Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: Ziemniaki pieczone w rękawie

Dokładnie, teraz dostępnych jest tyle rodzajów przypraw, że spokojnie można to zrobić samemu. Ja osobiście używam świeżego rozmarynu i tymianku plus wiadomo sól i pieprz. Do tego trochę czosnku i jak rozcinasz rękaw to normalnie poezja zapachów :D Polecam wszystkim.

Re: Ziemniaki pieczone w rękawie

No to zrobiłem. Syf. Polecam wodę z wodorostów i azbest zapiekany w ortalionie. Lepsze jest to danie. Smacznego.

Re: Ziemniaki pieczone w rękawie

Tak na poważnie? Bądź mną. Nie mam w domu przyprawy do ziemniaków. CTRL+C CTRL+V szukaj :) Są jakieś firmy, które to sprzedają i podają skład. Mam 3 pudła przypraw, sam to zrobię z "czystych" suszonych ziół. Smacznego.

Re: Mięso w rękawie, jak długo piec?

W rękawie piekę krócej-godzinę-półtorej-do rękawa nalewam pół szklanki wódki/wina-jako składnika do skruszenia mięsa i do utrzymania odpowiedniej wilgotności-w smaku niewyczuwalne. Jak nie mam nic otwartego-wody.

Re: pieczeń wieprzowa z rękawa?

po krótkim obsmażeniu pieczeń jest soczysta, ponieważ pory zostały zamnknięte i soki zostają wewnątrz mięsa, będzie soczyste i kruche, ja pieczeń wolę z rękawa niż z brytwanny

Szynka z indyka gotowana w rękawie do pieczenia

kawałkach, po rozmrożeniu smakowała tak samo. Więc polecam :) 1 kg piersi z indyka 2 łyżeczki granulowanego czosnku 2 łyżeczki pieprzu ziołowego 1 łyżeczka czarnego pieprzu 1 łyżeczka cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 4 łyżeczki soli peklowej rękaw do pieczenia Połowę mięsa kroimy w kostkę ok. 2 x 2 cm

Ziemniaki pieczone w rękawie

posiekać, masło pokroić w kostkę. Wszystko wymieszać i przełożyć do rękawa. Ziemniaki piec 60 minut w temperaturze 200oC, przewracając co jakiś czas. 10 minut przed końcem pieczenia rozciąć rękaw. Zdjęcie potrawy dostępne tutaj

Re: Ziemniaki pieczone w rękawie

ra.szymczak napisał: > przepraszam za brak precyzji - wystarczy przewrócić sam rękaw. A co do przypraw > y do ziemniaków - jeżeli ktoś jest taki "debeściak" to niech sam przyprawi ziem > niaki według uznania - ciekawe co dzisiaj nie jest "chemicznym syfem" Nie

pieczeń wieprzowa z rękawa?

hej - mam ładny kawałek szynki wieprzowej - doradźcie - czy lepiej upiec w rękawie czy tradycyjnie w piekarniku, w brytfannie (otwarta czy zamknięta?)? ma posłużyć jako danie obiadowe....

Mięso w rękawie, jak długo piec?

No właśnie, jak długo piec ok 2,5kilogramowy schab ze śliwką i na jaka temp. nastawić piekarnik. Doradźcie proszę, zeby nie piekło się 10 lat ale i nie wysuszyło.

Re: pieczeń wieprzowa z rękawa?

Kurczenie się miesa powoduje nie obróbka, tylko fakt, ze jest w sklepie namaczane albo nastrzykiwane. Nie ma siły, zeby ta wtłoczona na siłę woda w piecu albo garnku z mięsa nie uciekła. -- Moja mama ma Nobla z fizyki, mój tata pracuje w przedszkolu.

Re: pieczeń wieprzowa z rękawa?

a nie masz wrażenia że taka obróbka powoduje "kurczenie się" mięsa? badań żadnych nie przeprowadzałam :), ale tak na oko wydaje mi się, że piekarnikowa pieczeń wychodzi mniej więcej podobnych rozmiarów co kawałek mięsa z którego powstała, natomiast przy obsmażeniu jakoś się zmniejsza?

Re: Mięso w rękawie, jak długo piec?

