Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

podwyższone mxd a ząbkowanie/ przeziębienie?

mój prawie 5-miesięczny synek zaczął gorączkować, pojawił się niewielki katar. ponieważ mamy za sobą zapalenie płuc pediatra na wszelki wypadek dała skierowanie na badanie krwi. wyszło podwyższone mxd, inne parametry w normie (łącznie z crp- 4,8). czy to możliwe , że to podwyższone mxd jest

Podwyższone MXD u 4 latka a zabieg w poniedziałek

Witam, robiłam dziś synkowi morfologię do zabiegu - poza normą są tylko średnia objętość krwinki czerwonej - 76,00 fl (80-100) Odsetek monocytów, eozynofili, bazofili - 17,1% (3-13%) Dodam, że synek jest zdrowym, rozbrykanym chłopcem, ostatnią większą infekcje miał w październiku. w poniedziałek m

wyniki krwi

Proszę o interpretację wynikow dla 9latki: WBC 4.0, RBC 4.25, HGB 11.80, HCT 35.2? (37-47) MCV 82.8, MCH 27.8, MCHC 33.5, PLT 272, LIM% 61.7? (15,5-57,8) MXD 10.8, NEUT% 27.5? (29,8-71,4) LIM#2.5, MXD#0.4, NEUT#1.1 ?(1,63-7,87) RDW 13.4, PDW 12.2, MPV 10.3, P-LCR 27.1 Rozmaz manualnie: Neutrofile o

Re: Wyniki morfologii krwi z rozmazem u 3,5 latka

Witam, nie jestem prof. Co do wyników to mieszczą się w granicach normy dla wieku. MXD podwyższony, ale rozmaz ręczny jest prawidłowy. Komputerowa ocena nie zawsze jest dokładna. Nie ma powodu do niepokoju :) pozdrawiam serdecznie

Bardzo proszę o pomoc przy morfologii

Oto morfologia mojej 5-miesięcznej córeczki: WBC-10,7; Limfocyty-49,2; mxd-7,2; neutrocyty-43,6; RBC-5,53; HGB-13,8; HCT-41,1; MCV-74,3; MCH-25,0; MCHC-33,6; RDW-CV-17,3; PLT-461; MPV-9,8; Rozmaz mikrospokpwy Neutrofile-37; Eozynofile-1; Limfocyty-55; Monocyty-7. Czy te podwyższone krwinki czerowne

Morfologia

Oto morfologia mojej 5-miesięcznej córeczki: WBC-10,7; Limfocyty-49,2; mxd-7,2; neutrocyty-43,6; RBC-5,53; HGB-13,8; HCT-41,1; MCV-74,3; MCH-25,0; MCHC-33,6; RDW-CV-17,3; PLT-461; MPV-9,8; Rozmaz mikrospokpwy Neutrofile-37; Eozynofile-1; Limfocyty-55; Monocyty-7. Czy ktoś z Was miał podobne wyniki

Pani Doktor proszę o int wyników 3 mies.niemowlaka

Wyniki były robione w związku ze słabym przybieraniem. Były robione dzień po szczepieniu hexa plus pneumokoki i rotawirus. leukocyty 12,3 erytrocyty 3,43 hemoglobina 10,5 hematokryt 31,7 MCV 92,4 MCH 30,6 MCHC 33,1 PLT 580 limf 33 MXD 13,4 neutrofile 53,6 RDW 11,8 PDW 10,6 MPV 9,1 rozmaz limf 36

wyniki badań syka

Witam odebrałam dziś wyniki badań podczas wizyty u lekarza usłyszałam że kilka rzeczy mu się nie podoba ob crp oraz przewaga neutrocytów nad limfocytami również podwyższone płytki krwi Synek ma 5 lat wyniki wyglądają tak: OB 57 mm , WBC 9.3 , RBC 4.41 , HGB 11.7 , HCT 36.5% , MCV 83 , MCH 27 , MCHC

prośba o interpretację wyników!!

,erytrocyty: 4,64x10'6/mikrolitr, hemoglobina:12,8g/dl, hematokryt:39%,MCV:84,1fL, MCH:27,6pg,MCHC: 32,8g/dl, płytki:358,0x10'3/mikrolitr,limfocyty%-36,1, MXD%-10,1 (podwyższone),, neutrocyty%-53,8, limfocyty-2,50x10'3/mikrolitr, MXD-0,70x10'3/mikrolitr,neutrocyty-3,70x10'3/mikrolitr, RDW-CV-12,9%, PDW-12,3, MPV

Re: Moja historia bratania się z hasi...

