Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

poradnie reumatologiczne bydgoszcz

Witam, muszę udać się do poradni reumatologicznej, jednak nie wiem, którą wybrać? Chodzi mi o przychodnie publiczne. Czy ktoś może polecić którąś z nich?

Poradnia reumatologiczna Wrocław

Czy ktoś miał do czynienia z taką poradnią i mógłby polecić, do której warto się udać? Wiem, że we Wrocławiu jest kilka.

Re: Poradnia reumatologiczna Wrocław

Niby tak, ale z doświadczenia wiem, że nie zawsze poradnia przyszpitalna to znaczy dobra. Byłam w poradni neurologicznej przy Kasprowicza (wtedy jeszcze) - szkoda czasu, 5 minut badania, nawet dziecka rozebrać nie zdążyłam.

Re: Poradnia reumatologiczna Wrocław

nie korzystalam, ale moze sprobuj na Koszarowej? W koncu to szpital dzieciecy i te przychodnie sa przyszpitalne, wiec moze lepsze, nie? (ja tam chodze do gastrologa i na szczepienia, jestem zadowolona) -- W. 07.02.2013 38 t.c. 3450g K. i J. 17.07.2008 31 t.c. 1720g i 1380g www.wczesniaki.blogspot.c

Re: Poradnia reumatologiczna Wrocław

Serio jest kilka. Zawsze najpierw sprawdzam na stronie NFZ dolnośląskiego w zakładce kolejki oczekujących. W zasadniczej kwestii (czyli czas oczekiwania na wizytę) najczęściej mija się to z prawdą, ale przynajmniej wiem, które poradnie mają kontrakt. Wyszukałam Promyk Słońca i Koszarową. Dodatkowo

przychodnia reumatologiczna z ogrodowej

czy przychodnia reumatologiczna z ogrodowej już się przeniosła? Mieli się przenosić, ale nie wiem czy to już nastąpiło :) Dajcie znać jeśli wiecie!

Poradnia Reumatologiczna

czy ktoś może wie i ma namiary gdzie w Tychach byle by nie czekać 2 miesiące -- Mój suwaczek w portalu Ślub-Wesele.pl

Re: Niedobór witaminy D

zbadaj poziom ASO. Uważam, że to problem natury reumatologicznej. USG tych stawów też powinno wyjaśnić sprawę.

Czynnik reumatologiczny

Witam. Mam 16 lat. Mam pytanie - miałam robione badania krwi w kierunku reumatologicznym czyli ASO, czynnik reumatoidalny i CRS. ASO wynosi 171 norma <200 Czynnik reumatoidalny 55 norma <20 CRS 0,06 norma 0,0 - 10,0 Potrafiłby ktoś, kto się na tym zna

RZS - bezpłatne konsultacje reumatologiczne_Kraków

Pacjentów chorujących na Reumatoidalne Zapalenie Stawów (RZS) zapraszamy na bezpłatne konsultacje specjalistyczne. U osób przyjmujących metotreksat istnieje możliwość bezpłatnego oznaczenia poziomu kwasu foliowego. Oferta dla pacjentów z Krakowa i okolic w nowo otwartym Centrum Medycznym . Rejestrac

Re:I słusznie! n/t

Niestety jeszcze nie, ob spada bardzo wolno mimo przyjmowania od 3 tygodni antybiotyku. Jeśli ob w końcu spadnie to mamy się udać na konsultację do szpitala reumatologicznego.

Re: Czy macie sklonnosc do reumatologicznych gest

No, ja też i słyszałam, jak jeden pan mówił, że "te dla Jadzi, niech se Jadzia wsadzi" :F -- Nie ma w gogle, nie ma wogle

Re: Czy macie sklonnosc do reumatologicznych gest

No. A jak porządny człowiek zagląda do kosza, żeby sprawdzić, czy jakaś wolna para na niego nie czeka, to ZERO. Skandal! -- Nie ma w gogle, nie ma wogle

Re: Czy macie sklonnosc do reumatologicznych gest

:DDD I tak suną z udawanom godnościom korytarzami, jakby co najmniej w muzeum byli i mieli na nogach filcowe! -- Nie ma w gogle, nie ma wogle

Re: Czy macie sklonnosc do reumatologicznych gest

i to mi sie podoba, widac, ze kobieta z gestem. inni to wyciagaja takie pogniecione z torby, przekladaja na druga strone i udaja, ze maja nowe.

