Sortowanie wyników: wg trafności wg daty

Podwyższone WBC ( krwinki białe) u psa !

było. Mimo to rozcięto go aby sprawdzić czy aby na pewno nic tam nie ma. Pies miał także w tym samym dniu zrobione badania krwi. Wyniki wyszły fatalne. WBC aż 92 ! Gdzie norma wynosi od 6-17. Dostawał leki lecz i tak wzrastała liczba białych krwinek , wiec podano mu sterydy. Pies po operacji czuł się

Re: Podwyższone WBC ( krwinki białe) u psa !

Cytat: "Dostawał leki lecz i tak wzrastała liczba białych krwinek , wiec podano mu sterydy." Wynika z niego, że badania były powtarzane. A stan pacjenta nie jest normalny, bo pogarsza się... I raczej nie o taką poradę chodziło, moim zdaniem, autorce wątku. Najwyraźniej widać, że lekarz

Re: Podwyższone WBC ( krwinki białe) u psa !

Instytucja lekarza prowadzącego w tym konkretnym przypadku jest po to, aby w razie bezradności albo braku poprawy dostarczyć opiekunowi pacjenta historię choroby. To opiekun pacjenta wybiera gdzie i przez kogo jest ten pacjent leczony. Jeśli nie ma efektów albo lekarz jest bezradny - prawem opiekun

Re: Podwyższone WBC ( krwinki białe) u psa !

To co miał w żołądku, zwymiotował w końcu albo wyrobił. Taki szczeniak ciągle coś zżera. Tak pozwalasz sobie rozcinać psa bez powodu? Badanie krwi powinno być zrobione PRZED operacją i lekarz powinien zadecydować, czy w takim stanie można go kroić i wziąć za to odpowiedzialność. Duże WBC świadczy o

Re: Podwyższone WBC ( krwinki białe) u psa !

Podwyższony poziom WBC to tylko jeden z parametrów hematologiczny który ocenia najczęściej już nie człowiek ale aparat hematologiczny. Przy tak wysokim rezultacie jeśli stan kliniczny pacjenta jest normalny, sprawdza się albo ręcznie (lub raczej naocznie) w wykonanym preparacie, czy rzeczywiście j

Re: Podwyższone WBC ( krwinki białe) u psa !

Pies 2 dni temu był w tak złym stanie , że poszedł na plac znależć sobie miejsce do zdechnięcia. Szybko pojechałam z nim do innego lekarza. Co się okazało ? Ze pies wcale nie ma podwyższonego WBC , a wręcz w normie ale niestety miał gorączkę 40 stopni. Lekarz zapytał mi się czemu było zrobione prze

Re: Spadek odpornosci-mało białych krwinek

Spadek białych krwinek często towarzyszy nowotworom, ale nowotwory na ogól dają o sobie znać w morfologii, a tu nie ma oznak. Moze to jest leukopenia, znam osoby które latami cierpią na to i leczą się przewlekle.

Re: Spadek odpornosci-mało białych krwinek

nie może wykluczyc białaczki (są podobno również takie z niedoborem białych krwinek), dlatego dostalam skierowanie do specjalisty. Piszę na forum, bo różnych rzeczy się naczytałam i strasznie sie martwię. Tym bardziej, że zdziwila mnie reakcja lekarza rodzinnego, że w razie gdybym się źle czula to

podwyższone białe krwinki

Witam. Poszłam dziś po badania krwi. Mam straszne bóle kręgosłupa piersiowego. Już od ponad miesiąca. mówią że to nerwobóle.. bóle w klatce piersiowej itp. Lub też coś w kręgami. Ale martwi mnie podwyższony poziom białych krwinek. MAm 15,3 a norma od 4.40 do 11.30 reszta jest ok. Czy to może mieć

niski pozniom krwinek białych

Mam problem od dłuższego czasu. Nie wiem co mi jest a ciągle się źle czuje. Wiem że mam niski poziom żelaza we krwi i niski poziom białych krwinek. Mam zawroty i bóle głowy i za wysokie ciśnienie,zadyszki przy wysiłku fizycznym i bieganiu,omdlewam dosyć często,czuje się osłabiona i zmęczona

Re: Za mało białych krwinek, bółe głowy, ....