Dwie godziny. Aby schab był soczysty, połóż na wierzchu parę cienkich plasterków posolonej słoninki. Ja nie piekę w piekarniku, tylko w prodiżu, jest to agd nieco passe, ale za to idealne dla kobiet zapracowanych i niewymagające żadnego wysiłku (ani schylania się ani podlewania mięsa). Wkładasz

Re: pieczeń wieprzowa z rękawa?

kawalek miesa do 1,5kg efektywniej robi sie w rekawie, od 2kg wspaniale robi sie w brytfance przykrytej, szybko sie nagrzewa i po wylaczeniu piekarnika dlugo trzyma temp.! -- "wer wind sät wird sturm ernten"

Re: pieczeń wieprzowa z rękawa?

wg mnie najbardziej ekonomicznie bedzie zamarynowac/natrzec przyprawami, naszpikowac czosnkiem i wedzona slonina, jesli mieso jest b. chude i pozostawic przez noc, albo i dluzej w lodowce. na przynajmniej godzine przed dalsza obrobka wyjac zeby mieso nabralo temp pokojowej. jesli masz w domu kawalek

rękaw do pieczenia-jaka temperatura?

Zamierzałam ostatnio kupić rękaw do pieczenia,ale na opakowaniu przeczytałam,ze nadaje sie do temperatury do 200 stopni,a ja zawsze piekę mięso w wyższej temperaturze.Proszę napiszcie jak to jest z tymi rękawami.Można piec w wyższej,czy nie?Dzięki za podpowiedź

Re: Ziemniaki pieczone w rękawie

przepraszam za brak precyzji - wystarczy przewrócić sam rękaw. A co do przyprawy do ziemniaków - jeżeli ktoś jest taki "debeściak" to niech sam przyprawi ziemniaki według uznania - ciekawe co dzisiaj nie jest "chemicznym syfem"

bezszwowy rękaw do pieczenia

Czy jakaś firma produkuje? Albo chociaż porządnie zgrzewany, szerokim paskiem? Kupiłam pierwszy raz rękaw do pieczenia, f-my Paclan - zgrzany delikatnie jak folia na kwiaty i rękaw pękł wzdłuż zgrzewu jeszcze w trakcie wkładania mięsa, porażka, musiałam zbierać z blatu mięso, cebulę, czosnek

Z tego co wiem to dobrze jest piec rękawie

calineczkazbajkii napisała: > Z tego co wiem to dobrze jest piec rękawie napisz cos ze swojej praktyki,

Re: bezszwowy rękaw do pieczenia

Nie piekę zbyt często w rękawie. Z ciekawości pobiegłam do kuchni sprawdzić, jaki ja mam ten rękaw? Bardzo popularnej firmy Jan Nezbędny - bez szwu. Nie zdarzyły mi się żadne nieprzewidziane przygody.

rękaw do pieczenia

witam, forumowiczów,zastanawiam sie czy rękaw do pieczenia jest bezpieczny- w piekarniku jest przecież ponad 200 C- a to jest plastik- jakby nie było. pozdr

Re: Sery, wędliny...

wyszło masło mślane...związać udziec, wlozyc do rękawa do pieczenia i zawiązać końce...

łopatka pieczona w rękawie - jak?

witam, nabyłam rękaw do pieczenia i 0,5 kg łopatki. Nie wiem jak się zabrać do dzieła; szperałam po necie i na tym forum ale skutek marny :/ jeśli ktoś ma sprawdzony i łatwy przepis będę wdzięczna ;) jak długo trzeba piec taką porcję mięsa? dziękuję

Re: Pieczenie w rękawie

rękaw przeciąć, trzymajac za "górę" rękawa, nozyczkami zrobic nacięcie w dnie przy jednym końcu i wylać do podstawionego pojemnika wytworzony sos, pieczeń wyjąć i pozwolic jej odpocząć na desce przed krojeniem, wystygnąć nieco..ja pieczeń przechowuje w całości w lodówce jeżeli ma być

szynka pieczona bez rękawa :( Jak to zrobić?

