Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Re: Ryba w piekarniku bez folii...???

Daj sporo masła na dno naczynia czy brytfanki, na to przyprawioną rybę i włóż do piekarnika. Folia do niczego nie jest potrzebna, w folii ryba się bardziej dusi/paruje niż piecze.

Re: Ryba w piekarniku bez folii...???

Ryby piecze się od zawsze, odkąd człowiek nauczył się korzystać z ognia. A folia aluminiowa jest wynalazkiem ostatnich kilkudziesięciu lat.

Ryba w piekarniku bez folii...???

mam pytanko - czy któraś z Was może robiła rybę w piekarniku bez folii? mam rozmrożone filety z soli i chciałabym je upiec właśnie w piekarniku tylko nie wiem jak? czy jak położę je np na pergaminie to muszę je przewrócić aby przypiekła się z obu stron? może macie jakieś sprawdzone przepisy - będę

Re: Ryba w folii jaka i jak?

Czesto robie ryby w folii,najbardziej lubie lososia. Klade rybe na folii,dodaje pare kropli oliwy,soku z cytryny,przyprawy i zawijam.Pieke 10-15 minut(zalezy jaka rybka)a potem rozwijam folie i pieke jeszcze 5-10 min.az ryba leciutko przyrumieni sie na wierzchu,wtedy nie jest taka sucha. Sorry

Ryba w folii jaka i jak?

zrobić rybę w folii w piekarniku i czym doprawić, żeby: była twarda, nie mokra, biała (typ pangi- zbitej, nie smierdzacej, nie ociekajacej woda) ale zeby to nie byla panga (nie jem od kilku lat odkad wiem, w jakim warunkach sie ja hoduje). Raz probowalam w folii upiec rybe, ale wyszla mokra, smierdzaca

piecznie ryby w folii

podpowiedzcie mi jak to zrobic bo jeszcze nigdy nie pieklam ryby w piekarniku..chce jutro upiec dziecku morszczuka,mam zamrozony filet,czy dobrze glowkuje-rybke krpie oliwa,polewam sokiem z cytryny i daje majeranek,zawijam w folie aluminiowa tak jak cukierka ,ustawiam na 180 stopni na jakies 20

Re: piecznie ryby w folii

Ja ryby robię tak: kładę rybę na kawałku folii, przyprawiam (sól, pieprz, tymianek), kładę gałązkę koperku (dla nas czasem też np plasterek sera, pomidora, rukoli czy co tam się nada), zawijam, piekarnik tak jak piszesz ok 180 st na ok 20 min. Marchewkę możesz jak najbardziej pokroić w

Re: piecznie ryby w folii

dobrze główkujesz :) ja nie zawijam jednak "w cukierka" tylko układam na 2-3 warstwach folii zbieram ją jak sakiewke i zakrecam na górze..w razie gdy wydzieli się sos a pary będzie dużo, to mniejsze niebezpieczeństwo, że wycieknie, mozna tez wyjąć, rozwinąc, sprawdzić, czy potrawa

Re: Ryba w piekarniku bez folii...???

Żeby rybsko było chrupiące (chlupiące :D jak mawia moja pięciolatka) trzeba rybę osuszyć (ważne) ręcznikiem papierowym przed włożeniem do piekarnika. Piekarnik na wejściu musi być nagrzany do 230-240C, ryba wjeżdża do sauny, po 2-3 min jak skórka się zrumieni (na termoobiegu migiem) to zjeżdżamy z

Re: Ryba w piekarniku bez folii...???

Kupiłam kilka sztuk takich silikonowych podkładek do pieczenia, bywają za grosze w Lidlu i na Allegro też widziałam- kładę przyprawione i piekę, nie przewracam, bo po co, gorąco jest wszędzie i ryba się upiecze. Na chrupka skórkę nie liczę, bo musiałabym w tym celu przesuszyć, a szkoda ryby, po

Re: Ryba w piekarniku bez folii...???

ostatnio robiłam łososia w szkalnym naczyniu, takim z przykrywką. Wyszły super, nawet skórka była chrupiąca. Po prostu włożyłam pod spód i obok dałam zioła, cebule i czosnek. Piekłam chyba z godzinę w tym ok 150-180 stopni.