Nie pracujesz przypadkiem z promieniowaniem jonizującym? Albo czy nie prześwietlałaś się za często? Bo niedobór białych krwinek bywa skutkiem choroby popromiennej. Ewentualnie może być to uszkodzenie szpiku przez jakieś chemikalia, ale na tym się nie znam. Problem jest, bo białe krwinki krótko

Spadek odpornosci-mało białych krwinek

Robiłam ostatnio badanie na tarczycę i przy okazji dostałam skierowanie na morfologię. Okazało się, że z tarczycą wszystko ok ale morfologia wyszła średnia. Bardzo proszę o interpretację wyników ponieważ bardzo się martwię. Widząc wyniki od razu mam przed oczami diagnozę-białaczka :( Może jestem prz

Re: niski pozniom krwinek białych

Nie są malutkie,bo nimi się przeraził. Rodzice uważają że to z nerwów. Czy to prawda,że za mało żelaza i mało krwinek białych i obniżona odporność może być z nerwów? A do prywatnego trzeba mie skierowanie? Nie jest wymagana zgoda rodziców?

Re: niski pozniom krwinek białych

wypowiedź. Zmniejszona ilość białych krwinek występuje m.in. przy białaczkach aleukemicznych i włochatokomórkowych, zespole mielodysplastycznym, szpiczaku i wielu innych chorobach układu krwiotwórczego. Autorko wątku - zmobilizuj rodziców i idź do lekarza!

Za mało białych krwinek, bółe głowy, ....

Za mało białych krwinek (z każdym badaniem coraz mniej - teraz 2,9), bóle stawów (w tym poranne sztywności), bóle głowy, pisk w uszach, męty przed oczami, ogólne osłabienie, spadek samopoczucia, coraz gorsza cera. Proszę niech ktoś odpowie co to może być... Byłem już u wielu lekarzy i nie jest to

Re: niski pozniom krwinek białych

- białaczka to wlaśnie nadmierna ilośc leuko > cytów. > > Bzdurna jest Twoja wypowiedź. Zmniejszona ilość białych krwinek występuje m.in. > przy białaczkach aleukemicznych i włochatokomórkowych, zespole mielodysplastyc > znym, szpiczaku i wielu innych chorobach układu krwiotwórczego. >

Re: Spadek odpornosci-mało białych krwinek

Dodam, że wyniki krwi 1,99 (0,25-5,00) to TSH. Po tym wyniku lekarz nie chciał dac mi skierowania na badanie hormonow tarczycy bo uznał, że nie potrzeba

Re: Spadek odpornosci-mało białych krwinek

Twoje wyniki świadczą,że na pewno nie masz białaczki.Spokojnie ! -- 'Jeśli nie jesteś gotowy zmienić swojego życia,nie można ci pomóc". Hipokrates(460-377 p.n.e.)

Re: Spadek odpornosci-mało białych krwinek

A co w tych wynikach jest takiego złego, oprócz trochę niższego poziomu leukocytów i w I badaniu pytek krwi? Białaczka to ZA DUŻO białych ciałek, a nie za mało. -- Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa. Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego.

Re: Spadek odpornosci-mało białych krwinek

Lekarz rodzinny zapisał mi witaminy B6 i dał skierowanie do hematologa. Po tygodniu brania witamin stan zapalny w jamie ustnej ustapił. Nie robie jak na razie ponownych badan krwi, bo jestem lekko przeziebiona. Wizyte u hematologa mam dopiero za 6 miesiecy :/ nie mam zadnych objawow, wiec prosze dor

5 tc niskie białe krwinki

Witam, jestem na samym początku ciąży, w 5 tygodniu (dokładnie był to jej 32 dzień) zrobiłam badania krwi i wyszło, że mam 4,67 WBC(leukocyty) przy normie dla kobiet 3,5-10, ale przeczytałam, że kobieta w ciąży powinna mieć 7-11. Co może oznaczać taki niski poziom i czy to jest faktycznie niski pozi

