Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: pieczony schab

od wiekow nie jadlam, maly kawalek zakupilam by do chleba zrobic,a on sie na tyle nie skurczyl, wiec bedzie dzis na obiad rowniez w plastrach/fasolka szparagowa/cieciorka na deser wczorajszy sernik. SMACZNEGO -- * Vistula * gram milosci ma wieksza wartosc niz tona luksusu

Re: Schab pieczony

Mariola - nie zabijaj schabu pieczeniem (mało komu wychodzi soczysty i z sensem), tylko zrób to: fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,142977843.html :) -- a moja mama zawsze mi powtarzala: 'maksiu, badz grzecznym kotkiem, bo odrodzisz sie czlowiekiem'

Re: Schab pieczony

Schab to robię w mleku a inne mięsa? Bardzo prosto - 1 kg - 1,5 kg szynki lub karkówki, lub boczku: - natrzeć porządnie solą, pieprzem, czosnkiem, majerankiem, i czym tam jeszcze (ja akurat do boczku daję sumak a do karkówki kolendrę) - odstawić do lodówki na dwie doby. Mięso ma być aż grubo

Re: Schab pieczony

. ,,W dobie odświeżanych wędlin i coraz mniejszej ilości czasu jaki możemy poświęcic na codzienne gotowanie pragne miłym forumowiczom przedstawic swój przepis na schab (szynke, łopatke, piers) bez pieczenia. Przepis jest banalny a smak super. Sama niedawno otrzymałam, przepis wypróbowałam zarówno na

Schab pieczony

fotoforum.gazeta.pl/3,0,3157330.html *Schab pieczony * 1kg schabu bez kości *Marynata* pół szklanki oleju roślinnego mała cebula 4 ząbki czosnku 2 łyżeczki soku z cytryny świeżej 1/4 łyżeczki imbiru 4 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego 1/3 łyżeczki

jak uratować pieczony schab

który wyszedł za suchy?? mam jeszcze całą galaretkę kt powstała z tego co wyciekło...jak to wcisnąć z powrotem?? -- Eri

Re: jak uratować pieczony schab

Chyba się nie da, no chyba, że schab do sosu. -- Lepiej grzeszyć, a później żałować, niż żałować, że się nie zgrzeszyło www.siepomaga.pl/f/zdazyczpomoca/c/1048

Re: jak uratować pieczony schab

pokroic w kostke i dodac do kapusty, papryki albo innego warzywa:) -- "wer wind sät wird sturm ernten"

Re: jak uratować pieczony schab

Mój Tata kiedyś gdy tort wyszedł mu za suchy wziął strzykawkę z igłą i nastrzykiwał ciasto jakimiś aromatami - w przypadku ciasta efekt był świetny; nie wiem, zupełnie nie mam pojęcia czy mogłoby to mieć przełożenie na schab, który przecież ma inną konsystencję... Może też włożyć ten schab do

Re: jak uratować pieczony schab

eri22 napisała: > ale to miało byc jako wedlina... Wygooglaj schab w galarecie, zalane plasterki (albo ruloniki z jakimś soczystym dodatkiem w środku) przed jej stężeniem powinny nabrać trochę soczystości. Inna opcja nie przychodzi mi do głowy ale może ktoś cos podpowie jeszcze

Re: jak uratować pieczony schab

eri22 napisała: > który wyszedł za suchy?? > mam jeszcze całą galaretkę kt powstała z tego co wyciekło...jak to wcisnąć z po > wrotem?? Może pomoże podgrzanie w plastrach w sosie? -- Chaotyczna neutralna.

Re: Dlaczego mój schab pieczony

Zapomniałam - a jak lubisz przypieczoną skórkę, to pod koniec pieczenia wyciągasz schab z rękawa/zdejmujesz pokrywkę.