Ryba gotowana w...folii?

Kiedys cos takiego widzialam w TV...Rybe pakowano(chyba prozniowo?)w folie i wrzucano na kilka minut do pyrkajacej wody...Albo mi sie snilo;-)...?Znacie taki sposob przyrzadzania ryby?Dzieki.

Re: pieczona ryba

kaniop napisała: > Ryba to tylko wymaga soli, pieprzy i skropienia cytryną masz racje, ale w folii dodaje fenkuł, cebule, pomidor, plastry cytryny!

Re: pieczona ryba

Ryba to tylko wymaga soli, pieprzy i skropienia cytryną. Kładę na nią kilka wiórków masła, zawijam w folię aluminiową i piekę pół godziny w termoobiegu, 200 stopni

Re: Ryba gotowana w...folii?

w torebce z folii aluminiowej szczelnie zamknietej mozna upiec w piekarniku. mozna na pewno w torebce foliowej szczelnie zamknietej w wodzie ugotowac. jest to bardzo dietetyczny sposob, w ktorym ryba z dodatkami zachowuje maksimum aromatu.

Re: Ryba gotowana w...folii?

Takiego sposobu jaki opisujesz nie znam, ale spróbuj rybę posypać przyprawami jakie lubisz, obłóż zieloną natką (jest też przyprawa gotowa), potem zawiń szczelnie w folię aluminiową,włóż do wąskiej brytfanki i piecz pół godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Pycha! ja robię tak różne

filet z karpia hermetycznie zamknięty

kupujecie ryby w takich pojemnikach z folia u gory?.W biedronce maja byc filety z karpia ciekawa jestem dlugosci daty waznosci tych filetow.

Re: szybkie i bezproblemowe danie dla 10 osób :(

W niektóre folie mozna zawinąć zamiast kurczaka indyka zrobionego w identyczny sposób lub rybę, perliczke zjedzą i indykowi, bo delikatniejsza.

Re: A może wątek kulinarny V

na folii aluminiowej, polać olejem słonecznikowym i złożyć folię. Rybę w folii przełożyć na tackę i razem położyć na rozgrzanym grillu. Grillować około 25 minut. Rybę można też upiec w piekarniku - około 30 minut. -- MADOHORA FORUM NIKISZOWIEC

Re: pieczona ryba

W folii z masłem solą i dowolnymi dodatkami. można dodać garść migdałów w łupinkach, lub orzechów włoskich, można wrzucić podsmażone pieczarki w plastrach, albo paseczki czerwonej papryki. Można rybę posmarować przed pieczeniem pesto.

Re: A może wątek kulinarny V

RYBA W SOSIE KOPERKOWYM 1/2 kg fileta z ryby np. tilapii, 1 ząbek czosnku, bazylia, sól, pieprz Filet z ryby rozmrozić i osuszyć. Czosnek obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Następnie rybę ułożyć na aluminiowej folii. Posypać czosnkiem, solą, pieprzem i bazylią. Rybę szczelnie zawinąć w folię i

ryba w folii z pieca

proszę napiszcie jak dokładnie zrobić Mam filety z soli (niewielkie) w tej chwili są przyprawione i owinięte w folię aluminiową - chcę je upiec w piecu. W jakiej temperaturze piec i jak długo? Wygooglałam, ze powinno się na koniec folie rozchylić by była chrupiąca. Jak przyrządzacie taką rybkę?

Re: świeta na ścisłej diecie

Wigilijne dania są ciężkostrawne,male można zrobić je inaczej. Rybę ugotować albo upiec w folii. Jeśli ryba gotowana to można zrobić też delikatną zupę rybną. Ew. czysty barszczyk, zamiast uszek z grzybami gruby makaron.