Re: przychodnia reumatologiczna z ogrodowej

Też nie wiem, ale możesz to sprawdzić telefonując do poradni, do NFZ , albo do szpitala Kopernika.

Szpital Latawiec-czy jest Oddz.Reumatologiczny

Czy jest Oddz.Reumatologiczny w Szpitalu Latawiec i jak sie tam dostać a może ktos wie gdzie przyjmuje prywatnie jakis dobry rematolog tam pracujacy?

Re: Czy macie sklonnosc do reumatologicznych gest

Oj, bardzo. Na przykład mam gest i kupuję sobie dwie pary foliowych kapci. x <--- to są skrzyżowane palce, nikomu nie życzę choroby czy szpitala, chyba, że ktoś rodzi :) -- Nie ma w gogle, nie ma wogle

lekarze w szpitalu reumatologicznym w Ustroniu

Witam wszystkich, Szukam jakiegoś "dojścia" do lekarzy pracujących w szpitalu reumatologicznym w Ustroniu. Czy oni mają gdzieś gabinety prywatne? Ponizej link do strony z nazwiskami pracujących tam lekarzy: www.szpital-reumatologiczny.ustron.pl/kadra.htm Moj wujek czeka na operacje

Re: Reumatolog dr.n.med. Andrzej Wadowski

Przyjmuje w Specj. Gab. Reumatologicznym ul. Fredry 7a poniedz i czwartki od 16-17 rejestr. 178538825 w dni robocze od 12-17

Re: ból kolan

Mi się wydaje, że te problemy mogą mieć podłoże reumatologiczne lub pojawiły się jakieś zwyrodnienia stawów.

Re: Czynnik reumatologiczny

wejdż na fora prywatne / zdrowie / i tam na " choroby immunologiczne " wszystkiego tam sie dowiesz

Re: Czynnik reumatologiczny

Pomyliłam się w tytule :) Czynnik reumatoidalny miało być. Chciałam jeszcze dodać że zrobiłam sobie te badania, bo mam mocne bóle w stawach - szczególnie w nadgarstkach, kolanach i skokowych.

Re: Margolcia_63, zagladasz tu jeszcze?

Dzieki za odpowiedz :-) Czyli moge uderzac na reumatologow, ze tak sie wyraze? A moze byc tak, ze jestem chora, a badania, nawet te specjalistyczne nic nie wykaza? I jesli bola mnie stawy, ale od boreliozy, to wyjdzie to w badaniach reumatologicznych? Tzn., czy ewentualne rzs to tak jakby osobna

Re: ELISA dodatnia, Western-Blot ujemny

Tosho, po co w ogóle robisz badanie ELISA na borelke, wiesz jak z nim jest ! Ja miałam wielokrotne badania dodatnie WB, WB z rozbiciem kompleksów, PCR RT, LTT, ale nigdy nie miałam wysoko dodatniej ELISY. Może jak robisz WB to zrób WB z rozbiciem kompleksów w Instytucie Reumatologicznym na

Re: rerere

poradnia-reumatologiczna.pl/index.php/rezonans-magnetyczny.html nie chce sie wpisac w google tam masz kontakt zadzwon i sie dowiesz

Szukam reumatologa.

witam serdecznie, mam problem ze znalezieniem reumatologa, proszę nie pisać że od tego jest google, ponieważ w większości tzw Poradni Reumatologicznych nie przyjmuje reumatolog (!?). Może ma ktoś zaufanego, w zielonce niestety tez już nie ma... Pozdrawiam!