Re: Dlaczego mój schab pieczony

Schab zawsze jest suchy - nawet jak jest dobrze upieczony. To chude i włókniste mięso i taka jego uroda. Ja - jeśli już piekę schab środkowy - to owijam go w cienkie plastry słoniny. Niby nie jest suchy, ale ... Ja jednak wolę zdecydowanie pieczony schab karkowy (no i boczuś, mniam).

Re: Dlaczego mój schab pieczony

Zawsze piekę w rękawie i zawsze podlewam wodą,bulionem,winem co tam bardziej pasuje. Schab to z definicji chudsze i suchsze mięso.

Re: Schab pieczony

takiego przepisu nie widziałam na schab pieczony, a to jest jeden z rodzajów moich ulubionych mies:)

Re: Dlaczego mój schab pieczony

Już ci dziewczyny napisały, ale potwierdzę - po pierwsze schab musi być pieczony pod przykryciem (w naczyniu żaroodpornym, rękawie, folii), a po drugie najpierw trzeba zamknąć pory mięsa (czyli albo na początku go obsmażyć, albo przez pierwsze 15 minut piec w bardzo wysokiej temperaturze, a potem

Re: Schab pieczony

Znalazłam przepis, z którego korzystałam: zdrowa-kuchnia-sowy.blogspot.com/2011/10/domowa-wedlina.html

Re: Dlaczego mój schab pieczony

Tu gdzie mieszkam kupuje się schab do pieczenia ze słoniną i skórką.Po upieczeniu schab nie jest suchy. Wygląda tak (chrupiąca skórka jest pyszna) http://www.aarhus-fest-dinner.dk/images/stories/buffet_billrder_nye/flskesteg.jpg Spróbuj obłożyć plastrem słonicy albo tłustego boczku. -- http

Re: Schab pieczony

mariola233 napisała: > Szukam przepisu na schab,boczek i karkówke Trzymam kciuki. Nie napisałaś, o jakie przepisy chodzi, więc skąd ludzie mają wiedzieć co Cię interesuje. :-) -- Chaotyczna neutralna.

Re: Schab pieczony

Ja robiłam kiedyś wg podobnego przepisu (był w nim jeszcze majonez, ale bez niego chyba nie będzie wielkiej różnicy, a nie mogę znaleźć tamtego przepisu), ponoć można robić tak wszelkie mięsa: kuchniakasi.blox.pl/2011/02/SCHAB-GOTOWANY.html

Re: Dobry pieczony schab ze śliwką BEZ rękawa i p

Ja robilam z przepisu na www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/kuchnia_mamy/kuchnia_mamy.html#schab_pieczony i nie wyszedl suchy. Pod koniec go troche podlewalam sosem i tyle. -- tessutimania.wordpress.com/ - moj blog o szyciu mipiaceilmondo.wordpress.com/ - moj blog o podrozach

Re: Schab pieczony

W/g mojego? nieprawda, wychodzi mięciutki i soczysty, tak samo filet z indyka, czy piersi kurczacze. Robię to dość często, więc pewnie zauważyłabym, że suchy:) -- Z jednej strony trzeba się cieszyć, że SB już nie ma, ale niestety policja nie potrafiła przejąć tych metod. Tamci byli skuteczni Drob

Re: Schab pieczony

To jest przepis z majonezem. Robiłam, sposób bardzo dobry: fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,28696022,28895804,0,2.html?wv.x=1&v=2&noi=1 Tu jest jeszcze inny przepis, polecam: forum.gazeta.pl/forum/w,77,31459534,31531976,Re_Szybki_przepis_na_wedlinke.html

Re: Dlaczego mój schab pieczony

. 95C, az temperatura w srodku dojdzie do 65C. Wtedy wyjmuje nakrywam lekko folia i dochodzi jeszcze przez 15-20 minut zanim pokroje. Schab jest zawsze bardzo smaczny, soczysty i taki rozchodzacy sie w ustach. Zainwestuj w termometr do miesa. Ja bez niego nie potrafie zyc, Albo mozesz piec w folii

Re: Pieczenie kurczaka/indyka/schabu - gdzie pope

Kurczak z wyciętym kręgosłupem i rozpłaszczony lub indyk rozpłaszczony lub pół indyka lub ułożone na blaszce udźce indyka lub ułożone ćwiartki kury. Nie wiem jak zareaguje schab, ale ta cała reszta piecze się super wg procedury: Mięso posolić. Rozgrzać piekarnik do 240 st. Posmarować roztopionym

Buchty, pieczony schab, modro kapusta...