Re: RYBA FOLII

ja polecam wedzonego pstraga...wczoraj skosztowalam...mniam mniam a w folii to robie pstraga: wypatroszony pstrag obsypuje przyprawa do ryb w srodku tez...w srodek wsadzam zielona pietruszke ide sie da...na folie wlewam troche oliwy z oliwek zeby folia do pstraga nie przylgnela, zawijam i do

Re: RYBA FOLII

Ja rybę kładę na folii, przyprawiam dobrze, zawijam, wkładam do foremki keksówki i wrzucam do piekarnika :) Pyszna jest taka, chociaż nigdy ryb nie lubiłam :) Można też smażyć na oliwce. Robię filety z makreli, dorsza, pstrąga - jak popadnie I oczywiscie moja ulubiona ryba - wędzona makrelka

ryba pieczona w folii - podstawy

Witam Mam ochotę na rybę pieczoną - mam dostęp do dzwonków lub filetół z łososia lub śledzia. Nie wiem niestety jak się do tego zadania zabrać. Za każdym razem jak próbowałam upiec po prostu rybę w folii to wychodziłą wiórowata i niesmaczna. Cała wilgoć z niej uciekała. Jak wy robicie rybę w folii

Re: ryba w folii

Przecież ona ma dietę niskotłuszczową. Można by zaproponować zamiast łososia stek z karkówki, na to samo by wyszło. Przecież są chudsze ryby, pstrągi. Do środka włożyć plasterki pory, trochę ziół, niskotłuszczową margarynę, posmarować delikatnie folię olejem, zawinąć i na ca. 25 min. do

Re: ryba w folii

ryba w folii to bardzo czesto moja podstawa do obiadu! ja jem bardzo chudo, wiec filety z mintaja/morszczuka albo tuszke z dorsza obficie skrapiam sokiem z cytryny, posypuje sola, czosnkiem, curry, przyprawa do ryb i pieprzem. zawijam w folie i filety pieke 17 min a tuszke 30 min w 180 stopniach

ryba w folii

mam pytanie:chciałbym upiec rybke w folii w piekarniku, czy musze koniecznie samarować ją jakąś oliwą czy masłem? akurat jestem na takiej dietce, gdzie mam tłuszcz zabroniony :-(( a może ktoś ma pomysły na takową rybkę. Obecnie jem rybę + jakieś warzywa i to jest pomidor, ałata,ogórek,cykoria i

Re: ryba w folii

upiecz sobie np. lososia, to jest sama w sobie tlusta rybka, nie potrzeba jej dodatkowo natluszczac :) skrop tylko sokiem z cytryny, na to dosc gruby plaster pomidora, sol, pieprz, czosnek (jesli lubisz) i kilka listkow swiezej bazylii, zawin w folie i do piekiarnika na 25-30 min na 200 stopni

Re: Przyjęcie świąteczne w małym mieszkaniu

to zrób rybę. Np łososia w folii z ziołami. Można przygotować dzień wcześniej i tylko wrzucić do piekarnika na 20 min w czasie imprezy. -- Marta Mama Daniela ( 16-11-2000 ) i Gabi ( 05-07-2002 ) DZIECI ROCZNIK 2000

Re: ryba w folii z pieca

linn_linn napisała: > Zalezy od wielkosci ryby. Poczytaj tu: > rel="nofollow">www.kuron.com.pl/przepisy/art838.html czy to nie za pozno?

Re: czerwone pesto

Jako marynata do ryby w folii, miesa, dodatek do sosow, podklad na bagietke. Joanna

Re: ryba w folii z pieca

dzięki za linka, robiłam 25 minut - w zupełności wystarczy i nie smarowałam niczym wczesniej - nie ma potrzeba a rybka wyszła supre

Re: piecznie ryby w folii

ps. ryba lubi koper, wiec dobrze smakuje tez z poszatkowanym fenkułem..do potrawy mozna też dodać macznego ziemniaczka pokrojonego w kostle lub rybę połozyć na warstwie ryzu ugotowanego al'dente.."dojdzie" przy pieczeniu i przejdzie smakiem ryby i warzyw -- Podstawową umiejętnością

ryba w folii

Mam przepis na dorsza polanego cytrynowym sosikiem, ktory chce wyprobowac. Dorsza nalezy wlozyc do naczynia zaroodpornego, podlac sosem i przykryc naczynie folia, po czym piec. Nigdy nie pieklam ryby w folii: jaka to ma byc folia - aluminiowa? czy jest jakas specjalna do tego? A jesli aluminiowa