Re: Spadek odpornosci-mało białych krwinek

Samo TSH to zdecydowanie za mało. Powinno być zrobione i ft3 i ft4, by miec pełny obraz. Bo inaczej to jak robienie badań krwi na podstawie rbc, wbc i plt. -- Najtrudniej przyznać, że nosi się w sobie diabła i umieć chwycić go za gardło w momencie, gdy tylko się ruszy. Ryszard Kapuściński

Re: Spadek odpornosci-mało białych krwinek

Podaj dla pewnosci wyniki hormonow tarczycy, wraz z normami, oraz tsh. -- Byloby fajnie, jakby wypalilo: forum.gazeta.pl/forum/f,161662,metabolic_balance.html forum.gazeta.pl/forum/w,36,129040872,129040872,Metabolic_balance.html forum.gazeta.pl/forum/f,94641,Choroby_tarczycy_i_hashimoto.html

Re: Spadek odpornosci-mało białych krwinek

Dodam, zelekarz rodzinny powiedział mi, że gdybym miala jakies objawy, to wysłalby mnie natychmiast do szpitala. Od dziecka bardzo rzadko choruje. obecnie mam chyba lekki stan zapalny w jamie ustnej ale podejrzewam ze to od roznacej osemki. Bardzo prosze o rade, wizyte u hematologa mam dopiero w

Re: niski pozniom krwinek białych

czy co? Bo też zaczełam niedawno mieć problemy z sercem( mam mało elektrolitów) i mnie czasami boli. Cały czas bym spała. Wiem z wyników krwi tylko że poziom żelaza mam za niski ale nie tragiczny. Ale ilość białych krwinek mam tragiczną bo produkowanych mam ich o wiele za mało(lekarz sie przeraził). I

Re: Spadek odpornosci-mało białych krwinek

No faktyczne, tsh ok 2 to jest ok. Pytalam o te wartosci, bo ja bedac w niedoczynnosci tarczycy, nie wiedzac o niej, mialam takie objawy braku odpornosci, ze juz powoli zaczynalam sie zbierac w sobie, zeby zrobic badanie na hiv. Ciagle bylam chora ale bez goraczki, temperatura ciala obnizona do 35,8

Re: Rozmaz krwinek białych

a czy te wyniki świadczą o tym, że nie masz już leukopenii?? Nie. Świadczą o tym, że ich procentowy rozkład jest prawidłowy. Zawsze wykonuj morfologię z rozmazem manualnym, aby wiedzieć ile tych białych krwinek jest.

krwinki białe-wynik morfologii

morfologię. Pediatrzy w naszej przychodni mówią,że nie ma takiej potrzeby,ale już raz synek padł ofiarą ich błędu,więc nie chcę zdawać się na ich opinię. Przeczytałam ostatnio artykuł o objawach białaczki u dzieci i zaniepokoił mnie wynik białych krwinek w tamtym badaniu. Tzn. WBC 4,64 (4,00-12,00), to chyba

Rozmaz krwinek białych

Witam Od kilku lat borykam się z leukopenia w granicach 2,6-3,5. Co jakiś czas kontroluje poziom krwinek białych, ostatnio jednak dostałam jedynie skierowanie na rozmaz manulany. Jego wynik: Segmentowe 53 norma 50-70 Kwasochłonne 2 norma 1-5 Limfocyty 37 norma 30-50 Monocyty 8 norma 1-10 Wydaje

Re: 5 tc niskie białe krwinki

Dzięki dziewczyny. Pierwsza ciąża, pierwsze stresy. Ja zawsze mam wszelkie możliwe powikłania, dlatego myślałam, że już na początku ciąży znowu coś będzie nie tak. Pozdrawiam :D

Re: 5 tc niskie białe krwinki

o rany, weź Ty poczekaj, aż będziesz trochę dłużej w tej ciąży, a potem dopiero się martw... za jakieś 3 miesiące będziesz pisać, że skoczyły Ci powyżej 14 i czy to nie za dużo. -- *nie dokarmiać ciężarnej* http://fajnamama.pl/suwaczki/tbm3ss1.png

Re: 5 tc niskie białe krwinki

4,67 przy normie 3,5-10 są prawidłowe. W ciąży często wyniki nie są idealne i nieznacznie odbiegają od normy. Ty jesteś na początku ciąży więc nie sugeruj się tym, że "kobieta w ciąży powinna mieć 7-11". Wszystko jest w normie.