Buchty, pieczony schab, modro kapusta - kolejna bzdura o śląskiej kuchni forum.gazeta.pl/forum/w,49353,117035333,117035333,Buchty_pieczony_schab_modro_kapusta_kolejna_bzdura.html -- Madohora --

Re: Pieczenie kurczaka/indyka/schabu - gdzie pope

Mi sie wydaję że za wysoką temperaturę dajesz. Indyka nie piekłam nigdy, schab już dawno i też mi wychodził suchy, ale kurczaka zaczęłam piec przy niższej temperaturze i wychodzi doskonały. Tzn. wstawiam w rękawie przy 180, czekam z 15 min aż trochę się przyrumieni, a potem zmniejszam temper. do

Re: Pieczenie kurczaka/indyka/schabu - gdzie pope

trzyma wilgoć. Masło naniesione pędzlem na skórę polepsza rzecz wizualnie i daje smak skórce, a skórki ten kto jest na diecie nie musi jeść. Ta ilość masła jest po prostu śladowa. Muszę wypróbować metodę ze schabem. Być może trzeba będzie delikatnie skrócić czas, albo zmniejszyć wyjściową temperaturę

Re: Soczysty pieczony schab dla dzieci i dorosłyc

kupiłam schab , to piekę schab przecież nie będę prowadziła dochodzenia co to za mięso i czy opis na mięsie jest właściwy Poza tym dlaczego sądzicie że to nie schab ? -- Gotowanie dla alergicznego i zdrowego Brzdąca mojegotowaniee.blox.pl

Re: Soczysty pieczony schab dla dzieci i dorosłyc

nie wiem czy to specjalny schab , taki kupiłam pierwszy raz piekłam -- gotowaniedlamojegobrzdaca.blox.pl mojegotowaniee.blox.pl

Re: Soczysty pieczony schab dla dzieci i dorosłyc

A jednak jest to schab, z tzw "warkoczem" jest to schab nie oczyszczony do końca, tzn kawał schabu wraz z okalającym go wokoło tłuszczem, coś tak jakby do karkówki podobny. Wiem bo widziałam parę razy w sklepie i popytałam, był trochę tańszy, że niby taki tłusty, ale na pieczeń kapitalny.

Buchty pieczony schab,modro kapusta kolejna bzdura

Buchty, pieczony schab, modro kapusta kolejna bzdura forum.gazeta.pl/forum/w,49353,117035333,117035333,Buchty_pieczony_schab_modro_kapusta_kolejna_bzdura.html -- Madohora --

Re: Soczysty pieczony schab dla dzieci i dorosłyc

Schab miał ten tłuszcz pomogło też pieczenie w rękawie oraz w tych temperaturach dziś na obiad jest jeszcze smaczniejszy -- gotowaniedlamojegobrzdaca.blox.pl mojegotowaniee.blox.pl

Re: Schab pieczony

Sos pieczarkowy... ...faktycznie ciut go za dużo na zdjęciu. Jednak smak - rewela ;) -- ...piszę o rzeczach ważnych choć pozornie niepoważnych Zapraszam na nasz blog: familijny.blox.pl/html

Re: Soczysty pieczony schab dla dzieci i dorosłyc

Tak naprawde to nie jest schab, to raczej tzw "pieczen"i moze byc wlasnie z tego odcinka "karczkowego (lepsze, bo wilgotne) lub czesci szynkowej czy tez lopatkowej (wtedy niestety bedzie bardziej suche a celuje w suchosci zwlaszcza "prawdziwy" schab, dobrze im robi

schab pieczony z rozmarynem....