Mam w planie szynkę pieczoną z poniższego przepisu (o nucie malinowo-ziołowej) www.cincin.cc/index.php?showtopic=2590 Autorka robi ją w rękawie do pieczenia. Chciałabym wykorzystać podany zestaw przypraw, jabłka itd. żeby uzyskac podobny smak. Ale dotąd piekłam schab, piersi inducze, szynki

Re:pieczenie w rękawie

Uprzejma prośba - jak piec / gotować w rękawie foliowym - w brytwannie ? w blaszce ? - do tego wlać wody ? czy gotować w kąpieli wodnej? Zyczliwych proszę o pomoc>

Re: Rękaw do pieczenia

ja piekłam do tej pory tylko raz w rękawie, ale trzymając się instrucji włożyłam rękaw do nie nagrzanego piekarnika i liczyłam czas pieczenia dopiero od momentu jak rękaw zrobił się jak balon okrągły.

Re: Dobry pieczony schab ze śliwką BEZ rękawa i p

Nie musi być ani w rękawie, ani w folii, Schab nafaszeruj śliwkami bez pestek, posyp solą, polej oliwą i włóż do rondla z pokrywką. Ja tak robię i nie wychodzi mi suchy. Ewentualnie między śliwki możesz wepchać mu małe kawałki zimnego masła.

Dobry pieczony schab ze śliwką BEZ rękawa i pomysł

Hej-na pewno to danie znacie,ja robiłam je bardzo dawno,moze ktos pomoze? Mam schab-niecale kilo,suszone sliwki,calą szuflade przypraw i FOLIE ALUMINIOWĄ. Skonczyły mi sie rękawy a zadnego"pomyslu na" nie mam :p Jak zrobic by nie wyszedl suchy? z góry wielkie dzieki -- Historia małej

Re: Dobry pieczony schab ze śliwką BEZ rękawa i p

Ja wrzucam do foremki od keksu, przykrywam folią alumniową i co jakieś 20 - 30 minut dość szczodrze podlewam czerwonym winem

Re: Dobry pieczony schab ze śliwką BEZ rękawa i p

Ja robilam z przepisu na www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/kuchnia_mamy/kuchnia_mamy.html#schab_pieczony i nie wyszedl suchy. Pod koniec go troche podlewalam sosem i tyle. -- tessutimania.wordpress.com/ - moj blog o szyciu mipiaceilmondo.wordpress.com/ - moj blog o podrozach

Re: Dobry pieczony schab ze śliwką BEZ rękawa i p

Ja wszelkie mięsa piekę w prodiżu (nowocześniejszą wersją jest kombiwar) ponieważ wklada się je na 2 godziny i po 2 godzinach jest gotowe bez podlewania bez zagladania. Mięso bym obłożyla cienkimi plasterkami posolonej słoniny żeby nie wyschło.

pieczenie w rękawie foliowym

Jaką macie opinie o pieczeniu w rękawie foliowym ,czy jest zdrowsze niż tradycyjne.Jestem na diecie ale nie lubię gotowanego mięsa,do pieczenia nie dodaję tłuszczu .Wszystko jest we własnym sosie.Mięso z warzywami ryba,nie piekłam tylko osobno warzyw.

Re: Gotowane mięsa do kanapek

ja mięcho np. schabik nadziewam czosnkiem, obtaczam w przyprawach i piekę w rękawie- mniam :)

Re: Jecie kurczaka ze skórą?

Ja robię to tak, że kurczaka, piekę w rękawie w niskiej temp. a kiedy mięso jest mięciutkie rozinam rękaw i dopiekam do rumianosci w wysokiej temperaturze i na termoobiegu, wychodzi idealnie. -- moralność zastąpiłam etyką

Re: rękaw do pieczenia

W Lakeland sa worki do pieczenia, co prawda to nie jest rekaw, ale zastosowanie to samo.

Re: rękaw do pieczenia

Kupuje torebki w asdzie, lepsze niz rekaw , bo tylko z jednej strony trzeba zawiazac , o takie www.mysupermarket.co.uk/asda-compare-prices/Bags_Foils_And_Wraps/ASDA_Roasting_Bags_10.html

Re: rękaw do pieczenia

ok bede szukała:) chociaz myslałam o ebayu lub amazonie he eh bo ja potrzebuje co by z tego torebki porobic,wiecie podkleic taśmą od spodu i góre wstążka.ale spoko :) dziekuje za pomoc:) -- http://suwaczki.maluchy.pl/li-29822.png http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=19304c4022eb96567.p

rękaw do pieczenia

uparłam sie ,ze znajde i doopa nie znalazłam:/ a potrzebuję. która z was kobitki wie jak to sie nazywa po angielsku?dzieki serdeczne za pomoc. -- http://suwaczki.maluchy.pl/li-29822.png http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=19304c4022eb96567.png