Re: spadają białe krwinki

W moim przypadku dostałem przykaz od Dr brać tylko Ecomer-żadnych innych zamienników, kiedy go odstawiłem od razu spadek białych krwinek. Nic innego nie przyjmowałem.

krwinki białe a ob

Pediatra, pomimo że prosiłam, przy badaniu kontrolnym nie zrobiła badania ob. Potem wytłumaczyła że nie trzeba go robić bo krwinki białe są w normie. Czy to prawda że jak są niskie krwinki białe to ob też musi być ok? Czy jedno ma wpływ na drugie?

Re: WBC (białe krwinki)

WBC to białe krwinki, które powinny być w ilości 4,0-10,0 tysięcy. Twój wynik wskazuje na stan zapalny, czyli potrzebna dalsza diagnostyka.

Krwinki białe w moczu

Synek (4 miesiące) ma krwinki białe w moczu w ilości 6-7. Lekarz przepisał antybiotyk Zinnat. Stwierdził jeszcze lekko czerwone gardło. Mam wątpliwości czy podać. Jaka jest norma krwinek białek pani doktor? Pozdrawiam -- Klaudia 16.04.2006 Adam 22.03.2009

wysoki poziom krwinek białych POMOCY

Moja córeczka ma pół roczku, miała robione bad moczu i wyszedł osad-krwinki białe go 10 w p.w i miała zapisany furagin 5 dni i po tyg ponowne badanie, teraz wyszło do 18!!! Lekarka zaleciła znów furagin 7dni i ponowne badanie. Bardzo się martwię.

Re: podwyższone białe krwinki

a jak wygląda rozmaz? -- "Są dwa światy i jedno słońce, które u nas coś słabo grzeje Ty masz pewnie dużo pieniędzy, ja nadzieje"

krwinki białe w moczu powyżej normy.

Dziewczyny, zrobiłam badanie moczu i wyszły krwinki białe w moczu norma 6 a ja mam 40-50 w polu widzenia . czy to coś złego? Wizytę u lekarza mam w czwartek. Teraz mam 32 tydzień ciąży. Czy któraś tak miała?

krwinki białe w moczu powyżej normy

Dziewczyny, zrobiłam badanie moczu i wyszły krwinki białe w moczu norma 6 a ja mam 40-50 w polu widzenia . czy to coś złego? Wizytę u lekarza mam w czwartek. Teraz mam 32 tydzień ciąży. Czy któraś tak miała?

Re: WBC (białe krwinki)

Aniko chciałabym nawiązać z Tobą kontakt. Jeśli tu zaglądasz to proszę napisz do mnie, mój email: lawendowepola@gmail.com .Nie mam co prawda czym się z Tobą podzielić jeśli chodzi o doświadczenia, ale wszystko wskazuje na to, że mam bardzo podobne problemy czyli spadające leukocyty i nieustanne zmę

za dużo białych krwinek...

witam,za dużo białych krwinek w organizmie czlowieka... co może to oznaczac?zostałam lekko nastraszona przez lekarzy,wyniki poszly do drugiego laboratorium...

Prosze o pomoc zle wyniki mało białych krwinek

O to dzisiejsze wyniki padania mam skierownie jutro do onkologa prosze o pomoc w rozszyfrowaniu wyniku badan prosze o konkretne odpowiedzi.. JESTEM KOBIETA PO 60 ROKU ŻYCIA BARDZO PROSZE O INFORMACJE OSOB KTÓRE SIE ZNAJA WBC: 1.93 NORMA(4-9) RBC: 3.88 (4-5.3) HGB: 11 (12-15.5) HCT:34.9 (36-48) MCV

Białe krwinki

Chalmydia (mykoplasmy prawdopodobnie też) jako środka transportu używa białych krwinek z którymi podróżuje po całym ciele. Chlamydia blokuje zainfekowanym komórkom apoptozę, czyli naturalną śmierć. Następuje ona dopiero wtedy, gdy bakterie same zniszczą białą krwinkę (wtedy atakują inne białe

Białe krwinki

Mój mąż choruje na nadczynność tarczycy. Ostatnio okazało się, że ma za mało białych krwinek. Lekarka stwierdziła że może to być spowodowane zażywaniem leków hormonalnych na tarczycę, ale jednocześnie zaleciła powtórzyć badanie dla pewności. Pół roku temu brał też sporo silnych antybiotyków

WBC (białe krwinki)

mam pytanie jak odbudowac białe krwinki.... Mój wujek ma raka.... nie mogą podac mu 2 chemi bo ma za mało białych krwinek... ale nik nie powiedział jak je odbudowac.... prosze o pomoc... PROSZE nie wiem co mam robic....