Schab przyrządza się szybko i łatwo a mięso jest smaczne, aromatyczne i kruche. schab świeży rozmaryn (tyle, aby obłożyć gałązkami cały schab) sól, pieprz, oliwa całe główki czosnku sok pomarańczowy najlepiej wyciśnięty z dojrzałych pomarańczy Mięso dokładnie oczyszczamy nacieramy solą i

Re: Soczysty pieczony schab dla dzieci i dorosłyc

Tez kiedys kupiłam schabik z warstwa tłuszczyku zaparzyłam go 20 min w wrzątku i potem jak osuszyłam normalnie obsmazyłam i piekłam to wyszedł super soczysty miekki schab chyba jednak jest cos w tym tłuszczyku :)))

Re: Soczysty pieczony schab dla dzieci i dorosłyc

odstawiłam do lodówki na 2 dni po tych 2 dniach Nagrzałam piekarnik do 200 stopni przekroiłam ten schab na pół i włożyłam do 2 foli-torebek do pieczenia i dołożyłam tam jeszcze po 1 cebuli Te torebki do pieczenia warto położyć na blaszce , bo czasem płyn może wycieknąć Piekłam 40 minut w tem 200 stopni

Re: Schab pieczony nadziewany śliwkami

Co to jest siatka do pieczenia mięs? I czy można upiec ten schab w naczyniu żaroodpornym? :)

Re: Soczysty pieczony schab dla dzieci i dorosłyc

Z tego co wiem to dobrze jest piec rękawie w takich temp jak podałam i dobrze aby schab miał tłuszcz , jeśli go nie ma to niektórzy obkładają go boczkiem -- gotowaniedlamojegobrzdaca.blox.pl mojegotowaniee.blox.pl

Soczysty pieczony schab dla dzieci i dorosłych sma

Udało się ! Upiekłam schab , pierwszy raz w moim zyciu , na dodatek wyszedł smaczny i w miarę soczysty. Mój Mały Synek zajadał się nim ze smakiem. Soczysty pieczony schab dla dzieci i dorosłych smakoszy 2 kg schabu z dziurą w środku , trochę rozbiłam tłuczkiem Natarałm z każdej strony i w

Pieczony schab ze sliwka.

Chcialabym zrobic pieczony schab ze sliwka i zalac go jakas galareta. Taka jak sie czesto pieczenie pokrojone w kawalki podaje. Czy moglby mi ktos podpowiedziec jak cos takiego sie robi? Czy to jest tylko woda z zelatyna? i tym polewam mieso, czy cos innego? Pytanie pewnie banalne, ale naprawde

Dlaczego mój schab pieczony

wychodzi zawsze taki suchy i twardy? Nacieram przyprawami, skraplam oliwą, piękę ok. godziny w 200 stopniach polewając wytopionym tłuszczem. A po wyjęciu ledwo da się go pokroić. Co robię źle??

ile piec schab?

Jak długo i w jakiej temperaturze piec schab, aby sie upiekł i za bardzo nie skurczył? dzięki

Re: kulinarnie-poradzcie- pieczenie schabu

Dziewczyny a ile pieczecie ten schab i czy tez w rekawie jak napisala Firgut? -- Przygarniete KochajaNajmocniej

karkówkę i schab piecze się pod przykryciem czy

bez? pierwszy raz będę piekła i do tego w nowym piekarniku. w opisie dołączonym do piekarnika piesze, że bez. ale czytałam gdzieś, że schab wysycha. chciałabym upiec schab z karkówką jednocześnie, tzn. w osobnych naczyniach, ale za jednym zamachem.