Re: piecznie ryby w folii

Cytryny nie powinno się piec w aluminium, bo pod wpływem kwasu cytrynowego z aluminium mogą się wydostawać toksyczne substancje i przenikać do pozostałych składników potrawy. Jeśli chcesz zapiekać cytrynę razem z potrawą, to tylko w szkle, ewentualnie w papierze, ale rybę się dość ciężki

Re: ryba w folii

Do pieczenia ryb, uzywam folii aluminiowej. Rybe umieszczam na matowej stronie i zawijam, niezbyt ciasno! -- "Z każdych pięciu funtów, dolarów, franków czy marek, jakie wydajesz na wino, przynajmniej jeden to cena samego zapachu, tego eterycznego i cudownego przeżycia, którego doświadczasz

Re: Dietetyczna ryba w folii

szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?VE_szukaj_a=ryba+w+folii&ile=15&sort=data_desc&spojnik=and&forum=77&poz=0&A_szuk aj=tresc&zywe=2&x=16&y=7

Re: Jak przyrządzić mrożonego pstrąga?

ja rozmrażam ryby. robię naczyniu żaroodpornym: solę i pieprzę rybę, na wierzch kładę : plasterki masła, krążki cebuli (albo plasterki czosnku) listki koperku, czasem też kładę plasterki cytryny. całość zawijam folią aluminiową i wkładam do mocno nagrzanego piekarnika. piekę około 20minut

Re: menu wakacyjne bez kuchni

w folii alu pieklam ryby, krewetki, skrzydelka z kurczaka -- co bylo to bylo co moze byc jest a bedzie to co bedzie

Re: No i jak tam? Zakupy zrobione? :)

Tak, keks jak najbardziej moze polezec. Ja go zawijam w folie, jeden dodatkowo nasaczam herbata z rumem i tak w zimnym sobie czeka na swięta.Lezakowanie dobrze mu robi i z pewnoscia nie jest "nieswiezy". Pierniki tez robie wczesniej, by zdazyły skruszec. Co innego ryby czy pierogi

Re: ryba pieczona w folii - podstawy

Np. pstrąg pieczony w folii: bierzemy tyle wypatroszonych pstrągów, ile ludzi na posiłek się zapisze. Każdy oczywiście w osobny kawałek folii (niczym nie smaruję). W środek pstrąga pokrojone w plasterki pieczarki, przyprawy rozmaite (co kto lubi) i KONIECZNIE moje ukochane masełko do ryb: kostkę

Re: ryba pieczona w folii - podstawy

Ryba pieczona w foli nigdy nie jest sucha. Ja robie tak: Oczyszczona filety z ryby (Ja robie lososia),sole, pieprze troche i posypuje sola czosnkowa, na filet klade plasterki cytryny i grube plastey pomidora, dodaje wiorki masla na wierz, zawijam w folie szczelnie zeby nic bokami nie wylewalo

Re: kasza gryczana.Co z niej zrobić?

polecam, gotowana i chłodzona kasze wymieszać z dodatkiem jajka i maki, polozyc na folie, przykryc folia i walkowac na cienka warstwe, mozna robic na slodko z owocami albo na slono z rybami robiac rolade;) -- "leben und leben lassen"

Re: szybkie i bezproblemowe danie dla 10 osób :(

Perliczka, kaczka z jabłkami, piersi z kurczaka z ziołami i masłem pieczone w folii, łosoś na szpinaku pieczony w folii. Czy juz najprostsze np. udka z kurczaka pieczone np. z rozmarynem i cytryna (obok mogą piec sie ryby dla wegetarian). Do tego np. buraczki (puree z horteksu) i sałata z sosem