Re: O ZAWROTACH GŁOWY I INNYCH... RAZ JESZCZE

reumatologiczny , ana 1 i inne przeciwciala... boreliozę - nic nie wyszło. Jakoś podświadomie czuję , że ma to związek z wahaniami hormonalnymi....bo niby dlaczego czasami po prostu jest rzeczywiście pół roku spokoju..

pilne pytanie o poradnię reumatologiczną

Witajcie! Pytanie moje jest bardzo desperackie, ale nóż widelec może ktoś będzie mógł mi pomóc... Jestem z Warszawy. Od soboty spuchły mi strasznie nogi, nie mogę normalnie chodzić, jestem bardzo osłabiona. Dziś wieczorem internista na podstawie wykonanych badań krwi stwierdził, że najprawdopodobnie

Re: ból kolan

jak wykluczysz sprawy reumatologiczne, dne moczanowa to proponuje ponowne badania borelki. U mnie dopiero LTT w Berlinie wykazalo 8-krotnie przekroczony wynik!

Re: Pocieszcie...:(

Wciąż nie wiadomo co mu jest, wykluczyli bolerioze, paciorkowca (chociaż w badaniach wyszło że go miał w przeszłości). Zrobili mu usg brzucha, stawów, badał go laryngolog i wszystko ok. Kontaktowali się że szpitalem reumatologicznym i tam stwierdzili że wyniki nie wskazują jednoznacznie na

Pilne pytanie o poradnię reumatologiczną

Witajcie! Pytanie moje jest bardzo desperackie, ale nóż widelec może ktoś będzie mógł mi pomóc... Jestem z Warszawy. Od soboty spuchły mi strasznie nogi, nie mogę normalnie chodzić, jestem bardzo osłabiona. Dziś wieczorem internista na podstawie wykonanych badań krwi stwierdził, że najprawdopodobnie

Re: Usunięta tarczyca, a po roku koszmar!

okołokorzeniowa S1/S2 05.01.15r. Novothyral 50 i 100 na zmianę. badanie stymulacyjne nerwów=zaburzenie przewodzenia nerwów strzałkowych. 28.01.15r. TSH 0.425 Ft4 14,9 29% Ft3 4,5 37,7% B12 788 Norma 191-663 Pobyt w szpitalu reumatologicznym, wypis po 2 tygodniach choroby reumatologiczne wykluczone. 12.02.15 r

Re: bóle, skakanie, drganie, fascykulacje mięśni

zrób badania ; na wzw typu c ,kinazę kreatynową ,cukier ,elektrolity ,fosfataza zasadowa, czynnik reumatologiczny dobrze by było zrobić przepływy w żyłach i tętnicach- dopler,usg jamy brzusznej tomografię lub rezonans kręgosłupa i głowy bad moczu te objawy sugerują neuropatię obwodową ale

Re: pilne pytanie o poradnię reumatologiczną

Może spróbuj na Jagiellońskiej,są bardzo krótkie terminy i sympatyczne rejestratorki.Może uda Ci się poprosić o przyjęcie tego samego dnia.Reumatolog tez wydaje się sensowny .

Re: Jakie badania z krwi zrobić pod kątem RZS?

Autorka jest już w trakcie diagnostyki reumatologicznej, więc prawdopodobnie na to właśnie wskazują objawy, nie na boreliozę. A tak w ramach uściślenia w Polsce akurat gatunek B.burgdorferi ( bo zakładam, że to oznacza skrót "bb") jest rzadki.

Re: Czy wiesz, że...

Krioterapia polecana jest przy zapaleniu stawów, ścięgien i mięśni, gorączce reumatycznej, zespołowi bólów kręgosłupa, reumatyzmie tkanek miękkich, przykurczach stawów, obrzękach po operacjach oraz bolesnych bliznach, schorzeniach neurologicznych, reumatologicznym zapaleniu stawów. -- http

Re: ANA 2 wynik dodatni proszę o interpretację

Kurczę nigdy nie miałam problemów reumatologicznych...badanie te robiłam dlatego że poroniłam kolejną ciążę...czyli reumatolog wypowie się odnośnie kolejnej ciąży i tych wyników? Czy wystarczy że ginekolog podejmie decyzję?