schab pieczony - szukam przepisu, inspiracji

za namową chłopa kupiłam schab, kawałek ładny, 1,3 kg. chce schab pieczony. taki suchy. dla mnie suchy - to nie to ;) poszukuję więc inspiracji lub przepisów (najchętniej przez was sprawdzonych) do upieczenia takiego schabu. -- Gdy przyciąga oddalanie

Re: Dlaczego mój schab pieczony

spróbuj upiec w rekawie lub workach do pieczenia, albo naczyniu żaroodpornym, podlej wodą i polewaj, piecz krócej albo najlepiej sobie ugotuj 5 minut wieczorem i 5 rano, ze sławnego forumowego przepisu;)

Re: Buchty pieczony schab,modro kapusta kolejna b

A teraz głupota: Najsmaczniejsze są - sprawa gustu- s dobrym pikantnym sosem mięsnym z pod rolady wołowej, pieczonego schabu obowiązkowo z kością lub boczku z żeberkami. Proszę spróbować. A do tego obowiazkowo "modra kapusta" -- Madohora --

Re: Dlaczego mój schab pieczony

gryzelda71 napisała: > Zawsze piekę w rękawie i zawsze podlewam wodą,bulionem,winem.... Rękaw podlewasz?? -- Kiedy kobieta nie ma racji, pierwsza rzecz, którą należy zrobić, to natychmiast ją przeprosić. Oscar Wilde

Re: Dlaczego mój schab pieczony

Ja kładę na wierzch kilka plastrów boczku (wędzonego, suszonego). Nie marynuję, nie daję żadnej oliwy, tłuszczu czy wody. Piekę w naczyniu żaroodpornym. Nigdy nie wychodzi suchy.

Re: Dlaczego mój schab pieczony

moim zdaniem to za wysoka temperatura - ja najpierw daję na 15 minut termoobieg ok.200stopni zeby go zrumienic a pózniej dopiekam spokojnie w 100-150 stopniach. Po natarciu przyprawami odkładam schab na dobę do lodówki, nie smaruję oliwa, nie polewam tłuszczem - czasami wkładam do brytfanny

Re: Dlaczego mój schab pieczony

Potwierdzam. Powinno się udać -- "Film jest zły wtedy, jeśli ktokolwiek z publiczności chociaż na chwilę może odwrócić oczy od ekranu." Alfred Hitchcock

Re: Dlaczego mój schab pieczony

A obsmażasz najpierw krótko ze wszystkich stron na dużym ogniu? To zatrzymuje wypływanie "soków" z mięsa. -- Pozostaje mieć nadzieję, że Niemcy zaczną zajmowanie naszych ziem od terenów należących do PKP / ally

Re: Dlaczego mój schab pieczony

Zamarynuj minimum dzien przed pieczeniem, w marynacie do lodowki i piecz w rekawie. Powinno sie udac;) -- http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/k/ksplvqj8a.png http://s2.pierwszezabki.pl/033/033302960.png?7804

Re: ile piec schab?

Schab pieczony z musem jabłkowym: Składniki: 1500 g. schabu środkowego z kością (kość powinna być duża, obejmować mięso z dwóch stron, a na wierzchu schabu dobrze by pozostała nieodcięta warstewka tłuszczyku) 2 łyżki stołowe soli (czasem używam warzywka) czarny pieprz suszony tymianek 2-3 duże

Re: Schab ze śliwkami proszę o radę odnośnie piec

Przy pieczeniu mięsa stosuję zasadę : godzina pieczenia na każdy kilogram. Następnie wyłączam piekarnik, ale nie wyciągam pieczeni. Stoi tam sobie i stygnie razem z piekarnikiem. Piekarnik mam stary, gazowy, byle jaki (co ciekawe - ciasta przypala, a mięsa wychodzą idealne). Schab piekę w rękawie

schab pieczony

no to ja pierwszaq ;P nic specjalnego ;) przepis bardzo prosty ale smak tego schabu... mmmmmmmmm schab (ok 800 g na 4 porcje) tłuszcz, cebula, sól, majeranek Schab natrzeć sola i majerankiem, ułozyc na brytfannie, polać dobrze rozgrzanym tłuszczem i wstrawic do goracego piekarnika. Podczas