Re: Przyjęcie świąteczne w małym mieszkaniu

w tym kierunku, ryb, które dobrze smakują na zimno, a wydaje mi się, że prawie każda ryba smakuje dobrze na zimno, jeżeli jest odpowiednio zrobiona i upieczona w folii w piekarniku a nie na patelni w tłuszu i skomponowałabym to z wędzonymi rybkami, przemycając sery pleśniowe, rukolę i granata

Re: świąteczne dania- czym zabłysnąć a nie paść..

a ja, zeby się nie narobić to zrobiłabym rybę w folii, najlepiej pstrąga, którego bardzo lubimy, ale dorsz już w zamrażarce poporcjowany, więc tym razem może być dorsz. (rybę solę obkładam cebulą, lub czosnkiem, do tego masło w kawałeczkach i plasterki cytryny, koperek i zapiekać 20-25minut) a

Re: Kobieta niepracująca, czyli leń.

Kupuj świeże ryby, a jeśli mrożone, to bez tzw, glazury, czyli hektolitrów wody. Świeże nie rozpaćkają się na pewno. Można też upiec w piekarniku w folii (posmarowanej oliwą, albo masłem). W rzadkim cieście naleśnikowym ewentualnie małe kawałki, a najlepiej krążki kalmarów, czy inne drobiazgi

RYBA FOLII

Jak przyżądzacie i jaką rybę jecie? -- Nie wszystko złoto, co sie świeci, nie kazdy chłop z widłami to Posejdon.

Z cyklu o dietach:Jak przyżądzacie rybę w folii?

Podobno rybka w folii jest jedną z najbardziej dietetycznych potraw. Jakie ryby pieczecie i w jaki sposób?

Re: pesto pietruszkowe

Teraz tylko wystarczy dodać otartą skórkę z cytryny lub limonki i mamy pyszny dodatek do ryby pieczonej w papierze i folii alu.

Re: co zrobic zeby ryba nie przywarła do folii ?

Ja przeciągam szybko masłem po folii (na obszarze wielkości samej ryby) i nic nie przywiera. Nie martw się, rybka i tak nie będzie tłusta jeśli sporządzisz właśnie pstrąga czy mintaja. Co innego karp czy makrela.

Re: posilki po raz kolejny

AAA, jeszcze ryby lubią, paluszki rybne to oczywista, ale traktujemy je jako danie awaryjne, jak nie ma czasu, pstrągi zapiekane w folii, podsmażane filety z dorsza, łososia w każdej wersji. No i pizza domowa rules, z samodzielnie układanymi kawałkami kurczaka i kukurydzą.

Re: świeta na ścisłej diecie

Gotowane ryby w galarecie powinny być ok, podobnie jak ryby pieczone bez tłuszczu - bierzesz rybę, skrapiasz cytryną, dodajesz dopuszczalne przyprawy i warzywa , zawijasz w folię aluminiową i wrzucasz do piekarnika. Jak domownicy wolą bardziej przyprawione - to im możesz przyprawić. Mięso możesz

Część dziury przed budynkiem NOT zasypana. Co d...

Dziurę wyłożyć folią i zrobić staw z rybami.... Wędkarze się ucieszą. :)

Re: Kulinarne pomysły na święta

Fajny wątek, bo mam w tym roku ochotę na jakieś zmiany i może emama mnie zainspiruje :) > ps. Co wolałybyscie zjesc (karpia nie przełknę) A) panierowaną rybę jakąś wypas > ioną B) łosoś z czosnkiem, koprem i cytryną zapiekany sote w folii, czy C) pstr > ąga w calosci faszerowanego

Re: Świąteczne przepisy kulinarne

buraki, chrzan oraz przyprawy. Umieszczamy łososia skórą do dołu w brytfannie lub innym dużym naczyniu. Nakładamy na rybę marynatę i zakrywamy naczynie folią spożywczą. Wkładamy do lodówki na trzy dni. Po tym czasie zmywamy dokładnie marynatę i osuszamy łososia. Przed podaniem kroimy go na cienkie