Morfologię masz ładną. Nie rozpatruje się pojedynczych parametrów tylko korelacje między nimi. Jedyne do czego można się przyczepić to lekko podwyższone MXD. To procentowa zawartość granulocytów wśród krwinek białych. Może wskazywać na stan zapalny lub alergię. Ale OB masz ok, eozynofile też

WYNIKI Badań

Czy ktoś moze mi powiedzieć co oznacza podwyższony MXD, PDW, oraz P- LCR? jaka jest przyczyna ??????? prosze o odpowiedź

Badanie krwi

Oto wyniki badania krwi 5-latka (w nawiasach normy): WBC 12,10 (norma 5-15) RBC 5,17 (3,7-5,10) HGB 13,5 (10,40-14) HCT 42,3 (31-39,5) MCV 81,8 (72-100) MCH 26,10 (24-34) MCHC 31,9 (31-37) PLT 224 (150-400) LYM% 20,60 (20-45) MXD% 7,40 NEUT% 72 (40-70) LYM 2,5 MXD 0,9 NEUT 8,7 Bardzo

Interpretacja wyniku badania krwi i moczu!

Witam, wczoraj zrobiłam badanie na krew i mocz. Zauważyłam odchylenia od normy i trochę się zmartwiłam. Bardzo proszę o interpretację moich wyników: MORFOLOGIA obniżone LYMPH 26,2 podwyższone MXD 8,2 podwyższone PDW 17,3 podwyższone MPV 13 podwyższone P-LCR 50,5% MOCZ barwa: słomkowa, lekko

MXD w badaniu krwi

co oznacza MXD w morfologii krwi? pierwszy raz się z tym spotykam, a mam to nieznacznie podwyższone i nie wiem, co mam o tym myśleć.

prośba o interpretacje wynikow krwii

mam prosbe, co to znaczy MXD(JEST PODWYŻSZONY), oraz MPV(tez jest podwyzszony), dodam, ze sa to badania dziecka. -- www.mozeszpomoc.u2.pl/

Interpretacja wynik 2, 5 lat dziecko prosze

WBC 8.8 LYMPH 51.7 MXD 20.3 NEUT 28 RBC 4.86 HGB 12.5 HCT 36.8 MCV 25.7 MCHC 34 RDW-CV 14.8 PLT 298 PDW 12.2 MPV 9.8 PLCR 25.6 OB 45. dziecko 2,5 roku miewało męczący kaszel w nocy i nad ranem. podejrzenie zapaleia płuc rtg płuc - ok. Przepisany antybiotyk na oskrzela KLACID. Poziom

Pomóżcie mi zanalizować wyniki morfologii i moczu

Krew: HCT 37,6 RBC 4,42 HGB 13,8 WBC 7,4 MCV 85,1 MCHC 36,7 - PODWYżSZONE MCH 31,2 RDW-CV 13,1 PLT 275 MPV 10,5 PDW 13,4 P-LCR 30,1 LYM 3,8 -PODWYZSZONE %LYM 51,1 - PODWYZSZONE MXD 0,6 %MXD 7,8 NEUT 3,0 %NEUT 41,1 - OBNIZONE ASPAT 21,7 ALAT 19,7 MOCZ: ZółTY ODCZYN 6,0 C.WłAśCIWY 1020 GLIKEMIA

prośba o interpretację podwyższone płytki krwi

zarówno podwyższona liczba płytek krwi, jak i monocytów i fosforu, limfocyty atypowe nie są niepokojące i wszystko jest w porządku. Ale około 3 tygodni po tym badaniu córka zachorowała na rumień zakaźny i trafiliśmy do innego pediatry. Ta z kolei stwierdziła, że te podwyższone płytki krwi są niepokojące

interpretacja wyników badań

,1% NEU% 21,9% (27-51,0) LYMPH 5,1 MXD 1,1 NEUT 1,7 RDW-SD 37,7 (39-52,5) PDW 13,3 MPV 10,8 (6-10) P-LCR 31,5 W nawiasach podałam normy przy podwyższonych wskaźnikach.

