Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Karaś w zalewie octowej

Chciałem zapytać w jaki sposób mógłbym przyrządzić karasia tak aby dało się go jeść z kośćmi. Chodzi mi o zalewę octową bądź jakiś inny sposób.

Re: Karaś w zalewie octowej

Gość portalu: Kamil napisał(a): > Chciałem zapytać w jaki sposób mógłbym przyrządzić karasia tak aby dało się go > jeść z kośćmi. Chodzi mi o zalewę octową bądź jakiś inny sposób. Zrobiłabym najzwyczajniejszą zalewę taką, jak do śledzi smażonych i zalanych zalewą (z cebulą), śledzie i

Fajne danie z filetów z zalewy octowej?

Mam słoik filetów śledziowych w zalewie octowej,wiadomo że na raz tego nie zjemy. Może macie jakie sprawdzone przepisy na dania z płatów? Np jaka fajna sałatka lub inne danie. Śledzie są w zalewie octowej-to co innego jak matiasy w zalewie solnej?

Re: Fajne danie z filetów z zalewy octowej?

Tu na forum był niedawno przepis na śledzie z zalewy octowej z żurawiną. Mojej rodzinie i mnie bardzo to smakuje.

Re: Fajne danie z filetów z zalewy octowej?

ziemniaki na goraco. re12nia napisała: > Mam słoik filetów śledziowych w zalewie octowej,wiadomo że na raz tego nie zjem > y. Może macie jakie sprawdzone przepisy na dania z płatów? Np jaka fajna sałatk > a lub inne danie. Śledzie są w zalewie octowej-to co innego jak matiasy w zalew > ie

Re: Fajne danie z filetów z zalewy octowej?

to jest nasz dzisiejszy obiad bo upal mamy, na bagietke klade listki salaty na to filet z zalewy octowej i w plasterki pokrojony pomidor, cebule, ogorek kwasny, listki pietruszki, tutaj to tradycyjna potrawa(caloroczna) i jako gotowiec smakuje lepiej niz z domowej kuchni! -- "wer wind s

Re: Karaś w zalewie octowej

tak robie tez karmazyn jak go dostane, ale najczesciej smazone zielone sledzie one sa zawsze dostepne:) -- "wer wind sät wird sturm ernten"

Re: Karaś w zalewie octowej

kosci, osci, wszystko jedno - z ang tez kosci( fishbones) karasie oczyscic, oskrobac posolic, otoczyc w mace i usmazyc na chrupko wlozyc do kamionki lub szerokiego sloja zalewa 3 % z octu, z dodatkirm marchewki, cebuli, gorczycy, liscia laurowego i ziela ang - zimna zalac ryby, odstawic

Re: Karaś w zalewie octowej

minut octu z przyprawami wrzucam cebulę pokrojoną w piórka/mniej więcej 3/4 wagowej ilości ryb i gotuję /ma tylko pyrkać/ przez 2-3min i zalewam tą mieszaniną usmażone ryby.tak żeby zalewa przykrywała cebulę.Po dwóch dniach w lodówce rybki z cebulką są gotowe do pożarcia. A cebula znika najszybciej

ryba w zalewie octowej

kujawskim. Zalewa: 1 szklanka wody, 2-3 łyżki oleju, ¼ szkl. octu 10%, 1 czubata łyżeczka soli, 2 łyżki cukru, 10 ziaren pieprzu, 15 ziaren ziela angielskiego, 2 listki laurowe, 3 cebule pokrojone w krążki, 1 słoiczek ketchupu Pudliszki („Pikantny”) - wszystkie składniki gotowac ok.10

Re: kapary

Poza tym kapary konserwowane w soli to kapary + sol morska. Kapary w zalewie octowej to mn.in takze dwutlenek siarki.

Re: Fajne danie z filetów z zalewy octowej?

zawartość słoika wylać na sitko; odsączyć, a następnie śledzie pokroić w dzwoka, dodać cebulkę z sitka oraz cieniutko pokrojoną czerwoną cebule; wszystko zamerdać jogurtem, można podprawić białym pieprzem; podawać z ziemniakami, najlepiej odsmażanymi talarkami, ale z wody też mogą być;

Re: Fajne danie z filetów z zalewy octowej?

proponuje sprobowac na poczatek z jednym sledziem. u mnie w rodzinie nikt by takiej kombinacji nie przelknal. Gość portalu: mw napisał(a): > zawartość słoika wylać na sitko; odsączyć, a następnie śledzie pokroić w dzwoka > , dodać cebulkę z sitka oraz cieniutko pokrojoną czerwoną cebule

Imbir w zalewie octowej?????????/

Mam problem dostałam imbir w zalewie octowej jednak nie mogę znaleźć przepisy co z nim zrobić. Szukam czegoś prostego i smacznego. Może wy macie jakieś przepisy i pomysły?????? -- Dagusieńka ...bo kiedy rozum śpi budzą się demony...