Re: rękaw do pieczenia

laski juz znalazłam torebki celofanowe na amazonie:) bo w sumie to ja z tego rękawa chciałam porobic sobie woreczki,wiecie takie jak na te ,,pot pouri''(te pachnace płatki kwiatków) potrzebuje ze 100 wiec koszt tych z marketu by mnie zrujnował hehe a nie napisze do czego potrzebuje bo mnie smiechem

Rękaw do pieczenia

Nigdy jeszcze rękawa nie używałem.Chcę upiec karczek/w marynacie leży już 4 dni/i nie wiem do jakiego- nagrzanego czy zimnego- piekarnika go włożyć.Mięso waży 1 kg 20 dkg - jak długo należy piec i w jakiej temperaturze ? Czy ktoś pomoże.

Szynka pieczona w rękawie

macie jakiś dobry, sprawdzony przepis? To będzie mój debiut i chciałabym żeby wyszło smacznie. Dzięki;)

Re: pieczenie w rękawie foliowym

Dzięki za odpowiedzi ,rękaw foliowy do pieczenia można kupić w sklepie np.gosp domowego ,kiosku lub markecie.Zainteresowały mnie te gliniane naczynia,prosze o informacje czy można je kupić w sklepie.Pamiętam że mój tato opowiadał że za jego młodości piekło się kurę ,oblepioną gliną w żarze

Re: pieczenie w rękawie foliowym

Odkąd pojawiły się w handlu rękawy foliowe używam ich do pieczenia i nigdy mnie nie zawiodły. Nie trzeba pamiętać o ciągłym podlewaniu pieczeni by nie wyschła. Rewelacja! Niestety nie umiem odnieść się do kwestii zdrowotności. Ale w końcu żyję i mam się nieźle. :-) -- Człowiek potrafi w

Re: Pierniki czym ozdabiacie?

cukier puder, odrobina wrzątku i olejek pomarańczowy. to wymieszam porządnie a potem robię sobie rękaw z papieru do pieczenia z minimalną dzi=urką na końcu, rękaw sklejam taśmą, by mi sie nie rozwinął i jade z ozdabianiem bielutkim lukrem.

Re: Pieczenie z rękawa.....

Ale czy w takim rękawie piecze sie szybciej niz w normalnym zaroodpornym i sie nie przypala?

Re: rękaw do pieczenia-jaka temperatura?

a mozna wiedziec, jakie mieso pieczesz w temp. wyzszej niz 200C ... i po co w az tak wysokiej?

Re: Do czego służy rękawy do pieczenia?

np schab pieczony w rękawie nie jest uszuszony na wiór:)) -- Moja Tusia

Re: bezszwowy rękaw do pieczenia

Też mam Niezbędnego i też jest bezszwowy :-) -- azjahavana: czemu ty musisz być zawsze taka upierdliwa Miss Ktoś musi... ;-)

Re: Z tego co wiem to dobrze jest piec rękawie

tak jak pisałam piekłam pierwszy raz , także to cała moja praktyka -- gotowaniedlamojegobrzdaca.blox.pl mojegotowaniee.blox.pl

Re: Mielonka

Cóż, osłonkę kupiłem w sklepie masarskim w Karczewie. Jest to rodzaj foliowego rękawa. Są różne średnice. Osłonki termokurczliwe są też ok. Moja mama robi tego typu wyroby w rękawie do pieczenia. -- Podobnie jak sportowiec za doping, kucharz powinien być dyskwalifikowany za glutaminian sodu i

Re: domowe wędliny

w blaszce, albo w naczyniu żaroodpornym, bez znaczenia. można też w rękawie do pieczenia, wtedy mięso mniej wysycha i nie trzeba podlewać w trakcie pieczenia. łatwiej w rękawie. -- sportowy krem nie tylko dla idiotów http://images44.fotosik.pl/266/58ea10722a7ca480m.jpg