Krwinki białe w moczu

Witam. Zrobiłam badanie ogólne córce (21 miesięcy). Mała marudzi i trzy dni już nic nie je, pije też słabo. Wyniki ogólnie w normie oprócz krwinek białych, których wyszło 5. Czy to już zakażenie, czy jeszcze norma? Ponoć u dziewczynek może być więcej. Mocz pobierany do worka, który dość długo był

Białe krwinki

Co może być przyczyną niedoboru lub nadmiaru białych krwinek??? Wiem że najgorszą przyczyną jest białaczka lub ziarnica, ale na pewno są jeszcze inne, niekoniecznie tak tragiczne przyczyny nadmiaru czy niedoboru białych ciałek krwi.

WBC (białe krwinki)

DZIEN DOBRY mam 15 lat i dosyc intensywnie trenuje sport ostatnio zrobiłem badania i wyszło mi ze mam za mało krwinek białych oraz czerwonych czy jest to spowodowane zbyt intensywnym uprawianiem sportu? Co mam zrobic aby ich poziom wzrósł

WBC (białe krwinki)

Podziwiam Państwa,którzy widzą coś złego w liczbie krwinek pow.4.0 Ja od kilku lat obserwuję spadek i obecnie mam ich 2.03 i nie wiem co jest tego przyczyną,jak i gdzie rozpocząć leczenie.(Jestem kobietą po 40-tce)Na domiar wszystkiego mam depresję i tak naprawdę nie wiem z jakiego powodu jestem

krwinki białe

moja mama ma od jakiegoś czasu problem z krwinkami białymi tzn ma ich za mało ostatni wynik to 3.4 ale było już ich mniej 2.4 do specjalistów na razie nie może się dostać- kolejki ja strasznie się martwię bo czytałam złe rzeczy ten temat proszę pomóżcie powiedzcie mi jakich chorób możemy sie

Wyniki badań moczu i krwi, dużo białych krwinek.

Dobry wieczór. Bardzo był prosiła o interpretację moich wyników badań gdyż się trochę martwie. Badanie moczu: krwinki białe: 10-15-20 + zlepy ropy składniki mineralne: obfity śluz, ..... bakteri nabłonki: pł.. bli... w p... + zlepy ropy barwa: żółta, metna odczyn: kwiaśny c.włąściwy: m

Re: niski pozniom krwinek białych

Ja narazie nie wiem co zrobic. Bo rodzice mnie mimo choroby zapedzaja do nauki. Nie rozumiej atego.l

Re: niski pozniom krwinek białych

A lekarze ustawili Ci jakies leczenie? Bylas u hematologa? -- "Ask a mind of your dancing" - Tokyo T-shirt

podwyższone białe krwinki podczas kataru

jak robiłam badanie krwi dla 7 letniego dziecka rano to był jeszcze zdrowy a wieczorem dostał już katar.Z morfologii wykazało że białe krwinki wynoszą 14,5 tys.Czy to możliwe przy infekcji wirusowej?

Re: niski pozniom krwinek białych

Trzymamy za Ciebie kciuki! -- A ja myślę, że całe zło tego świata bierze się z myślenia. Zwłaszcza w wykonaniu ludzi całkiem ku temu nie mających predyspozycji. Andrzej Sapkowski

krwinki białe w moczu

moja córka ma stwierdzone obustronne odpływy wsteczne pierwszego stopnia pęcherzowo-moczowodowe i robiąc badanie moczu otrzymałam takie wyniki ciężar 1030, leu* trace, krwinki białe 5-8 oraz liczne pasma śluzu, reszta ok. W związku z tym mam pytanie czy musi być przeleczona czy mam powtórzyć