Re: Fajne danie z filetów z zalewy octowej?

slodzikiem pokrojone w dzwonka i zalane - cholera, moze to byla smietana, a nie jogurt? z czerwona? cebula, o ile pamietam. a pamietam o tyle, ze u nas jest straszny kanon potraw wigilijnych i nie ma zmiluj sie jesli chodzi o nowosci ;) no chyba ze w deserach. mialo to taki octowy posmaczek jakie maja

Re: kapary

Solone mają smak kaparów, a z zalewy mają smak octu, jak wszystko, co w occie. Można zjeść grzyba w occie albo ogórka w occie, albo kapara w occie i wyjdzie na to samo. Zauważyłam, że preferencje zależą od tego, z jakimi kaparami zaczęto przygodę. Jeśli od octowych, a długo potem spróbowało się

Re: Miruna w zalewie octowej - pyszna ryba na zim

Ryba jest w panierce, ale też robię w cieście. Do zalewy octowej bardzo pasuje. -- Takie potrawy gotuję w domu Zawsze coś smaczniutkiego i nie tylko...

Re: In vitro/transfer zarodków w 2015 cz.5

Aaaaaa.......a ja jadlam ostatnio grzybki w zalewie octowej bo mialam taka ochote.. czytalam ze niby mozna niby nie..:D i badz tu madrym :D jednak ochota wziela goree i kilka zjadlam :D

Miruna w zalewie octowej - pyszna ryba na zimno

Rybę w zalewie octowej pierwszy raz miałam okazję spróbować u mojej teściowej tuż po moim ślubie. Zachwyciłam się jej smakiem i od razu chciałam przepis. Niestety mama męża danie to robi od lat, więc proporcje ma "na oko". Cóż, pozostało mi jedynie próbować stworzyć tę potrawę samemu i po

Re: Grzybobranie - kilka słów na temat grzybów

Grzyby marynowane – potrawa z grzybów ugotowanych i następnie zamarynowanych w zalewie octowej z przyprawami, charakterystyczna dla kuchni polskiej. Podaje się je jako przystawkę, są także składnikiem sosu tatarskiego. -- http://forum.gazeta.pl/forum/f,49353,Nikiszowiec.html MADOHORA FORUM

Re: Grzybobranie - kilka słów na temat grzybów

W Polsce borowik szlachetny znajduje zastosowanie jako składnik bigosu, kapusty z grzybami, uszek do barszczu, pierogów z grzybami oraz wielu innych tradycyjnych potraw kuchni polskiej. Często jest marynowany w zalewie octowej. -- http://forum.gazeta.pl/forum/f,49353,Nikiszowiec.html MADOHORA

Re: Wątek kulinarny - grzybobranie

Grzyby marynowane – potrawa z grzybów ugotowanych i następnie zamarynowanych w zalewie octowej z przyprawami, charakterystyczna dla kuchni polskiej. Podaje się je jako przystawkę, są także składnikiem sosu tatarskiego. -- http://forum.gazeta.pl/forum/f,49353,Nikiszowiec.html MADOHORA FORUM

Re: Nie tylko potrawy z grzybów

Grzyby marynowane – potrawa z grzybów ugotowanych i następnie zamarynowanych w zalewie octowej z przyprawami, charakterystyczna dla kuchni polskiej. Podaje się je jako przystawkę, są także składnikiem sosu tatarskiego. -- http://forum.gazeta.pl/forum/f,49353,Nikiszowiec.html MADOHORA FORUM

Re: Potrawy z grzybów

Grzyby marynowane – potrawa z grzybów ugotowanych i następnie zamarynowanych w zalewie octowej z przyprawami, charakterystyczna dla kuchni polskiej. Podaje się je jako przystawkę, są także składnikiem sosu tatarskiego. -- http://forum.gazeta.pl/forum/f,49353,Nikiszowiec.html MADOHORA FORUM