Re: Szynka pieczona w rękawie

ja daje szynke na noc do marynaty(wczesniej ponakluwam widelcem),obkladam krazkami cebuli,nacieram czosnkiem i do lodowki/albo odrazu na swiezo nacieram przyprawami,ziolami.Potem obsmazam(chwilke,az sie zrumieni, na nieduzej ilosci tluszczu).Pakuje do foliowego piekarnika,podlewam-wrzatek(ok 1,5

Re: Pieczenie z rękawa.....

wady są dwie - pozyskanie sosu, niemożliwa deglasacja (tracimy smak przypieczony do dna rękawa), wykonanie (skończenie sosu) i tak trzeba do gara to przelać - folia pod wpływem ciepła staje się krucha bywa, że sypią się te okruszki plastikowe do sosu i na pieczyste ... moim zdaniem folia do

Re: pieczenie w rękawie - dawać tłuszcz/bulion?

Piekłam karczek w rękawie. Podlewałam winem. Wczesniej marynowałam w przyprawach Kamisa.

Re: Pieczenie w rękawie

Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Czyli na kolejne dni gotować normalnie na kuchence w przygotowanym sosie, tak jakby od początku była gotowana na gazie? myślałam, że na kolejne dni też w tym rękawie, no, ale trzeba to mięso przecież przechować w lodówce, aby się nie zepsuło :)pozdrawiam

Pieczenie w rękawie

Chciałabym się dowiedzieć, jak prawidłowo przechowac mięso upieczone w rękawie ponieważ ma wystarczyć na 2 lub 3 dni. Upiekłam cielęcinę, ale nie wiem jak je na 2 dzień przygotować i przechować, i jak z sosem, bo owszem mięso puściło sok, ale ciężko to wybrać, aby przyrządzić sos. Możecie mi

rękaw do pieczenia ?

czy można go użyć do pieczeni rzymskiej? czy lepiej zawinąc pieczen w pergamin , słyszałam ,że do rekawa wlewa sie trochę płynu to do pieczeni z miesa mielonego chyba sie nie nada .

Re: dlaczego schab pieczony w rękawie wychodzi su

ja nie pomogę bo mi wszystko pieczone w rękawie wychodzi suche:-((

Re: rękaw do pieczenia ?

zawsze pieke pieczen rzymska tylko w foremce. Nawet nie wkladam pergaminu, bo zbiera sie bardzo duzo sokow i tak ci nic nie przywrze :) Mam bardzo dobry przepis, jesli jestes zainteresowana to sluze :) Daj znac

Re: rękaw do pieczenia ?

Nigdy nie robiłam pieczeni rzymskiej- ale ostatnio z mamą odkryłysmy genialność rękawu do pieczenia, i uzywamy go często. wiem, że nie wlewa sie tam płynu żadnego, wkładasz mięso, zamykasz, robisz kilka dziurek w tej folii i tyle. Myślę, że i pieczen rzymską da się w nim zrobić. p

Re: super danie- goście

Odradzalabym eksperymenty na gościach. Czyli zrob to co lubisz, potrafisz i chcesz zrobic. ja na tego typu posiadowy i spotkania rodzinne lub towarzyskie podaję zrazy zawijane (można zrobic wcześniej i zamrozic), rolade z drobiu z ziolami, pieczona w rękawie, i ćwiartki z kurczaka, również pieke w

Re: Przepis na mięso z piekarnika.

Nie chcę rękawa do pieczenia. -- http://www.suwaczki.com/tickers/6qdd3x6aoyfk4l3f.png

Re: która sama piecze mięcho?

Mój schab pieczony w rękawie w marynacie nigdy nie jest suchy - na chleb idealny. -- Natalcia

Re: jak piec w rękawie foliowym???

Nie musisz niczym smarować, bo wystarczająca ilość tłuszczu wytapia się z mięsa. Nacierasz je przyprawami, można włożyć do rękawa paprykę, pieczarki, co chcesz. Jeżeli już czymś podlać, to odrobiną wina, zrobi się potem doskonały sos. Czas pieczenia zależy od wagi mięsa. Producent rękawa zwykle

Re: Sernik dyniowy

Podróba Dorotus? Chyba się w tym blogokulinarnym pędzie ku sławie trochę pogubiłyście, dziewczęta... Toż to tylko sernik. Z wkręconym miąższem dyni. I to pieczenie z przepisu... czyjegoś autorstwa. Pieczenie to nie jest literatura! To jest zakasanie rękawów, połączenie składników, nadanie formy

Re: pieczenie w rękawie

piecze sie krocej, jest bardziej wilgotne w srodku z drugiej strony brakuje mu czasem tego specyficznego smaczku podkarmelizowanego miesa -- Inny Swiat - Zespół Aspergera

Re: Przepis na mięso z piekarnika.