Re: A może wątek kulinarny V

buraki, chrzan oraz przyprawy. Umieszczamy łososia skórą do dołu w brytfannie lub innym dużym naczyniu. Nakładamy na rybę marynatę i zakrywamy naczynie folią spożywczą. Wkładamy do lodówki na trzy dni. Po tym czasie zmywamy dokładnie marynatę i osuszamy łososia. Przed podaniem kroimy go na cienkie

Re: nowy zakup - tylko niech to będzie dziewczynk

najgorsze było to, że nie mogłam pozbyć się zapachu frytek, smażonych ryb z tapicerki. Trzy razy prałam ale wszystko łącznie z folią było niestety przesiąknięte zapachem tłuszczu. Może u Ciebie będzie inaczej ale jeżeli kobieta pracuje bądź mieszka koło smażalni to sama wiesz. Mam nadzieję, że się mylę

Re: Dieta matki karmiącej (noworodka)

ryba pieczona w folii z plasterkami cytryny; ryba gotowana na parze; ryba w galarecie; polędwiczka pieczona w folii

Re: Kulinarne pomysły na święta

> ps. Co wolałybyscie zjesc (karpia nie przełknę) A) panierowaną rybę jakąś wypas > ioną B) łosoś z czosnkiem, koprem i cytryną zapiekany sote w folii, czy C) pstr > ąga w calosci faszerowanego podanego z masełkiem czosnkowym? przy takim wyborze - WSZYSTKO! :) > ps2. Do ryby D

Re: ryba w folii

Stek z karkowki to nie to samo bo tluszcz z lososia to zupelnie inny tluszcz , eliminuje zly cholesterol , nie wiem na co jest ta dieta ale nawet przy odchudzaniu nalezy jesc tluste ryby

Re: schudnąć,ale jak???

Wieczorem kolacja na cieplo - na przyklad ryba upieczona w folii w piekarniku (z oliwa, sola, pieprzem, sokiem z cytrynu i odrobina koperku), do tego wielka porcja zielonej salaty z pomidorami. Jako przekaska przed snem, jesli musisz - 2-3 ciasteczka owsiane (bez cukru) + szklanka mleka albo

Re: ryba w folii

lososie sa tlustsze i chudsze, kupujac trzeba sobie wybrac sobie najchudszy kawalek, a i tak niepozadany tluszczyk w wiekszosci wytopi sie w czasie pieczenia. ja kupuje zawsze filety, nie dzwonka, wtedy widze jak tlusta jest ryba. pstraga tez tak robie, ale nie wychodzi juz tak soczysty jak

Re: ryba w folii

rybka z wody sprawionego pstraga wloz do garnka z woda i warzywami(mozesz zrobic wywar z kostki rosolowej)wywaru tyle aby zakryl rybe.Gotuj na malym ogniu okolo 15-20 minut.Wyjmij na polmisek,rozloz filety na boki,wyjmij kregoslup wraz z zeberkami,jak dasz rade powyciagaj osci,posyp posiekanym ja

Re: Ubój rytualny ubojem, a co z karpiami?

Masz racje, karp jest ulubiona ryba na szabes u Zydow nowojorskich (karp w galarecie gotowany z cebula i marchewkami). Mozna go kupic gotowego w sklepach z koszerna zywnoscia i tylko ugotowac w w specjalnej folii. Tak, ze to wcale nie jest tradycja katolicka a przynajmniej nie tylko katolicka. Nie

Re: Domowe jedzenie na miejscu i z dowozem !

a Ty zrozum, że to nie będzie tylko kotlet z kartoflami! Karta mega bogata, zdrowa i pyszna. Nawet sushi, ryby pieczone, wędzone. Pyszne sałatki itd. Generalnie bardzo dobra kuchnia. Inna niż np ta Kuchnia Edyty czy ten na przeciwko UM. Już mam dużo chętnych na sam catering, gdy mój mąż wspomniał u

Re: zrób terrine z ryb(y),

nisar napisała: > Jeśli udaje mi się kupic taką rybę (na moim bazarku bywa taka, w płótnie, , a u nas w folie:) -- "wer wind sät wird sturm ernten"

Re: ryba w folii

I zwróć uwagę, czy masz zawinąć rybkę w folię (taka jest tbe best) czy przykryć naczynie folią. Bo to trochę inaczej może zadziałać.