Tarcze nerwu wzrokowego ograniczone

. Naczynie prawidłowej szerokości o prawidłowym przebiegu. Siatkówka bez patologii. Refleks z plamek obecny. Wskazana okresowa kontrola okulistyczna.\* Ordynator oddziału reumatologicznego podczas wypisu powiedziała mi że wszystkie wyniki dziecko ma dobre więc nie przyszło mi do głowy aby czytać cały wypis

Re: Problem z nóżkami i nie wiem co dalej... :(

Idźcie do dobrej poradni reumatologicznej, nie wiem skąd jesteś, w Krakowie dość dobra jest w szpitalu dziecięcym na Strzeleckiej. Możecie najpierw się umówić na wizytę prywatną u jakiegoś dobrego specjalisty ze szpitala, a potem na oddział. Napiszę Ci jeszcze na priv

Reumatolog

Schorzenia reumatologiczne są uciążliwe i przede wszystkim bolesne. Ważne jest prawidłowe leczenie i w razie potrzeby rehabilitacja. Sprawdź wykwalifikowanych reumatologów z całego kraju na www.reumatolog.pl Zobacz również ofertę Gabinetów masażu

Re: przymusowa przerwa w bieganiu :/

Rozumiem ból...Mi coś się w kolano stało- usg ok, badania reumatologiczne czy jak to się zwie ok. A biegać nie mogę bo po prostu po 10 minutach boli. OStro boli :/

Re: Znowu poronienie:-( co dalej robic prosze pom

A jak to sprawdzić dlaczego są dodatnie? Ja już nie wiem do kogo pójść bo lekarze twierdzą odnośnie ana że mogę kiedyś w przyszłości ale nie muszę mieć problemy reumatologiczne a że te badania w ogóle związku z ciążą nie mają :/

Usunięta tarczyca, a po roku koszmar!

na zmianę. badanie stymulacyjne nerwów=zaburzenie przewodzenia nerwów strzałkowych. 28.01.15r. TSH 0.425 Ft4 14,9 29% Ft3 4,5 37,7% B12 788 Norma 191-663 Pobyt w szpitalu reumatologicznym, wypis po 2 tygodniach choroby reumatologiczne wykluczone. 12.02.15 r. Bezsenność silne bóle silne leki

Re: Niedobór witaminy D

będę szukać pomocy na śląsku jeśli tutaj jej nie znajdę ale na początek chciałabym na miejscu dowiedzieć się co mam leczyć ponieważ jak na razie nawet nie wiem jakiego specjalisty szukać. Z tego co już zdążyłam się dzisiaj zorientować to tutaj nawet nie ma poradni reumatologicznej dla dzieci. Załamka

Re: Czynnik reumatoidalny

poczytajcie o boreliozie - ja zaczęłam mieć problemy ze stawami, badania reumatologiczne ok, a właśnie wyszła mi stara borelioza. Oczywiście badałam i diagnozowałam się prywatnie

Re: Kto płaci za kongresy naukowe?

Reumatologicznego. i co? zapraszaja tam lekarzy rodzinnych bez specjalizacji z reumatologii? -- http://www.bilder-hochladen.net/files/itqm-o3-3d8e.gif

Re: Silne bóle prawego barku podczas miesiączki

ja bym zaczela od reumatologa - ale ciezko sie do niego dostac w polsce, wiec mozesz zrobic sobie prywatnie badanie RF (czynnik reumatologiczny) i ewentualnie przeciwciala anty-CCP. u mnie tez sie zaczelo od bolu ramion (prawego bardziej niz lewego), a po ciazy (mam 33 lata) rozlalo sie na inne

podwyższone anty-TPO

? Zmiany w płucach sugerowałyby historie reumatologiczne.. Proszę o pomoc, jakie badania zrobić i w jakim kierunku?

Re: Czwarty endo, drugi sposób leczenia.

wapnia ale teraz przeczytałam, że przedawkowanie powoduje wzrost kalcytoniny i spadek wapnia. Jak długo takie objawy mogą się utrzymywać? Hm, więc jeśli nie mam jakiejś groźnej choroby reumatologicznego to najprawdopodobniej przedawkowałam witaminę D :D

Re: Opis badania rezonansu-WTF??