Nic na to nie poradzę, ale schab pieczony w piekarniku najlepiej piec w folii, bo to jest suche mięso. W trakcie pieczenia wysycha jeszcze bardziej, a rękaw foliowy je zabezpiecza przed nadmiernym wysychaniem. Schab przed pieczeniem, nawet w folii, dobrze jest zamarynować w np. maślance z

Re: Nauka gotowania- od czego zacząć?

piec schab, co to znaczy piec w rękawie itd. a potem już poszło, mam stos książek, kilka stron kulinarnych z których korzystam, gotuję prawie 10 lat i myślę, że wychodzi mi to nieźle poleciłabym Ci chyba w 1 kolejności www.kwestiasmaku.com - do przepisów dziewczyna dołącza dyskusje z bloga i warto to

Pieczenie schabu w rękawie foliowym - HELP!!!

Witam Wszystkich! Jutro bedę piekł schab ze śliwkami i kupiłem w tym celu rekaw foliowy.Nigdy wcześniej go nie używałem.Na opakowniu piszą,żeby po włożeniu mięsa zrobić w rękawie kilka dziurek-czy wtedy folia nie przyklei się do mięsa?Drugie pytanie-czy wlewać do rękawa jakiś płyn(bulion lub wino

Re: szynka pieczona bez rękawa :( Jak to zrobić?

Czyli zrobię wszystko tj. w przepisie ale w naczyniu żaroodpornym (zamykanym). Najwyżej popiekę dłużej podlewając :-) Dzięki wielkie i wszystkim zyczę wesołych i pysznych Świąt!

Re: jesli masz rękaw do pieczenia, to polecam...

Niezależnie od rodzaju mięsa umieszczam go w marynacie /sól, czosnek, papryka słodka, świeżo mielony pieprz, oliwa/ na całą noc, czasami i dłużej. Potem wkładam mięso do rękawa foliowego i piekę na opiekaniu w temp. 180 stopni, 1,5kg mięsa około 2-2,5 godziny, przed końcem pieczenia przekłuwam

Re: Rękaw do pieczenia

No jasne, zapomniała napisać. Robiłam wtedy schab ze śłiwkami (to było Boże Narodzenie). Na jakieś 15 minut przed końcem rozcięłam rękaw. Wyszło pyszne i soczyste. Pozdrawiam.

Do czego służy rękawy do pieczenia?

Odswieżam watek bo zapomniałam czy mieso smaruje sietłuszczem czy nie? i czy daje sie wody do srodka będę piekła polędwiczkę wieprzową .Wątek zarchiwizowany ale instrujcji w nim nie doczytałam pomocy obiad na 15:)

Re: Pieczone w rękawie.

Ba-nita, moje uznanie. Ponieważ boczek też robię, ale osbno, spróbuję "i na ciepło i na zimno".

Re: Pieczone w rękawie.

W kombiwarze - od razu po włączeniu uzyskuje się żądaną temperaturę pieczenia więc nie ma mowy o zimnym piekarniku: gotowanie.onet.pl/25005,0,1,pieczony_boczek_z_karkowka,ksiazka_przepis.html albo szynka: gotowanie.onet.pl/25006,0,1,pieczona_szynka,ksiazka_przepis.html adekwatnie pieczesz inne

Re: Do czego służy rękawy do pieczenia?

www.paclan.pl/produkty_szczegoly.php?lang=pl&oid=64&gid=54 www.sklep-24h.com.pl/?p=productsList&iCategory=6&sName=PAPIERY-I-R%C4%98KAWY-DO-PIECZENIA www.kuron.com.pl/forum/viewtopic.php?p=9572&sid=1a0d6a628f217e9969a34ae98aeccf02 www.gotujmy.pl/rekawy-do-pieczenia,artykuly,1034

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj ekspertów

Zdjęcia - rękaw do pieczenia

Zdjęcia - rękaw do pieczenia

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną.

Regulamin