Re: Dlaczego mój schab pieczony

Wystarczy nasolić/natrzeć przyprawami (co kto woli) na kilka godzin przed pieczeniem. Obsmaż na oleju. Włóż do nagrzanego piekarnika początkowo na 250, potem na 170. Piecz pod przykryciem (naczynie żaroodporne, gęsiarka) 1,25-2h (po godzinie sprawdź widelcem), nic polewać nie trzeba (chyba, że

Re: kulinarnie-poradzcie- pieczenie schabu

zrób w środku dziurę i napchaj suszonymi śliwkami boczek zamiast słoniny jak najbardziej może być można nawet cały schab owinąć plastrami boczku jeden schab naszpikuj igiełkami z rozmarynu aha, piecz w rękawie foliowy, to nie wyschnie. no chyba że już upiekłaś... -- doral2 to jakiś cham

schab pieczony -pomoc-szybko proszę:)

chcę zrobić taki upieczony w piekarniku w rękawie, podobno, żeby byl niewysuszony, soczysty, należy go wcześniej obsmażyc. i teraz: czy obsmażyć go zanim włożę do przypraw, czy też włożyć na noc do przypraw i przed samym pieczeniem obsmażyć?? a może to w ogóle nieistotne?? -- czym się zajmuję w

Re: kulinarnie-poradzcie- pieczenie schabu

az sie rozmrozi..wyrównac wtedy końce obcinając równo z koncem schabu. Bardzo smaczny i soczysty jest też schab pieczony w musztardzie..smaruje sie mieso ulubioną musztardą (1-2 opakowania w zależnosci od wielkości pieczeni na grubość 0,5 centymetra) powstaje pikantna skorupka nie mająca wcale

Re: Dlaczego mój schab pieczony

za wysoka temperatura i pewnie bez przykrycia. Włóż do duchówki, natarty z przyprawami podlej oliwą czy czym tam chcesz i przykryj. Nastaw na 180C jak z termoobiegiem to może być na 160-170. Czas w zależności od wagi. Na kg - około 1 godzina. Nie musisz do niego zaglądać ani podlewać. Gdybyś po odkr

Re: kulinarnie-poradzcie- pieczenie schabu

schab wlozyc do rekawa, pol kostki masla podziabanego, 10 ziarenek zgniecionych jalowca, ale nie na mase tylko podgniecionych, kilka zabkow czosnku i tyle lyzek soli ile jest kilogramow schabu. piec okolo 2 godzin. takie inne troche oryginalne w smaku;) -- http://b1.lilypie.com/HPRTp2.png Czasem

Re: domowe smaki potrawa konkursowa

pasztet, paszteciki, tatar ze sledzia, wszelkie mięsiwa pieczone (np.schab ze sliwka), albo domowy smalczyk, chlebek, i ogoras kiszony ;)

Re: kulinarnie-poradzcie- pieczenie schabu

45 min na każdy kilogram mięsa, teoretycznie... zasadniczo piecze się dotąd aż nakłuty schab wydzielać będzie sok przezroczysty, bez śladów krwi. -- doral2 to jakiś cham..." by wronikab145 nowy, jeszcze lepszy kaloszblox

Schab ze śliwkami proszę o radę odnośnie pieczenia

Pierwszy raz w życiu chciałabym dziś zrobić na obiad schab ze śliwkami. Mam około 0,8 kg schabu. Chciałabym upiec go w rękawie. Mam jednak dylemat jak długo go piec?. Na jakiej funcji piekarnika - termoobieg? grzałka górna i dolna? i na którym poziomie piekarnika? No i jeszcze rękaw z mięsem lepiej

Re: karkówkę i schab piecze się pod przykryciem c

Schab w całości zawsze piekę pod przykryciem - chyba, że pokrojony w plastry z dodatkami, to wtedy na blaszcze. Karkówkę w plastrach pod pryzkryciem i zdejmuję pokrywę na ostatnie 15 min pieczenia, a w całości bez przykrycia. Zależy co chcesz uzyskać, może przepisy daj. -- ups

Sos do mięs pieczonych, schab, karkówka itd..

