonych- niedokrwistości, utrata krwi (krwawienia) hemolizę wewnątrznaczyniową związaną z reakcją potransfuzyjną choroby szpiku

Troszke o wynikach może się nam przyda

-13% beta-globulin · 14-20% gamma-globulin Wartości obniżone Zmniejszenie poziomu białka (hipoproteinemia) występuje w następujących sytuacjach:· niedostateczna podaż białka (wadliwe żywienie, niedożywienie, jadłowstręt, dieta ubogobiałkowa) · upośledzenie wchłaniania białka z

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj ekspertów

Zdjęcia - obniżone neutrocyty