proszę o interpretację wyników

Witam serdecznie pani Doktor bardzo proszę o interpretację wyników Leukocyty 5,4 (401-10,9) erytrocyty 4,03 (3,4-5,2) Hemoglobina 10,7 (10,6-14,8) Hematokryt 30,5 (28,0-41,0) MCV 75,7 MCHC 35,1 płytki krwi lym% 56,6 mxd% 13,5 (norma do 12) neu% 29,9 lym# 3,1 mxd# 0,7 neu# 1,6 (norma

Interpretacja wyników neutrofile i limfocyty

Bardo proszę o interpretację wyników mojego 17-miesięcznego synka, chodzi mi przede wszystkim o wartości neutrofili i limfocytów: Neutrofile 25 % (obniżone), Limfocyty 68% (podwyższone), Mxd. (pozostałe) 21% (podwyższone), MCH 25,4 pg (obniżone). Pozostałe wartości: WBC 8,16 w 1ul Limfocyty

Wyniki badań-proszę o interpretację

% 13.3% (1.0-14.0) NEU% 44.3% (45.0-70.0) (czemu to obniżone?) LYM# 2.8 MXD# 0.9 NEU 3.0 RDW 13.6% (11.0-15.0) PDW 17.4 (6.1-17.0) (czemu to podwyższone?) MPV 12.10 (6.80-12.00) (czemu to podwyższone?) P-LCR 41.7% (6.0-43.0) OB 2 (<8.0) Ogólne badanie moczu: Barwa: żółta Przejrzystość

Proszę o interpretacje wyników morfologii

Mój słodki Aniołek skończył miesiąc. Robiliśmy badania krwi wg zaleceń szpitala. Wiktoria urodziła się w 36 tyg ciąży. Oto wyniki badań po 3,5 tygodniach: WBC 9,4 Limfocyty 64,3 Mxd.(pozostałe) 16,1 Neutrofile 16,6 RBC 3,25 HGB 11 HCT 31,7 MCV 97,5 MCH 33,8 MCHC34,7 RDW-CV 14,9 PLT 373 MPV 10,9 P

Re: Chłonniak??:(

Chodzi mi o wartości bezwględne limfocytow, a u Ciebie to wygląda: LYMPH 1,9 norma 1,2 - 3,2 ! MXD 0,5 NEUT 1,1 Gdzie masz tu podwyższenie? Masz niski poziom neutrofili, stąd procentowo za dużo jest limfocytów.Skoro teraz węzły nie są powiększone, skąd w ogóle podejrzenie chłoniaka? OB jak u

roni

Witam, prosiłbym o interpretację tych wyników badań, szczególnie z uwzglednieniem podwyższonego MPV i obniżonego NEUT. Co to może oznaczać i czy musę się martwić. Będę wdzięczny za sugestie. Podam również wyniki badań mojej matki. Dziękuję. Moje wynik badań HCT-41.5 RBC-4.54 HGB-14.2 WBC-4.7 MCV

Re: WYNIKI Badań

PDW - wskaźnik anizocytozy płytek krwi (róznicowania płytek pod względem wielkości komórek) P-LCR - wskaźnik dużych płytek krwi MXD% oznacza procentową zawartość innych rodzajów granulocytów (bazofile, eozynofile i monocyty) - podwyższony świadczy że nastąpiło przesunięcie w tych rodzajach komórek

Komórki plazmatyczne w rozmazie krwi???

LYMPH 60,6% - norma do 60,0 (3,7 10^3/ul) MXD 13,5% - norma do 10,0 NEUT 25,9% HGB 12,7 PLT 256,0 10^3/ul Pozostałe parametry mieszczą się w normach Rozmaz: pałeczki 3% segmenty 26% eozynofile 2% limfocyty 63% monocyty 5% komórki plazmatyczne 1% skąd te komórki?????czy powinnam się martwić?? do

Komórki plazmatyczne w rozmazie krwi???

LYMPH 60,6% - norma do 60,0 (3,7 10^3/ul) MXD 13,5% - norma do 10,0 NEUT 25,9% HGB 12,7 PLT 256,0 10^3/ul Pozostałe parametry mieszczą się w normach Rozmaz: pałeczki 3% segmenty 26% eozynofile 2% limfocyty 63% monocyty 5% komórki plazmatyczne 1% skąd te komórki?????czy powinnam się martwić?? do tego

Limfocytoza

Witam pani dr. Mam pytanie- odebrałam wyniki krwi. Wszystko w normie( obnizona Hgb i HCT, ale to akurat mnie nie martwi). Czym sie martwie to właśnie limfocytozą- podwyższoną mam wartość #LYM (4,9), a obniżoną #MXD(0,0) i %MXD, przy prawidłowej ilości ogolnej leukocytów(9,0). Czyli co

Re: gorączka - czy to pasożyty?