Re: Wątek kulinarny - grzybobranie

W Polsce borowik szlachetny znajduje zastosowanie jako składnik bigosu, kapusty z grzybami, uszek do barszczu, pierogów z grzybami oraz wielu innych tradycyjnych potraw kuchni polskiej. Często jest marynowany w zalewie octowej. -- http://forum.gazeta.pl/forum/f,49353,Nikiszowiec.html MADOHORA

Re: Nie tylko potrawy z grzybów

W Polsce borowik szlachetny znajduje zastosowanie jako składnik bigosu, kapusty z grzybami, uszek do barszczu, pierogów z grzybami oraz wielu innych tradycyjnych potraw kuchni polskiej. Często jest marynowany w zalewie octowej. -- http://forum.gazeta.pl/forum/f,49353,Nikiszowiec.html MADOHORA

Re: Potrawy z grzybów

W Polsce borowik szlachetny znajduje zastosowanie jako składnik bigosu, kapusty z grzybami, uszek do barszczu, pierogów z grzybami oraz wielu innych tradycyjnych potraw kuchni polskiej. Często jest marynowany w zalewie octowej. -- http://forum.gazeta.pl/forum/f,49353,Nikiszowiec.html MADOHORA

śledź smażony w zalewie octowej

dostałam całe wiaderko śledzi od sąsiada i juz nie mozemy ich jeść! Jak się robi taka zalewę? Znalazłam taki przepis, macie jakieś lepsze albo po prostu inne? ryba w zalewie pomidorowo octowej: -filety rybne opanierowane i usmażone, 2 duże cebule, 1-2 liście laurowe, kilka ziaren pieprzu i ziela

Re: Mój drogi panie pora na grzybobranie

Grzyby marynowane – potrawa z grzybów ugotowanych i następnie zamarynowanych w zalewie octowej z przyprawami, charakterystyczna dla kuchni polskiej. Podaje się je jako przystawkę, są także składnikiem sosu tatarskiego. -- http://forum.gazeta.pl/forum/f,49353,Nikiszowiec.html MADOHORA FORUM

Re: Mój drogi panie pora na grzybobranie

W Polsce borowik szlachetny znajduje zastosowanie jako składnik bigosu, kapusty z grzybami, uszek do barszczu, pierogów z grzybami oraz wielu innych tradycyjnych potraw kuchni polskiej. Często jest marynowany w zalewie octowej. -- http://forum.gazeta.pl/forum/f,49353,Nikiszowiec.html MADOHORA

ryba w zalewie octowej

ze względu na to, że znalazłam różne przepisy na rybę w zalewie octowej, liczę na jakiś jeden ale sprawdzony :) mam około kilograma róznych małych rybek słodkowodnych (w zamrażarce) i marzą mi się takie najpierw usmazone w panierce, a potem w słoikach w zalewie. najwazniejsze pytania

Re: Opiekane kulki z mintaja w zalewie octowej :)

Rada :) zimna zalewą, zalewać zimne kulki wtedy sie nic nie rozpadnie i smazyc na oleju a nie jak moja szwagierka na margarynie i teraz ma skrzepły tłuszcz w zalewie . Wesołych Świąt :)

Re: Opiekane kulki z mintaja w zalewie octowej :)

ile czasu polezy w lodowce? chcialabym zrobic wczesniej. uwilebiam, zawsze kupowalam, dzieki za przepis

Re: Pilnie potrzebny sprawdzony przepis

Jeżeli w całości to może takie: smak-zdrowia.blogspot.com/2012/08/buraczki-w-caosci-w-zalewie-octowej.html

Re: potrawy naszego dzieciństwa

Zajadałam się czymś, czego w życiu nie pozwoliłabym dzieciom - potrafiłam zjeść na raz cały słoik marynaty(ogórki, papryka) i po kryjomu przed mamą wypić większość zalewy octowej:-/ A kaszkę mannę i blok czekoladowy nadal robię dzieciom.

Re: Morele do zalewy octowej (jak sliwki)

Ja zawsze wolę owoce bez pestek. -- Pani była łaskawa mnie całkowicie nie zrozumieć; to jest wielkie nieporozumienie Drobiu mówię stanowcze STOP!