-reszta w normie. Z uwagi na to crp i ob rodzinna upiera się że to sprawy reumatologiczne... Od jakiegoś czasu do problemu z lędźwiowym dochodzą problemy z szyjnym ale póki co lekarze skupili się na tym lędźwiowym, bo on jednak bardziej i długotrwale doskwiera a szyjny akurat odpuścił po lekach od rodzinnej

Re: O ZAWROTACH GŁOWY I INNYCH... RAZ JESZCZE

gdyby > m miała anemię czułabym się zle cały czas, a nie w tzw rzutach. myślę, że trudno to odróźnić bez badań laboratoryjnych. > > O jakich chorobach przewlekłych piszesz ? Robiłam cały pakiet reumatologiczny,w > szystko ujemne, choroba przewlekła to m.in. hashimoto, to schorzenie

Re: Nie wiem co mi jest. Odsyłają od lekarza do l

Morfologia była robiona i internista wykluczył sprawy reumatologiczne. Tylko ja dzień wcześniej piłam piwo bo zapomniałam że mam pobranie krwi więc może to zaburzyło jakoś wyniki:(

Re: Kto płaci za kongresy naukowe?

Kto płaci za wykłady mojego kuzyna?Mam wrażenie,że uczelnia zapraszająca na wykłady... A teraz coś z mojej działki: Corocznie w Europie odbywa się kongres EULAR - Europejskiej Ligi Przeciwreumatycznej ,a w Ameryce - kongres Amerykańskiego Towarzystwa Reumatologicznego. W tych kongresach uczestniczy

Re: ANA 2 wynik dodatni proszę o interpretację

Twój wynik, to niski poziom przeciwciał, ja z siostrą mamy 1:350 to już graniczny wynik, i u każdej z nas z innej przyczyny, u mnie z owodu choroby tarczycy a u siostry właśnie podniesiony czynnik reumatologiczny. Ja już byłam u reumatologa na konsultacji. -- http://www.suwaczki.com/tickers/l22

Re: przeraźliwie bolacy paluch :(

Trudno powiedziec, u mnie z wiekiem zaczely sie problemy z bolacymi stawami i sciegnami. Robilam badania krwi pod katem Dny moczanowej i Reumatologicznego Zapalenia Stawow, nic nie wykazalo ale ponoc nie zawsze wykazuje, boli mnie glownie na zmiane pogody. Dna moczanowa wystepuje rowniez u osob

Re: kolagenoza

odezwię się po 29 czerwca powinny byc cząstkowe wyniki a 8 sierpnia szpital reumatologiczny więc zobaczymy może będzie więcej konkretnych badań

Re: Napiszcie mi o antydepresantach jeśli się nie

Hormony tarczycy mam prawidłowe, poziom wapnia, magnezu, żelaza i witaminy D3 też. Ale chciałabym jeszcze sobie zrobić wiele badań reumatologicznych i serologicznych, a one są drogie. Może jak zacznę brać antydepresanty to będę miała siłę chodzić po lekarzach i o to prosić. Może to efekt deprechy

Re: Bóle dloni, kciuków.

To są raczej sprawy reumatologiczne. Zgłoś problem lekarzowi rodzinnemu, on da ci skierowanie do reumatologa, ew. do neurologa, jeśli to są problemy z cieśnią.

Re: dziś (mrozik) - dzieci w krótkich spodenkach

Z racji nabytej wady serca miałam ileś tam różnych dziwnych badań - cały profil reumatologiczny - NIC !!! Za to po poważniejszej infekcji często mam podwyższone ASO, córka tak samo i trzeba walić antybiotyk na to. -- "Biegaj zanim zaczniesz chodzić! Lataj zanim zaczniesz pełzać! Ale zawsze

Re: ..Urzędnicy odbierają nadzieję chorym na nowo

Czarek,ja Ciebie rozumiem. Ale - moi pacjenci reumatologiczni rokują lepiej,niż pacjenci nowotworowi. I mogą sobie pomarzyć o nowoczesnym leczeniu... Bo - zawsze ci bardziej medialni są w stanie wyszarpać coś z NFZ. -- Klara

Re: Borelioza czy coś innego,proszę...:((pomocy

Alergia ,tarczyca ,problemy neurologiczne ,reumatologiczne (pisałaś o stawach) może nerwica ,potrzebujesz dobrego lekarza

Re: Sosnowiec-klimontów Centrum Pediatrii

Ja byłam na oddziale reumatologicznym i wrażenia fatalne. Jedna Pani doktor, z którą można było porozmawiać, o reszcie lepiej nie mówić. Brak szacunku dla pacjentów ze strony personelu.