Świetnie mi wychodzi schab środkowy pieczony, karkówka, szynka, ale zawsze mam kłopot z sosem. Ten, który tworzy się w czasie pieczenia jest czasmi dość słony, rzadki, więc rozlewa się po talerzu. Podejmowałam zagęszczanie go mąką ale w smaku wychodził mi nie dobry. Podajcie jakieś sposoby na dobry

Schab pieczony,pieczeń

Witam bardzo proszę o jakiś fajny przepis na pieczeń albo schab pieczony.

Re: Dobry pieczony schab ze śliwką BEZ rękawa i p

Nie musi być ani w rękawie, ani w folii, Schab nafaszeruj śliwkami bez pestek, posyp solą, polej oliwą i włóż do rondla z pokrywką. Ja tak robię i nie wychodzi mi suchy. Ewentualnie między śliwki możesz wepchać mu małe kawałki zimnego masła.

Dobry pieczony schab ze śliwką BEZ rękawa i pomysł

Hej-na pewno to danie znacie,ja robiłam je bardzo dawno,moze ktos pomoze? Mam schab-niecale kilo,suszone sliwki,calą szuflade przypraw i FOLIE ALUMINIOWĄ. Skonczyły mi sie rękawy a zadnego"pomyslu na" nie mam :p Jak zrobic by nie wyszedl suchy? z góry wielkie dzieki -- Historia małej

Re: Dobry pieczony schab ze śliwką BEZ rękawa i p

Ja wrzucam do foremki od keksu, przykrywam folią alumniową i co jakieś 20 - 30 minut dość szczodrze podlewam czerwonym winem

Indyk pieczony / schab pieczony

Pierś z indyka lekko polana oliwą, posypana "przyprawą złocistą do kurczaka" zawinięta w folię leży w lodówce całą noc (a minimum 2 godziny). Następnego dnia wkłada się ją w rękaw do pieczenia. podlewa filiżanką wody i piecze godzinę i 10 minut w 180 stopniach. Można kroić grubo - jako

Re: schab pieczony- pomocy

P.S. Schab ze sliwkami możesz też udusić w rondlu na piecu, będzie równie smaczny.

Re: Dobry pieczony schab ze śliwką BEZ rękawa i p

Ja wszelkie mięsa piekę w prodiżu (nowocześniejszą wersją jest kombiwar) ponieważ wklada się je na 2 godziny i po 2 godzinach jest gotowe bez podlewania bez zagladania. Mięso bym obłożyla cienkimi plasterkami posolonej słoniny żeby nie wyschło.

pieczeń ze schabu z kością

przepisów jest na pieczenie ze schabu bez kości a nie wiem czy obecnośc kości wpływa na czas pieczenia i w ogóle.

pieczony schab

Debiutuję dopiero w kuchni,dlatego moje pytanie może być dla was śmieszne.Potrzebuję sprawdzony przepis na klasyczny pieczony schab, jak długo trzeba piec, w jakiej temp. aby nie był zbyt suchy i w jaki sposób odkryty czy przykryry?

Jakub Kuroń gotuje. Zobacz, jak przygotować pyszny schab ze śliwką. Idealny na święta

Jakub Kuroń gotuje. Zobacz, jak przygotować pyszny schab ze śliwką. Idealny na święta

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj ekspertów

Zdjęcia - pieczony schab