Morele do zalewy octowej (jak sliwki)

drylowac czy moga byc z pestka? Nie wszystkie jeszcze dojrzaly, ale z powodu braku wody zaczynaja te lekko twardawe spadac. Na konfiture czy powidla raczej sie nadadza a do marynowania jak najbardziej. Tzn bede pierwszy raz marnowac morele. -- KiciaYoda prosi o głos! Jest sobie Kot Kocia Kasa Za

Opiekane kulki z mintaja w zalewie octowej :)

mają miec konsystencje mielonych pulpecików. Kulac zgrabne kuleczki otoczyć w mące smążyć na oleju do zrumienienia ostudzic całkowicie przed zalaniem zalewą Zalewa 4 szklanki wody zagotowac z szkalnką 10% octu dodac 4 łyzki cukru 1 łyzkę soli do wrzącej zalewy dodac cebule pokrojoną w plastry i

Re: kapary

> Solone mają smak kaparów, a z zalewy mają smak octu, jak wszystko, co w occie. Nie, nie wyjdzie. Kapary z zalewy mają - oprócz octowego - swój własny, intensywny aromat. > Można zjeść grzyba w occie albo ogórka w occie, albo kapara w occie i wyjdzie n > a to samo. Całkiem możliwe

pigwa- w zalewie octowej

czy ma ktoś może psrawdzony przepis na pigwe w occie? jadłam kiedys - myslalam, ze u Cioci,ale ona twierdzi, ze w zyciu takiej nie robiła, a nam w tym roku oba drzewa baaardzo obrodziły i wszystkiego na sok , drzemy i nalewki nie damy rady przerobic, a chętnie zrobiła bym taką w sam raz do mięsn

Re: pierwsza. pierwsza :)

z pewniakow, to bedzie zurek z jajkiem, bo wszyscy lubia. poza tym jajka faszerowane i mazurek orzechowy. to napewno. nad reszta jeszcze musze pomyslec. kusza mnie klopsiki w zalewie octowej i jakas salatka z pewnoscia tez bedzie, ale jeszcze nie wiem jaka. w sumie to czas juz nad tym pomyslec :-)

Re: Wigilijne potrawy

Kulebiak. Śledzie w zalewie słodko octowej. Śledzie z jabłkami i cebulką. Wszystko pyszne, z tym, że kulebiak pracochłonny. -- Gdyby koty wyglądały jak żaby, zdawalibyśmy sobie sprawę, jakie to paskudne, okrutne małe dranie. Styl. To pamiętają ludzie - Terry Pratchett "Pomniejsze Bóstwa"

Re: ryba w zalewie octowej

Przepis na 1,5 litrowy słoik wypełniony rybami: Zalewa octowa: 1,1 l wody 0,1 l octu 30% lub 0,3 l octu 10% (zwykłego) 6 ziarenek ziela angielskiego 3 ziarenka pieprzu 1 mały liść laurowy 1 mała cebula (pokroić w plastry) 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka jarzynki do zup (np. Vegetta) 1

Chwalić się będę.

Obrobiłam dwie wielkie kobiałki grzybów, które zięciunio z teściuniem właśnie przywieźli :D Same śliczne podgrzybeczki, takie akurat do zalewy octowej. Jutro jadą znowu. Będzie sos grzybowy! MNIAM!!!

Re: Opiekane kulki z mintaja w zalewie octowej :)

sorry miało byc odzielone przecinkiem 5, 25, 33 % glazury i oczywiscie wagi a nie wafy :) czas iśc spać :)

Re: Opiekane kulki z mintaja w zalewie octowej :)

Dobre, dobre! A do zalewy można jeszcze jałowca dorzucić albo goździka, jak kto lubi. Na zagrychę prima sort :0) -- BETTER MOTORHEAD THAN DEAD

Re: Opiekane kulki z mintaja w zalewie octowej :)

Ja widze, czasami fotoforum ma opoznienia -- Yoda prosi o głos! Jest sobie Kot Kocia Kasa Zapomogowa

Re: pigwa- w zalewie octowej

jadwiszka napisała: > Puszczają mnostwo soku! pigwa jest owocem bardzo winnym. Jadwiszko! Mowimy o pigwie a nie o pigwowcu! Uważne czytanie... ;-)

Re: pigwa- w zalewie octowej

jadwiszka napisała: > hmm slowo soczyste zupelnie mi tu nie pasuje;) niezależnie od stopnia soczystosci Twojej pigwy przyjmij serdeczne życzenia imieninowe wszystkiego najlepszego! :-))

Re: Opiekane kulki z mintaja w zalewie octowej :)

Też robiłam tuż przed świętami, tylko, że z zielonych śledzi. No i receptura troszkę inna :) Z 5 słoików, na sylwestra zostały dwa :) Są przepyszne. Pozdrawiam :)

Re: pigwa- w zalewie octowej

ale sorry, o co Ci chodzi? ja mowie o prawdziwej pigwie- odrozniam pigwe od pigwowca i tutaj jest wątek o PIGWIE - dużych gruszkowatych owocach. -- jadwiszka.blox.pl/html

Re: pigwa- w zalewie octowej

A przed zmuszaniem jej do puszczania soku dobrze pigwę potrzymać w lodówce i lepiej się ją obrabia, i soku puszcza więcej, i chętniej.