W poszukiwaniu diagnozy. Pomożecie?

- wszystko ok; badania reumatologiczne m.in. ANA2, anty-CCP - ok, badania na mikroelementy - ok). Wreszcie testy na boreliozę: wykonałem 5 (2 x ELISA -jedno w PZH, drugie w Diagnostyce - oba ujemne; 3 x WB - dwa w Diagnostyce i jeden w Szpitalu Zakaźnym w Warszawie - wszystkie dały ten sam wynik: Ig

Re: Bolące kolana

wyniki reumatologiczne mam ok. U mnie nietyle ból stawów co trzaskania, trzeszczenia itp pokazały się boreliozą zaawansowaną. Mój mąż miał skierowanie na artroskopię kolana. A po roku co się okazało? Że ma boreliozę. Ja jestem zdania najpierw wykluczyć choroby odkleszczowe a potem dopiero leczyć

Sprawdzony reumatolog poszukiwany!

Proszę o pomoc. Potrzebuję diagnostyki reumatologicznej,takiej refundowanej przez NFZ. Jeśli ktoś ma sprawdzonego reumatologa ( kontrakt z NFZ) w Krakowie lub na Górnym Śląsku (Katowicach,Sosnowcu,Mysłowicach,ew. Bytomiu ),to poproszę o info na priva. Będę bardzo wdzięczna za namiary. Pozdr.

Re: opuchnięty , bolący palec u stopy , help !

badania krwi mam w normie , a gdyby ktoś wpadł na pomysł , że to może sprawy reumatologiczne to uprzedzę z góry , że i te badania wyszły w normie...totalna klapa :(

Problem zdrowotny.

Dziewczyny, pytam tu bo zwykle macie dobre pomysły. Chodzi o puchnięcie i drętwienie dłoni. Lekarz był, specjalistyczna poradnia reumatologiczna i nic mądrego nie wymyślili a problem narasta szczególnie w cieple dni. Dłonie coraz większe i odrętwiałe. Coraz mniej sprawne, problem z zaciśnięciem

Re: mała odporność na stres, a wybór specjalizacj

Oczywiście że w internie sporo jest stresu, ale można ją także robić w wysokospecjalistycznej klinice alergologicznej lub reumatologicznej, a tu "zwyżek adrenaliny" jest znacznie mniej.

Re: pytanko czy ten mms mozna brac z antybiotyka

Testy?Cały ROK wykrywano u mnie Bb!Najpierw-Elisa-ujemny;potem kosztowny PCR w Poznaniu-ujemny;pani docent opisała,że nie jest do końca miarodajny;trzeba opierać się na objawach;elisa-w INSTYTUCIE REUMATOLOGICZNYM-gdzie odesłał mnie zakażnik,"żądny leczenia pacjentów z boreliozy

Re: Czy to może byc podagra

Najlepiej iść do lekarza i powiedzieć o tym, potem wziąć skierowanie na badania("profil reumatologiczny", ewentualnie poziom kwasu moczowego) -- Z jednej strony trzeba się cieszyć, że SB już nie ma, ale niestety policja nie potrafiła przejąć tych metod. Tamci byli skuteczni Drobiu mówię

Re: dr.Kolossa

Pracuje w przychodni przyszpitalnej reumatologicznej w Bizielu .I tam dowiedz się namiarów tel.

Re: Prosba o interpretacje zmian wyniku cd

Witam ponownie, Hb 12,5 to dobry wynik i taki nie powoduje przyspieszenia OB, podobnie jak mało prawdopodobne, żeby przyczynił się do tego alergiczny nieżyt nosa. Warto poprosić o skierowanie do Poradni Reumatologicznej. Pozdrawiam serdecznie

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj ekspertów

Zdjęcia - reumatologiczne

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną.

Regulamin