Mam wyniki badania krwi. Jakieś pomysły, czemu ten OB taki wysoki? Doktorze? Gorączki oczywiście już nie ma. Trwała 3 dni. Pewnie OB podwyższony niezależnie. OB - po godzinie 25 CRP - 1 żelazo - 81 ug/dl WBC - krwinki białe - 6,1 tys. Limfocyty - 59 Mxd. (pozostałe) - 15,3 Neutrofile - 25

Nowe wyniki

; 160) 1.29% Żelazo 52.5 (37 – 165) 12.11% Magnez 1.95 (1.9 – 2.5) 8.33% Sód 136.5 (135 – 145) 15% Potas 4.22 (3.5 – 5.0) 48% Z morfologii bardzo nieznacznie podwyższone MPV i MXD% 16.3 (0 – 9) A może to nie rzut tylko konsekwencje niedawnego przedawkowania tyroksyny

wyniki krwi - bardzo się niepokoję

? MXD 1200 ? RDW 15,2 % podwyższone PDW 12,3 ? MPV 10,1 ? P-LCR 25,8 ? Leukocytoza 5,7 w normie Neurocyty 39 % obniżone Eozynocyty 3 w normie Limfocyty 57 podwyższone Monocyty 1 w normie Glukoza 88 w normie Trochę szperałam po internecie i zaczęłam podejżewać białaczkę ze względu na

Niskie neutrolife chłopiec 10mcy - prośba o poradę

witam, Bardzo prosze o poradę odnośnie wyników badań synka. Ma ukończone 10 mcy. Leukocyty 6,5 x10^3/ norma 4,0-20,0 -LYMPH% 72,5 % 45,0-65,0!!! -MXD% 6,3% 0,0-12,0 -NEUT% 21,2% 30,0-50,0!!! -LYMPH 4,7 x10^3/ 3,1-4,5!!! -MXD 0,4 x10

mukowiscydoza i inne

pazdziernika byliśmy dalej na augmentinie plus pediatra przepisała wziewy flixotide w sumie antybiotyk brał od 18 do 31 pażdziernika na dodatkowych badaniach wyszły podwyższone transaminazy próby watrobowe: bilirubina - 3,81 umol/L AspAT -389,0 ... 149,0 U/L AlAt - 280,0 ... 302,0 U/L fosfataza

podwyższone trombocyty?

Czy ilość trombocytów u 20 miesięcznego dziecka w wys. 427 tys/ul jest przekroczeniem normy i co może oznaczać? Pozostale wielkości chyba w porzadku WBC 9,3 tys/ul,LYM 47,7%, MXD 11,4%, GRA 40,9%, RBC 3,96 mln/ul, HGB 11,8 g/dl, HCT 33,0%, MCV 83,3 fl, MCH 29,8 pg, RDW 14,1%. Bardzo proszę Pana

Paranoja z ZUSem w Polsce !!! Stop !!!

Dzisiaj czytam w gazecie że chcą podwyższyć wiek emerytalny kobiet do 65 roku życia. Wiec moja matka będzie musiała 5 lat dłużej płacić składki (min. 35tys zł w plecy). Chore jest to że ma pełno koleżanek które są już na wcześniejszych emeryturach, rentach i 1) dostają kasę z ZUS 2) nie muszą

Podwyższona temperatura i OB.

.Zrobiłam małej też badania z krwi o to wyniki HCT-38.4 RBC4.57 HGB12.0 WBC10.2 MCV 84.0 MCHC 31.3 MCH 25.3 RDW 13.8 PLT 306 MPV 11.2 NEUT 5.2 NEUT 51.4 LYMPH 4.4 LYMpH 42.8 MXD 0.6 MXD 5.8 Rozmaz ręczny:segmenty 45, limfocyty 55% OB 37,crp 0.43 DZiś poraz koljny oddałm mocz do analizy tym razem

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj ekspertów

Zdjęcia - podwyższone mxd