Re: ryba w folii

Mam przykryc naczynie. Ale zasada chyba ta sama: ryba ma byc po matowej stronie, czyli przykrywam blyszczacym do gory?

Re: ryba w folii

Z tą folią to jest tak, że jeśli coś pieczesz w folii to zawijasz trak, żeby błyszcząca strona była na wierzchu, jeśli coś gorącego zawijasz i chcesz, żeby jak najdłużej trzymało Ci ciepło to odwrotnie - matowa na górze. Takie są podobno zasady.

Re: przepisy na ryby

Moim ostatnim odkryciem jest miruna- kupuję mrożone filety (i co ciekawe, nie jest mocno glazurowana, że przepłacasz, bo kupujesz też mrożoną wodę), rozmrożonego fileta przyprawiam przyprawą do ryb + trochę cytryny i w folii piekę, pod koniec folię rozchylam. Tu znalazłam przepisy na mirunę: miruna

Re: Dietetyczna ryba w folii

nawet jesli sie odchudzasz, to należy właśnie jeść tłuste ryby. To jest dobre dla naszego organizmu.

Re: IN VITRO - program rządowy Poznań/Polna (cz.4

fly0079 Ryby (Dorsz, Pstrąg łososiowy, śledź) - 2,3 razy w tygodniu, z patelni grillowej, w folii Orzechy - po ok. 2 szt. dziennie (brazylijskie, laskowe, nerkowce, włoskie) Miód Pomelo Melon Ananas świeży Żółtka jaj (kogiel mogiel) 1 raz w tygodniu sałata (codziennie) szpinak dużo koperku i

Re: Dietetyczna ryba w folii

Lososia dzwonki lub filety, klade na folii, skrapiam sokiem z cytryny, sol, pieprz i koper, dolewam jeszcze sok z cytryny, folie zamykam szczelnie (torebka sie robi), pieke na srednim+ ogniu jakies 20 minut. -- Wywabiam plamy na schody i piore po mordzie Wysadzam skrzynki balkonowe

Kulinarne pomysły na święta

z czosnkiem, koprem i cytryną zapiekany sote w folii, czy C) pstrąga w calosci faszerowanego podanego z masełkiem czosnkowym? ps2. Do ryby D) zapiekane ziemniaczki z rozmarynem E) puree z ziemniaków z maselkiem F) puree z batatów sałatek bedzie kilka do wyboru na drugi dzień świąt chcę zrobić

Re: Co sadzicie o sprzedaży żywych karpi.

default napisała: > misiu-1 napisał: > > > a chce mieć gwarancję > > świeżej ryby > > Ciekawe, że dotyczy to tylko karpia i tylko w sezonie świątecznym. Ależ nie ;) takie żywe rybki to cały rok sprzedawane sa, ale skala mała wiec i takie wegieoszolomy się za to nie

Re: Świąteczne przepisy kulinarne

białego wytrawnego wina 1 i 1/2 szklanki śmietany 2 surowe żółtka sól do smaku Umyte i wysuszone filety z karpia natrzyj solą i skrop sokiem z cytryny. Owiń folią i włóż do lodówki na 2 - 3 godziny. Z głów usuń oczy i skrzela, dokładnie umyj i natrzyj solą. Podobnie zrób z kręgosłupami. Zagotuj

Re: A może wątek kulinarny V

białego wytrawnego wina 1 i 1/2 szklanki śmietany 2 surowe żółtka sól do smaku Umyte i wysuszone filety z karpia natrzyj solą i skrop sokiem z cytryny. Owiń folią i włóż do lodówki na 2 - 3 godziny. Z głów usuń oczy i skrzela, dokładnie umyj i natrzyj solą. Podobnie zrób z kręgosłupami. Zagotuj

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj ekspertów

Zdjęcia - ryba w folii

Zdjęcia - ryba w folii