Re: niski pozniom krwinek białych

Gliwice? Zapytaj o to, co dostajesz, to ważne. Nie ma jednej chemii, są różne w zaleznosci od choroby i stopnia zaawansowania. -- A ja myślę, że całe zło tego świata bierze się z myślenia. Zwłaszcza w wykonaniu ludzi całkiem ku temu nie mających predyspozycji. Andrzej Sapkowski

Re: niski pozniom krwinek białych

Myślę, że w styczniu hematolog przyjąłby cię bez opieki dorosłego, bo rocznikowo będziesz pełnoletnia. Choruję na paskudną odmianę chłoniaka.

Re: niski pozniom krwinek białych

Postaram się. Ja już nie mam siły. Jestem wykończona,bo jeszcze mam gorączke,która nie chce spaść pomimo leków.

Re: niski pozniom krwinek białych

Dzięki i Tobie również wszystkiego najlepszego w Nowym Roku. Ja sie czuje do kitu i jeszcze gorączka mi doszła. Nie wiem co zrobić,bo szkoły też nie moge opuszczać tak bardzo bo w przyszłym roku matura mnie czeka.

Re: niski pozniom krwinek białych

Matura nie ucieknie. Jeżeli będziesz musiała mieć przerwę w nauce szkoła na pewno zgodzi się na indywidualny tok uczenia. Znajoma mimo chemioterapii nie przerwała studiów, uczelnia zgodziła się, by przyjeżdżała tylko na egzaminy, które zresztą odbywały się w innych terminach, niz dla reszty studentó

krwinki białe

czy ktos wie ile powinien miec krwinek białych 2 miesieczniak??? odpiszcie szybko

krwinki białe

mam strasznie dużo krwinek białych w moczu. czy to jest bardzo niebezpieczne dla dziecka, jestem w 33 tc. jak na poczatku mialam od 10-20 to moj gin przepisal mi furaginum a teraz mam ich 45-55???? pomocy

Re: niski pozniom krwinek białych

Ano jestem chora, przeszłam chemioterapię... Pisałaś chyba też na innym forum?;) Długo jeszcze ci zostało do osiągnięcia pełnoletności? Jeśli nie to może przekonasz jakiegoś lekarza, żeby cię przyjął, tylko pozostaje kwestia skierowania.

Re: niski pozniom krwinek białych

Bo byłam w miedzy czasie u lekarza z nowymi wynikami krwi. A przed tem nie miałam tak powiem za bardzo aktualnych badań bo dawno je miałam wykonane. i stąd ta zmiana.

Re: niski pozniom krwinek białych

Ja tego nie robie tylko ja już jestem poprostu wykończona tym że się ciągle źle czuje i mam gorączke. Chce żeby to mi mineło a żadne chorób wyszukiwanie mnie nie interesuje.

Re: niski pozniom krwinek białych

Chodziło o niegrzebanie w necie w celu zdiagnozowania sobie choroby. -- A ja myślę, że całe zło tego świata bierze się z myślenia. Zwłaszcza w wykonaniu ludzi całkiem ku temu nie mających predyspozycji. Andrzej Sapkowski

Re: niski pozniom krwinek białych

Jeszcze chciałam się spytać bo mnie boli wszystko a najbardziej gardło,nie wiem czemu nogi i głowa. To może być z powodu anemii?

Re: niski pozniom krwinek białych

Nie odchudzałam się ale na wadze też nie moge przytyć mimo tego że się objadam. Od lekarza rodzinnego trzeba mieć skierowanie? Nie da mi,bo uważa że mi to samo przejdzie.

Re: niski pozniom krwinek białych

"I co ja mam zrobić? Bo bym chciała już przestać się źle czuć". Iść do lekarza hematologa: pl.wikipedia.org/wiki/Hematologia

Re: niski pozniom krwinek białych

Nie jestem pod opieką lekarza. żelazo jem w tabletkach razem z witaminą B ale i tak mi do normy nie dochodzi. Do jakiego lekarza mam pójść?

Nie znalazłeś tego, czego szukasz? Zapytaj ekspertów

Zdjęcia - za mało białych krwinek

Zdjęcia - za mało białych krwinek