Re: Opiekane kulki z mintaja w zalewie octowej :)

każda rybka w takie zalewie jest dobra :) ja dodaję jeszcze troche zelatyny, wtedy wychodzi kwaśna galaretka, która jest smaczna :) -- kAcPeRkIsĄoK ;O) kRzYsZtOfKiTeŻ ;O) Moje osobiste K2: 1. Kacper 17.08.2003 2. Krzysztof Jakub 10.08.2009

Re: pigwa- w zalewie octowej

witam dostalam dość spro pigwy, zasypalam ją cukrem puściła bardzo duzo soku tylko teraz nie wiem czy pasteryzować ten sok? doczytalam sie róznych wersi i jestem w kropce co dalej z tym sokiem czy zostawic z owocami czy odcedzić czy przed pasteryzacją zagotowac bo ktos tu w watku o tym wspomniał

Re: Opiekane kulki z mintaja w zalewie octowej :)

co miałaś na myśli pisząc ,,1 kg mintaja najlepiej tylko 5 % glazury"? i ,,ok 1/2 łyżeczki tej swojskiej przyprawy"? -- fotoforum.gazeta.pl/5,2,inaa1.html urok pereł sznur na huśtawce nastroju

Re: pigwa- w zalewie octowej

jadwiszka napisała: > hmm slowo soczyste zupelnie mi tu nie pasuje;) precież soczyste pochodzi od soku, nieprawdaż? :-) > Moze mamy inne odmiany? ja mam gruszkowatą, jest tez pigwa w > kształcie jabłek. Wiesz, moze tak byc! - moja jest wlasnie jabłkowata...

Re: pigwa- w zalewie octowej

jadwiszka napisała: > ale sorry, o co Ci chodzi? ja mowie o prawdziwej pigwie- odrozniam > pigwe od pigwowca i tutaj jest wątek o PIGWIE - dużych > gruszkowatych owocach. Przepraszam, zmylił mnie tekst o wydrążaniu no i ta pochwała soczystosci owocow pigwy bo moim zdaniem one są zepe

Re: pigwa- w zalewie octowej

Szkoda, ze nie wiedziałem tego ale jeszcze połowe owoców pigwy (prawdziwej pigwy) mam na oknie - dochodzą sobie w ostatnich promieniach slońca; ale tak myslę ze soku to z tego będzie baaaardzo mało... i pewnie znow je wysuszę tak jak pierwszą partie owoców. Susz przepieknie pachnie! a jaka fajna

Re: pigwa- w zalewie octowej

pigwa przez sokowirówkę? przecież w niej jest tyle soku, co kot napłakał, nie mówiąc o tym, jak musi się napracować sokowirówka wykonać mając do czynienia z takimi twardymi owocami na pigwę najlepsze jest starcie na tarce, zasypanie cukrem, odstawienie i czekanie, aż puści sok

Re: pigwa- w zalewie octowej

Nie mam pigwy lecz pigwowca (też nam mocno obrodził i w dodatku jest wyjątkowo ładny). Jednak obydwa rodzaje owoców są (myślę) podobnie BARDZO TWARDE przed obróbką termiczną. Jak robisz sok z pigwy? Ja - w sokowirówce ale "cierpię" razem z nią ciężką robotę. Bidula ledwo ciągnie. Żyra --

Re: pigwa- w zalewie octowej

hmm slowo soczyste zupelnie mi tu nie pasuje;) soczyste to są miekkie- mięsiste gruszki, brzoskwinie, itp, natomiast owoc winny jest twardy i puszcza bardzo duzo soku- taka jest pigwa- twarda, ale zasypana cukrem uwalnia soki. Cos jak jabłka ligole- są bardzo twarde i winne:) Moze mamy inne odmi

Re: pigwa- w zalewie octowej

soku z owoców jest bardzo dużo! własciwie my robimy syrop , a nie sok- taki syrop mozna pozniej przerobic na nalewke, albo dodawac do herbaty- owoce - 1 kg- wydrązone i obrane zasypuje sie 1 kg cukru i odstawia na dobę. Puszczają mnostwo soku! pigwa jest owocem bardzo winnym. poźniej ten sok raz

Re: pigwa- w zalewie octowej

Moja Mama robi to tak: Pigwę kroi na cienkie półksiężyce (robota ciężka bo pigwa jest strasznie twarda) potem to do słoja i cukier. Pigwa puszcza sok, całkiem go sporo. Sok odlewa i miesza z alkoholem na nalewkę, a półksięzyce ze słoja lądują w piekarniku lub w maszynie do suszenia i po wysuszen

W Zalewie moze byc tylko Sledzik.

a Rybka nie jest Sledzikiem - wienc musiala przezyc. dariaanna.blogspot.de/2012/12/sledzie-w-zalewie-octowej.html

Re: dynia piżmowa i cukinia, co z nich?

bobralus napisała: > cukinię wielkości bardzo słusznej. jem tylko male cukinie, duza to nie wiem, nadziewana, w zalewie octowej, oczywiscie mozna ja podsmazyc;) -- "leben und leben lassen"

Re: Opiekane kulki z mintaja w zalewie octowej :)

Glazura jest to warstewka zamrożonej wody na powierzchni fileta rybnego, powstałej poprzez zraszanie zamrożonych filetów aerozolem wodnym, lub też zanurzenie ich w wodzie. Celem glazurowania mrożonych ryb jest zabezpieczenie tkanki mięsnej przed dostępem powietrza, co tym samym zapobiega utracie tzw

Re: Imbir w zalewie octowej?????????/

Jest to jakieś rozwiązanie dzięki spróbuje może zasmakuje -- Dagusieńka ...bo kiedy rozum śpi budzą się demony...

Re: zielony to synonim świeżości, niedojrzałości,

Ja do klasycznej zalewy octowej do zielonych śledzi daję ostatnio trochę chili. Albo nawet więcej niż trochę. Podniebienie wyżera, uuuch.

Re: Miruna w zalewie octowej - pyszna ryba na zim

ja myślę,że pieczona ryba nie zmieni smaku całego dania,ponieważ cały zapach daje ocet z ziołami z zalewy,ale jak zrobisz to podziel się wrażeniami smakowymi,dzisiaj znowu kupiłam rybę i mam cztery nowe weki,ale nie mam pewności czy ta ryba na pewno była świeża.....kurcze czuć było hmm rybą a

Re: Miruna w zalewie octowej - pyszna ryba na zim

w zalewie? Nie robilabym do sloikow, a do biezacej konsumpcji. ;) -- Zmysły w kuchni

Re: Imbir w zalewie octowej?????????/

Ja dostałam wielki słój onego;) i rzucam na kanapki z wędliną, serem, czy inne. Do sałatek nie dodawałam, ale do kanapek mi pasuje:) -- pomiziaj mnie, proooszę!;)

Re: Imbir w zalewie octowej?????????/

Do sushi można wykorzystać. Więcej pomysłów nie mam, może do sałatki? -- Myślę, że fajnie jest mieć wózek dla bliźniaków nawet przy jedynaku. Gdy będzie większy można mu powiedzieć, że miał braciszka ale był niegrzeczny...

A o śledziach nic?

Uwielbiam śledzie i zwyklę robię w zalewie octowej z cebulą, ale zrobię jeszcze z papryczką chili, ostre.

Zatrucie czy nic ważnego?

Witam. Mam pewien problem. Kupiłem płaty śledziowe w zalewie octowej. Postawiłem na półce, gdzie jest dość wysoka temperatura. Po 4 dniach wracałem do domu po wakacjach i dzisiaj je otworzyłem i zjadłem trochę. Podczas podróży trochę wytrzęsło. Śledzie były miękkie ale nie śmierdziały. Lekko

Ryba smażona w zalewie octowej

macie dobre przepisy? Jadłam tylko kupną, a mam ochotę zrobić sama, nie wiem jakie proporcje zalewy, rybę jak usmażyć wiem:)

Re: Imbir w zalewie octowej?????????/

Słyszałam o sałatkach. Może mi polecicie jakieś składniki do tego. Nie wiem czy może to być jakaś pasta jajeczna na herbatniczki??? Musze wypróbować i dam znać. A co myślicie o dodaniu do pieczonego mięsa????? -- Dagusieńka ...bo kiedy rozum śpi budzą się demony...

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj ekspertów

Zdjęcia - w zalewie octowej

Zdjęcia - w zalewie octowej

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną.

Regulamin